ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@Alper-Bayram çok belli hocam.
-
Merhaba arkadaşlar yazı dizisine devam edelim, umarım birlerine faydam dokunur.
10 Ekim pazartesi günü Facebook tan bulduğum bir aracı satın aldım, 17 ekim pazartesi günü aracı nj lodi dmv de üzerime kaydettirmek için gittim, araç ruhsatı, sigortası, Ssn olmadığına dair yazı, Universal title aplication yazısı, türk ehliyeti ve pasaport vererek kayıt işlemini gerçekleştirdim, 172,50 dolar para aldılar. Ayın 12 si çarşamba günü, Nj Leonia Bank of amerika şubesine gittim. Pasaport, türk kredi kartı, Amerika telefon numarası ve ev adresiyle hesabımı açtırdım, ayın 18 i salı günü security kredi kartına başvurdum ve onaylandı , hiç bir evrak vermedim çünkü bankayla çalışmaya başlayınca herşey bilgisayardan oluyor artık. Bugün permit için (geçici ehliyet yazısı sanırım) nj flemingtondaki dmv ye gittim. Bankadan gelen yazı,pasaport,türk kimlik,türk ehliyet,. Bankadan gelen debit kart, ssn olmadığına dair yazı ile başvurdum 10 dolar ödedim ve belgeyi aldım. Bugün sınav olmak istermisiniz dediler, hayır ben randevu alırım dedim çıktım. Birde araç alırken eğer başka bir eyaletten araç alıyorsanız 14 gün içinde muayene yaptırmanız gerekiyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar... -
@OrlandoGücü süpersin. Hızlı yaşaman yetmezmiş gibi hızlı anlatıyorsun 😉😂 eşine sağlık. 1 ay olmadan her şeyi hallettin maşallah. 🧿👍👏
-
ev alma amaciniz bence çok onemli. oturmak istediğiniz evi mi alacaksınız yoksa bosuna kiraya para gitmesin diye mi ev alacaksınız. yasamak istediğiniz eyalete gore de değişkenlik gösterecek bir durum. san Diego'da ev almak icin ciddi bir paraya ve zamana ihtiyacınız var. ama daha makul eyaletlerde bu amaciniza daha hızlı ulaşabilirsiniz. bizim 3 sene oldu geleli henüz ev almayi başaramadık, ilerde umarım. sormak istediğiniz bir soru olursa yardimci olmaya calisirim. hem e2 ile ilgili hem amerika ile ilgili.
-
@egesahinkaya La mesa daki evler 1 milyon civarı vallahi nasıl alınacak merak ediyorum.
-
@OrlandoGücü don't stop, go ahead, just do it, vallahi helal olsun.
-
@denizci10 200 bin birikicek üstü morgage olmuyor mu 🥹
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Legal değilken oluyor mu 🫣
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@OrlandoGücü süpersin. Hızlı yaşaman yetmezmiş gibi hızlı anlatıyorsun 😉😂 eşine sağlık. 1 ay olmadan her şeyi hallettin maşallah. 🧿👍👏
Birde iş bulma işini hallettikmi tamamdır kardeşim 😂😂
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Yüzde 25 peşinat ve 4 kat fazla faiz ödemeyi kabul ederseniz mortgage çıkıyor. Büyük ve pahalı evlerde peşinatı fazla isteyebiliyorlar.
-
@ahsenaydgdu olur da bahsettiğin paranın büyüklüğünün farkında mısın orasını bilmiyorum. 😳🤔
-
@OrlandoGücü bunları hallettikten sonra iş gelir seni bulur abi merak etme 😉😎
-
@Ping-PONG her türlü olur. Ev işi tamamen duygusal 💰
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Legal değilken oluyor mu 🫣
hatırlamıyormusun senle konuşmuştuk ben burdan bile ev alabiliyorum paradan haber ver sadece :D galiba yasal değilken yani oturumun ve geçmişin yoksa daha fazla downpayment ödemen gerekiyor yarısından fazla hatta geri kalanına kredi çıkarabilirsin ama o bile kesin değil.
-
1M diyor M var sonunda :D @ahsenaydgdu ben bi kere 30k kredi ye 30 yıl bakmıştım 240K olarak tamamlanıyordu :D var gerisini sen düşün
-
@Programmer, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@OrlandoGücü don't stop, go ahead, just do it, vallahi helal olsun.
Eyvallah kardeşim, Orçunun taktiği kullanıyorum, taktik maktik yok, bam bam bam. Herkese tavsiye ederim bu taktiği 😂
-
@OrlandoGücü first home buyer diye bir seçenek var yüzde 5 on odeme ile mortgage yapabiliyorsunuz ama legal olmanız lazım. kredi gecmisiniz, kredi puaninizin olmasi lazım. legal olmadan en azından benim bildigim kadar ile turist olarak bile kredi almanız çok zor.
-
@egesahinkaya turist olarak kredi ile araba alan da var ev alan da. Yeter ki paranız olsun. Yüksek faiz ile hallederler...
-
@OrlandoGücü kesin bilgimi abi be of 🥹
-
@denizci10 Alan tanidiginiz varsa doğrudur ona bir sey diyemem.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum