@charon, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@abrakadabra hayır, düşünceniz mantığa dayanmıyor.
İngilterede bireysel silahlanma yasak. Herhangi bir ingiliz şehrinde pakistan mahallesine gidip istediğiniz silahı bulabilirsiniz.
avustralyada da aynı. Hatta avustralyada 100 sene önce bütün silahları topladılar. Çin mahallesine gidip silah alabilirsiniz ve istediğiniz kişiyi vurabilirsiniz.
Fransa da aynı şey geçerli. Hatta süper huzurlu finlandiyada bile rusların yaşadığı yerlere gidip silah bulabilirsiniz.
Örneklerden görüleceği üzere, bireysel silahlanmayı yasaklamak hiçbir çözüm getirmiyor.
Bireysel silahlanmanın yasaklanmasını istemeyenler sadece silah tüccarları değil, devlete güvenmeyenlerdir genelde ve devlete güvenilmemesi gerektiği tarihsel olarak milyon kez ispatlanmıştır.
Çok gezmediğinizi düşünüyorum bu cevabınızdan sonra.
2011 yılında ABD'de 4 ay yaşadım, bunun dışında da 3 Avrupa ülkesini gezdim.
İletinizde verdiğiniz örneklerin hiçbirinde ABD geçmiyor farkındaysanız, Avrupa, İngiltere ve Avusturalya'yı örnek vermişsiniz.
ABD'de yasak olan bir şeyi temin etme olasılığınız, dünyanın geri kalan tüm ülkelerinden daha zordur.
Bireysel silahlanma yasaklanırsa, bu şekilde okul basıp çocuk öldürme olayları da azalır ve bu gayet mantığa dayanıyor. İnsanların elindeki silah azalırsa, silahlı saldırı oranı da azalır gayet basit bir denklem.