DV2024 Sohbet Odası
-
Kırismıs için sofraya hindi alabiliyoz mu siz ondan haber verin, önceden alıyorduk, ağaç alabiliyor muyuz, kırismis süsü alabiliyor muyuz, yok.. iPhone 50 bin olmuş.. buyrun telefonumu çıkardım :D hahahah
-
Daha iyi bir telefon almak için başvurumuzu yaptık ailecek hayırlısı olsun herkese. :)
-
@academicus, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Ping-PONG işte bende oturmayan nokta su, bu ornekteki hesabi haricı hesaplamaları dişarıda birakarak mi yapıyorsunuz? Örnegin, 2012'de benim ilk iletimdeki hesaplamalara gore maaşimın 5'te 1'i yatırım için kenarıda kalıyordu, onunla da örneğin 400 dolar alabiliyordum. Bu hesapla green card icin bankada gösterilmesi gereken meblagi 2 buçuk senede toparlayabiliyordum.
Bu hesapla, bugün yine maaşimın 5'te 1'ini kenara attigimda bu defa, sizin de dediginiz gibi, ayni parayi 2 buçuk senede degil 3- 3 buçuk senede topluyorum. Yani bu noktada haklisınız.
Ama ben de diyorum ki bu cok da gerçekçi bir hesap degil; cunku 2012 ekonomisinde maaşimin 5'te 1'ini kenara ayirabiliyorken; gunumuz ekonomik ortaminda bu parayı kenara atamiyorum. Ornegin en fazla 10'da 1'ini kenara atabiliyorum. Onu da yapabilirsem. Bu durum da tl'nin deger kaybiyla birleştiginde dovize ulaşmak benim icin çok çok daha zor hale geliyor.Bu durumda düşük gelirli vatandaş icin dövize erisim 10 kat zor hale geliyor... hepsi birbiri ile bağlantılı derken bunu demek istedim.
Birbirimiz anlamışız. Katılıyorum. Tamamen haklısınız.
Ben mesela bekar olduğum ve annemle yaşadığım, kirada ödemediğim için büyük bir kısmını ayırabiliyorum sizin aksinize.
Bu kişiden kişiye değişiklik gösterir.
Verdiğiniz örnek tamamen doğru. Ben sadece tek tarafından bahsettim. 🙃 -
Başvuruların kapanmasına az bi süre kaldı. Başvurmayan arkadaşlar son günlere bırakmayın yoğunluk olabilir :)
-
@Ping-PONG Amerikanin oyunlari bunlar hep cok özür diliyorum sizden beni de kandirdilar , gitmeyin bence eleyin kendinizi orada oyuna falan gelirsiniz allah muhafaza tc de sizin gibi ekonomi profesörüne ihtiyac var :D
-
Yanlız bu başvuruyu yaparken "Ya çıkarsa" düşüncesi ile başvuru yapanları doğru bulmuyorum. Başvuruyu yapan kişinin Amerikaya gitmeyi net şekilde düşünüp gittiği taktirde nasıl hayatı sürdüreceğini ve green card çekilişini kazandıktan sonra neleri yapacagiğını bilip düşünmesi gerekiyor.
Bu başvuruyu yapan kişinin bu sürece odaklanıp araştırmalarını ciddi şekilde yapması gerekiyor. Ortada olumlu bir sonuç yok o ve hayattan kopmamak gerekiyor buna katılırım ama başvurup da hiç düşünmemek , araştırmamak ve çıktıktan sonra ne yapacagını bilmeden başvuru yapanların olumsuz anlamda patlayabileceklerini düşünüyorum.
Ayrıca başvuru koşullarını sonraki süreçte karşılamayıp da "Çıkarsa imkanları zorlarım" kafası ile başvuranlar ve kazanıp gitmeyenler büyük hak yiyorlar.Başvuru yapmadan önce Amerika da yaşamayı kafaya koyup planı programı iyice yapmak lazım. Diğer türlüsü kişiye eziyet olacak ve diğer insanların hakkı gasp edilecektir.
Bu süreçte işi ciddiye alıp başvuru yapan kişilerin amerikayı iyi araştırması, yavaştan dil yoksa dilini geliştirmesi(çıkmasa da sizin için büyük fayda) çoğu işi kabullenip egoyu kenara bırakması ve en önemlisi kendini tanıması ve oraya gittiğinde tutunacağından emin olması gerekiyor. Sırf "Bu ülkeden gideyim de ne olursa olsun" düşüncesi ile başvuru yapmayı doğru bulmuyorum.
Ne kadar erken ve ne kadar iyi araştırırsak sonraki süreçleri rahat ilerleriz. Amerika da yaşamaya başladığımızda da sıkıntıyı azaltmış olur daha kolay adapte oluruz
Kendimizden emin olup başvuruyu öyle yapmalıyız
-
@Blacksocks, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Yanlız bu başvuruyu yaparken "Ya çıkarsa" düşüncesi ile başvuru yapanları doğru bulmuyorum. Başvuruyu yapan kişinin Amerikaya gitmeyi net şekilde düşünüp gittiği taktirde nasıl hayatı sürdüreceğini ve green card çekilişini kazandıktan sonra neleri yapacagiğını bilip düşünmesi gerekiyor.
Kervan yolda düzülür.
-
@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@goyro666 valla ben ufaktan yurtdısı seyahatlerine başladım. Umarım en ucuz yöntem olan çekiliş çıkar tabi. Önümüzde ki ay Gürcistan’a giriş çıkış yapıcam 😅 sonrasında Balkanlar sonrasında schengen sonrasında ABD diyerekten başladık bi yola. Tek sorun kur dalgalanması dolar Euro 18-20 seviyelerindeyken herhalde sokakta kalıcam 😂 bi şekilde ABD’ye girdikten sonrası hallolur diye düşünüyorum
Gürcistan pasaporta işleniyor mu? veya kıbrıs? ... 2012de çıkmışlığım var yurtdışına ama yeni olsun istiyorum, çünkü turist vizesine başvurmayı düşünüyorum...
-
Bu ileti silindi! -
@goyro666, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Ping-PONG Amerikanin oyunlari bunlar hep cok özür diliyorum sizden beni de kandirdilar , gitmeyin bence eleyin kendinizi orada oyuna falan gelirsiniz allah muhafaza tc de sizin gibi ekonomi profesörüne ihtiyac var :D
Her sene bir tane senden goruyoruz buralarda en az.
Komik cocuk seni 😂😂😂 -
Dostlar merhaba. Hala tam olarak net bir cevap alamadım. Lütfen net bir bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi_ Fotoğraf çekilirken toka takıyor olsam fotoğraf geçersiz sayılır mı?
-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Dostlar merhaba. Hala tam olarak net bir cevap alamadım. Lütfen net bir bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi_ Fotoğraf çekilirken toka takıyor olsam fotoğraf geçersiz sayılır mı?
Yüz net bir şekilde görünmeli ve istedikleri standartlara uymalı, toka yüzünden elenmezsiniz
-
@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@goyro666 valla ben ufaktan yurtdısı seyahatlerine başladım. Umarım en ucuz yöntem olan çekiliş çıkar tabi. Önümüzde ki ay Gürcistan’a giriş çıkış yapıcam 😅 sonrasında Balkanlar sonrasında schengen sonrasında ABD diyerekten başladık bi yola. Tek sorun kur dalgalanması dolar Euro 18-20 seviyelerindeyken herhalde sokakta kalıcam 😂 bi şekilde ABD’ye girdikten sonrası hallolur diye düşünüyorum
Gürcistan pasaporta işleniyor mu? veya kıbrıs? ... 2012de çıkmışlığım var yurtdışına ama yeni olsun istiyorum, çünkü turist vizesine başvurmayı düşünüyorum...
ABD turist vizesini net olarak almak için maddi durumu göstermek dışında Schengen ülkelerine ziyaret etmeni istiyor, yani diyor ki senin ülkeni en iyi coğrafyana yakın olan AB ülkeleri tanır. Eğer sana vize vermişse ben neden vermeyeyim, diğer türlü red yersiniz, boşuna dolarınız gider, maddi boyutu da yüksek olmalı ben bu nedenle almıyorum çünkü gc paramı yiyeceğimi biliyorum. Gc den umudum kalmadığında turist ile gideceğim
-
@JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
ABD turist vizesini net olarak almak için maddi durumu göstermek dışında Schengen ülkelerine ziyaret etmeni istiyor, yani diyor ki senin ülkeni en iyi coğrafyana yakın olan AB ülkeleri tanır. Eğer sana vize vermişse ben neden vermeyeyim, diğer türlü red yersiniz, boşuna dolarınız gider, maddi boyutu da yüksek olmalı ben bu nedenle almıyorum çünkü gc paramı yiyeceğimi biliyorum. Gc den umudum kalmadığında turist ile gideceğim
verdiğiniz cvba göre gürcistanla kıbrıs işe yaramıyor anlaşıldı :D 2 schengen ülkesine gittim şansımı denicem yapacak bişey yok :)
-
Saçlarım bayağı uzun ondan dolayı toka takıyorum. Yine de hiç riske atmayayım ben direkt dümdüz çekileyim en iyisi toka takmadan. Yılda bir kere olduğu için insan ister istemez tereddüt ediyor
-
2022 yılı içerisinde çok önemli olarak değişmediyse geçerli olduğunu düşünmüyorum. Kaç tane arkadaşım daha önce hiç yurt dışı seyahati yapmamışken ilk ziyaretlerini Amerika’ya yaptılar. Hadi biri ikisi şansa aldı der geçerdim ama hiçbir akrabası eşi dostu olmayan arkadaşlarım da ilk yurtdışı ziyaretlerini turist vizesiyle gidip geldiler.
-
@Atlantis00 Bir poz için takmayın yani şart mı toka takmanız? :)
-
Yıllık aktivitemizi yapıp köşeye çekilelim ozaman :)
-
@gnollzy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
2022 yılı içerisinde çok önemli olarak değişmediyse geçerli olduğunu düşünmüyorum. Kaç tane arkadaşım daha önce hiç yurt dışı seyahati yapmamışken ilk ziyaretlerini Amerika’ya yaptılar. Hadi biri ikisi şansa aldı der geçerdim ama hiçbir akrabası eşi dostu olmayan arkadaşlarım da ilk yurtdışı ziyaretlerini turist vizesiyle gidip geldiler.
Hiç yurtdışına çıkmamış kişiler amerikada kalma potansiyeli olan kişiler olarak gözüküyor. Bu nedenle yoğun olarak red yiyiyorlar. Nasıl bir maddi durum göstermişler neye dayanarak almışlar bilemem. Burada çoğu kişi ev araba iş yeri gösterip yine red alabiliyor. Bilemiyorum konsoloslar hangi kafa ile bunu yapıyor. Güzel şansmış
-
verdiğiniz cvba göre gürcistanla kıbrıs işe yaramıyor anlaşıldı :D 2 schengen ülkesine gittim şansımı denicem yapacak bişey yok :)
Tabi deneyin uygunsa size :) Bir arkadaşta yazmış bir çok arkadaşı onay almış. Ben garantici insanımdır her şeyi kuralına göre yapmak isterim. Kıbrıs konusu zaten adamlar öyle bir devleti bile kabul etmiyor, Güney Kıbrıs diyorsanız bilmem, bize de haber verin sonucu
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum