Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de şirket açma ücretleri

• @Ghost merhaba özel olmayacaksa hangi alanda şirket kurmak istiyorsunuz? ben de FL gideceğim ve aynı düşünceler içerisindeyim, araştırıyorum.

• @hope34 aslında uluslararası import export tarzında açacağım. alt dallarında artık türkiye'den bir şey getirip mi satarım, fotoğrafçılık mı yaparım, danışmanlık mı yaparım, marka mı yaratırım vs. vs. daha belli değil karar veremedim araştırıyorum.

• @Ghost bende Tr de import export yaptığım için geniş alanda bir şey düşünüyor ve araştırıyorum. hayırlısı olsun, yolunuz açık olsun. Bol şanslar..

• @hope34 teşekkür ederim sizin de yolunuz açık olsun.

• Merhaba baska eyalette sirket acmak herhangi bir soruna sebep olabilir mi?Tasimak gerekirse bu nasil yapilir,bilgisi olan var mi?

• benim ortagi oldugum bir llc mevcut texas da. satis da aldiginiz 0.8 lik payi aylik(bizde o sekilde) olarak devlete oduyoruz. yil sonu vergilendirme ise ayri oluyor.

• Forumdaki arkadaşlar bir araya gelsek, amerikada bir "çok ortaklı" şirket kursak, bu şirket vasıtası ile oturum izni alamazmıyız? (kafamda deli sorular :D )

• Merhabalar , online siteler uzerinden ( Amazon Etsy vs) satis yaparken sirket acmak zorunda miyiz? Sirket acma islemlerini kendimiz istersek eksiksiz bir sekilde yapabiliyor muyuz? Bir danisman ve muhasebeci ile birlikte calismak zorunda miyiz? Bilgisi olan donus yaparsa cok hayra gececek.

• Merhaba. Etsy için şirket zorunluluğu yoktur. Amazon için ise gereklidir. Şirketi de kendiniz kurabilirsiniz. Adımları basit ve youtube'da gayet açık adım adım anlatılmakta. Ben incfile.com sitesini tavsiye ederim ABD'de şirket kurulumu için. Girip fiyatlarına bakabilirsiniz. medium.com'da ya da youtube'da incfile ile LLC şirket kurmanın maliyetleri ve adım adım kurulum yolları anlatılmakta bir bakın isterseniz.

• ⭐⭐

@Rhonster bişey sorucam houston da mesela gelir vergisi yok mu? yani kazandığımız kendimize mi bir işe girip çalışsakta böyle mi yoksa sadece şirket için mi orayı anlayamadım

• @Ghost cok tesekkurler bilgiler icin.

• @debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.

Benzer Başlıklar

• ABD'de Borç ve Yönetimi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    4 Oy
    4 İleti
    438 Bakış
    MySeaM
    ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
  • GC kazandık diyelim ABD ye gitmeden iş nasıl bulunur

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    https://yesilkartforum.com/forum/category/6/amerika-birleşik-devletleri-nde-meslekler
  • ABD'de elektrik ve su kesintisi

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    1 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k