Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Doktorluk

Sağlık Sektörü
140 54 47.6k 40

• @okvekilic Öncelikle ve üstüne basa basa söylemek gerekirse USMLE'den korkmayın, yapılmayacak bir sınav değil. Gözümde çok büyütüyormuşum ben sınavları hadi bir cesaret deyince halloluyormuş.

Sadece kafaya koymanız lazım, ilk 2 sınava da hastanede çok yoğun bir tempoda çalışırken hazırlandım. Önemli olan kafaya koymanız ve konsantre biçimde TUS çalışır hassasiyette çalışmanız, bu takdirde 3-4 ay içinde halledersiniz. Ama azıcık bir göz atayımla olmaz. Türkiye'de tıp eğitimi her yerle aşık atabilecek derecede iyi aslında sadece soru tarzlarımız çok farklı, başlangıçta bunlar ne soruyor diye dumur olunabilir ama step 1i hallettikten sonra step 2 ck sizi çok üzmeyecektir.

2017'de Step 1'e girdim. Uworld+ First Aid + Kaplan serisini çalıştım. Bazı yerlerde milattan önceki Tus kitaplarımı da açmışlığım var. NBME'den deneme çözdüm, denemeler çok pahalı ve sınavla alakası çok olmamasına rağmen son denemeden aldığım puanı aldım sınavda. Bana en büyük yardımı Uworld soruları sağladı. Program sınavın ara yüzüyle birebir aynı mümkünse bu programı satın almanızı öneririm. Daha farklı yayınları çalışıp daha yüksek alanlar var ama benim seri şekilde sınavları geçmem lazımdı.

2018de Step 2 CK'de Uworld+ First Aid + Master of Boards yer yer Step Up Medicine çalıştım. NBME'de aldığım deneme sınavı puanları çok düşüktü moralim çok bozuk girdim. Soru bankası muhtemelen 2018'de değişmiş Uworld sorularıyla neredeyse hiç alakası yoktu. Bu yıl sınava girenler Step 1 için de Uworld ile alakası yoktu dediler. Sınav boyu yetiştiremeyeceğim diye 9 saat can çekişmiş olabilirim. Sınav sonrası o kadar bunalıma girdim ki 2 hafta evde USMLE konuşmayı yasaklamış olabilirim hatta. Sonra puanım bir geldi, sözlüden ağlayarak çıkıp 100 alan inek muamelesi yaptı bütün arkadaşlarım haftalarca :))

Bunları anlatmamın nedeni süreç ne denli kötü giderse gitsin moral bozmayın sonuçlarınız korktuğunuz kadar kötü olmayacak.

Fakat esas mesele sınav puanı değil, elective ve LOR zannımca. Bu konuda deneyimleri olanları ben de bekliyorum.

• Sevgili arkadaşlar TR de ing tıp okuyan şu anda 3. sınıf oğlum var, bir sene DC de bulunmuştu, ing öğrenmişti. 2019 yazında, okul tatile girince, Temmuz - Ağustos aylarında USA de 3 ila 4 hafta civarı GÖZLEMCİ, LABORATUVAR ARAŞTIRMACISI olarak bulunmak istiyor. Nasıl yapalım, nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba.( Knnrn e mesaj atmak istedim ama yapamadım. ) Şimdiden çok teşekkürler.

• @mrpilgrim Amerika'da Doktorluk içinde söyledi:

Sevgili arkadaşlar TR de ing tıp okuyan şu anda 3. sınıf oğlum var, bir sene DC de bulunmuştu, ing öğrenmişti. 2019 yazında, okul tatile girince, Temmuz - Ağustos aylarında USA de 3 ila 4 hafta civarı GÖZLEMCİ, LABORATUVAR ARAŞTIRMACISI olarak bulunmak istiyor. Nasıl yapalım, nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba.( Knnrn e mesaj atmak istedim ama yapamadım. ) Şimdiden çok teşekkürler.

harika, kesinlikle bunu yapmasini tavsiye ederim. Zaten bilgilerin herkese acik sekilde paylasilmasi gerekiyor o nedenle foruma acikca yazmaniz iyi olmus :)

Oglunuzun yapmasi gereken ilgili konularda calisan hocalari bulup kendilerine email ile ulasmak ve gecici olarak laboratuarda calismayi istemek. ABD'de bir tanidiginiz, kendisine yol gosterebilecek ya da konaklamasina yardimci olabilecek, 1 ay oglunuzu misafir edebilecek birileri var mi?

Bu tur ayrintilar yonlendirme icin onemli olacak cunku...

• Teşekkürler ilginize. Henüz irtibat ve yardımcı olacak kimse yok. Bu konuda çalışmalara yeni başlıyor. Şimdiden başlasın ki acele ve karmaşaya girmeden halletsin. TX Houston Medical Center çok uygun olur diye düşünüyoruz. Fakat her türlü bilgi, yönlendirme yardıma açığız. @knnrn bu konuda ne düşünür acaba? Ayrıca sizce Türk Hocalarımızın yaklaşımı nasıl olur? Onlara mı yoğunlaşsın yoksa Amerikalılara mı?

• Hoca ile ve birim- bölüm ile irtibat kurulup OK alınca konaklama işini de adrese yakın bir şekilde hallederiz diye düşünüyoruz.

Teşekkürler ilginize. Henüz irtibat ve yardımcı olacak kimse yok. Bu konuda çalışmalara yeni başlıyor. Şimdiden başlasın ki acele ve karmaşaya girmeden halletsin. TX Houston Medical Center çok uygun olur diye düşünüyoruz. Fakat her türlü bilgi, yönlendirme yardıma açığız. @knnrn bu konuda ne düşünür acaba? Ayrıca sizce Türk Hocalarımızın yaklaşımı nasıl olur? Onlara mı yoğunlaşsın yoksa Amerikalılara mı?

O durumda hic cekinmeden gitmek istedigi butun okullara, universitelere ve arastirma enstiturlerine email gondersin. Konusuyla ilgilendigi hocalari bulursa daha sempatiyle yaklasabilirler kendisine, bir hocanin kendisine geri donusu halinde zaten diger ayrintilar da konusulur. Turk veya Amerikali farketmez, eger Turkiye'den bildigi ya da hocalarinin irtibatta oldugu birileri varsa o baglantiyi kullanabilirsiniz.

Ama size tavsiyem, hem ucak gidis-donus, hem de ABD'de kalis ve masraflari kendi cebinizden odemeye calisin, bu durumda herkes size kapisini acmaya daha cok yanasir. Cunku 1 aylik gelecek kisi icin para verecek yer bulmak kolay degil, parayi genelde 6 ay ya da daha ustu calisinca veriyorlar ama tabii her sey hoca ile nasil anlastiginiza bagli. Bazi hocalar her seyi usulune uygun yani J1 vizesiyle yapmak isteyecek, eger boyle olursa J1 vizesini almak ugrastirabilir sizi, dolayisiyla turist vizesi ile kabul edecek bir yer bulmaya calisabilirsiniz. Zaten ""observership" yapacak, yani calismayacak ve para almayacak, dolayisiyla B1/B2 vizesi bu amacla kullanmasindan bir sakinca yok.
    Ayrica hastane yerine "basic research" yapan yerlerde sansini denemeli, su an icin lisansi olmadigindan ABD'deki hastanelerde calisamaz; ayrica hastanelere 1 ayligina gelmesi de zor, izin verseler bile clearance almasi veya test ve prosedurleri bitirmesi zaten 1 ayi bulur, hicbir sey yapamadan Turkiye'ye geri doner.

• @mrpilgrim
    MD Anderson Observership programı ile ilgili bilgi almak için şuraya bakabilirsiniz:
    https://www.mdanderson.org/education-training/professional-education/observer-programs.html

Bu konuda fazla bilgim yok maalesef. Ancak @crazycells in önerilerine katılıyorum. Gözlem yapmak istediği kişi ve kurumlar doğrudan başvuru yapması uygun olur.

• Çok teşekkürler @crazycells , @knnrn . Bilgileri aktardım.

Çok teşekkürler @crazycells , @knnrn . Bilgileri aktardım.

Bu arada ekleyeyim, henuz ilk tecrubeler olacagi icin her attigi email'e cevap verilecegini dusunmesin ve cesurca yerleri belirlesin :) universite ogrencilerinin ilk staj deneyimi icin 100 tane email gondermesi bile gerekebiliyor :) zaten bunlarin arasinda geri donus yapanlarin sayisi maksimum 5-10 olacak.

• Tamamdır.

• O kadar faydalı paylaşımlar var ki, belli mi olur belki 2020 talihlisi olurum da bu başlığı bilgilerimle doldururum. Hadi hayırlısı.

• Herkeze merhaba ben ve eşim 2013 green card talihlisiyiz vizemizi alıp biletimizi alıp gitmeye hazırlanırken bir kontrol sırasında rektum ca olduğumu anladım acilen tedavi ve operasyon geçirdim bu süreçte 2 kez kısa süreli usa ya gittik card imizi aldik tedavim 3 yıl sürdü kontrollerle 5 yıl oldu greencard imiz 2024 e kadar gecerli

1. Ben 3yil gitmedim gidersem sıkıntı olurmu
    2. oğlum sofia tıp fakültesini bitirdi ocakta diplomasını alacak uzmanlığını usa da yapmak istiyor bu sebeple usamle sınavına hazırlanmak için floridada kaplan kursuna yazıldı mart ayında gidecek bende visa sıkıntısı olmazsa beraber gitmek istiyoruz kurs programı 9 ay sürüyor bu arada orada çalışabilir mi ev kira vs giderler için ne kadar aylık gideri olur onun green cardı yok 3 ay la kazanamadı 21 yaş dolmuştu biraz uzun oldu kusura bakmayın degerli bilgi ve tecrubelerinizden faydalanmak isterim tesekkur ederim

• @istanbul Amerika'da Doktorluk içinde söyledi:

Herkeze merhaba ben ve eşim 2013 green card talihlisiyiz vizemizi alıp biletimizi alıp gitmeye hazırlanırken bir kontrol sırasında rektum ca olduğumu anladım acilen tedavi ve operasyon geçirdim bu süreçte 2 kez kısa süreli usa ya gittik card imizi aldik tedavim 3 yıl sürdü kontrollerle 5 yıl oldu greencard imiz 2024 e kadar gecerli

1. Ben 3yil gitmedim gidersem sıkıntı olurmu
    2. oğlum sofia tıp fakültesini bitirdi ocakta diplomasını alacak uzmanlığını usa da yapmak istiyor bu sebeple usamle sınavına hazırlanmak için floridada kaplan kursuna yazıldı mart ayında gidecek bende visa sıkıntısı olmazsa beraber gitmek istiyoruz kurs programı 9 ay sürüyor bu arada orada çalışabilir mi ev kira vs giderler için ne kadar aylık gideri olur onun green cardı yok 3 ay la kazanamadı 21 yaş dolmuştu biraz uzun oldu kusura bakmayın degerli bilgi ve tecrubelerinizden faydalanmak isterim tesekkur ederim

Sadece ve sadece "ABD'de doktorluk" ile ilgili sorularinizi bu konuda sormalisiniz.

• ⭐⭐

• Bir şekilde ABD'de doktorluk yapan ya da yapmak isteyen arkadaşlar bu başlığı şenlendirirlerse, en azından bizler de ABD'de sağlık konularında bir takım bilgilere ihtiyaç duydukça kendilerine forum aracılığıyla ulaşıp, belki bir şeyler danışabiliriz :)

• @yapay-zeka çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz

• Usmle asistanliga girmek icin on sart sinav. 1 2ck ve 2cs sinavlarini gecmek gerekiyor. Asistanlik basvurusu icin (Amerikalilar da dahil herkes giriyor bu sinavlara, yabancilar icin ozel degil). Dahiliye, pediatri, aile hekimligi, psikiatri girilmesi yabancilar icin daha kolay bolumler...Turkiyede yapilan uzmanliklar direk gecerli degil. Genel olarak tekrar asistanlik sart. Bazi istisnalarvar. Radyoloji uzmani 4 yil Amerikada ayni kurumda yandal ya da ogretim uyesi olarak calisinca radyolog olabiliyor asistanlik yapmaksizin. Genel bir eslesme sistemi oluyor. Sinav puanlari, referans mektuplari, cv vsvs. Istediginiz bolumlere basvuruyosunuz. Onlar kendilerine gelen basvurulardan alacaklarinin 10 kati kadarini is gorusmesine cagiriyor. En son adaylar ve bolumler tercih siralamasi yapiyor, is gorusmesi yapilanlar arasinda sistem 'match' yapiyor. Amerika tecrubesi, baglantilar ve Amerikali hocalardan guclu referans mektuplari en onemli komponentleri basvurunun...

• 42 yaşında bir dahiliye hekimi olarak USA' de USMLE' yi almadan diplomamla yapabileceğim iş veya okuyabileceğim bölümler nelerdir?

• @özlem Amerika'da Doktorluk içinde söyledi:

42 yaşında bir dahiliye hekimi olarak USA' de USMLE' yi almadan diplomamla yapabileceğim iş veya okuyabileceğim bölümler nelerdir?

Maalesef uzmanlik diplomaniz ABD'de gecerli degil.

• USMLE ile ilgili cok güzel bilgiler var sitenizde ve amerikada doktorluk ile de ilgili. Hepsini okudum.
    Ben hekimlik yapmak istemiyorum diplomamın sınavlara girmeden ve eğitim almadan geçerli olmadığını forumunuzdan öğrendim.
    Başka bir iş seçeneği olabilir. Ama seçenekler neler? Nereden başlamam gerek?
    Yeniden eğitim almak, sertifika programları, bilimsel araştırmalar hepsi olabilir.
    Bu arada tasınacagım bölgenin Florida olması bir avantaj heralde. Çok sayıda kalifiye insanın oraya göç edip elindeki diplomasının geçerli olmaması nedeniyle başka işlerde çalıştıgı ile ilgili bir sürü yazı var.
    Ama seçenekler neler? Nereden başlamam gerek bu konuda fikir alabilirsem cok sevinirim.
    Bir de tüm üniversite eğitim programları ücretli mi oluyor?

Benzer Başlıklar

• Ücretsiz Sağlık Merkezleri ve Klinikler (ABD Geneli)

Sağlık saglik sagliksigortasi healthcare
    11
    19 Oy
    11 İleti
    4k Bakış
    ?
    Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
  • Amerika'da diyetisyen olarak çalışmak

Sağlık Sektörü
    3
    1 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    D
    Merhabalar. Ben şu an mevcut olarak Beslenme ve Diyetetik bölümünde okumaktayım. Amerika'da diyetisyen olmak ile ilgili birkaç araştırma yaptım. Sanırım registered dietitian ya da herhangi bir kuruldan geçmeden nutritionist olabiliyorum. Buraya kadar ilerledim fakat benim aklımda birkaç soru var. Ben yapacağım yatırımla orada bir merkez kurmak istiyorum, yanımda birilerini çalıştırmaya ihtiyaç duymadan. Doğru kategori mi bilmiyorum fakat bunu sağlayabilmem için oturum alabiliyor muyum? Ya da doğrudan orada bir işe başlamak için başvurursam orada oturum izni nasıl alabiliyorum? Bu konular hakkında bilgi alabilirsem çok sevinirim.
  • Amerika'da Eczacılık yapmak

Sağlık Sektörü
    8
    1 Oy
    8 İleti
    7k Bakış
    Erkan Can KÖSEE
    Herkese merhaba, Öncelikle bu sene başvuruya katılacak bütün vatandaşlara şans diliyorum. İnternette biraz araştırma yaptım Amerika'da eczacılık yapmak için ancak cevaplarını bulamadığım sorular var aklımda. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. Öncelikle araştırmam sonrası her eyalet için eczacılık lisansının alınması gerektiğini öğrendim. Ancak bu lisansı almak için başvurum yeterli olacak mı? Diplomam kabul edilir mi, dil bilgim ölçülecek mi ve benim bilmediğim başka değişkenler bulunmakta mı? Bir diğer önemli husus, Amerika'ya yerleşir yerleşmez bu ilgili yerlere başvurumu yapmam sonrasında ortalama ne kadar sürede eczacılık alanında bir iş sahibi olabilirim?
  • Amerika'da Veterinerlik

Sağlık Sektörü vet veteriner
    25
    1 Oy
    25 İleti
    11k Bakış
    S
    Veteriner hekimim. 20 Ocak öncesinde Amerika'da olacağım. Henüz eyalet seçimi yapmadım. Bu konu ile ilgilenen arkadaşlarım var mıdır ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k