Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
-
@oğuzhan-cengiz Orduya katıldığınızda en az 6 yıl görev yapmak zorundasınız.3 Yıl Active 3 yıl Reserve veya 2 yıl Active 4 yıl reserve (MOS a bağlı).Bu 6 yıl MOS a göre 8 yıl da olabilir.Reserve olduğunuzda benefits devam ediyor .Bazı MOS larda yine 4 yıl sonunda direk bırakabildiğini duydum ama sanıyorum Infantry görevlerdir.Sorunuza tam cevap oldumu bilmiyorum fakat bunlar benim daha önceden internetten bulduğum şeyler.Recruiter dan bu konu hakkında bilgi almadım hiç.
MOS:Meslek grubu bu arada
-
@richmond son konuşmamızdan beri yeni her hangi bir bilgi öğrenebildiniz mi acaba?
-
ASVAB sınavına girdim ve nihayet puanlamanın nasıl işlediğini anladım.
ASVAB da 10 tane farklı bölüm var bunlar ;
General Science (GS)
Arithmetic Reasoning (AR)
Word Knowledge (WK)
Paragraph Comprehension (PC)
Mathematics Knowledge (MK)
Electronics Information (EI)
Auto Information (AI)
Shop Information (SI)
Mechanical Comprehension (MC)
Assembling Objects (AO)Bunlardan WK , PC , MK , AR ana bölümler ve bunlardan bir ASVAB score u alıyorsunuz.Daha sonrasında bu aldığınız ASVAB puanının üstüne farklı bir formülle diğer bölümlerden aldığınız puanlar ekleniyor ve MOS seçmek için gereken puanlarınız (MM,OF ,SC ,ST ,GT , GM ,FA ,EL ,CO ,CL) oluşuyor .
Bu skorların neler baz alınarak hesaplandığı aşağıdaki açıklamalada.
-Clerical (CL) - Determined from Verbal Expression (VE), Arithmetic Reasoning (AR), and Mathematics Knowledge (MK).
-Combat (CO) - Determined from Verbal Expression (VE), Auto & Shop (AS) and Mechanical Comprehension (MC).
-Electronics (EL) - Determined from General Science (GS), Arithmetic Reasoning (AR), Mathematics Knowledge (MK) and -Electronic Information (EI).
-Field Artillery (FA) - Determined from Arithmetic Reasoning (AR) Mathematics Knowledge (MK) and Mechanical Comprehension (MC).
-General Maintenance (GM) - Determined from General Science (GS), Auto & Shop (AS), Mathematics Knowledge (MK) and Electronics Information (EI).
-General Technical (GT) - Determined from Verbal Expression (VE) and Arithmetic Reasoning (AR).
-Mechanical Maintenance (MM) - Determined from Auto & Shop (AS), Mechanical Comprehension (MC) and Electronic Information (EI).
-Operators and Food (OF) - Determined from Verbal Expression (VE), Auto & Shop (AS) and Mechanical Comprehension (MC).
-Surveillance and Communications (SC) - Determined from Verbal Expression (VE), Arithmetic Reasoning (AR), Auto & -Shop (AS) and Mechanical Comprehension (MC).
-Skilled Technical (ST) - Determined from General Science (GS), Verbal Expression (VE), Mechanical Comprehension (MC) and Mathematics Knowledge (MK).Vermiş olduğum bilgiler sadece Army için geçerli olmakla birlikte puanlama diğerlerindede benzer .Askeriyenin diğer servisleri için şu linke göz atabilirsiniz;
https://www.thebalancecareers.com/abcs-of-the-asvab-3353978
@lordbolton Merhabalar. Vücüdun herhangi bir yerinde yara izinin problem olmayacağını söyledi.Sadece tattoo lar sıkıntı oluyormuş.
-
@richmond çok teşekkürler 👍
-
4 yıllık fakülte bitirenler örneğin BESYO veya antrenörlük ordu da hangi rütbeden başlıyor bilen var mı?
-
@lordbolton Öncelikle derslerini saydırmam gerekiyor ve recruiter a veriyorsun duruma göre E2-E3 başlayabiliyorsun.College credit e bakıyorlar neden mezun olduğuna değil sanıyorum
-
@richmond bizde ki olduğu gibi astsubaydan başlatmıyor o zaman
-
@lordbolton Türkiye deki sistemi bilmiyorum fakat benim bahsettiklerim enlisted yani subay sınıfı değil ve subay olmak için okul okumanız gerekiyor.Enlisted E-1 den E-10 a kadar subay olmayan rütbeler .E-1 yani Private bizdeki Er oluyor
-
Tabi E-10 olunca Officer sınavlarına giriliyor fakat buda yaklaşık 10sene sürebilir
-
@richmond anladım teşekkürler
-
@lordbolton Siz Dv talihlisimisiniz?
-
@richmond henüz değil diyelim....
-
http://www.haber7.com/dunya/haber/2733805-abd-hepsini-ordudan-atti-sebebi-cok-ilginc ilginizi çekebilir diye paylaşıyorum başlıkla alakalı diye...
-
@Richmond Peki Rütbe Nasıl Atlanıyor Yani Sistemleri Nasıl Oluyor Neye Göre Rütbe Alınıyor ?
-
BUGÜN AVUKATA SORDUM AMERİKADA ASKER OLAN OTOMATİKMAN AYNI GÜN VATANDAŞ OLUYORMUŞ. GREEN CARD VEYA GREEN CARD OLMADAN FARK ETMİYORMUŞ. ORDU ASKER BULAMIYOR AMERİKAYA GELMEK İSTEYENLER Bİ DÜŞÜNSÜN. BEN GREEN CARD KAZANDIM DERHAL ORDUYA GİDİCEM PATATES SOYMAYADA RAZIYIM. GURURLA TAŞICAM O ÜNİFORMAYI
-
@jammel Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:
BUGÜN AVUKATA SORDUM AMERİKADA ASKER OLAN OTOMATİKMAN AYNI GÜN VATANDAŞ OLUYORMUŞ. GREEN CARD VEYA GREEN CARD OLMADAN FARK ETMİYORMUŞ. ORDU ASKER BULAMIYOR AMERİKAYA GELMEK İSTEYENLER Bİ DÜŞÜNSÜN. BEN GREEN CARD KAZANDIM DERHAL ORDUYA GİDİCEM PATATES SOYMAYADA RAZIYIM. GURURLA TAŞICAM O ÜNİFORMAYI
Sayin @jammel , askerlikle ilgili konuyu surada da konusmustuk:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization11 Eylul 2001'den bu yana ABD aktif savas halinde oldugu icin bir gun sonra basvuru yapabilirsiniz, ama otomatik olarak ayni gun vatandas olmuyorsunuz tabii ki :) 12 haftalik egitimden gecmeniz lazim, hem bu konuda hem de vatandaslik konusunda bu tur ayrintilardan bahsetmistik. Eger aktif savas hali olmasaydi, 1 yil sonra vatandas olmaya hak kazanacaktiniz.
Green Card olmadan artik vatandas olamiyorsunuz, sadece Green Card sahipleri vatandaslik icin basvuru yapabiliyor ama tabii standart olmayan ve yasalarlar baskalarina verilen haklar olabilir. Ayrica lutfen foruma yazarken buyuk harflerle yazmayin.
-
@jammel Greencard olmadan orduya katılamıyorsunuz ve Greencard ınız bile olsa Background check işlemi normalden uzun sürüyor 1-24 ay arası.Background check işlemi başlamasından önce yemin ediyorsunuz.Daha sonrasında bekleme süreci başlıyor ve bittiğinde meslek seçiyorsunuz.Bu meslekten bağımsız olarak BCT (Basic Combat Training) e katılıyorsunuz.Buradan mezun olunca Advance Indivudual Training denen meslek eğitimine giriyorsunuz ve ilk iş gününüzde başvuru hakkı kazanıyorsunuz.2015 veya 2016 yılına kadar ABD ordusu vize sahibi herkesi alıyormuş fakat bazı sebeplerden dolayı (dil ve disiplinsizlik forumlarda yazan ) bu program iptal edilmiş.
-
@richmond hocam navy işiniz oldumu? navy rezerve konusunda bilgisi hakkında bilginiz varmı? Maaş öncelikli meslekler sınav vs.simdiden teşekkürler
-
@kürşat tahmin ediyorum bütün süreç aynıdır.Meslekler hakkında bir bilgim yok fakat US NAVY sayfasından hepsine ulaşabilirsiniz.Maaş içinde şu sayfaya göz atın;
https://www.navy.com/what-to-expect/military-pay (Reserve için Part time kısmını seçin )
Resmi sitede söylediğine göre yıllık 3815.76 USD.
Sınav olarak sanıyorum ASVAB alıyorlar çünkü ben sınavda iken diğer branşlardan insanlarda aynı odadaydı .Belki istenilen mesleğe göre 1-2 ek sınav olabilir. Sınav konusunda branşlar arasında sadece puan türü farkı oluyor onun dışında hepsi ASVAB alıyor.( BRANŞ = ARMY ,NAVY,AIR FORCE ,MARINE CORPS,USCG )
-
@richmond hocam çok teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum