14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
-
@dytmelek ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim
-
@mexido eşimle ikimizin vizesi vardı ,ekim de giriş çıkış yaptık amerikaya. daha sonra kızım için ds160 formu doldurup randevu adımına gelene kadar her şey aynı işliyor. randevu adımında sistem birkaç soru soruyor ve sizi posta yoluyla evrak gönderme işlemine yönlendiriyor. evraklar; çocuğun pasaportu,ds160 onay sayfası, 1 adet fotoğraf, anne babanın pasaport ilk sayfası ve vize basılı sayfa fotokopisi ( bizim ikimizin de olduğu için ayrı ayrı ekledim, siz de kimin vizesi var ise onunki eklenecek ), ben bir de kimlik fotokopilerimizi yolladım ama net değilim isteniyor muydu :)
herkesten aynı evraklar mı isteniyor bir bilgim yok ama benden istenenler bunlardı.bu arada ptt için bir çıktı hazırlıyorsunuz. göreceksiniz zaten, bir sayfasını evraklarla birlikte postaya veriyorsunuz diğerini ptt görevlisine. mail adresinize geliyor zaten bilgiler.
sonrası haftasonları vs araya girdiği için biraz beklemeli :) ben 10 kasımda evrakları postaya teslim ettim. 14 ünde işleme aldılar 23 ünde onaylandı. şuan pasaportun gelmesini bekliyorum :)
sanırım bu kadar :) atladığım yerler olduysa affola:grinning_face_with_sweat: darısı en kısa sürede ve en hızlı şekilde başınıza :) :) :)
-
@AyferVera, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@mexido eşimle ikimizin vizesi vardı ,ekim de giriş çıkış yaptık amerikaya. daha sonra kızım için ds160 formu doldurup randevu adımına gelene kadar her şey aynı işliyor. randevu adımında sistem birkaç soru soruyor ve sizi posta yoluyla evrak gönderme işlemine yönlendiriyor. evraklar; çocuğun pasaportu,ds160 onay sayfası, 1 adet fotoğraf, anne babanın pasaport ilk sayfası ve vize basılı sayfa fotokopisi ( bizim ikimizin de olduğu için ayrı ayrı ekledim, siz de kimin vizesi var ise onunki eklenecek ), ben bir de kimlik fotokopilerimizi yolladım ama net değilim isteniyor muydu :)
herkesten aynı evraklar mı isteniyor bir bilgim yok ama benden istenenler bunlardı.bu arada ptt için bir çıktı hazırlıyorsunuz. göreceksiniz zaten, bir sayfasını evraklarla birlikte postaya veriyorsunuz diğerini ptt görevlisine. mail adresinize geliyor zaten bilgiler.
sonrası haftasonları vs araya girdiği için biraz beklemeli :) ben 10 kasımda evrakları postaya teslim ettim. 14 ünde işleme aldılar 23 ünde onaylandı. şuan pasaportun gelmesini bekliyorum :)
sanırım bu kadar :) atladığım yerler olduysa affola:grinning_face_with_sweat: darısı en kısa sürede ve en hızlı şekilde başınıza :) :) :)
Çok teşekkürler bilgilendirme için. Tekrar hayırlı olsun. Gayet güzel anlattınız. :) Bu arada yolculuk nereye ve ne zaman ? Bir plan var mı? :))
-
@mexido inşallah sizin de hızlı ve kolay sonuca bağlanır :) yarıyıl tatilinde orlando ya disneyland a götürmek istiyoruz :) inşallah bi aksilik çıkmazsa :folded_hands:
-
@AyferVera, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@mexido inşallah sizin de hızlı ve kolay sonuca bağlanır :) yarıyıl tatilinde orlando ya disneyland a götürmek istiyoruz :) inşallah bi aksilik çıkmazsa :folded_hands:
İyi dilekleriniz için teşekkürler. :) Süper 🥳Şimdiden iyi tatiller, iyi eğlenceler:))
-
Sistem bu başlıktan bahsetti
-
@Batuhan-Dizdar @crazycells Merhaba,
Peki cocuk için ais.usvisa-info sayfasından yeni bir hesap mı oluşturmamız gerekir? yoksa daha önce olan hesabımıza , yeni başvuru sahibi ekle deyip, çocuğun bilgilerini mi girmemiz?
Çünkü anne baba olarak biz daha önce vizemizi aldık.
Çocuk için başvuru yapmamıştık. ais usvisa sayfasında hesabımız var. Çocuğu da aynı sayfada mı eklememiz gerekir, yoksa yeni bir ais usvisa hesabımı açmamız gerekir çok için. Onu pek anlayamadım. -
@GC_dream Bizim çocuklarımızın başvurusu kendi ais kaydımızla yapıldı. Ais e kendi üyeliğinizle girip başvuru sahibi ekle deyince aşağıdaki fotoğrafını attığım sayfa çıkıyor, oradan devam etmek gerekiyor sanırım. Bizim başvurumuzu kendimiz yapmadığımız için tam da emin değilim ama yanlışım varsa arkadaşlar düzeltebilir.

-
@GC_dream kendi ais hesabınızda sağ üstte bulunan "+" simgesine basarak çocuğunuzun bilgilerini girerek onun işlemlerini yapabilirsiniz. çocuğunuza yeni hesap açmanıza gerek yok.
-
@denizci10 @dytmelek bende aynı şekilde düşünmüştüm. Çok teşekkür ederim.
Bu şekilde deneyeceğim. İnsallah randevu al bölümü çıkmaz, evrakları posta ile gönderebilirim. -
Merhaba annem ve kardeşim biİ ziyarete gelmek istiyorlar kardeşim 15 yaşında ayrıca onun için çıkarmamız gereken belgeler nelerdir teşekkür ederim ☺️
-
Cümleten iyi akşamlar.
B1/B2 vize başvurusunda ben ve eşim birlikte başvursak. 2.5 yaşındaki kızım için bizim vizemizin çıkması durumda daha sonra başvursak bir sıkıntı olur mu? ( son olarak kızımız için basvurmasakta mülâkat tarihinde kızımızı yanımızda götürürsek bir sorun olur mu? bizimle içeri almama vs.) Şimdiden emeğinize sağlık. -
@levo ben bu şekilde yaptım. Eşim ile kendim için vize aldım. 2 yasındaki cocugumu da yanımızda götürdük. Cocugumuza daha sonra onlive başvuru yaptık ve onaylandı yazısını aldım. ama bazı aileleri cocuk için de olsa tekrar konsolosluga çağırılıyor diye duymuştum.
-
@GC_dream çok teşekkür ederim 🌷
-
@GC_dream o zaman adına DS-160 formu doldurulmamış küçük çocukların konsolosluk binasına girmesine müsaade ediyorlar diyebiliriz sanırım
-
@Muhtaradana Galiba başka kimse bu konuda bilgi sahibi degil.
İşin kötü yani ben kızımı beraber alırsam ve içeri alınmazsa randevumuzu yakmak zorunda kalacağız. -
Merhabalar
-
Merhabalar, geçen hafta 2 yaşındaki kizimiz için vize başvurusunda bulunduk. İlk başlarda biraz çekincelerim vardı. Burda okuduklarimdan biraz da stres olmuştum aslında. Posta yoluyla değil de konsolosluğa çağırırlar mi diye panik olmuştum. Eşimin ve benim vizelerimiz olmasına rağmen. Neyse ki Orçun bey ile iletişime geçip doğru başvuru yapıldığında herhangi bir sıkıntı olmayacağını dile getirdi. Nitekim de dediği gibi oldu. Evrakları posta yoluyla gönderdik. Ve 10. gün sonunda bugün itibariyle kızımın vizesi 10yillik olarak basılı bir şekilde elimize ulaştı. 😊
Emeği geçen Orçun bey e burdan bir kez daha teşekkür etmek isterim.🤲👍@denizci10 -
@mexido
Tebrikler California da yeni hayatıniz da başarılar.🙂 -
@nurcimek Merhaba nasıl aldınız bilgi alabilirmiyim lütfen.
-
@mexido hayırlı olsun kızınızın vizesi 🎉 sizin de yolculuk yakında diye düşünüyorum, yolunuz açık olsun şimdiden 🙏🏻
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum