Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• 11 ekim New York sabah 7:30 uçuşuna biletimi aldım :) aynı tarihte başka gidecek olan var mı?

• Merhaba,
    Bugün saat 10:00'da randevum vardı. Temmuz ayında ds-160 formunu ilk doldurduğumda ağustos 2023'e randevu alabilmiştim. daha sonra 2022 ağustosa açılan randevulardan 22 ağustos 2022 10:00'a çektim randevumu.
    Randevu için yanımda götürdüğüm belgeler;

• pasaportum,
    • 1 adet fotoğraf
    • mesleki kimlik kartı fotokopisi,
    • çalıştığım şirkette işe başlama tarihimi, görev ve ünvanımı gösterir belge,
    • çalıştığım şirketten gitmeyi planladığım tarihlerde (ds-160'a ziyaret tarihi olarak yazdığım tarihler) yıllık izinde olacağımı ve ülkelerini ziyaret edeceğimi, seyahat masraflarımı kendimin karşılayacağını ve yıllık izin sonunda iş başı yapacağımı belirten bir yazı,
    • son 3 ayın imzalı kaşeli bordrosu,
    • şirket belgelerine imza atan yetkililerin yetki belgesi ve imza sirküleri,
    • çalıştığım şirketin ticari faaliyet belgesi,
    • paramın olduğu 2 bankadan imzalı ve kaşeli hesaplarımın bakiyelerini gösterir hesap özeti,
    • son 3 aylık maaş ödemesi hareketlerini gösterir hesap dekontları,
    • bankalardan belgelere imza atan kişilerin imza sirkülerleri,
    • SGK dökümüm (e-devletten barkodlu)
    • aracımın ruhsatının fotokopisi.

ben 11 yıldır aynı mesleği yapıyorum, 7 yıl 9 aydır aynı şirkette çalışıyorum. ilk pasaportum ve 2020'de aldım, hiç yurtdışına çıkışım yok.

09:00 gibi konsolosluğa gittim. konsolosluğun karşısındaki kafelerden birine çantamı ve valizimi bıraktım. 40 TL karşılığında emanet olarak alıyorlar, biyometrik fotoğraf çekimi de yapıyorlar. Cep telefonu, kulaklık, akıllı saat ve elektronik eşyalar içeri alınmıyor. randevu gruplarını (09:00 randevuları, 09:15 randevuları, 09:30 randevuları gibi) yaklaşık yarımşar saat arayla çağırdılar sırayla grup olarak. Ciddi anlamda bir gecikme olmadı. Ben neredeyse tam saatinde girdim. Hatta 09:30'a kadar ki gruplar çok kalabalıktı. Sonraki gruplarda kişi sayısı azdı ve daha çabuk ilerledi.

İçeride önce girişte sağda bir bankoda ds-160 formunuz kontrol ediliyor. sonra sırasıyla önce pasaport kontrolü ve parmak izi alınıyor ayrı gişelerde. Sonra mülakat için sıra bekleniyor. Tam kısa saçlı, gözlüklü hanıma yönelmiştim ki boş olan bankolardan biri açıldı ve kızıl saçlı genç bir bey beni görüşmeye davet etti.

Selamlaştıktan sonra sorduğu sorular;

• Ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz?
    • Ne için gideceksiniz?
    • Nereye gideceksiniz?
    • Ne kadar kalmayı planlıyorsunuz?
    • Daha önce yurtdışına çıktınız mı?

Sorulara kısa ve ds-160 formumla uyumlu yanıtlar verdim. Vizeniz onaylandı iyi tatiller dedi ve beyaz onay kağıdını verdi. Teşekkür ettim ve çıktım.
    Yukarıda yazdığım hiçbir belgemi görmek istemedi. belgelere bakmak ister misiniz dememe bile fırsat kalmadı. yaklaşık 3-4 dakika içinde bitti görüşme. yanımda götürdüğüm fotoğrafımı da almadılar.

Aklımda kalanları hızlı bir şekilde paylaşmak istedim. Hatırladığım bir şey olursa tekrar ekleme yapacağım.

• @sunflower hayırlı olsun :)

• @tuncayarat teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@tuncayarat hayırlı olsun. Güzel günler olsun. Anılar biriksin 🎉

• ⭐⭐⭐

@sunflower hayırlı olsun 🎉

• @Hyller sağolun teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

@tuncayarat, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Hyller sağolun teşekkür ederim

Çok merak ettim kaç TL ☹️ @tuncayarat

• Arkadaşlar merhaba. Ben vize başvurusu için ds160’ı doldurdum fakat 2 tane hata yaptığımı fark ettim. Submit edip parayı da ödemiştim. Yeniden ds160 formu doldurup düzelttim. Yeniden para ödememe , randevu almama falan gerek var mı ? Redde sebep olur mu bu durum

• @salih2825 estağfurullah. Onu da ben almıştım bir danışanım için. 4 Kasım 2022 Ankara ya şimdi de 16 eylül e çektim.

• @Hopes1, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Arkadaşlar merhaba. Ben vize başvurusu için ds160’ı doldurdum fakat 2 tane hata yaptığımı fark ettim. Submit edip parayı da ödemiştim. Yeniden ds160 formu doldurup düzelttim. Yeniden para ödememe , randevu almama falan gerek var mı ? Redde sebep olur mu bu durum

@cryzsell hocam sen bilirsin yardım eder misin

• ⭐⭐⭐⭐

@Ades88 merhaba. 2 seçeneğiniz var eski pasaportla başvurup sonrasında ais den 1 kez pasaport değişiklik hakkınız var. İster böyle yapın isterseniz de pasaport başvurusu yapın ki benim ve eşimin geçerli pasaportları varken ikincileri aldık sonrasında öyle başvuru yapın nasıl isterseniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Hopes1 1 her şeyi crazycell e sormayın bence. Burası forum mutlaka birimiz cevap veririz. İkinci hayır bir daha para vermenize asla gerek yok.

• @denizci10 hocam kızma :))) 2 da formumu da götüreyim o zaman değil mi yanımda?

• ⭐⭐⭐⭐

@Hopes1 estağfurullah kızmak değil. Hayır sadece son doldurduğunuz ds160 ın confirmation sayfası yeterli olacaktır.

• @denizci10 ben de hatalı doldurduğumu farkedip yeniden doldurmuştum. yeni formun çıktısını alıp içeri alındıktan sonra sağdaki bankoya yeni formu verip açıkladım hatadan dolayı yeniden doldurduğumu, işlemler yeni form üzerinden yapıldı. bir sorun olmuyor. yeni randevu ve ödeme yapılmıyor.

• @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Hopes1 estağfurullah kızmak değil. Hayır sadece son doldurduğunuz ds160 ın confirmation sayfası yeterli olacaktır.

Ama başvuruyu o ds formuyla yapmadım ilkiyle yaptım. Sıkıntı çıkmasın

• @sunflower çok sağ olun içim rahatladı :)

• Teşekkür dostlarımmm

• ⭐⭐⭐⭐

@Hopes1 hayır çıkmaz asıl yanınızda götürürseniz sorun çıkar

Benzer Başlıklar

• 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 11 Oy
    200 İleti
    23k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k