ABD'de Tarım ve Hayvancılık
-
@crazycells in verdigi bilgiler dogrultusunda tarim sektorunun saglam bir sektor oldugu acik amerikada. Ancak, isin ne tarafinda oldugunuz onemli bir nokta burada. Calisan noktasinda oldugunuz zaman kriterler ve sinirlar belli. Hareket kabiliyetiniz sinirli hale geliyor. kivo nun plandigi gibi kendi isinizi kurmak isterseniz bir cok faktor degiskenlik gosteriyor. Eyalet ve federal yardimlarla ureticiler cok fazla destekleniyor ancak kimisine gore bu da yeterli degil. Uretim kisminda da soyle bir sikinti var aslinda, ozellikle guney eyaletlere tarimsal urunler meksika dan geliyor ve buradaki uretim maliyetlerinin altinda bir fiyatla ithal ediliyor. Ozellikle ca da su an badem uretimi yuzunden bazi havzalarda su sikintisi basgosteriyor. Gordugum, takip ettigim bir cok sayda da suyun etkin kullanimi oncelik olarak gosteriliyor. 2016 2026 yillarinda sektor gelisimi %7 ongoruluyor. Her eyalette birden cok tarimsal okul oldugunu goz onune alirsak gayet rekabetci bir piyasa aslinda. Su siralar breeder-islah ve molekuler biyoloji revasta olan alanlar.
-
Merhaba forumu çok araştırdım, yeterli kadar araştıramamış olabilirim göremediysem affola. Amerika'da mesela fındık üreticisi olunabiliyor mu meslek olarak? Hiç göremedim yapan. Amerika'nın çok az ürettiğini biliyorum ama üreten kazanıyor mu? Burada fındık bahçelerimiz var işi biliyorum ve huzurlu bir iş. Sizce yapılabilir mi ABD'nin bir desteği oluyor mu? Net bilgileri olan var mı? Hangi eyalette yapılabilir?
-
siz yazdıktan sonra kısa bir araştırma ile bir kaç web sitesinde bu verilere ulaştım;
https://www.lawnstarter.com/blog/studies/best-states-to-start-a-farm/
bir de böyle bir tablo hazırlanmış, bu da oldukça faydalı görünüyor.

-
@gucarslan, içinde söyledi: Amerika'da Çiftçilik
gerçekten faydalı olabilecek bir başlık, teşekkürler sn. @Emirhan-Albayrak
merakla takip edeceğim bir başlık olacak.siz yazdıktan sonra kısa bir araştırma ile bir kaç web sitesinde bu verilere ulaştım;
https://www.lawnstarter.com/blog/studies/best-states-to-start-a-farm/
bir de böyle bir tablo hazırlanmış, bu da oldukça faydalı görünüyor.
yabancı kaynaklara bakmamıştım trde de bulamamıştım, bakalım yaşayarak yada tanıdığı yaşamış biri çıkıp şu şöyle diyecek olacak mı
-
@Emirhan-Albayrak güzel başlık olmuş gerçekten ben de takip edeceğim TR'de herhangi bir bağ bahçe tecrübem yok ama öğreniriz belki de :)
-
@sytahmt abi bu yıl kazanıp beraber işletmemiz var gibi :)
-
@Emirhan-Albayrak, içinde söyledi: ABD'de Tarım ve Hayvancılık
Merhaba forumu çok araştırdım, yeterli kadar araştıramamış olabilirim göremediysem affola. Amerika'da mesela fındık üreticisi olunabiliyor mu meslek olarak? Hiç göremedim yapan. Amerika'nın çok az ürettiğini biliyorum ama üreten kazanıyor mu? Burada fındık bahçelerimiz var işi biliyorum ve huzurlu bir iş. Sizce yapılabilir mi ABD'nin bir desteği oluyor mu? Net bilgileri olan var mı? Hangi eyalette yapılabilir?
Hocam ben Ziraat Mühendisi'yim, keşke çalışma fırsatımız olsa mesleğimizle alakalı.
-
@break Abi yapamama sebebi nedir acaba
-
@Emirhan-Albayrak, içinde söyledi: ABD'de Tarım ve Hayvancılık
@break Abi yapamama sebebi nedir acaba
Şuan TR'de mesleğimle ilgili çalışıyorum. Söylemek istediğim şuydu, keşke ABD sınırları içinde çalışma fırsatım olsaydı. Tam ifade edemedim :)
-
@Emirhan-Albayrak inşallah bi çıksın da yeter :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum