Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 722.3k 333

  • CA yerleşik görünür iken FL da 2. el araba almak istersem ne gibi zorluklarla karşılasırım? Bu arabayı 6 ay kadar FL da CA ehliyeti ile kullanabilirmiyim?


  • @egesahinkaya, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @semavi sizin uzmanlık alanınız olduğu icin sormak istediğim bir soru var. özellikle turkiyeden gelenlerin tercihi nedeniyle ford mustanglere turkiyenin tofas sahini yakistirmasi yapiyorlar. ben buna acikcasi kesinlikle katılmıyorum. kaç senedir üretilen ve bildigim kadari ile amerikada en çok satan tek kapı araba diger rakiplerine gore( Camaro ve challanger ). siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? hatta gecen gun neredeyse bir tane 2018 düşük milli mustang ecoboost alıyorum da farklı nedenlerden erteledik. bu arada gundelik tek arabamız var oda toyota rav4 , Toyota normalde sevmem ama çok rahat ve güvenilir bir araba. yine araştırmaya gore amerikada en çok satan model diye biliyorum rav4 u. teşekkürler.

    Mustangler cok satiliyor ve her yerde var. Bundan dolayi tofas sahin soylemini duymak normal. Bu soylemin kalitesi ile alakasi yok.

    Mustang sinifi belirleyen model. Ben cvhallengerin kullanimini daha cok sevdim (2010-2014)

    Bunlar sportif araclar. Kesinlikle birbirinden kagit uzerindeki ustunluklerini okumaktan ziyade test edip hangisinin size daha iyi hissettirdigine bakin derim...

    Mesela benzer yillara sahip Audi a4- a5 a6 ve a7 modelleri icerisinde nedense a5in kullanimi hosuma gitti. Halbuki siralamada 3. sirada ...


  • @boraozc selamlar, siz ne kadar peşinat ve taksitle alabildiniz aracınızı?
    Araç alma niyetim yoktu ama biraz mecbur kalır gibi oldum. Eğer bulabilirsem bir kaç binlik peşinatla taksitli araç almaya çalışacağım.
    Yeni yeni araştırmaya başlayıp anlamaya çalışıyorum.
    Sizinki leasing mi oluyor yoksa kredi mi?
    Özel olmazsa peşin alsaydınız fiyatı ne olacaktı sizin ödeme planınız ne oldu, faiziniz ne kadar tuttu bunları paylaşabilir misiniz rica etsem.

    Bilenlerden ya da yakın dönemde tecrübe edenlerden ricam leasing olayından bahsedebilir misiniz?
    Kredi skoru olmayan biri için ne kadar mantıklı?
    Leasing mi carfex gibi bir yerden taksitli almak mı?
    Birde leasing devir olayı varmış bu nasıl olur sizce avantaj/dezavantaj bakımından?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muse 2 gün önce forum ailemizden @zumrut videosunu çekti istersen video seyredip buraya gelince kendisine soru sorabilirsin.

    https://www.youtube.com/watch?v=8HlsVCZ1gho


  • @muse merhabalar,

    Açıkçası tam rakamlar yanıltıcı olabilir, o sebeple oransal olarak özetlemeyi tercih ediyorum. Benim ilk etaptaki amacımı özetlemek gerekirse:

    • kredi skoruna katkı sağlaması için bir kredi hesabı açmak;
    • peşin olarak alacağım arabayı nispeten daha uygun peşinatla alıp cebimdeki parayı bir miktar da olsa muhafaza etmek;
    • aylık taksitlerin belirli bir seviyenin altında kalmasını sağlayarak, ilk etapta gelir-gider tablosunda fazla hasara yol açmamak;
    • aldığım arabanın beni en azından 3-4 sene idare etmesi, hatta gerektiği takdirde evin ikinci aracı olarak daha uzun yıllar kullanabilmek.

    Bunların ışığında araba fiyatlarının uçması ve güvenilir satıcı/tamirci vb soru işaretlerini de göz önünde bulundurarak Carmax'ten aldım.

    Aracın satış fiyatının %70 kadarını peşinat verdim. Daha azını denemedim, kabul olur muydu bilemiyorum. Tamamen kendi bütçeme göre hareket ettim. Alım masrafları vs toplamını baz alırsak da %65 civarına tekabül ediyor. Kalan %35 için kullandığım kredide yine bütçemi ve toplamda ödeyeceğim faizi göz önüne alarak 36 ay vadeyi tercih ettim. Kullandığım kredi miktarının yaklaşık %20-25 arası faiz ödemiş olacağım 36 ay sonunda. Ancak FICO skorum oluştuğu ve iyi bir faiz oranı elde ettiğim takdirde re-finance yapmayı düşünüyorum. Bu durumda faiz miktarı ve aylık ödeme azaltılabilir, ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

    Daha az peşinat, aylık ödeme ve yüksek faizle de alım yapılabilir, bu tamamen kişisel tercih ve bütçelere göre planlanmalıdır. Benim bahsettiklerim tabi ki YTD değildir :)


  • @boraozc merhaba hayırlısı olsun , krediyi carmax den mi aldınız ? Eğer öyleyse benim bildiğim kadarıyla Carmax de refinance seçeneği yok bilginiz olsun.


  • @Rookie Tesekkur ederim. Evet Carmax'ten aldim, Carmax re-finance yapmiyor ama cok dusuk bir masraf farkiyla komple kapatabilir veya farkli bir yerden refinance yapabilirsiniz, en azindan bana verilen bilgi bu yondeydi. Ileride tecrubemi yine yazarim :)


  • kendim ikinci el arabalardan cok zarar gordum,ne varki benim gencligimin arabalari daha degisikti,simdi her seyler daha degisik,10 yillk ikinci el arabalar fena degildir,,fikir vermek bakimindan bir sahis ikinci el araba alacaksa,once oturup karar verecek, hah iste ben amerikan arabasi, japon arabasi veya kore arabasi alacagim,tamam kore arabasi dersek veya alman arabasi dersek yani once hangi sirketin arabasi alocagina karar verilmeli,ondan sonra galerilerden veya internet sitelerinden araba arayip fiat araligina bakmak lazim daha sonra da butcenize uygun bir iki araba beyenip gidip goreceksiniz test ediceksiniz ve karar vereceksiniz,
    ,yani ben amerikan arabasi alayim bir gun sonra bos ver yahu alman arabasi bakayim, diger gun baska bir arabaya karar verilirse bu durum insanin kafasini yorar.ikinci el araba saticilari cok tatli dillidirler yani satana kadar melekdirler,bir araba baktiniz pek hoslanmadiniz hemen sizi baska arabalara yonlendirirler.


  • Arkadaşlar selam.Green card ile geleceğim nasipse. İlk etaplarda malûm ki delivery işler yapmak zorundayım. Bu GMC araçlar nasıldır? Çok mu yakar? Delivery işler için mantıklı mıdır?Servis ağı iyi midir? Parçası bulunabilir ve uygun fiyatlı mıdır?

    Bir de elimdeki nakiti eski bir arabaya vermek yerine leasing yapmak mantıklı mıdır? Leasing yaptığım araçla delivery işler yapabiliyor muyum?

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Merhaba herkese, ben, eşim ve iki oğlum önümüzdeki aylarda Seattle'dan giriş yapacağız. Merak ettiğim bir konu leasing yapmak kredi skoru oluşumuna katkı sağlar mı? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşmasından çok memnun olurum.


  • @Çağdaş-Ozan-Küçük @zumrut daha yeni anlattı videosunda müsait bir zamanda buraya gelip detaylı anlatır

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8HlsVCZ1gho&feature=emb_logo


  • @ayvalik10 aslında videoyu izlemiştim ancak kaçırmış olabilirim tekrar izleyeyim 😁


  • Delivery isi yapmak icin 2 aydir 2012 model Toyota Prius kiraladim. Prius’un yakit verimliligi gayet iyi, gunluk 8 saat downtown’da yogun kullanima ragmen depoyu 6 gunde bir dolduruyorum. Arabanin kendisi de fena degil, is goruyor. Sahsi kullanim icin tercih etmezdim ama.

    Herneyse, sormak istedigime gelirsek, sigorta dahil 2012 Prius’u $900’a kiraliyorum. 2 aylik kiralama surecinin ardindan hem arabaya ait masraflari dusurme, hem de baskasina ait bir arabayi surmektense kendime ait arabayi kafa ve gonul rahatligiyla surme istegi var.

    Alacagim ilk araba olacak. Buraya yazmadan once “USA first time buying car” gibi anahtar kelimelerle arama yaptim, KBB gibi guvenilir sitelerin yazilarini okudum.

    Ama benim daha spesifik bir tavsiyeye ihtiyacim var. Ornegin, San Francisco’da yasadigim icin, S.F. cevresinde ikinci el bakimli ve makul fiyatli Prius arama cabalarim beni bu araca yonlendirdi:

    https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Toyota-Prius-San-Francisco-d15_L2793#listing=340873252/NONE

    Araba hasarsiz, temiz ve bakimli gorunuyor. Parcalarinin ve performansinin durumunu anlamak icin test ettirmek lazim tabii. Siz ne dersiniz? Fiyati ve gorunumu itibariyle 25 mil gidip gormeye deger mi? Sitede yazana gore araba bir suredir ilandaymis, halihazirda $1 K fiyatini indirmisler. Pazarlikla $9.5-10 K civarina, 36 mo. financing ile almak nasil olur?

    Bir de, Prius ozelinde sormak istedigim bir sey var, bu arabalarin bataryasi kac bin milde bir degisiyor? 143 K milde aldigim arabanin bataryasi 150 K milde degisim gerektirir mi, ortalama degisim ucreti nedir?

    Eger S.F. civarinda uygun fiyatli, bakimli ve problemsiz bildiginiz veya paylasabileceginiz Prius varsa (2010’dan eski olmazsa daha iyi olur, biraz daha yeni olmasini tercih ederim) cok makbule gecer.

    Edit: Buldugum bir diger araba:

    https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Toyota-Prius-San-Francisco-d15_L2793#listing=344118841/NONE


  • @Haliax, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Delivery isi yapmak icin 2 aydir 2012 model Toyota Prius kiraladim. Prius’un yakit verimliligi gayet iyi, gunluk 8 saat downtown’da yogun kullanima ragmen depoyu 6 gunde bir dolduruyorum. Arabanin kendisi de fena degil, is goruyor. Sahsi kullanim icin tercih etmezdim ama.

    Herneyse, sormak istedigime gelirsek, sigorta dahil 2012 Prius’u $900’a kiraliyorum. 2 aylik kiralama surecinin ardindan hem arabaya ait masraflari dusurme, hem de baskasina ait bir arabayi surmektense kendime ait arabayi kafa ve gonul rahatligiyla surme istegi var.

    Alacagim ilk araba olacak. Buraya yazmadan once “USA first time buying car” gibi anahtar kelimelerle arama yaptim, KBB gibi guvenilir sitelerin yazilarini okudum.

    Ama benim daha spesifik bir tavsiyeye ihtiyacim var. Ornegin, San Francisco’da yasadigim icin, S.F. cevresinde ikinci el bakimli ve makul fiyatli Prius arama cabalarim beni bu araca yonlendirdi:

    https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Toyota-Prius-San-Francisco-d15_L2793#listing=340873252/NONE

    Araba hasarsiz, temiz ve bakimli gorunuyor. Parcalarinin ve performansinin durumunu anlamak icin test ettirmek lazim tabii. Siz ne dersiniz? Fiyati ve gorunumu itibariyle 25 mil gidip gormeye deger mi? Sitede yazana gore araba bir suredir ilandaymis, halihazirda $1 K fiyatini indirmisler. Pazarlikla $9.5-10 K civarina, 36 mo. financing ile almak nasil olur?

    Bir de, Prius ozelinde sormak istedigim bir sey var, bu arabalarin bataryasi kac bin milde bir degisiyor? 143 K milde aldigim arabanin bataryasi 150 K milde degisim gerektirir mi, ortalama degisim ucreti nedir?

    Eger S.F. civarinda uygun fiyatli, bakimli ve problemsiz bildiginiz veya paylasabileceginiz Prius varsa (2010’dan eski olmazsa daha iyi olur, biraz daha yeni olmasini tercih ederim) cok makbule gecer.

    Edit: Buldugum bir diger araba:

    https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Toyota-Prius-San-Francisco-d15_L2793#listing=344118841/NONE

    Mil e göre fiyatlar yüksek geldi biraz açıkçası belki yıl olarak biraz daha genç olduğu için yada SF da araç fiyatları yüksek de olabilir. Ben genelde Nj için sürekli Prius araç takip ettiğim için nj de daha uygun diğer eyaletlere göre sanki hatta tx da daha da uygun olabiliyormuş diye duydum. Oyuzden bulunduğunuz eyealet de fiyatlar bu civarda olabilir açıkçası onu bilmiyorum. O eyealet de yaşayanlar daha doğru bilgi verebilirler. Bu arada delivery kazançlari nasıl bulunduğunuz yerde günlük haftalık olarak tabi ne kadar süre ve gün çalıştığınızla da alakalı değişkenlik gösteriyordur ortalama birsey söylersek diyelim?

  • ⭐⭐

    @Haliax Carvana’da 16.000 civarına 70-85K mile de 2013 Pirius araçlar var. Bana daha mantıklı geliyor. 143K fazla bence. Aylık $150 fazla olur taksidi, ama daha az sorun çıkarır diye düşünüyorum. Belki bu model ve milde araçları siz daha ucuza bulabilirsiniz başka yerde bişey diyemem.


  • @Haliax, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Delivery isi yapmak icin 2 aydir 2012 model Toyota Prius kiraladim. Prius’un yakit verimliligi gayet iyi, gunluk 8 saat downtown’da yogun kullanima ragmen depoyu 6 gunde bir dolduruyorum. Arabanin kendisi de fena degil, is goruyor. Sahsi kullanim icin tercih etmezdim ama.

    Herneyse, sormak istedigime gelirsek, sigorta dahil 2012 Prius’u $900’a kiraliyorum. 2 aylik kiralama surecinin ardindan hem arabaya ait masraflari dusurme, hem de baskasina ait bir arabayi surmektense kendime ait arabayi kafa ve gonul rahatligiyla surme istegi var.

    Alacagim ilk araba olacak. Buraya yazmadan once “USA first time buying car” gibi anahtar kelimelerle arama yaptim, KBB gibi guvenilir sitelerin yazilarini okudum.

    Ama benim daha spesifik bir tavsiyeye ihtiyacim var. Ornegin, San Francisco’da yasadigim icin, S.F. cevresinde ikinci el bakimli ve makul fiyatli Prius arama cabalarim beni bu araca yonlendirdi:

    https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Toyota-Prius-San-Francisco-d15_L2793#listing=340873252/NONE

    Araba hasarsiz, temiz ve bakimli gorunuyor. Parcalarinin ve performansinin durumunu anlamak icin test ettirmek lazim tabii. Siz ne dersiniz? Fiyati ve gorunumu itibariyle 25 mil gidip gormeye deger mi? Sitede yazana gore araba bir suredir ilandaymis, halihazirda $1 K fiyatini indirmisler. Pazarlikla $9.5-10 K civarina, 36 mo. financing ile almak nasil olur?

    Bir de, Prius ozelinde sormak istedigim bir sey var, bu arabalarin bataryasi kac bin milde bir degisiyor? 143 K milde aldigim arabanin bataryasi 150 K milde degisim gerektirir mi, ortalama degisim ucreti nedir?

    Eger S.F. civarinda uygun fiyatli, bakimli ve problemsiz bildiginiz veya paylasabileceginiz Prius varsa (2010’dan eski olmazsa daha iyi olur, biraz daha yeni olmasini tercih ederim) cok makbule gecer.

    Edit: Buldugum bir diger araba:

    https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Toyota-Prius-San-Francisco-d15_L2793#listing=344118841/NONE

    @semavi Arabalar konusunda sizin kadar deneyimli baska biri aklima gelmedigi icin mecburen sizi etiketliyorum. Facebook gruplarina da yazdim ama pek tepki gelmedi maalesef. Prius alma konusundaki tek soru isaretim batarya konusu. Arabayi %95 delivery icin kullanacagim icin reliability ve fuel efficiency cok onemli. Birisi Civic al, Prius pahaliya patlar dedi.

    Bunu bulabildim: https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Honda-Civic-San-Francisco-d586_L2793#listing=341881275/NONE

    Dusuncelerinizi belirtebilirseniz cok makbule gecer.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Haliax şimdi @semavi showroom baktım sana gidecek o kadar çok araç var ki tek bir sorun var. mesafe 1.909 mil gönderme işi nasıl oluyor çok mu pahalıya patlar. Yine de bir konuş istersen çok önceden showroom çektiği videolarda california araba gönderdiğini söylemişti. Araç sahibi hatta hiç oraya gitmeden parayı göndermiş. Yanlışım varsa @semavi düzeltir alan kişi üniversite öğrencisiydi galiba

    https://www.zoramotors.com/cars-for-sale


  • @ayvalik10 Kendisinin envanterini incelemistim, ama bahsettigim kriterlere uygun bir arac goremedim. Ayrica arabayi bir a once alip kullanmaya baslamam lazim, almadan once de bizzat test surusune cikarip denemek isterim. Mesafe problemi olmasa benim de ilk ugrayacagim kisi kendisi olurdu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Selamlar

    Ozel bir arac olmadikca o kadar uzaga gondermek pek mantikli olmaz...

    Yakit olayina cok abarti sekilde takilmayin. Priusa herhangi bir benzer 4 silindir aractan daha cok odersiniz... Kac depo benzini onden veriyorsunuz zaten... Bulursaniz ne ala ama illa prius olsun deyip cop arabalar alip yandim bittim diyen cok...

    Mesela benimle calisan bir arkadasa hybrid sonata vermistim. 40bin kullandi sorunsuz...

    Basit ve temiz bir arac almaya calisin markadan bagimisz olarak. Zaten delivery islerinde hayli yipranacak...


Benzer Başlıklar

  • Amerika'dan Turkiye'ye Araba Gondermek

    Ehliyet ve Araba
    7
    2 Oy
    7 İleti
    18k Bakış
    money money moneyM
    @freeworld İnceledim de bu soruların cevabını görememiştim. Teşekkürler.
  • TC den yeni ehliyet almak şart mı ?

    Ehliyet ve Araba
    18
    0 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    K
    gelmek derken ? :)
  • Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

    Ehliyet ve Araba
    125
    0 Oy
    125 İleti
    57k Bakış
    ?
    @NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV. Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
  • Amerika'da Ehliyet Almak

    Sabitlendi Ehliyet ve Araba ehliyet
    2k
    30 Oy
    2k İleti
    374k Bakış
    Gürhan KuraşG
    Eger kuzey virginia'da ehliyet alacaksaniz ve cok da tecrubeniz yoksa tyson's corner gibi yogun trafik yerlerdeki dmv'ler yerine chantilly'deki dmv'yi tercih edebilirsiniz. kendi tecrubemden bahsetmek gerekirse etrafi tanimadigim icin sirf yakin diye ilk kez tyson's corner'da road test'e girdim ve kaldim. Sonraki icin chantilly'deki dmv'de girdim ve gectim. 5-6 dakikalik bir rotasi var (youtube'da rotayi gosteren hintli kardeslerimiz de var) ve yollar baya sakin, examiner da guler yuzluydu. Ayrica sunu da belirtmek isterim gocmen vizesiyle de gelseniz virginia'da 6 ay boyunca turk ehliyetinizi kullanabilirsiniz. 60 gun kurali sadece baska eyaletlerden virginia'ya tasinanlar icin gecerli. Bunu DMV'deki gorevliye sorup ogrenmistim, ama siz yine de ehliyetinizi bir an once alin yabanci ehliyetlere sigorta daha yuksek cikabiliyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum