Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

  • ⭐⭐

    @Eren-Çelik-0 @knnrn Bey’in dediği gibi, bir sorun gözükmüyor. Başvurunuzu yapabilirsiniz o uyarıyı versede.


  • Herkese merhaba, benim kalici yeşil kartım gelmeden vatandaşlık islemlerim başladı, mülakat icin tarih bekliyorum.
    Sizlere 2 sorum var:

    1. Ilk esimden olan 15 yaşındaki çocuğumun ben vatandaş oldugumda direkt vatandaş olma hakki var mi? (Kendisi Amerika'ya hiç gelmedi.) Yoksa yeşil kart alıp, standart proseduru mu uygulaması gerekiyor? (5 yıl Amerika'da yasama, vs)

    2. Yetişkin kardesimin yeşil kart alma hakki var mi?

    Herkese şimdiden teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Redblue, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Herkese merhaba, benim kalici yeşil kartım gelmeden vatandaşlık islemlerim başladı, mülakat icin tarih bekliyorum.
    Sizlere 2 sorum var:

    1. Ilk esimden olan 15 yaşındaki çocuğumun ben vatandaş oldugumda direkt vatandaş olma hakki var mi? (Kendisi Amerika'ya hiç gelmedi.) Yoksa yeşil kart alıp, standart proseduru mu uygulaması gerekiyor? (5 yıl Amerika'da yasama, vs)

    2. Yetişkin kardesimin yeşil kart alma hakki var mi?

    Herkese şimdiden teşekkürler...

    1. Siz vatandaş olduğunuzda çocuğunuz için başvuru yapabilirsiniz. https://www.uscis.gov/citizenship/learn-about-citizenship/i-am-the-child-of-a-us-citizen

    2. Evet, var. Ancak çok uzun sürüyor. https://yesilkartforum.com/forum/topic/1423/f4-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-kardesleri?page=1


  • @knnrn Cevabiniz icin çok teşekkürler.


  • Merhaba arkadaşlar. Birşey danışacaktım. 2016 yılı aralık ayında abdye eğitim vizesi ile giriş yaptım. 2019 yılında ağustos da evlilik yaptım. Ancak pandemi sebebi ile green kart işlemlerim 1 sene ertelenmişti. 2021 ayı ağustos ayında direk 10 senelik green kart verildi tarafıma. Şuan hala evliliğimiz devam ediyor. Abd pasaportuna erken başvurma şansım var mıdır? Green kart olarak 3 senem dolmadı ancak evlilik de 3 seneyi geçirdiğim için merak etmiştim böyle birşey mümkün müdür diye. Teşekkür ederim


  • merhaba arkadaslar, N-400 application i dolduruyordum , bir kismini doldurdum ama şöyle bir hata kodu alıyorum . "We were unable to retrieve your form" . internette arattırdım Uscis"in sayfasında bazen Boyle error oluyormus fakat ben kaç günlerdir bu sekilde uyarıya rastlıyorum . Nedenini bilen yada tecrübe eden arkadaslar var midir? Teşekkürler


  • Arkadaşlar eşim ile bana aynı gün aynı saate interview vermişler. 4 yaşımdaki kızımızı da yanımızda getirebilir miyiz? İnterview yapan arkadaşlar orda sırada beklerken hiç başka çocuk gördünüz mü?


  • @handuş

    N-400 formundaki hicbir link'e (ekranin sol tarafindaki, formun farkli bolumlerini gosteren link'ler) tiklayip ilgili bolumu acamiyor musunuz?

    Sunlari deneyebilirsiniz:

    • Web tarayicinizin tum gecmisini/on bellegini silmek
    • Baska bir web tarayicisi ile (Chrome?)veya bilgisayarla N-400 formunuza erismek
    • USCIS.gov "sign-out" yapip web tarayicinizin gecmisini silip bilgisayarinizi yeniden baslatip denemek
    • Pazartesi aksam gec saatlerde denemek (teknik bir sorun var ise long weekend sonrasi duzeltilecegi umuduyla)

  • Merhaba arkadaslar,
    Vatandaslik basvurusu icin N-400 formunu doldururken daha ikinci soruya dahi geçemeden sistem 'we were unable to retrieve your form' bildirimini veriyor ve diger sorulara gecemiyorum. Aranizda bunu tecrube etmis olaniniz var mi?

  • ⭐⭐

    @Onur-Turnuklu, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba arkadaşlar. Birşey danışacaktım. 2016 yılı aralık ayında abdye eğitim vizesi ile giriş yaptım. 2019 yılında ağustos da evlilik yaptım. Ancak pandemi sebebi ile green kart işlemlerim 1 sene ertelenmişti. 2021 ayı ağustos ayında direk 10 senelik green kart verildi tarafıma. Şuan hala evliliğimiz devam ediyor. Abd pasaportuna erken başvurma şansım var mıdır? Green kart olarak 3 senem dolmadı ancak evlilik de 3 seneyi geçirdiğim için merak etmiştim böyle birşey mümkün müdür diye. Teşekkür ederim

    Maalesef. Green Card’ın üzerinde yazan tarihten itibaren 3 yıl dolmasına 90 günden az kaldığında başvuru yapabilirsiniz. 10 yıldır Abd vatandaşı ile evli olsanız bile, oturum aldığınız tarihten itibaren saymaya başlayacaksınız.

  • ⭐⭐

    @yenidunya, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba. Esim ve ben surekli Amerikada bulunduk, lakin 2020 nin baslarinda esim yeni dogum yapmisti ve pandeminin de psikolojik etkisi ile Turkiye ye dondu ve 11 ay kaldi. Normalde bunun disinda ve hic yurt disina gitmedi bu sure zarfinda ve 2024 basinda vatandasliga basvuru hakkimiz var. Bu durumda esimin vatandaslik sureci kesin olarak sifirlandi mi yoksa hic bir sey olmamis gibi vatandasliga basvursun mu? Tax fillingleri hep beraber yaptik hep. Bunun disinda esim 30 aydan fazladir hep buradaydi. Tesekkurler...

    Kurallara göre eşiniz continuous residence kuralını bozduğu için, 11 ay sonunda Amerika’ya döndüğü günden itibaren 5 yıl beklemesi gerekiyor vatandaşlık başvurusu yapabilmesi için. İsterseniz, Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Yanıtlıyor bölümünden, pandemi döneminin herhangi bir istisnası vs. varmı? Birşey yapılabilirmi? Kendilerine danışabilirsiniz.


  • @Gül-Ağar

    Merhaba Sn. @Gül-Ağar

    Yukaridaki iletimde birkac oneri paylasmistim, deneme sansiniz oldu mu? ( https://yesilkartforum.com/forum/post/317342 )

    03Kasim itibariyle basvuru yapabiliyor olmaniz gerekir (90 gunluk pencere icindesiniz); bir de cep telefonunuzdan uscis.gov login olup en azindan bir iki soru ilerleyebiliyor musunuz diye deneyebilir misiniz?


  • @Sharm merhaba,
    Iletinizdeki tüm önerileri denedim, telefonumdan da bağlandım fakat benzer bildirim sonrası ilk soruda takılıp kalıyorum. Önerdiğiniz üzere pazartesi akşamını bekleyip tekrar deneyecegim :/


  • @Sharm merhabalar, müthiş anlatmissiniz, yardimlariniz icin çok teşekkür ederim. Hepsini sıra sıra deneyeceğim.


  • @Gül-Ağar

    @handuş

    USCIS gecen Persembe gecesi CRIS sisteminde calisma yapacakti ve bu surede birkac modul devre disi kalacakti; online filing de bunlardan biriydi. Saniyorum tatil nedeniyle ya calisma bitmedi ya da ongorulmeyen bir sorun yasaniyor. Yarin cozulecegini umuyorum :)

    Bu arada, N-400 tamamlayip gonderdikten sonra myUSCIS hesabinizda "IOE" ile baslayan bir kayit numarasi/receipt number goreceksiniz (greeencard icin odeme yaptiginiz zamanlardaki gibi); basvurunuzun durumunu ya myUSCIS login olup ya da https://egov.uscis.gov/casestatus sayfasindan kontrol edebileceksiniz.

    Basvurunuzda bir status degisikligi oldugunda hizlica haberdar olmak icin asagidaki uygulamayi oneririm. Uygulama, basitce, surekli olarak "status check" gerceklestiriyor ve bir degisiklik olduysa da size haber veriyor (USCIS veya Homeland Security kurumlariyla bir baglantisi yok).

    Screenshot 2022-11-14 at 1.32.24 AM.png


  • @Sharm tesekkur ederim sevgili grup üyesi , çok yardimci oldunuz. Bu arada suan N400 formunu dolduruyorum hiç hata vermedi, sanırım websitesinde ki sorunlarda düzeltildi. tekrardan çok teşekkür ederim


  • @handuş

    Rica ederim. En kisa surede ABD pasaportunuza kavusmaniz dileklerimle.


    @handuş
    @Gül-Ağar

    N-400 tamamlayabildiniz mi?


  • @Sharm evet tamamladım şükürler olsun, sanırım haftasonumu sizinde dediğiniz gibi websitesinde calışma vardi yüzden error veriyordu, bugun hiç error vermedim işlemimi tamamladım . çok teşekkür ederim desteginiz icin...


  • Sevgili @Sharm,

    Tam da sizin tahmin ettiğiniz gibi bugün sistem düzeldi lakin cevabından emin olamadığım bir çok soru var bu sebeple formu tamamlayamiyorum. Meselâ 1 Şubat 2018 de ABD'ye giriş yapmama rağmen sistem Kasım 2017'den beri beni Amerika'da algılıyor. Halbuki ben o tarihte hala Türkiye'deydim. Muhtemelen 5 yıl olarak hesapladigi için. Lakin vatandaşlığa 4 yıl 9 ay sonra basvurulabilecegini düşünüyordum..
    Öte yandan hangi zaman dilimlerinde çalıştığımda emin değilim. IRS ya da W2 formlarında çalışma zamanları ile ilgili bilgi de bulamadım..
    Cok teşekkür ederim ilginiz ve yönlendirmeniz için. Sanırım bir avukat tutmam gerecek :/

  • ⭐⭐

    @Gül-Ağar, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Sevgili @Sharm,

    Tam da sizin tahmin ettiğiniz gibi bugün sistem düzeldi lakin cevabından emin olamadığım bir çok soru var bu sebeple formu tamamlayamiyorum. Meselâ 1 Şubat 2018 de ABD'ye giriş yapmama rağmen sistem Kasım 2017'den beri beni Amerika'da algılıyor. Halbuki ben o tarihte hala Türkiye'deydim. Muhtemelen 5 yıl olarak hesapladigi için. Lakin vatandaşlığa 4 yıl 9 ay sonra basvurulabilecegini düşünüyordum..
    Öte yandan hangi zaman dilimlerinde çalıştığımda emin değilim. IRS ya da W2 formlarında çalışma zamanları ile ilgili bilgi de bulamadım..
    Cok teşekkür ederim ilginiz ve yönlendirmeniz için. Sanırım bir avukat tutmam gerecek :/

    Son 5 yıldaki ilk 3 ay için Türkiye’deki adresinizi gireceksiniz. Amerika’ya ilk giriş yaptığınız tarihten itibaren Green Card’ların gelmesi için verdiğiniz adresle başlayarak, Amerika adreslerinizi gireceksiniz. Hepimiz o şekilde yapıyoruz herhangi bir sorun yok bunda. 4 yıl 9 ay sonunda başvurunuzu yapabiliyorsunuz. Avukat’tan yardım alacağınız bir durum yok şu an. Çalıştığınız yerleri hatırlayıp sisteme girmelisiniz. Sosyal güvenlik kurumundan, çalıştığınız dönemlere ait çıktı isteyebilirsiniz belki.


Benzer Başlıklar

  • ABD Vatandaşlığını Kaybetmek

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığını Kaybetmek Hiç vatandaş olduktan sonra vatandaşlığını kaybeden birini tanıdınız mı veyada duydunuz mu? Eger Green Card veya vatandaslik basvurunuzda yalan, yanlis veya yaniltici bilgi verip bu haklari kazandiginiz tespit edilirse vatandasliginizin iptali icin mahkeme davasi acilabilir. Neticede, vatandasliginizi kaybedip kaybetmeyeceginize bir hakim karar verecek; yani bu islemler tek bir gorevlinin inisiyatifiyle otomatik olarak olmuyor.
  • Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600)

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri us citizenship n-600 uscis
    15
    1
    4 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    saulgoodmanS
    @saulgoodman, içinde söyledi: Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600) N-600 icin biyometrik randevusu tamamlandıktan ne kadar süre sonra sertifika çıkıyor? Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi lütfen? Soru cevapsız kalmasın, 3 ay. :)
  • Kuba'ya seyahatin ABD vatandaslik surecine etkisi

    Taşındı Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    2 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @loki-boi Kuba'ya seyahatin ABD vatandaslik surecine etkisi içinde söyledi: Merhaba arkadaslar, Green card'li bir permenant resident'in turistik amacla Kuba'ya gitmesi durumunda ileride vatandaslik basvurusunda problem cikma ihtimali hakkinda dusunceleriniz neler? US Embassy'nin resmi sitesinde 12 kategori disinda Kuba'ya seyahatin yasakli oldugu yaziyor. Giden kisiler de genelde "Support for the Cuban people" kategorisinden gittiklerini soyluyorlar Baska bir ulke uzerinden (genelde Meksika ya da Kanada) Kuba'ya gidiyorlar. Pasaportlarina Kuba damgasi vurulmuyor, boylece ABD'nin problem yaratmayacagini umuyorlar. Evet, dediginiz gibi hala ABD vatandaslarinin Kuba'ya seyahatleri 12 kategori disinda yasak ve maalesef "turizm" bu kategorilerden biri degil. Bu seyahatin ABD vatandasligi surecindeki etkilerinin ne olacagini kestirmek zor, bu biraz USCIS gorevlisinin soracagi sorulara ve sizin nasil cevap vereceginize bagli. Ama bence hic tehlikeye atmayin ve surece zarar vermemek adina ABD vatandasi olmadan boyle bir seyahat gerceklestirmeyin.
  • Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum