ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@melikeugur öncelikle değerli anlatımız için teşekkür ederiz. Bizlere gerçekleri anlatarak davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini açıkca anlattınız çünkü bazı insanlara dışarıdan kolay geliyor yaşamayan bilemez kolay değil gerçekten hiç kolay değil sabrınızı takdir ettim rabbim inş. hem sizin hemde oraya giden bütün arkadaşlarımızın yardımcısı olsun bizde aile olarak 28 nisanda kısmetse new jersey'e ilk girişimizi yapıcaz 17 sene önce green card ile oraya giden arkadaşımızın yanına gideceğiz meslek olarak mekanik ustasıyım araba tamircisi türkiyede kendi iş yerim var iş yerini aynı mesleğe sahip babama bırakarak gelicez. Türkiye'den gemileri yakarak gelmek istemedik evimizi kapatıp iş yerimizide babaya bırakarak gelicez inşallah bizler içinde hayırlısı olur sizin ve sizin gibi değerli arkadaşlarımızın anlattığı yorumlar sayesinde bizleri neler beklediğini çok iyi anlıyoruz başlangıçta herkezin bütçesi aynı olamaz tabiki ama yanımızda getireceğimiz paranın önemi artıyor tekrar teşekkür ederim anlatımınız için.
-
@melikeugur Emek ve çabalarınızın karşılığını alacağınıza eminim sabırla sağlam adımlarla ilerlemeye devam. Yakında görüşmek üzere , selamlar.
-
@melikeugur bizde bir yolunu bulup gelebilirsek bizde ilk houstondan başlayacağız bu maceraya :) Houston' a gelebilirsek sizler gibi dostlarla mutlaka iletişimde olmak isteriz, @denizci10 @Erkan-Gürsoy gibi belki de şuan aklıma gelmeyen bir çok dost ile görüşmeyi çok istiyorum :) @denizci10 çok bir şansı yok mecbur görüşücez de :D sizleri de görmek isterim mutlaka :)
-
@melikeugur Ellerinize sağlık, acı da olsa gerçekleri ayrıntılarıyla anlatmış olmanız bir çok kişiye yol gösterecektir. Şans yanınızda olsun.
-
@melikeugur hanım teşekkürler. Forumdaki büyük bir çoğunluk Houston tercih etme eğiliminde. Benimde ilk sıramda orası var. Kazanırsak ve aşamaları başarıyla geçip vize alabilirsek tabiki Houston daki arkadaşlar ile iletişime geçeceğim. Kolay gelsin tekrar.
-
@melikeugur Zor zamanları bir bir atlatıyorsunuz, her geçen gün sizler için daha kolay olur inşallah. Mücadelenizde başarılar dilerim tekrardan
-
Houston ve teksas çok fazla cidden
Orasıda herhalde petterson olacak bu gidişle 😃 -
@Kadir1 Houston bayağı büyük bir sehir. Sugarland tarafları öyle bayağı Turk var ama bir Peterson olamaz çunku buranın demografik yapısı buna izin vermez. Meksika desen belki :))
-
@tolgasatir Her zaman bekleriz, tanışmak isteriz sizlerle. Görüşmek üzere ....
-
ABD'ye giren arkadaşlar greencard ve ssn ne kadar sürelerde geliyor(yeni son zamanlarda girenler)
-
@melikeugur, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@Kadir1 Houston bayağı büyük bir sehir. Sugarland tarafları öyle bayağı Turk var ama bir Peterson olamaz çunku buranın demografik yapısı buna izin vermez. Meksika desen belki :))
Elimi sallasam, 1.50 boyunda Meksikalılara denk geliyor 😂 Uğur kardeşime selamlar
-
@cgokhan selamlar dostum
-
@icf selamlar :) şimdi nasılsınız? düşünceleriniz değişti mi? bizler için bir güncelleme yaparsanız çok sevinirim.
-
Merhaba arkadaşlar, ben k1 vizesine başvurdum da, oraya geldiğimde 3-6 ay çalışma izni çıkması gerekiyormuş. Ben sıkılırım. Vize çıkmadan da yapabileceğim iş seçenekleri var mı?
-
@melikeugur Eşinizle çok güzel bir süreç atlatmışınız okurken bende sizinle o zorlukları sevinçleri yaşamış gibiyim bu sene GC ilk başvurum çıkar çıkmaz bilmiyorum çıkarsa diye yaklaşık 30k usd ayırdım bu rakam sizin yazdığınız rakamların ve enflasyonu da göz önünde bulundurursak bize 5 ay yeteceğini düşünüyorum aklıma takılan bir kaç soru var
- ehliyet almadan araç almışınız TR ehliyet geçerlimi?
- Aracınız vardı neden doordash gibi işleri kullanmadınız?
Benim ingilizcem başlangıç seviyesi eşimde hiç yok bu süreçte eğer çıkarsa TR bir kursa gitmeyi düşünüyoruz ama orada benim hiç arkadaşım yok tanıdık yok bana tavsiyeniz ne olur
-
@T-C-Kubilay-Dikici
bildiğim kadarı ile bende cevaplayayım- Ehliyetiniz her eyalete göre değişmekle birlikte bir süre geçerli
- Doordash gibi uygulamalar Amerikan ehliyeti ve o ehliyetinde bazı eyaletlerde eskiliğine göre hesap açımına izin veriyorlar.
-
@T-C-Kubilay-Dikici ingilizce olmadan abdde bir hiçsiniz. İnsanlar bunu ne kadar erken ögrenirse o kadar iyi oluyor.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hocam yanınızda 30 k ayırıp gelecekseniz korkmayın. Ingilizceyi burada kursa gider yine öğrenirsiniz. Nitekim zor birsey degil. Geldikten sonra ilk 3 ayinizi tamamen ingilizceye verirseniz en azından iletişim kurup insanların söylediğini anlayacak ve anlasabilecek düzeye gelirsiniz. Kurs giderleri icin bütçenizden %10 ayırın. Daha uygun yerler de var ama bu söylediğimi rakam sizi birebir hazırlayacak kurslar icin. Yoksa özel kolejlerin kursları da var ama onda süreç uzun ilerliyor. kayıt yaptırdık 1 aydır yer boşalsın diye bekliyoruz :)) O süreçte ehliyet vb durumları da çözersiniz ki bu doordash, Uber eats vs yapmanıza izin verir.
ikinci olarak neden yapamadigimizi yukarıda belirttim. Acikcasi bizi burada yoran tek şey maddi durum oldu. Bir tik daha hazirlikli olsaydık olabilseydik kesinlikle sorun yaşamazdık. Turkiye'de bir kursa gidecekseniz gercekten iyi bir kursa gidin. Benim kursa gidip buraya gelip burada konuşamayan arkadaşlarım oldu. onemli bir nokta ama burada bir sekilde öğreniyorsunuz zaten.
@charon hocam sizin bir kuyruk aciniz var sanırım :) Yani birsey demek istemiyorum ama yol göstermeye calismak yerine kinayeli ve iğneleyici cümleler kullanmaya gerek yok. Ayrıca sadece İngilizce degil, nitelikli is yapacaksanız Ispanyolca da iyi olmalı. Benden size tavsiye gelecek olursanız mükemmel ingilizcenizin uzerine bir de ispanyolca ekleyin.
@tolgasatir Ehliyet TX icin 3 ay geçerli. Buradaki polisler kuralları pek bilmiyor bu hususta acikcasi. Ama bu demek degil ki doordashta kullanabilirsin. Bu doordash vb uygulamanın kurallarına aykırı ve ortaya ciktiginda yaptırımla karsilasabilirsiniz.
-
@charon hocam çok net oldu :) çok fazla pratik yapıyorum ama cesaret varya o yok hani acaba yanlış bir şeymi derim acaba yanlış bir cümle mi kurarım diye özgüvenim yok yoksa önüme basit bir cümle gelirse orada ne demek istediğini çok iyi anlıyorum ama konuşmaya gelince kafamda tüm gramerler iç içegiriyor ve sonunda are u kola'ya bağlıyorum :)
-
@T-C-Kubilay-Dikici ben şu ara cambly den ders aldım özgüvenim aşırı yerine geldi dün müdürümle mülakat yaptık ve beklemediğim şekilde güzel geçti, bu tarz pratik yapabileceğiniz uygulamalar discord kanalları gibi yerler var deneyebilirsiniz ama profesyonel destek her zaman iyidir
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum