[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@cnblgc Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.
-
Herkese Merhaba,
Mülakat Deneyimim
12.09.2022 tarihi saat 08:15 ‘te 3 kişilik aile olarak Ankara Konsolosluğunda mülakatımız vardı. Ankara’da akrabamız olduğundan hafta sonu kendi aracımızla Ankara’ya giriş yaptık. Sabah saat 7 gibi Konsolosluk binasına vardık, binanın etrafında araba koymak için çok fazla alan mevcut kendi aracıyla gelecekler için sorun olmayacaktır. Binanın yanında Eczane, Pub ve Pizza restoranı var ancak bizim geldiğimiz gün saat 8’e kadar hiçbiri açık değildi. Erken saatte mülakatı olup emanet bırakacaklar için önemli olabilir. Biz yanımızda araba anahtarını teslim etmek için akrabamızı da getirdik bu sebeple emanet bırakmak ile ilgili bir sorun yaşamadık.
Cam bir kabin içerisinden saat 8 gibi isimleri okumaya başlayıp çağırmaya başladılar. Sıra bize geldiğinde ilk pasaportları teslim ettik, sonrasında yarabandına benzer bir şeyi eşim,kızım ve benim avuç içlerimize sürmemizi ve teslim etmemizi istediler. Kontrol yaptıktan sonra içeriye girebileceğimizi ilettiler. İçeriye girerken Gözlük ve kemer gibi aksesuarları x-ray’den geçirdiler. Bu aşamadan sonra geniş bir bahçe içerisine çıkıyorsunuz ve güvenlikler gireceğiniz kapıya yönlendiriyor. Ödeme yapma kısmında oturakların ve veznenin olduğu bir alan mevcut burada bize sıra numarası vermediler. Oradaki kişi isimle sırası geleni vezneye yönlendirdi. 3 kişilik aile olarak kişi başı 330 USD toplamda 990 USD ödedik, nakit olarak 1.000 USD götürmüştük. Bu kısımdan sonra 2 adet biri küçük ve biri büyük numara kağıdı verilerek evrak teslimi ve mülakatların yapıldığı alana yönlendirildik. Bizim gördüğümüz kadarıyla 3 bölüm evrak teslimi 3 bölüm mülakat yapıyordu. İlk numaramız yandığında evrak teslimine gittik. Teslim ettiğimiz evraklar;- Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (Asıl talihli,eş,çocuk E-devlet)
- Diploma aslı ve fotokopisi (En son mezun olunan okul, asıl talihli)
- Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi
- Adli sicil kaydı (Asıl talihli ve eş, E-devlet)
- Askerlik durum belgesi (Eşimden talep edildi, E-devlet)
- Mali Belgeler (20.4k USD, 136K TL gösterildi ancak araç ruhsat fotokopisi ve değer evrağını gerek yok diyerek almadı)
Evrakları teslim alan bayan evrakların tamam olduğunu numaramızın 2. kez yanmasını beklememizi söyledi. Bu arada bizden önce mülakata giren birisinin görüşmesini izlemeye başladık ve çok fazla soru sorulduğunu gördük, bu bizi biraz tedirgin etti. Mülakatı yapan aynı kişiye düşmemeyi ümit ettik. Sonrasında numaramız yandı Asyalı hanımefendi’ye denk geldik. İlk olarak yemin ettik, sonrasında parmak izleri alındı. İngilizce bilip bilmediğimi sordu bende biliyorum dedim. Bunu dedikten sonra o soruları Türkçe, ben İngilizce cevaplamaya başladım. Yarı Türkçe yarı İngilizce bir mülakat oldu. - Hiç Amerika’da bulundun mu?
- Hiç Amerikan vizesine başvuru yaptın mı?
- Amerika’da nerede yaşayacaksın ?
- Amerika’da tanıdığın var mı?
- Burada ne iş yapıyorsun?
- Hiç yurtdışında bulundun mu?
Bu soruları sorduktan sonra Perfect ve vizenizi onaylıyorum diyerek 1 hafta içerisinde pasaportlarınız ulaşır dedi. Bu aşamadan sonra stres yerini güle oynaya ayrılmaya bıraktı. Yaklaşık 1.5 saat içerisinde tüm süreç tamamlanmış oldu.
Umarım herkes hayallerine kavuşur...
-
@cnblgc Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.
-
@Scrower Vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.
-
@Programmer çok teşekkürler sizler içinde bir mucize olsa keşke ve vizenize kavuşsanız.
-
@Scrower Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.
-
@Mikail-Narinç Unganlar randevunuzu detaylı anlattığınız için teşekkürler. Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Yolunuz açık olsun. :party_popper: :party_popper:
-
@Erkan-Gürsoy çok teşekkürler sizde sürecinizi sorunsuz tamamlarsınız umarım.
-
@Scrower Allah bu dileğinizi kabul etsin. :) Amin.
-
@cnblgc Tebrikler , vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim , yolunuz açık olsun. 🎉 🎉
-
@Scrower Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun. :party_popper:
-
@Ranje İyi dilekleriniz için teşekkürler darısı başınıza
-
@Scrower Amin , iyi dilekleriniz için ben de teşekkür ederim.
-
@Scrower tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Amerikada ailenizle birlikte mutluluklar dilerim.
-
@Programmer amin
-
@cnblgc Merhaba, vizeni, hayirli olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🗽🙏
-
@Scrower Merhaba, vizeni, hayirli olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🗽🙏
-
@Muhtaradana çok teşekkür ediyorum.
-
@kadasi Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.
-
@Damla-Toskaya Tebrik ederim. Hayırlı olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum