Alınan Eşyaların Garanti Kapsamı
-
Merhaba arkadaşlar bir konuda merakım var
Abd de cihaz ve eşya garantileri nasıl oluyor
Mesela bir masa sandalye aldın garanti kapsamında mi
Kaç yıl garanti kapsamında
Yada sigorta mi ediliyor
Türkiye ile karşılaştırmasini yapabilir misiniz?
Araç ve telefonda vardır mutlaka garanti ama
onlarda süreç nasıl işliyor? -
Genelde ABD’de garanti süresi 2 yıl. Ancak elektronik ürünlerin ucuzluğundan çoğu kişinin bu hizmetleri kullandığını zannetmiyorum.
-
@waterman anladım sağolun
Farklı bilgiler veren olursa okuruz burada arkadaşlar -
Genelde beyaz esyalarda ve diger bircok elektronik esyalarda 1 yillik manufacturer warranty vardir. Aldiginiz yer bazen ilaveten garantiler sunabilir, tabii ki ona gore garanti ucreti odersiniz.
Mesela, diyelim ki Lowes'dan buzdolabi aldiniz, normal otomatik manufacturer garantisi 1 yildir, eger siz isterseniz 5 yila kadar extra garanti satin alabilirsiniz.
Benzer durum, sifir arabalarda da vardir, genelde belli bir yila veya mileage'a gore garanti verirler ve isterseniz extra satin alabilirsiniz. (Hic tavsiye etmem, cunku genelde is pratige donusunce hicbirseyi kapsattirmiyorlar :) )
Bazi urunlerde de lifetime warranty vardir, satin alinca otomatikmen baslar. Mesela bazi tencere takimlarinda veya mutfak esyalarinda veya mobilya turlerinde olabilir. Ornegin biz yillar once celik bir tencere seti almistik. Tencerenin birinde biraz kuflenme olmustu aldiktan 5-6 yil kadar sonra. Uretici firmayi internetten bulduk ve aradik. Resim gonderin dediler, cektik gonderdik. Yerine 2 adet yeni tencereyi kapaklari ile birlikte bedava gonderdiler. Ustelik telefonda bir suru de ozur dilediler!
-
@MySea bende türkiyede karacadan tava setinin teflonu attı, üretim hatası diye tüketici heyetine başvurdum. Başvurum kabul edilmedi. 😀
Bizde üreticiler hep haklı nedense. -
@MySea ne güzel
-
@MySea tşkler bu değerli bilgiler için mysea
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

