Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Evet Nasıl Başardım Bilmiyorum Ama Bir Şekilde Boş Yer Buldum Randevumu 15 Eylül 2023'e Kadar Çekebildim İlginç Oldu Ama Bulabildim 🤷‍♂️

    alt metni


  • @ayvalik10 İstanbul Konsolosluğu Hakkında Bilginiz Varmı Vize Konusunda Daha Çok Red Verebiliyorlar Diye Duydum Videoların Bir Çoğunda İnsanlar Böyle Konuşuyor Bir Fikriniz Varmı Veyahut Bilginiz Nedir Hocam...


  • Değerli dostlar benim ve eşimin de bu hafta içinde mülakatı olacak. Durumumu aşağıda kısaca anlatıp sizlerin tavsiyelerini almak isterim. Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim:

    Eşimle birlikte başvuru yaptık. Çocuğumuz yok. İkimiz de 9 yıldır devlette öğretmen olarak çalışıyoruz. Ben ayrıca doktora mezunuyum. İyi bir cv ve akademik yayın listesi sahibiyim. Bunları ds-160'da belirttim. Henüz yeşil pasaportumuz yok. Ancak daha önce 20'ye yakın ülke gezdik. İçinden bazıları Birleşik Krallık, İsveç, Faroe Adaları, Singapur, Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Brezilya şeklinde. Evimiz mevcut. Tatil için gidiş dönüş uçak bileti, kalacak yer rezervasyonları, kültürel gezi biletleri alındı. Tamamı iptal ve iadeli. Sadece uçak biletinde %30 kesinti oluyor. Bu riski de almış olduk. Kardeşim J1 programı ile 6 aydır Texas'ta yaşıyor. Orada gastronomi alanında staj yapıyor. İzin hakkını kullanacak ve birlikte gezeceğiz. Sonrasında ülkemize geri döneceğiz. Uçak biletini ülkeden ayrılma hususunda ikna edici olması için de aldık. Formları yakın tarih olduğu için güncelledik ve randevu günümüzü bekliyoruz.

    Sizce kardeşimin orada olması olumsuz bir etki yaratır mı? Ben gün gün seyahat planı hazırladım ve onu vermeye çalışacağım. Ancak başka tavsiyeniz olursa da dikkate almak isterim. Herkese iyi forumlar..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ozanpala gün gün seyahat planı hazırlamış olmanız, iş durumunuz ve geçmiş seyahatleriniz olumlu yansıyacaktır. Ancak size tavsiyem uçak biletini satın aldığınızı söylemeyin. "Biletim hazır vizemi verin" onlar tarafında hoş karşılanmıyor ve görüşme bitmeden kesin rezervasyonlar yapılmaması gerektiği yazıyor. Ben mesala bileti almamıştım ama DS-160 formundaki plana uçuş noları ve önemli seyahat rotalarını yazmıştım. zaten görmek istedikleri plan tam olarak bu. Görevli size sorduğu zaman seyahat planınızı anlatmanız yeterli. Detay istemedikçe ayrıntıya girmeyin. Kardeşinizin durumu yasal statüde ise zaten sorun olmaz, olumsuz bir etki de yaratmaz.


  • @tufank
    Merhabalar ,uçak rezervasyonu taraflarından hoş karşılanmıyor bunu biliyorum fakat ds-160 formu doldururken konaklama için girilecek otel adresinde gerçekten rezervasyon yapmak gerekiyor mu ? yoksa istediğimiz oteli kalacak adres olarak göstermemiz , vizemiz onaylandığı taktirde oradan rezervasyon yapmamız şeklinde mi doğru olur ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Fırat-Bilici gerçekten rezervasyon yapmanıza gerek yok. ben yine de ön ödeme istemeyen otellerden yer ayırtmıştım, onay aldıktan sonra zaten iptal edip kalıcı rezervasyonları yaptırdım. DS-160 formunda "U.S. Contact Information" kısmına ilk giriş yapmayı planlandığınız otelin adı, adresi ve telefonunu girmeniz yeterli. ( otelde konaklayacaksanız ve Amerikada bir tanıdığınız yok ise)


  • Arkadaşlar Merhabalar, dün saat 09:00 da İstanbulda randevum vardı ve onaylandı profilimi ve olayları anlatayım belki girecek arkadaşlara yardımcı olur. Ben eşim ve 3.5 yaşında çocuğumla gittim saat 9 a dogru iceri alındık daha sonra guvenlıkten geçtikten sonra 1. kata çıktık ve baya sıra vardı. Daha sonra 1. katta içeri girebildik önce DS formu pasaport kontrolu yapıldı sonra parmak izi ve mulakat için bekledik yine kalabalık oldugu için. Top sakallı bir beyfendi vardı çok kibar ve diğerlerine göre Türkçesi daha iyidi. Bize sordukları sorular.

    Nereye gideceksini- New York ve Orlando dedik
    Neden gideceksiniz- Çocugumuzun Eylülde doğum günü var muze gezdirmek ve unıversal studiolarını görmesini istiyoruz dedik
    Kaç gün kalacaksınız- 12 Gün senelik izinlerimiz kullanıcaz.
    Ne iş yapıyorsunuz- Muhasebe Sorumlusuyuz
    Aynı yerde mı- Hayır ikmizde xxx firması farklı yerde
    Sizin şirkette kaç kişi çalısıyor- 11 kişi (bu soruyu ilk defa duydum bayadır arastırıyorduk)
    Oğlunuzun nufus kayıt örneği - Sadece bu evrağı gösterdik.

    Tesekkürler dedi iyi tatiller dedi onay kagıdını verdi.

    Şimdi size sorularım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde burada aklınızda olsun diye Gök Vize diye firma ile çalıstık ve inanın ben kendım daha cok takıp edıp daha çok bilgi sahıbı oldum DS formunu bile duzgun doldurmamıs (okudugumuz okul şirketti görevimizi turkce yazmıs askerlıgımı belırtmemıs) neyse kendileri çok saçma bir hata yapmışlar ve malesef madurum Ben İzmirde ikamet ediyorum ve teslim alınacak yeri gidip ödeme yapmamıza ragmen kendilerine Levent PTT seçmiş malesef pasaportlarımız oraya gidekmiş ben bunu nasıl aldırabilirim ? Birde SMS bana mı gelir kendilerine mi https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv sitesinin şifresini mailini vermedi durumu ne pasaportların bilmiyorum çunku bir çok kişiye aynı maille başvuru yapıyorlarmış. Neyse ben bunun PTT ulastıgını nasıl ögrenıcem bunları nasıl teslim alacam yardımcı olursanız çok sevinirim. Kendileri ukala ukala konustular kavga ettik birde.

    Son olarak onay aldık ya artık sorun çıkmaz heralde değil mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yuzi35 Vizeniz hayırlı olsun.
    PTT'den size SMS gelecek. XXX barkod numaralı gönderiniz Levent PTT Şubesine ulaşmıştır diye. Maalesef İzmir'den İstanbul'a yolculuk etmeniz gerekecek. Acaba iletişim numarası olarak sizin telefonu verdiler mi bir sorun.


  • @yuzi35 vizeniz için tebrik ederim. Ben PTT çalışanıyım, gelen yazılara göre Levent ptt'ye giden pasaportları hiçbir şekilde başka ile sevk ettirmiyorlar. Malesef gidip İstanbul'dan almanız gerekecek.


  • Merhaba Amerika vize görüşmem var bu süreçte pasaportum Fransa konsolosluğunda olduğu için pasaport elime ulaşmadı bu nedenle 2. Pasaportumla katılacağım görüşmeye ama ds160 formundaki pasaport numaram Farklı ne yapmaylıyım


  • Benim de bir sorum var vizenin basilip basilmasigini ais uzerinden gorebiliyor muyuz? Mail adresi ve sifremizi girip?


  • @Mehmet-Dilek @Serap-2 peki İstanbulda arkadaşım var ona söylesem vekalet versem gider teslim alabilir mi ?

    Ve dediğiniz gibi iletişim numarasına ne verdi malesef bilmiyoruz nasıl takip edicez çok moralim bozuk bir sorun cikacak iş uzayacak diye


  • @sima
    https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
    Buradan takip ediliyor. Ds160 formundaki no ile


  • Bu ileti silindi!

  • @emel-bqrut ais ekranından pasaport boyu değiştirebiliyorsunuz


  • @Mehmet-Dilek ana gocmen vizesi yaziyor gocmen olmayan degil. Yazdigim id gecersiz diyor


  • @sima 2 seçenek de var orada. Non imigrant olanı da seçebiliyorsunuz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sima NIV seçeneğini seçmeniz lazım. Direk seçmek için şu linki kullanabilirsiniz https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=NIV


  • @Mehmet-Dilek peki değiştirme yaparken telefondan eksik girildi 1 defa değişiklik yapılabiliyormuş şuan yeniden düzenleme yapamıyorum buna bir çözüm var mo peki

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yuzi35 Vekaletle verip vermeyecekleri konusunu Levent PTT yi arayarak sormanız iyi olur.
    @Mehmet-dilek size yardımcı olacak, kendisine teşekkür ederiz. Umarım sorunsuz teslim alırsınız. Sonucu bize bildirmeyi ihmal etmeyin lütfen.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum