(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@Ekto-Oktan DS-160 formunda marial status seçeneğini "other" seçeneği seçip kız arkadaşı ekleme diye birşey olduğunu düşünmüyorum :) Formdaki maddelere ve soruların anlamına dikkat etmeniz lazım. O alan evlilikle ilgili.
-
@tufank Bilmiyorum Ki Hocam Other Dedim Alta Da Dating... Olarak Yazdim Not Dusuluyor Ya O Sekilde Yolladim 🤷♂️
-
@Ekto-Oktan yani bu soru bile elenmenize neden olabilir. size evlilik durumunuzu soruyor. evli değilseniz, bekarı "single" ı seçmeniz lazım. bunun dışındaki cevaplar tamamen evlilik ile bağlantılı. ilk hedefiniz DS-160 formuna odaklanmak ve düzgün doldurmak olsun, çünkü buradaki önemli bir hatanın telafisi olmayabilir.
-
@Ekto-Oktan yani öğrenci olup not ortalaması yüksek olan kişilerde etkili olabilir ama yeni kayıt olmuş biri için pek artısı olacağını sanmıyorum.
Turla ABD’ye gitmek kesin vize garantisi vermiyor veya bi etkisi de olmuyor diye düşünüyorum. Bence üniversitenin ilk çeyreğinde wat başvurusu yap bu yolla gitmeyi zorla derim.
-
@waterman Yazdım Bunu Bir Kenara Bunu Da Deniyeceğim Mantıklı Bir Seçenek Peki J1 İle Gidersem EB-3'e Geçişte Sorun Yaşarmıyım Çünkü Ben Kafama Yatması Durumunda Adjustment Of Status İstiyorum Hocam O Durumda Nasıl Bir Yol İzleyebilirim
-
@tufank İnşallah Elenmem Hocam Zaten Şüphe Duyduğum Tek Soru Bu Bundanda Elenmem Umarım Geriye Kalan Herşeyi Doldururken Emindim Sorun Yaşamadım 😅
-
Merhaba Arkadaşlar ,
Öncelikle çok sinirliyim başıma geçenleri anlatayım ben 3 ay önce Jamaika Kingston büyükelçiliğinden turist vizesi aldım cayman adalarında yaşadığım için size bir kâğıt veriyorlar o kağıtla beraber ülkeye döndükten sonra dhl ile kağıdı ve pasaportunuzu geri gönderiyorsunuz ücreti 170 dolar ben gönderdim pasaportumu geri aldığımda vizemde pasaport numaram yerime tc kimlik numaramı basmışlar ds formunda falan pasaport numaram vardı neyse iletişime geçtim tekrar gönderin dediler gene 170 dolar verdim bugün pasaportumu geri aldım hiçbir şey yapmadan geri göndermişler şimdi ben bu vize ile seyahat yapamız mıyım ?
Teşekkürler
-
@gubaz53 yeniden konsolosluga ulasip problemin cozulmedigini belirttiniz mi?
-
Bugün cuma olduğu için mail attım pazartesi cevap gönderirler sanırım
-
@gubaz53, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Bugün cuma olduğu için mail attım pazartesi cevap gönderirler sanırım
170 dolari niye istediler, onu da pek anlayamadim, posta/kurye hizmeti mi? yoksa yeni vize icin mi? sizden kaynaklanmayan bir hata oldugu icin ucretsiz yenilemeleri gerekirdi.
-
Posta hizmeti dhl vize için herhangi bir ücret ödemedim
-
B1/B2 Başvurusunda Red Aldigimizda Tekrar Başvurmak İçin Ne Kadar Beklemek Zorundayız? Diyelim Ankara'da Red Aldım İstanbulda Başvursam Yine Beklemelimiyim Bunun Hakkında Bilginiz Varsa Bilgi Verirseniz Sevinirim.
-
Zaten pasaportu hiç açmamışlar direk göndermişler çok belli ama ben pasaportu gönderdiğimde mailleştim pasaportunu aldık dediler hatta gönderdiklerinde track numarasını attılar ama gel gör ki açmamışlar bile
-
@Ekto-Oktan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
B1/B2 Başvurusunda Red Aldigimizda Tekrar Başvurmak İçin Ne Kadar Beklemek Zorundayız? Diyelim Ankara'da Red Aldım İstanbulda Başvursam Yine Beklemelimiyim Bunun Hakkında Bilginiz Varsa Bilgi Verirseniz Sevinirim.
Normalde boyle bir bekleme suresi yok, ama artik Turkiye'deki konsolosluk red alanlara yakin zamanda yeni randevu tarihi vermiyor, bilginize.
-
Herkese merhaba Almanya’dan abd b1 b2 vizesine başvuracağım. Sizce çıkar mı ? 7 tane schengen vizem var. Aktif 2 yıllık schengen vizem ve Almanya’da şirketim var.
-
@hmntskn şirketin var ise amerika da iş sektörünle ilgili fuarları incele ozaman hiçbir kaygın olmadan gidersin. Hatta fuar için davetiye istersin. Neden bunu yazıyorum çünkü eski yazılardan bulabilirsin amerika da festivale gidicem deyipte vizeyi alan vardı. Festivalin broşürünü biletini yanında götürmüştü.
-
Çok Soru Soruyorum Özür Dilerim Amerikada Ailemin Tanıdığı Green Card Sahibi 2 Kişi Var Bana Davet Mektubu Falan Yazabiliyorlarmı Yazarlarsa Vize Almama Faydası Dokunurmu Bilginiz Varmı Acaba Efenim...
-
@Ekto-Oktan durumları müsait mi yanına kaldıkları evde +1 kişi için ayrı bir oda var mı maddi durumları nasıl eğer bu iki kriter tamamsa ozaman yazsınlar masraflarını biz karşılayacağız diye. Ancak hayır ise hiç adlarını bile anma çünkü senin oraya gidip geri dönmeyeceğini düşünüp ret verecekler.
-
@ayvalik10 Evet Maddi Durumları İyi Yaklaşık 7 Senedir Amerikada Bir Tanesi Diğeri De 4 Senedir Orda Maddi Durumlarinin İyi Olduğundan Eminim Çünkü Türkiyeye Dönüp Gidiyorlar Baya Rahatlar Yani Bir Tek Şu Oda Mevzusundan Emin Değilim Sormadım Çünkü Bir Sormam Lazım...
Peki Sizce Onlar Bir Davet Mektubu Yazarsa Vize Başvuruma Nasıl Yansır Yani Hiçbir Şey Değiştirmez Mi Veya Ne Olur Hocam
-
@Ekto-Oktan ds160 bilgiler sonucunda zaten %95 senin sonucun belli oluyor orada evraklara çok nadir bakıyorlar. Kafalarında soru işareti varsa evrakları istiyorlar ondan dolayı çok fazla ümit bağlamayın. Schengen ve amerika turist vizesinin %100 ret verme sebepleri siz oraya gideceksiniz ancak geriye dönmeyeceksiniz. Bu kafa da çalışıyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum