Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Hesap işlem ücreti olmayan bankalar/hesaplar

Bankacılık
3 2 1.5k 3
  • ⭐⭐

Selamlar. Hesap işletim ucreti olmayan bir banka hesabı açmak istiyorum. Turkiye'de iken vergi iadesi alıp, yine o kart ile Türkiye de para çekimi veya alışveriş yapabilmek istiyorum. Capital One ile Mastercard logosu gördüğümüz yerlerden alışveriş yapabiliyoruz. Ancak Discover için bi kısıtlama var sanırım. Türkiye de sadece Garanti ve Citibank ile çalışıyor. Bir türlü karar veremedim. Bu iki banka dışında baska öneriniz var ise onu da yazabilirsiniz. Tavsiyelerinizi bekliyorum, tesekkürler :)

• @edelweiss Hesap işlem ücreti olmayan bankalar/hesaplar içinde söyledi:

Selamlar. Hesap işletim ucreti olmayan bir banka hesabı açmak istiyorum. Turkiye'de iken vergi iadesi alıp, yine o kart ile Türkiye de para çekimi veya alışveriş yapabilmek istiyorum. Capital One ile Mastercard logosu gördüğümüz yerlerden alışveriş yapabiliyoruz. Ancak Discover için bi kısıtlama var sanırım. Türkiye de sadece Garanti ve Citibank ile çalışıyor. Bir türlü karar veremedim. Bu iki banka dışında baska öneriniz var ise onu da yazabilirsiniz. Tavsiyelerinizi bekliyorum, tesekkürler :)

Dediginiz gibi Discover'in hem kredi karti hem de checking (vadesiz) hesabi ucretsiz. Sanirim checking hesabinin kapanmamasi icin belli bir miktar tutmaniz lazim icinde, ben 100 dolar tutuyorum ki acik kalsin, ama herhangi bir ucret kesilmiyor.

Discover ve Amex kredi kartlari, Visa ve Master Card kadar yaygin degil ama bence 4'unden de olsun :)

Maalesef Capital One hakkinda pek bir bilgim yok.

• ⭐⭐

@crazycells Discover dan bir checking hesap acmak icin basvuruda bulundum. Ancak kimlik dogrulamasi icin state id veya ehliyet istediler. Hesabin acik kalmasi icin minimum 1 dolar tutmak yeterliymis. Amex'in yillik ucretleri inanilmaz pahali. En dogru secim Discover simdilik. Capital One in da VISA - MasterCard logolu tum yerlerde kullanilabilme gibi bir artisi var. Yurtdisinda harcama yapma amaciyla alinmayacaksa Discover almak daha mantikli sanki. :)

Benzer Başlıklar

• ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    893 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • Bankalarda kasa kiralamak

Bankacılık
    2
    8 Oy
    2 İleti
    448 Bakış
    yapay-zekaY
    güzel paylaşım
  • Payoneer ile Türkiye'den adınıza Amerikada hesap açın

Bankacılık payoneer
    16
    1 Oy
    16 İleti
    5k Bakış
    cayfamilyC
    Merhaba, payoneer ile ilgili sormak istediğim bir soru vardı umarım bilgilendirici bir yanıt alabilirim. Green Card çıkması durumunda en büyük handikaplardan biri de kredi skoru oluyor bildiğim kadarıyla. Payoneer ile düzenli olarak ödeme aldığım ABD banka hesabım olursa, bunun kredi skoru açısından faydası olur mu?
  • Amerika'daki hesaptan Türkiye'deki hesaba para aktarmak

Taşındı Bankacılık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    2k Bakış
    aliarmgnA
    Teşekkürler :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k