Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
-
iyi temennileriniz için teşekkür etmekle beraber en kısa zamanda akrabanız gibi iyi süreçler yaşamanızı ümit ederim.
-
@waterman Biden yönetimi başa geçeli ABD'de yaşanan ekonomik durgunluk, son 40 yılın en fazla enflasyonunun yaşanmasından kaynaklı belli fiyat artışları gibi gerçekler belirtildiğinde, hemen belirten kişiye malum partili gurbetçi muamelesi yapmak çok yanlış. Elbette Amerikalılar, Türkiye'de yaşayanlar kadar ağır geçirmiyor. Her ülke kendi çapında kriz geçiriyor ve halkları da bunu hissediyor. Bir diğer halk çok fazla hissediyor diye Amerikalı içini mi rahatlaması lazım. Herkes 5 seneki önceki refahını özleyebilir, özlüyor diye suçlamak da çok yanlış.
-
öyle bir anlatılıyor ki sanki sadece fiyatlar yükseliyor da maaşlar gelirler yükselmiyor gibi. orası türküye mi hep cepten gitsin. Şu anda kaçak çalışan adama bile 13-15 dolar veriyorlar saatlik. geçen yıl bu para 7-8 dolardı.
-
Bu durumun vize alımına bir etkisi olması olası değildir çünkü gidenler zaten normal şartlar altında vize alması güç olan insanlar ve son 3 yıldır yoğun olarak böyle bir hareketlilik var bu son 3 yılda da 21 bin Türk geçmiş ve bunun konsolosluğa bir yansıması da olmuş görünmüyor
-
@LordBolton 21 bin sayısına nereden ulaştınız ? ben bu sayısının çok daha üstünde diye düşünüyorum. Ağrı'da çalışacak genç kalmamış. birçoğu amerikaya kaçak şekilde gitmişler. Sadece bi arkadaşımın 2 akrabası son 3 ay içinde gitmiş sayı inanılmaz boyutlarda
-
@tohma31 resmi CBP verilerinde yazıyordu Twitter görmüştüm
-
@LordBolton Bildiğim resmi rakam sadece 2022 ocaktan 2022 temmuza kadar 9000 kişi olduğu ve bu basına yansıyan varın siz düşünün
-
@charon ahsdgahsdghsadhsd dogru
-
-
@MySea E-vizenin kalktığından bahsediyor ama kalkmadı sanırım orada ki check in görevlilerin bilgisizliği yüzünden yada bilet aldıkları havayolları ETA sistemine kayıtlı değildi e-vize sadece ETA'ya kayıtlı havayolları için geçerli
-
İşte bunların yüzünden şuan millet normal vize bile alamaz oldu sen bir ülkeye kaç bin kişi kaçak olarak girersen - adam ondan sonra geleceklere bile vize vermez ki şuan insanlar vize alamıyor avrupadan düşünün...
-
@serkanist yetmez ama evetciler sagolsun
-
Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında yaşanan sorunlar turizmcileri zora soktu. "Vize başvurularında yaşanan sıkıntılar turlarda iptallere neden oluyor.
-
https://youtu.be/qPxkd5QMzaY
izleyin -
@Doncarleone Artik eskisi gibi degil. Kacaklarin is bulmasi ve barinmasi zorlasiyor. En buyuk nedeni, Trump baskanligi ile birlikte, toplumun bir kesiminde, cogunlukla Cumhuriyetci ve asiri muhafazakar kesimlerde bir cesit kacaklara karsi tavir olusmaya basladi.
Ozellikle enflasyon gibi ekonomik durumlar da insanlarda "bizim vergilerimiz nereye harcaniyor" tepkilerini arttiriyor.
Ukrayna'ya bile artik yapilan maddi yardimlara karsi cikanlar cogalmaya basladi.
-
Su an ABD'de yaklasik 15milyon kacak gocmen yasiyor ve bunlarin vergi mukelleflerine maliyeti 145milyar$ civarinda. Sorun gun gectikce icinden cikilmaz bir hal almaya devam ediyor.
-
-
Bu çok sıkıntılı bir durum ama iltica ya da kaçak girene de bir şey diyemiyorum bu yolculuğa çıkmak bile çok zor. Tabii ki yaptıkları Türkiye'ye zarar veriyor ama çoğu insan kolektif düşünmez.
-
Bu aralar kendimle ilgili çok sık düşündüğüm bir şey var. Green Card’a 2015’ten beri başvuruyorum. Baktığınızda 7 sene olmuş. 2015 yılında GC başvurusu yapmak yerine kaçak göçek bir şekilde Amerika’ya yerleşmiş olsaydım acaba şu anki halimden daha iyi bir vaziyette olur muydum? O 7 senede bir şekilde kendimi legal hale getirebilir miydim? Bunları çok düşünüyorum gerçekten. İnsanlar harıl harıl kaçıyor biz de çekilişten umut bekliyoruz. Her şey yasal olsun diye diye ömür çürüyor.
-
@Chromium ulkenin yarisi secimlerde malum sahis kazanirsa kaca gocek deniyecek bir yerleri. artik cok gec cunku herkes arastiriyor... en iyisi legalden devam etmek, abi...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum