Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @doroti Hayir gerekli degil . Biometrics vereceksiniz . Parmak izi ve Foto .

• @ozgee Yaklasik 3 hafta suruyor . Takip edebileceginiz bir merci yok , postaya verdikleri takdirde usps barcode ile ancak gelecegi gunu gorebilirsiniz .

• @Figen Teşekkür ederim.

• mevcutta turist vizem var ve AOS yapmak istiyorum.

AOS icin ise gecerli bir oturum gerektigini okuyorum. youtube'dan izledigim avukatlar ve bir kac yabanci forumda da insanlara danistim.

Ayni zamanda bir cok insanin da turist vizesiyle bu statu degisikligini yaptigini biliyorum. Yani USCIS memurunun insafina mi kalmis anlayamadim acikcasi ama yanlis bir hamle de yapmak istemiyorum. Yorum yaparsaniz cok sevinirim.

°AOS is intended for people already residing in the US before the decision to file for AOS was made. Entering the US on a non-dual intent NIV with a preconceived intent of filing for AOS is considered a fraudulent attempt at obtaining an immigration benefit, which is frowned upon.

However, if you declare this preconceived intent of filing AOS at the POE and you are subsequently admitted into the US following that declaration, filing for AOS after that will most likely not be considered a fraudulent attempt at obtaining an immigration benefit.

CAVEAT:
    The IO, at the time of the AOS can still ask why you decided to enter the US and process AOS even if this intent was disclosed at the POE. You will need to be prepared for this.

DISCLOSURE:
    We’ve had previous cases of DV selectees who entered the US on a visitor’s who subsequently successfully processed their selection via AOS without declaring their preconceived AOS intent at the POE.°(information text)

• ⭐⭐⭐

@mikhail_tal, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

mevcutta turist vizem var ve AOS yapmak istiyorum.

AOS icin ise gecerli bir oturum gerektigini okuyorum. youtube'dan izledigim avukatlar ve bir kac yabanci forumda da insanlara danistim.

Ayni zamanda bir cok insanin da turist vizesiyle bu statu degisikligini yaptigini biliyorum. Yani USCIS memurunun insafina mi kalmis anlayamadim acikcasi ama yanlis bir hamle de yapmak istemiyorum. Yorum yaparsaniz cok sevinirim.

°AOS is intended for people already residing in the US before the decision to file for AOS was made. Entering the US on a non-dual intent NIV with a preconceived intent of filing for AOS is considered a fraudulent attempt at obtaining an immigration benefit, which is frowned upon.

However, if you declare this preconceived intent of filing AOS at the POE and you are subsequently admitted into the US following that declaration, filing for AOS after that will most likely not be considered a fraudulent attempt at obtaining an immigration benefit.

CAVEAT:
    The IO, at the time of the AOS can still ask why you decided to enter the US and process AOS even if this intent was disclosed at the POE. You will need to be prepared for this.

DISCLOSURE:
    We’ve had previous cases of DV selectees who entered the US on a visitor’s who subsequently successfully processed their selection via AOS without declaring their preconceived AOS intent at the POE.°(information text)

Öncelikle tebrik ederim. Bu konuda bende araştırmalar yaptım ama bir türlü kesin net bi bilgi elde edemedim. Ama anladığım ve okuduklarım kadarıyla giriş yaptıktan ortalama 3 ay sonra başvuran herkes green cardını ülke içinden almış. Bu konuda @Figen hanım sizi daha net bilgilendirir.

• @mikhail_tal Bu konuda uzman olan arkadaşlar daha net cevap verecektir. Ama imkan varsa AOS yapardım ben. Daha önceki tecrübelerden gördük ki turist vizesi AOS yapılabiliyor.

• Merhaba arkadaşlar 17.05.2022 submit ve 12XXX case ile mülakat beklemesindeyim ancak marta kadar bekleme kararı aldım eğer mart ayına kadar randevu gelmez ise geçerli olan turist vizemle giderek aos sürecini başlatmak istiyorum.

Sormak istediğim husus ise şu ; benim geçerli turist vizem mevcut ancak eşimin turist vizesi yok.

Eğer ben amerikaya gitme kararı ve aos işlemine başlama kararı alır isem eşimi nasıl bir süreç bekleyecek ?

Okuduğum aos deneyimlerine göre ortalama 2-3 ay gibi maximum bir sürede greencard alınabiliyor aos ile. Ancak eşimin işleyişi nasıl olacak ? Ona burada mülakat gelememe ihtimali var mı ? Detaylı bilgi alabilirsem çok sevinirim.

• @yigitberberoglu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba arkadaşlar 17.05.2022 submit ve 12XXX case ile mülakat beklemesindeyim ancak marta kadar bekleme kararı aldım eğer mart ayına kadar randevu gelmez ise geçerli olan turist vizemle giderek aos sürecini başlatmak istiyorum.

Sormak istediğim husus ise şu ; benim geçerli turist vizem mevcut ancak eşimin turist vizesi yok.

Eğer ben amerikaya gitme kararı ve aos işlemine başlama kararı alır isem eşimi nasıl bir süreç bekleyecek ?

Okuduğum aos deneyimlerine göre ortalama 2-3 ay gibi maximum bir sürede greencard alınabiliyor aos ile. Ancak eşimin işleyişi nasıl olacak ? Ona burada mülakat gelememe ihtimali var mı ? Detaylı bilgi alabilirsem çok sevinirim.

Siz ordan aos yaptıktan sonra ankaradan randevu alabilirse eşinizde Türkiye’den green cardını alabilir diye biliyorum

• Ya randevu alamazsa?

• @yigitberberoglu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Ya randevu alamazsa?

Cok net bildiğim bir konu değil ama alamama durumunda F2A sürecine başlamanız gerekir. Herhalde konsolosluk böyle bi durumda istisna gösterebilir diye düşünüyorum. Tabi bilenler muhakkak yorum yapar

• @mikhail_tal 2022 kazananlarının türkiye de bulunan eşleri ankaradan mülakat aldı. zaman çok daralmış olmasına rağmen eylül sonuna yetişti. çok stresli bir dönem avukatla çalışmanızı öneririm. onlar daha iyi takip ediyor.

• Selamlar. Şu an turist vizem yok. Yeşil pasaportum var. Turist vizesi şu anda alsam gerekirse aos yapabilirmiyim.

• @Ayhan2023 turist vizesi alabilirseniz yapabilirsiniz, fakat hali hazırda göçmenlik başvurunuz olduğu için turist vizeniz olumsuz olarak sonuçlanacaktır büyük ihtimalle

• W waterman bu başlıktan bahsetti

• @mikhail_tal Oncelikle tebrikler . Evet Turist vizeniz var ise gelip buradan AOS yapabilirsiniz . Teoride cok dogru olmasada pratikte evet gelip yapan herkes aldi kartini .

• Merhaba, Dosya ulastıktan tahmini ne kadar zaman sonra işleme alındıgına dair mektup gelir?
    tesekkurler.

• @ozgee Selam . 10 gun gibi . Cekiniz tahsil edilip edilmedigini takip edin edildikten hemen sonra postaliyorlar genelde .

• @Figen çok tesekkurler Figen hanım!
    peki çekimin tahsil edilip edilmediğini nereden takip edebilirim?

• Merhabalar,

2023EU162XX sırasında GC talihlisiyiz.
    18.05.2022 dosya gönderim tarihimiz ve 3. tip maildeyiz.
    14 Ağustos 2023'e kadar geçerli Amerika vizemiz var (benim ve iki oğlumun) ki onlar için özellikle GC sahibi olmayı istiyorum.
    Sorularım ve emin olamadığım konular;

• Şubat 2023'te case numaramız current sürecine girer mi, mülakat alır mıyız, beklemeli mi sizce ?

TC de beklemek riskli olur, AOS'u deneyin derseniz (ki admin Uğur Bey bunu önerdi sağolsun), bu durumda emin olamadığım;

• AOS başvurusunu ne zaman ve nereden yapmam uygun olur,
    • Şu sıralar yani current olmadan KCC ye mail atıp USCIS'e aktarma talebi mi yapmalı ?
    • Current olup duruma göre bakıp sonra mı KCC ye mail atıp USCIS'e geçiş talebinde bulunmalı ?
      yada
    • 2 çocuğumla dönmeyecek şekilde hazırlanıp turist vizesiyle USA'ya giriş yaparak AOS'u oradan mı başlatmalı,
      bu en mantıklı yol dersek ki en garantili bu gibi görünüyor şu anda,
      • Bizim Amerika'ya en geç hangi tarihte girmemiz gerekir ki AOS sürecini oradan başlatabilelim ? (NewYork'dan nasipse)
        (Ortalama 4 ayda AOS sonuçlanıyor diye algılıyorum).
        Tecrübe ve bilgi birikiminizle sorularıma ışık tutarsanız çok memnun olurum.
        Şimdiden teşekkürler,

• Bu ileti silindi!

• @gümüş Merhaba,
    Öncelikle ilk sorunuza cevap vermek mümkün değil çünkü konsolosluğun mülakatı ne zaman nasıl ne kadar sürede vereceğini tahmin etmek mümkün değil geçen seneki çoğu tahminin tutmadığını düşünürsek.

Uğur beyin de önerdiği gibi Aos yapmış biri olarak kesinlikle tavsiyem AOS yapmak 2022 sürecini AOS ile başlatan kimseden daha olumsuz bir durum yaşadığını duymadım.

Numaranız current olduktan sonra sürecinizi başlata bilirsiniz.
    Tavsiyem en geç mayıs veya haziran gibi gelmeniz. ( biz 6 Haziran geldik 19 Eylül mülakata girdik eyalette eyalette, dosyadan dosyaya fark ediyor açıkçası bu durum) ortalama 4 ay demek mümkün.

Dosyanızı ABD geldikten aos yapacağınızı kcc bildirirsiniz geçen sene bildirmeyenlerde oldu. Kcc sadece Fee parası yatırıyorsunuz 330 dolar kişi başı daha sonra dosya tamamen Uscis’de oluyor parmak izini ve mülakatı eyalette bağlı olduğunuz Uscis ofisi yapıyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k