(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
@crazycells tamam çok teşekkürler. bekliyorum o halde..
-
İlk defa karşılaştığım bir durum oldu bugün. Çalıştığım şirkete yeni bir alım gerçekleşti. Hintli bir arkadaşımız. ABD’de üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, F1 vizesi ile aynı alanda olacak şekilde çalışma iznini almış ve tam 4 senedir F1 vizesi ile çalışmaktaymış. İnsanlar gerçekten nerelerden işlerini hallediyor, şaşırdım doğrusu.
-
@freeworld
F1 vizesi il nasıl çalışıyormuş merak ettim doğrusu -
STEM alanlarinda okuyanlarin 24 ay OPT yapabildiklerini biliyorum. Acaba amerikada once lisans+opt, arkasindan yuksekLisans+opt mi yapti?
https://studyinthestates.dhs.gov/stem-opt-extension-overview -
@freeworld (F/M) Öğrenci Vizeleri içinde söyledi:
İlk defa karşılaştığım bir durum oldu bugün. Çalıştığım şirkete yeni bir alım gerçekleşti. Hintli bir arkadaşımız. ABD’de üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, F1 vizesi ile aynı alanda olacak şekilde çalışma iznini almış ve tam 4 senedir F1 vizesi ile çalışmaktaymış. İnsanlar gerçekten nerelerden işlerini hallediyor, şaşırdım doğrusu.
okulunuzu bitirmeden de calismaya baslayabiliyorsunuz OPT ile, illaki okul bittikten sonra alinacak diye bir durum yok, sanirim bu da boyle bir durum.
-
Başlıktada belirttiğim üzere hali hazırda kayıt olduğum bir okul var.Okuldan kabulu aldım I-20 belgem geldi.Vize mülakatı için sponsor olacak kişi eniştem olsa yani halamın eşi benim açımdan bir sorun olur mu ? Sponsor olarak kendisi kabul edilir mi ?
-
@mrblackwater F1 Vizesi için sponsor kişi eniştem olabilir mi ? içinde söyledi:
Başlıktada belirttiğim üzere hali hazırda kayıt olduğum bir okul var.Okuldan kabulu aldım I-20 belgem geldi.Vize mülakatı için sponsor olacak kişi eniştem olsa yani halamın eşi benim açımdan bir sorun olur mu ? Sponsor olarak kendisi kabul edilir mi ?
Saniyorum ki kabul edilir, sizi destekleyecegine dair bir mektup yazip kaynaklarini belirtebilir. Sonrasinda karar tabii ki konsolosun.
Tabii en garanti yol, kaynaklari kendi uzerinize gecirmeniz olur. Eger enisteniz maddi olarak sponsor olacaksa, sonrasinda size vereceklerini su an verebilir enisteniz, siz de bunlari bankaya yatirip kendi uzerinizde gosterebilirsiniz. Diger turlu sizin harcayacaginiz paranin neden sizi uzerinizde olmadigi sorgulabilir.
-
@crazycells Merhabalar yaşım 18 olmasından kaynaklı benim banka hesap dökümlerime itibar etmeyeceklerini düşündüğümden dolayı eniştemi ibraz edeceğim.
Sizce bir sakıncası olur mu bu durumda ? -
@mrblackwater F1 Vizesi için sponsor kişi eniştem olabilir mi ? içinde söyledi:
@crazycells Merhabalar yaşım 18 olmasından kaynaklı benim banka hesap dökümlerime itibar etmeyeceklerini düşündüğümden dolayı eniştemi ibraz edeceğim.
Sizce bir sakıncası olur mu bu durumda ?Sorun degil, 18 yasindan kucukken de banka hesabi acabilirsiniz.
Ben yerinizde olsaydim, kendi kaynaklarimi gosterirdim. Sakincasi olup olmayacagini maalesef kestiremiyorum.
-
bir tane faydalı site konaklamak için:
https://www.student.com/tr-tr/
https://www.student.com/tr-tr/us/new-york-city -
@crazycells Merhaba, Yukarıdaki durumlarım devam ediyor. Geçen hafta Fransa'ya Şirketimin yollamasıyla iş için gittim(3aylık MULT SCHENGEN vizem çıktı). Ayrıca kafama takılan bir konu daha var. Şirketim bana dil kursu için sponsor olursa dahamı faydalı olur yoksa şirketi hiç işin içine katmayayım mı? Çünkü mülakatta şirketteki kariyerim ve yurtdışı firması olduğumuz için İngilizce bilmem gerekiyor ve o yüzden gidiyorum diyeceğim.
-
@majezik F1 Öğrenci Vizesi Alma İhtimalim içinde söyledi:
@crazycells Merhaba, Yukarıdaki durumlarım devam ediyor. Geçen hafta Fransa'ya Şirketimin yollamasıyla iş için gittim(3aylık MULT SCHENGEN vizem çıktı). Ayrıca kafama takılan bir konu daha var. Şirketim bana dil kursu için sponsor olursa dahamı faydalı olur yoksa şirketi hiç işin içine katmayayım mı? Çünkü mülakatta şirketteki kariyerim ve yurtdışı firması olduğumuz için İngilizce bilmem gerekiyor ve o yüzden gidiyorum diyeceğim.
Dil okulu egitimi sonrasi sirketteki gorevinize devam edeceginizi belge veya mektuplarla gostermeniz oldukca olumlu olur tabii ki.
-
@crazycells Dil okulu sonrası şirketteki görevime devam edeceğim tarzında bir yazı alacağım.
-
@crazycells Dil okulu sonrası şirketteki görevime devam edeceğim tarzında bir yazı alacağım.
aynen, ben de buna benzer bir mektuptan bahsediyordum.
-
en çok sizin randevunuzu merak ediyorum. bence alacaksınız. merakımın sebebi diğer forumdan bu yana hazırlıklarınıza şahit oluyorum sonuç ne olacak ?:) randevunuz ne zaman?
-
@dustyblue 2019 Kasım :) tabi dv2020 çıkmazsa ...
-
@dustyblue 2019 Kasım :) tabi dv2020 çıkmazsa ...
hocam 1 yıl sonraya kim öle kim kala boyuna bir şeyler değişiyor :)
-
@dustyblue 2019 Eylül'de bedelli olarak askere gideceğim. Malesef onun öncesinde plan yapamıyorum.
-
Herkese merhabalar
Gerek okuldan kabul alma, gerekte vize görüşmesinde banka hesap dökümünündeki hareketlerin önemi nedir acaba? Sadece yeterli bir meblağ para göstermek dezavantaj mıdır vize reddi açısından?
-
@Ahmet-Tokdemir Sadece erişiminiz olan meblağı göstermeniz yeterli. Hesap hareketlerini göstermenize gerek yok. Zaten sizin özel bilginiz oluyor onlar..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum