Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@CAN-K, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

10.03.2022 Mülakat deneyimim Emeği geçen herkese teşekkürler. Gerçekten bu zorlu süreci rahatça atlatmamızı sağlayan bu formu, grubu kuran ve emeği geçen herkese çok teşekkür eder ve bol şans dilerim. Umarım en kısa sürede onlarda hayallerine ulaşır. Mülakat günü erkenden yola çıktım 8.30 gibi konsolosluğun oraya vardım. İçeri almadılar kaktüs kafeye gidip bi kahve içip emanet bıraktım.9:15 te kapıda passaport veya kimlik istediler ve formu doldurup imza attıktan sonra aramadan geçip içeri alındım. İçerde girişte passaporta numara yapıştırıldı ve duvradaki ekrandan numaramın yanmasını beklemeye geçtim. Numara yanınca ilk önce 330 $ bide passport istendi. ikinci defa numara yandığında belgeleri istediler nufus kayıt öreneği , bankadan imza silküle ve mühürlü hesap ,adli sicil kaydı arşivli , dipolma aslı ve fotokopisi , 2 tane resim , askerlik kaydı e devleten aldığım belgeleri verdim. üçüncü defa numara yandığında mülakat başladı. Asyalı kadın denk geldi kendisi baya türkçe konuşabiliyordu o yüzden çevirmene gerek kalmadı .hangi eyalete gideceğimi , orda hangi işi yapacağımı, tanıdığım kimse olup olmadığını,neden orayı seçtiğimi ,ingilizce konusunu nasıl halletmetyi düşündüğümü ,sonra ingilizce soru sormayı denedi cevaplayamayınca türkçe devam etti. Babamın ne iş yaptığını , paranın kim neden verdiğini sordu.En sonunda da tebrik etti ve 5 iş gün içinde bana passaportumun bana ulaşacağını söyledi . Tekrardan herkes çok teşekkür ederim özellikle de grup yöneticilerine . Herkese bol şans dilerim .

• ⭐⭐⭐

@akh44has, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba,
    09/03/2022 tarihli mülakat deneyimimiz
    Sabah 08:45 randevumuz için 08:30 da 2 numaralı kapının önüne geldik. Sırada 14-15 kişi bekleyen vardı, 08:15 mülakat randevuları yeni alınıyordu, ancak hızlı aldılar ve biz zamanında giriş yaptık. Aileden bir kişi covid ile ilgili formu doldurup imzaladı, x-ray taramasından geçip ana salona girdik. Diğer arkadaşları da belirttiği gibi ilk girişteki bankoda görevli pasaportumuzun arkasına etiket yapıştırıp sıra numarası verdi.

1. olarak 7 numaralı bankoda numaramız yandı, burada kişi başı 330$ ödeme yaptık, pasaportumuzu ve sıra numaramızı aldılar, ancak sıra numaramızı takip etmemizi söylediler.
    2. olarak numaramız yandığında istenilen evrakları teslim ettik.
      İstenilen evraklar mailde belirtildiği gibi;
      Asıl talihliden,
    • Lise diploması aslı ve fotokopisi, önceden bitirilen 2 yıllık okul transkripti, halen okuduğu okulu için öğrenci kimlik belgesi aslı ve fotokopisi ile e devletten alınmış öğrenci belgesi
    • Banka dökümleri (Her iki eşinde ayrı hesaplarında toplam 26.000$)
    • Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Sağlık raporu
    • Ais kaydı (kontrol edip iade ettiler)
    • 2 adet 5*5 fotoğraf
    • Adli sicil kaydı
      Eş için,
    • Sağlık raporu
    • Ais kaydı (kontrol edip iade ettiler)
    • 2 adet 5*5 fotoğraf
    • Evlilik cüzdan fotokopisi
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Askerlik belgesi
    • Adli sicil kaydı
      Bu evrakları teslim ederken mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi belirttik.
      1/2 saat bekledikten sonra 5 numaralı bankoda numaramız yandı,
    1. ve son olarak gittiğimiz bankoda sarışın Amerikalı hanımefendi Türkçe olarak mülakata başladı,
    • Önce sağ elimizi kaldırarak yemin ettik,
    • Parmak izlerimiz alındı, (bu arada pasaportlarımız hariç verdiğimiz belgelerin asılları bankonun üzerindeydi, pasaportlarımızın olmaması bizi umutlandırdı)
    • Mesleğimizi,
    • Hangi eyalete gideceğimizi,
    • Neden bu eyalet olduğunu,
    • Kaç çocuğumuz olduğunu ve nerede yaşadığını,
    • Amerika'da ne iş yapmayı düşündüğümüzü sordu (bu soruya, dil ve kültüre alışıncaya kadar hizmet sektöründe çalışacağımızı ve daha sonra mesleğimizi yapmak istediğimizi söyledik)
      Cevaplarımızı bilgisayara girdikten sonra evraklarımızın asıllarını bize vererek tebrikler dedi.
      Mülakattan 3 gün sonra pasaportlarımız ve sarı zarf elimize geçti.

Başta adminler olmak üzere Yeşilkart forum üyelerine teşekkür ederiz. Mayıs ayında sonucu öğrendiğimizde aklımızda birçok soru işareti ve bilinmeyen vardı, ancak forum sayesinde hiç bir sıkıntı yaşamadan ve bütün sorularımıza cevaplar alarak bu süreci tamamladık. Darısı bütün talihlilerin başına, inşallah herkes hayallerine kavuşur.

• ⭐⭐⭐

@Mustafa-Hakkı-Karahan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

DV 2022 İtalya/Napoli Sağlık Muayenesi-Mülakat Deneyimi :

İlerleyen zamanlarda Napoli/İtalya’da mülakata girme ihtimali olan arkadaşlar için deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

Sağlık Muayenesi (26/04/2022) :

Muayene için Varelli sağlık merkezine konsolosluk tarafından mülakatınızdan 1 gün önceye otomatik randevu oluşturuluyor. Sabah 07:00 da orada olmanız isteniyor,tam burada bir uyarı yapmak istiyorum :) Napoli’de google maps ile otobüs beklemeyin saatleri tutmuyor :/ Mümkün olduğunca erken yola çıkın ki diğer seçenekleri (Metro vs) değerlendirme şansınız olsun,benim gibi otobüs yüzünden geç kalırsanız muayene süreniz uzar çünkü çok sıra vardı,ilk gelen ilk numarayı kapar. Sağlık merkezine ulaşınca bir beyefendi herkese sıra numarası verip teker teker işlemlerine yardımcı oluyor. Önce kan tahlili ardından X-Ray’e girdim. 25 yaşından büyük olduğum için idrar tahlili alınmadı. Daha sonra formları doldurmak ve ödeme yapmak için çağrıldım. Bu esnada veznedeki kadın aşı kartımı sordu, çocukluktan kalma aşı kartımı Türkçe haliyle telefondan kendisine gösterdim , google translate açıp tek tek baktı ve sadece 1 aşının süresi geçmiş dedi. Muayene (200) + bir adet aşı (45) + Vergi (2)olmak üzere 247 euro nakit ödeme yaptım.Bu aşamadan sonra doktor muayenesine aldılar, bağımlılık ile alakalı sorulardan sonra tansiyonum ölçüldü, ciğerim ve kalbim dinlendi. Boy-kilo ölçümünden sonra gidebilirsiniz dediler ve muayene kısmını saat 11:30 gibi bitirmiş olduk.

Mülakat (27/04/2022) :

Mülakatım saat 08:30 olarak ayarlanmıştı.08:15 gibi kapıya geldim önümde 2 kişi vardı. Covid için form doldurup içeri geçtik,güvenlik kontrolünden sonra sıra numaramızı verip 2. kata çıkmamızı istediler. 2. Katta oturup çağrılana kadar bekledim.Sıra bana gelince bir hanımefendi önce sağlık randevumdan gelen CD ve aşı belgemi bana teslim etti bunları Amerika'ya girişte teslim edin dedi.Sonra evraklarımı tek tek aldı , evraklar :
    NVC Mektubu , Doğum belgesi,çevirisi ve bir kopyası, askerlik belgesi , Türkiye ve İtalya için adli sicil kayıtları ,diploma (kontrol etti sonra fotokopisini aldı) , master yaptığım okuldan öğrenci belgem, 2 adet fotoğraf.
    Daha sonra 330 dolar vize ücretini ödedim , 5 dk geçmeden görüşmeye çağrıldım, güler yüzlü bir beyefendi ile 1 dk süren bir mülakat gerçekleştirdik, nereye gideceksin ne yapacaksın tarzında sorular gelmeden vizeniz onaylandı tebrikler dedi bende teşekkür ettim çıktım.
    Şimdi sadece pasaportumun teslimini beklemek kaldı:)
    Bekleyen herkesin en kısa sürede vizesine kavuşmasını dilerim.

• ⭐⭐⭐

@Kryptonite, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle DV süresindeki herkese bolca şans ve sabır dilerim. Bu sürecin en önemli parçası -tüm deneyimli dostların da paylaştığı gibi- sakin kalıp beklemek, beklemek ve beklemek.

Ben de bekleyen arkadaşların heyecanını ve sürece olan inancını diri tutmak maksadıyla, Amerikan vize sağlık taraması, sağlık raporu ve aşılama ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha önceki deneyimlerden farklı bir durum ile karşılaşmadığım için deneyimini paylaşan herkese bu kapsamda teşekkür etmek isterim.

Randevu saatinden yarım saat kadar önce Atatürk Bulvarı üzerindeki (ve Kuğulu Park'ın hemen yanındaki) binaya giriş yaptım. Öncelikle birazdan bahsedeceğim tüm işlemlerin aradaki beklemeler dahil toplam 120 dk sürdüğünü, hem Ungan hem de Düzen'deki herkesin ultra saygılı ve nazik davrandığını paylaşmalıyım. Rahat olun :)

Kliniğe girdikten sonra çok geçmeden danışmadaki personele 48 saat içerisinde sonucu açıklanmış olan Covid-19 PCR testi, Covid-19 dahil tüm aşı kartları ve aşı pasaportu, pasaportumu ve DS260 confirmation page i teslim ettim.

Belgeleri verdikten sonra aynı binadaki Düzen Lab.a yönlendirildim, kan tahlili ve radyolojik tarama için 47.5 dolar verdim. 50 doların üstünü TL olarak aldım :)
    Sonrasında Ungan desk e döndüm ve 40 dk kadar sonra muayene için gelmem istendi.

Bir kahve molasının ardından kliniğe geri döndüm, yine çok geçmeden Prof.Dr.Mehmet UNGAN'ın odasında genel muayeneden geçtim ve kaş ile göz arasında aşılar vuruldu. O kadar hızlı yaşandı ki ne oluyor derken 2 mi 3 mü anlamadım :) Sonrasında sormaya da utandım ama faturda 3 aşı olduğunu gördüm :) Muayene öncesinde iç çamaşırınız kalacak şekilde hazırlanıp bir önlük giyeceksiniz. Bunun öncesinde boy, kilo ve ateş kontrolü yapılacak.
    Genel sağlık, seyahat, biraz da kariyer ile ilgili kısa ve samimi sohbet sonrası danışmaya yönlendirildim ve burada 250 dolar ödeme yaptım. Fatura e-posta adresime yönlendirildi. Raporu alacak olan arkadaşımın bilgilerini paylaşarak merkezden ayrıldım.

Dilerim en kısa sürede mülakat deneyimlerimizi de hepimiz paylaşıyor oluruz. Selamlar.

• ⭐⭐⭐

@barissarikaya, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar bizimde vizemiz onaylandı bugün.

Etrafımızdaki herkesin de onay aldığına şahit olduk. Süreçten biraz bahsedeyim. 8:45 randevumuz vardı. Sıraya girdik. Çantalarımizi karşıdaki cafeye emanete verdik. Randevu saatinde iceri girdik. Çok erken gitmeye gerek yok. Çocuklu ailelere öncelik verebiliyorlar. Kontrolden sonra içeride siramizi aldık. Mülakat 3 aşamalı. 1. Aşamada ödeme yaptık. Kişi başı 330 dolar.
    2. Aşamada numaranıza göre cagriliyorsunuz tekrar. Evrak teslimi yapılıyor. Ve bu aşamada mulakatinizin ingilizce mi Türkçe mi olacağı soruluyor.
    3. Son aşama da talihlinin ve diğer aile bireylerinin parmak izleri alınıyor. 14 yaş altındaki çocuklar için annesi parmak izini veriyor. Ve yemin ettirip soru sormaya başlıyorlar. Türkiye'de ne iş yapiyorsunuz , öğrenim durumunuz, daha önce Amerika'da yaşadınız mı. Orada akrabanız varmı, Eşiniz ne iş yapıyor, hangi eyalete gideceksiniz ve hesap bilgisini sordular. Tercüman için beklenmedik. Numaramız yandigin da oradaydı. 10.30 da bütün işlemlerimiz bitti. Başka soru sormak isteyen olursa cevaplarım.

Bize burada yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz. Darısı diğer vize alacak olan arkadaşlarımıza. Şimdiden hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐

@isoceylan99, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar, ben İsmail Ceylan 23 yaşındayım ve üniversite son sınıf öğrencisiyim. Mülakat tarihim 9 Mart.
    Bugün sizlerle Unganlar sağlık muayenesi tecrübemi paylaşmak istiyorum. Öncelikle nasıl gittim? Konya’dan hızlı trenle Ankara garına ulaştım oradan Maltepe Metro İstasyonuna yürüdüm metroya binerek Kızılay’a gittim oradan ise yaklaşık 15dk 20dk yürüyerek Unganlara ulaştım. Kafe’nin yanından düz ilerleyerek merdivenlerin olduğu yere gidebilirsiniz. 28/02/2022 saat 10:00’daki randevuma saat 9:30 gibi gittim. Asansörle 4. Katta çıktım orada demir bir kapı var üzerinde Mehmet Ungan yazıyor zaten içeri girdim biraz bekledikten sonra adınızı söylüyorlar. Sonra belgeleri teslim ediyorsunuz.
    Bu belgeler:
    1-) Pasaport
    2-) PCR test sonucu (Devlet hastanesinden yaptırdım Cumartesi günü 26.02.2022 11:25’de sonuç aynı gün içerisinde saat 14:22’de çıktı ve negatifti, herhangi bir ücret ödemedim, test sonucunu e-nabızdan aldım ve çıktısını götürdüm kabul ettiler.)
    3-) Covid19 Aşı Kartı (3 aşımı da olmuştum o yüzden 3 aşımı da gösteren aşı kartımı e-nabızdan aldım ve renksiz çıktısını götürdüm kabul ettiler.)
    4-) DS-260 formunu verdim.

• Benden aşı takvimi istemediler.
      Sonra biraz beklemenizi istiyorlar tekrar çağırıp fotoğrafınızı çekiyorlar. Daha sonra pasaport ve birtakım belgelerle sizi 5. Kata Düzen Laboratuvarına kan ve idrar vermek için yönlendiriyorlar. 5. Katta vezneye belgeleri veriyorsunuz sonra ödeme yapıyorsunuz. Benden 117 $ dolar istediler 120$ verdim para üstünü o günün kuru ile hesaplayıp TL olarak verdiler. (Bu arada kur oranları bankalara göre daha uygun zaten dolar almayı düşünüyorsanız TL olarak ödeme yapabilirsiniz) Kan ve idrar testi verdikten sonra imza atmanızı istiyorlar ve 3. Kata göğüs röntgenine yönlendiriyorlar. 3. Kat biraz kalabalıktı dışardan insanlarda gelebiliyor sanırım buraya. Orda hiç beklemeden vezneye belgelerinizi direk verin sonra onlar sizi çağırıyorlar. Burada bir ücret ödemesi yapmadım. Tekrardan 4. Kata çıktım belgelerimi verdim ve 12:45 muayene için tekrar gelmemi istediler. Bu arada aklımda canlandırdığım Unganlar daha böyle lüks bir sağlık merkeziydi ama öyle değil çok sade ve çoğu aletleri eski, sağlık ocağı gibi bir yer. Neyse Unganlardan çıktım ve Guven Color fotoğraf çektirmeye gittim 4 fotoğrafa 40 TL verdim biraz pahalı geldi bana o yüzden tavsiye etmem burayı. Sonra tekrar 4. Kata muayene için gittim biraz bekledikten sonra veznenin yanındaki odaya çağırıyorlar sizi kıyafetlerinizi çıkarıyorsunuz siyah önlük giyiyorsunuz. Ben orda yaklaşık bi 15dk Mehmet beyin gelmesini bekledim yoğundu veya beni unuttular sanırım. Kendisi geldi uzanmamı istedi o sırada daha önce ameliyat olup olmadığı, alkol kullanıp kullanmadığımı sordu, Amerika’da ne yapacağımı sordu sohbet sırasında 3 aşı yaptı hiç anlamadım açıkçası. Yaklaşık muayenem 3dk filan sürdü sonra vezneye tekrar gittim Amerikan Vize Sağlık Taraması, Rapor, aşılama x 3 için o günün kuruyla 3.522,00 TL ödedim Banka kartım ile (banka veya kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz). Son olarak ise raporu mülakattan bir gün önce almak istediği söyledim onlarda tamam dediler. Genel olarak insanlar çok kibar, size çok yardımcı oluyorlar ben biraz heyecanlanmıştım ama öyle bir ortam söz konusu değil. Aklınıza takılan bir konu varsa sormaktan çekinmeyin, lütfen. Bu arada daha önce tecrübelerini aktaran kişilere ve değerli adminlerimize çok teşekkür ederim hakkınız ödenmez iyi ki varsınız.
  • ⭐⭐⭐

@gokaplan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba

03.03.2022 tarihinde girmis oldugum vize gorusmem olumlu gecti ve vizem onaylandi. Surec asagidaki ilerledi. Tum adminlere tesekkur ederim ve diger talihlilere basarilar dilerim.
    (34 yasinda, bekarim. Ziraat muhendisiyim ve hayvancilik sektorundeyim.)

25.02.2022 (Cuma) Unganlar deneyimi
    Herkesin belirtigi gibi ilerledi benim de. Herhangi bir ekstra durumla karsilasmadim. Asagidaki belgeleri sundum ve 250$ + 47,5$ odedim.

1. Biontech asi karti (enabiz ciktisi)
    2. Covid test raporu (enabiz ciktisi) (24.02.2022 de yaptirdim)
    3. DS260 confirmation sayfa ciktisi
    4. Pasaport un orjinali

Sonucu haftaya persembe (03.03.2022) gunu alacagimi soyleyerek ayrildim.

03.03.2022 (Persembe) US Konsolosluk gorusmesi
    Sabah Izmir'den ucakla Ankara'ya geldim ve once Unganlara giderek saglik raporunu aldim ve ordan konsolosluga gecerek 10:45 in gelmesini bekledim.
    Cok kisa ve net bir surec oldu benim icin. Sadece nereye gitmek istedigimi sordu. Kansas city ye gidip, mevcut sirketimin USA organizasyonuna gececegimi belirttim. Baska birsey sormadi.
    Asagidaki evraklari verdim ve 350$ odeme yaptim. 20$ olarak para ustu verdiler.

1. Diploma orjinal ve fotokopisi
    2. Askerlik durum belgesi (1x edevlet ciktisi)
    3. Vukuatli nufus kayit ornegi (1x edevlet ciktisi)
    4. Sicil kaydi (1x edevlet ciktisi)
    5. USA de green card in gonderilmesi icin gereken adresi A4 kagidi ciktisina yazip verdim
    6. 6 aylik hesap dokumu. Cift imzali ve imza sirkuleri ile birlikte. ISBANK (13.000 $ bakiye)
    7. AIS kaydi (1x fotokopi)

Herkese basarilar

• ⭐⭐⭐

@can07, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Sabah sıraya geçtim yaklaşık 20 dakika sonra içeriye aldılar kısa bir form doldurttular sonrasında güvenlikten geçtim ardından karşıma çıkan veznede sıra numarası aldım pasaportumun arkasınada etiket yapıştırdılar sonrasında yarım saat bekledikten sonra bankoda ödememi yapıp pasaportumu aldılar sonradan evrak teslimi için tekrardan bekledim yarım saat sonrada evrak teslimi yaptım evraklar bu şekilde ;

-pasaport
    -2 adet fotoğraf
    -Adli sicil kaydı
    -Nüfus kayıt örneği
    -Lise diploması ve kopyası e-devletten çıkardığım lise mezuniyet belgesinide istediler
    -Askerlik durum belgesi

• İş teklifi
      -Mali dökümler

Eski pasaportumu istemediler
    Yeni adresimide verdim hesabımda 11K dolar gösterdim
    Sonrasında mülakat için yarım saat bekledim mülakatta ;

-Nereye gideceksin ?
    -Ne iş yapacaksın ?
    -Amerika da tanıdığın varmı ?
    -Para kimden geliyor ?

Sordu mülakatım 5 dakika sürdü
    Vizenis onaylandı dedi 5 gün içeresinde tarafınıza ulaşacaktır dedi bu süreçte bana yardım eden
    Uğur beye İbrahim Halil beye ve herkese teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@barlas, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Herkese Merhabalar,

Daha önce UNGANLAR deneyimimiz paylaşmıştık şimdi AP sürecinden dolayı gecikmeli ama sonucu güzel olarak mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

04.03.2022 / 08:45 de olan randevumuz için saat 08:00 civarlarında kapıdaki kuyruğa girdik. 08:45 de içerideydik ancak daha önceki mülakat deneyimlerinde söylenenler gibi çocuklu ailelere öncelik verilme gibi bir durum olmadı( hava soğuktu ve oğlumuz (15Aylık) üşüdü). Bebek arabasını içeri almakta problem olmadı hatta bebek arabasının altındaki kısmı bile çok detaylı incelemediler. Sonraki işlemler diğer mülakat deneyimlerinden çokta farklı değil( ödeme ->evrak teslimi -> mülakat ). Mülakatımızı tercüman eşliğinde Türkçe olarak gerçekleştirdik. Sırasıyla yemin->çalıştığımız sektör -> bankadaki para -> ABD ye gittiğimizde ne iş yapacağımız ve nerede kalacağımız gibi sorular soruldu ve maalesef güzel gittiğini düşündüğümüz mülakatın pasaportları bize geri verilmesiyle hayal kırıklığı ile devam etti. AP ye kaldığımızı ve birkaç gün içerisinde mail geleceğini bildirdiler. Biz elimizde pasaportlar ile ne olduğunu tam olarak anlamadan konsolosluktan çıkıp maili beklemeye başladık. Beklenen Mail 1-2 gün içerisinde gelmedi :). Hatırlatma maillerimiz sonucu 10 gün sonra istenen evrakı gönderdiler bizde doldurup yolladık ve 31.03.2022 de AP durumumuz sonuçlandı. Bugün ise pasaportlarımızı aldık. Yaklaşık 1 aya yakın süredir yaşadığımız belirsizlik, hayal kırıklığı ve ümitsizlik yerini ABD için hazırlık yapmaya bırakmıştı.

Başta @gucarslan ve @Muhtaradana olmak üzere tüm admin/grup/ forum yöneticilerine teşekkürler.
    2022 talihlilerinden mülakat bekleyen tüm herkesin en kısa sürede mülakat almalarını ve AP'ye kalan telegram grubundaki arkadaşlarımında en kısa sürede süreçlerinin olumlu sonuçlanmasını dilerim.

Herkese sevgiler.

• ⭐⭐⭐

@aberkkocak, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

9 Mart 2022 Mulakat deneyimim

08.45 randevum icin 8 gibi alana intikal ettim kaktus kafede diger mulakata girecek olan arkadaslarla biraz vakit gecirdikten sonra konsolosluga siraya girdim burada biraz bekledikten sonra gorevli isim kontrolunun ardindan xray kontrolunun oldugu kisima yonlendirdi burayi da gectim ve ardindan kapilarla gurestikten sonra mucadelenin galibi olarak iceriye girdim burada bilindigi uzere ilk olarak pasaportun arkasina basilan bandrol ve sira numarasi verildi odemeyi yapip ardindan belgeleri teslim ettikten sonra mulakat icin cagrilmayi bekledim kisa sure sonra cagrildim ilk olarak parmak izlerim alindi ve ardindan konsolos soyleyeceklerimin dogru olduguna dair sag elimi kaldirip yemin etmemi istedi sonrasinda sorular basladi ilk olarak bolumum ve kac yil kaldigini sordu bilgisayar muhendisligi dedim voov good tarzinda bir yanit verdi nereye/kimin yanina gidecegimi sordu new york smithtown’a dayimin yanina gidecegimi soyledim onlarla mi kalacaksin dedi evet dedim ailemi mesleklerini ve hesabimdaki paranin kaynagini sordu ailemin destegi oldugunu soyledim new york icin 14.450 dolar gosterdim ve vizem onaylandi. Surec boyunca destegini bilgisini ilgisini esirgemeyen basta ibrahim abi (smartcells) olmak uzere herkese minnet esliginde tesekkur ediyorum iyi ki bu olusumda bulundum yesilkartforum gercekten buyuk bir nimet

simdi de 29 Nisan 18.30’da JFK havalimanina ucuyorum ayni ucusu kullanacak olan varsa havalimaninda gorusebiliriz ekstra olarak new york’a gelecek olan insanlar bana ulasabilir elimden geldigince yardimci olmaya calisirim yani en azindan sonradan gelenler icin

Saglicakla

• ⭐⭐⭐

@yuxel1907, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,
    Mülakat tarihim 10 Mart'taydı, ungan randevumu ekstra randevular açıldıktan sonra 8 mart 12'ye aldım fakat 2 gün öncesi randevu biraz riskli oldu, pcr sonucu pozitif çıkma olasılığına göre daha erken tarihli olması daha akılcı olacaktır.
    Unganlar randevusuna 11:30 gibi gittim, yoğunluktan dolayı 1 saat sonra tekrar gelmem söylendi. 12:15 gibi tekrar gittim, 10 dk gibi bekledikten sonra, kaydım yapıldı, fotoğraf çektiler, ateş ölçtüler ve evrakları(Pasaport, Pcr Testi(E-nabız), aşı kartı(E-Nabız) aldılar. 10 dk kadar sonra içeri alındım:
    • Boy – kilo ölçümü yapıldı.
    • Üzerimi çıkardım beklemeye başladım
    • Doktor geldi:
    o Tansiyonumu ölçtü
    o Nerede çalışıyorsun, ne iş yapıyorsun, hangi şehirde yaşayacaksın, daha önce Amerika’da bulundun mu, orada ne iş yapacaksın gibi sorular sordu.
    o Sigara içiyor musun? Ameliyat geçirdin mi? Bulaşıcı hastalığın var mı?
    • Doktor aşıları yaptı
    • Daha sonra 250 dolar ödeme yaptım ve üst kata çıktım
    • Kan verdim, röntgen çekildim 47,5 dolar ödeme yaptım
    • Aşağı indim, gün içerisinde 17’ye kadar aranmaz isem ertesi gün 15 – 18 saatleri arasında gelip sonuçları almam söylendi.
    Ertesi gün gidip sonuçları aldım, zarf üzerindeki evrak ve cd bazı eyaletlerde sorulabilir sizde kalacak dendi denerek zarfın kapalı şekilde konsolosluğa verileceği söylendi.
    Ertesi gün saat 8:45’deki randevum için 8:25 gibi sıradaydım, cüzdan ve evrak dosyalarım hariç diğer eşyalarımı otelde bıraktım. 8:30 gibi kapıdaki kimlik kontrolü sonrası içeri alındım.
    İçeri alındıktan sonra pasaportumu vererek, numara aldım:
    • Numara ilk yandığında gişede pasaportumu verdim, 330 dolar ödeme yaptım ve aynı numarayı takip etmem söylendi.
    • Numara 2nci defa yandı ve iç taraftaki memura gittim:
    o 2 adet fotoğraf, diploma aslı ve fotokopisi, nüfus kayıt örneği(E-Devlet), askerlik belgesi(E-Devlet), temiz kağıdı(E-Devlet), finansal belgeler(15001 dolar), ayrıca üzerime olan tapunun fotokopisini verdim
    o Daha önce Amerika’da bulundunuz mu? 6 aydan fazla bir sürede başka bir ülkede yaşadınız mı gibi sorular soruldu
    o Mülakatı İngilizce yapabilir misin diye sordu, yapabilirim dedim ve aynı numarayı takip etmem söylendi.
    • Numara tekrar yandı ve geçtim.
    o Selamlamadan sonra sağ elimi kaldırmam ve söylediklerini onaylamam söylendi. Onayladım.
    o Sağ – sol el 4 parmak ve iki el başparmak olarak parmak izi alındı.
    o İngilizce olarak nereye gideceksiniz? Ne iş yapacaksınız? Ne iş yapıyorsunuz? Evli misiniz? Çocuğunuz var mı? Soruları soruldu. Bunlara net cevaplar verdim
    • Tebrik ederim, vizeniz onaylandı, haftaya teslim alabilirsiniz dendi
    Forumda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, her zaman çok yardımcı olundu. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

Dosya Numarasi: 2022EU12xxx
    DS-260 Gonderimi: 11/05/2021
    KCC Evrak Istegi: 16/09/2021
    KCC Evrak Onayi: 02/02/2022
    Saglik Muayenesi: 08/03/2022
    Vize Mulakati: 10/03/2022
    Vize Onayi: 10/03/2022
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris:

• ⭐⭐⭐

@hüseyinsevda, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

DEGERLİ ARKADAŞLAR MERHABA
    14/03/2022 Konsolosluk mülakat deneyim.(Bu bilgiler diger arkadaşların paylaşımları gibi ihtiyacı olan arkadaşlar faydalı olur).
    sabah 09:15 randevu saatimizdi.08:40 gibi konsoloslugun kapısımda beklemeye başladık. önümüzde iranlı 3 - 4 aile ve 3 Türk aile vardı.Erken gitmek için acele etmeyin kapıdaki Türk polis memuru elindeki listeden randevu saati gelenleri çagırıyor. Randevu saatinden önce almıyor. Geçte kalmayın. Zamanında orda olmanız yeterli.
    Listedeki İsimleri Pasaportunuzdan kontrol edilip Covid 19 formunu dolduruyorsunuz hepsine NO deyip imzalayıp memura verdik. XRay cihazından geçip bekleme salonu olan yerdeki ilk bankoya pasoportlarımızı teslim ettik. Pasaportun üstüne sticker yapıstırıyorlar ve sıra numaranızı veriyorlar.Bu numaradan 3 kere çagrılıyorsunuz.
    1-Çagrı: Tabiki 330 dolarınızı almak için oluyor. vezneye kişi başı 330 dolar ödüyorsünüz. ben nakit ödedim.para üstünü geri veriyorlar merek etmeyin 1000 dolar verdim 10dolar geri aldım.
    2-Çagrı: Evrak teslim aşaması. numaranızın yandıgı bankoda bir memur tek tek evraklarınızı istiyor .teslim ediyorsunuz .Pasaportunuz, Nufus kayıt örnegi (dogum belgesi yerine geçiyor), Arşivli Adli sicil kaydı, Askerlik belgesi, 2 fotograf, Lise veya üstü diger diplomalarınızı veriyorsunuz.
    Askerlik belgesi ne dikkat edin 18 yaş ustu her birey den istiyorlar .Ben den (56 yasındayım) istediler vardı verdim.17 yaşındaki oglumdan istediler İTİRAZ ettim özür dileyip gerkli olmadıgını 18 yaş üstünden istediklerini söylediler. ( memurun bilgisizligi veya dalgınlıgı herhalde).
    3- İnterview Mülakat: Stresin son damlası. Sempatik ve cidibir memur sizi güler yüzle karşılıyor. soru1: ABD nereye gideceksiniz. soru2: Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz.
    Bu iki soru banko arkadaşlar. bundan sonra gelecek sorulara vereceginiz cevaplar tutarlı olmalı.
    Birinci soruya DC olarak cevap verdik çok mutlu oldu .kendisinin de DC li oldugunu söyledi ve güzel bir yer oldugundan bahsetti. Ben ikinci soruya fırsat vermeden Kardeşimin orda yaşadıgını onun yanına gidecegimizi oglumuzun da Winston Churchill lisesine devam edecegini anlattım. Oglumu tebrik etti. ikinci soru Orda ne iş yapmayı düşündügümüzü sordu. Turkiyede kendi işimizin oldugunu bu işi oraya taşıyacagımızı söyledik. Başarılar diledi. Üçün soru ingilizce düzeyimizin ne olduguydu bizde çok yeterli oldugunu düşünmedigimizi fakat hızlıca ilerletmeye çalışacagımızı anlattık .Oglumuzun çok hızlı ögreneceginden bizlerin de kısa sürede iyi bir ingilizce sahip olabilecegimizden bahsetti. Bende Türkçemi ilerletmeye çalışıyorum başarabilirsiniz dedi. ve Son cümle: Vizeniz onaylandı 5 iş günü içinde elinizde olur Tebrikler.
    Büyük oglumuz 21 yaş sınırına takıldı mülakatı iptal oldu .Bunu sordum, oglumun ABD ye F1 veya Turist vizesiyle gelmesinde bir sakınca olmadıgını vize alabilecegin söyledi .Bizim durumumuzda olanlar için önemli bir bilgi olacagını düşünüyorum.
    Basta söylemem gerekliydi fakat konu bütünlügünü bozmak istemedim arkadaşlar. Bu Forma katkı sunan herkese gönülden Teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.
    Başta Adminligi üstlenip Sabırla ve nazik yaklaşımlar gösterip sorun yaşayan arkadaşları aydınlatıp yardımcı olmalarını taktirle karşılıyorum ve saygı duyuyorum.Bu sıkıntılı sürece hiçbir maddi menfaat gözetmeden destek olan bu arkadaşlar taktir edilmeyi ve saygı duyulmayı çok çok fazla hak ediyorlar. Herkezin emegine saglık .İnsallah bu vizeyi Pasaportların da herkes eksiksiz görür mutlu olur yeni bir Hayat kurmayı başarır.

• ⭐⭐⭐

@electronics-ege, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar, 16 Mart sabah olan mülakatımın daha önce yazılmamış detaylarını yazmak istiyorum.

Üzerimdeki tüm metalleri çıkardım, küpemi çıkarmadım ve güvenlikten geçebildim. Alyansı olanlar da geçti. Bir paket sigaram vardı çöpe attılar. Metal yoktu halbuki içinde. Güvenlik çok kibar değildi, belkide sabahın körü olduğu için. Neyse. İçerisi gördüğünüz bir bankanın aynısı. Aynı salon içinde farklı farklı yerlerde numaralarınız seri şekilde yanıyor ve mülakat sonlanıyor.

Belgeleri verirken iş teklifini sormadı ben söyledim verdim kağıdı. Sonra git otur bekle dedi beni cağıracaklarını söyledi. Gittim oturdum. 1 dk sonra bir daha ayni yerde ışığım yandı. Konuşma:

+Antalya da mi oturuyorsunuz?
    -Su an degil, yurtdışında oturuyorum.
    +Hangi ülke hangi şehir?
    -xyz ülkesinin xyz şehri
    +Ds260 ta Antalya gözüküyor da, o zaman bunu düzelteyim
    -7-8 ay önce DS260 i doldururken Antalyada oturuyordum, üzerinden cok zaman geçti, bu zamanda xyz ye gittim.

Sadece sehir ve ülke ismi olarak ds260 ima xyz yi ekledi. Git otur bekle dedi seni çağıracağız dedi gittim oturdum. Yanımdaki arkadas (@aytekin Bey miş sonradan öğrendim) neden oraya tekrar gittiğimi ne olduğunu sordu meraklı gözlerle. Durumu açıkladım "ha tamam" dedi. Mülakati türkce mi ingilizce mi seçtiniz dedi. Ne seçmesi, bana sormadı öyle bir şey dedim. Orası mı soruyordu dedim. "Evet" dedi "bana sordu türkce dedim" dedi. Hemen kalktım ayni kadının yanına gittim. "Ben türkce yapmak istiyorum mülakatimi bilginiz olsun" dedim. "Ingilizce bilmiyormusun" dedi "cok az" dedim. Tamam dedi gittim yerime oturmamla Scott un veznesinde numaramin yanmasi bir oldu.

Önce yemin ettirdi bana. sonra Türkçe yaptık mülakatı. Sorduğu sorular:

+Daha önce Amerikada bulundunuz mu?
    -Hayır
    +Amerikada tanıdığınız kimse var mı
    -Evet
    +Hangi eyalete gideceksiniz
    -Texas
    +Neden o eyalet
    -Orada kendime bir iş bulduğum için ilk baş oraya gitmeyi düşünüyorum. (İş garsonluk teklifiydi)
    +İngilizce biliyor musunuz
    -Çok az
    +some??
    -a little bit
    +haha
    -(burda ingilizce 5-10 cümle son 6 ayda ne yaptığımı anlattım )
    +ingilizcen çok güzelmiş
    -senin türkçen daha güzel
    +haha teşekkür ederim.
    +Tebrik ederim. Vizeniz onaylandı. Bilmem kaç iş günü içinde vizeniz pttyle belirtmiş olduğunuz adrese postalanacaktır.

Türkçe düzgün konuştu bana göre, ilk baş helal olsun derken bana ettireceği yeminin türkçesini önündeki küçük kağıttan bakarak kopya çektiğini gördüm. İki üç cümleyi ezberleyememişti sonuç olarak. Bu da türkçe bilgisinin düşük ve ezbere bir mülakat yaptığını gösteriyor.

Mülakat güvenlikten girip, içerde her şeyimi halledip, vizemi alıp güvenlikten çıkana kadar 30 dk sürdü toplam. Sadece görevliyle mülakat ve parmak izlerinin alınması 4 dk sürmüştür. Bu süreçte bize yardımlarını esirgemeyen yeşilkart ailesine ve telegram adminlerine çok teşekkür ederim. Şu an pasaportumun gelmesini bekliyorum.

Edit: 16 Martta girdigim mülakat 17 si sabahi saat 08:00 caec ten AP görünüyordu. Öglen 12:00 de issued oldu. Ögleden sonra 16:00 da konsolosluk mail stti dosyanizi PTTye verdik diye. 16:45 te PTT sms atti dosyanizi teslim aldil diye. O gün dosyam hep Ankara PTT ydi. 18 Mart sabahi saat 8:00 de kontrol ettigimde dosyam Antalya PTT ye gelmisti. Sabah saat 9:45 te evimize postaci gelip birakti.

• ⭐⭐⭐

@ebrupolat, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,
    Benim serüvenim herkeste olduğu gibi Dv'yi kazanmamı öğrenmekle başladı.Hemen DS 260 formu için araştırmalara başladım.DS 260 formunu 31 Mayıs tarihinde yolladım.
    Sonrasında evrak maili bekledim.Sonra evrak gönderimi için mail gelmeyeceği açıklandı.
    2 Şubat tarihinde mail geldi.10 Mart tarihinde görüşmeye çagrıldım.
    Malum Covid durumlarından dolayı Unganlardaki randevumu erken aldım.22 Şubat tarihinde sağlık raporu için randevu aldım.Gittiğimde testler yapıldı.Ama baya kalabalıktı.Sekreter yarın gelmemi ve doktorun muayene edeceğini söyledi.Fakat 5 dk sonra geldi ve doktorun müsayit olduğunu söyledi.Doktora muayene oldum genel sorular sordu hastalık vs sonra 3 adet aşı oldum.Sekreter ertesi gün raporumu alacağımı söyledi.Sorunsuz şekilde raporu aldı.42+100+150 Dolar ödedim.
    10 Mart günü görüşmeye gittim.Bayan bir görevli ile görüştüm.
    -Nereye gideceğimi,tanıdığım olup olmadığını sordum.Aile yakınımın yanına gidecegimo söyledim.Gideceğim kişiyle ilgili sorular sordu.Gidecegim eyaletin pahalı olduğunu ve İngilizcenin zayıf olduğunu söyledi.İlk konuşmaya başladığında tercümanı göndererek İngilizce konuşmamı istedi.Sonra anlaşmayı ca tercümanı çağırdı.Görüşme sonunda pasaportumu ve işaretlenmiş evragi verdi.Evrakta sponsor istediği yazıyordu.
    Gideceğim aile yakınım sponsor olmayı kabul etti yurtdışından ıslak imzalı şekilde evraklarını gönderdi.O arada bir iş başvurum onaylandı ve iş kabul formu aldım.
    Evraklarımı 26 Mart günü (bazı PTT Ler açık)PTT ile konsolosluğa gönderdim.Pazartesi günü evraklarım teslim edildi.
    30 Mart günü mail geldi ve pasaportumu göndermemi istediler.31 Mart tarihinde pasaportu gönderdim ve ertesi gün ulaşmıştı.
    5 Mart tarihinde atayım AP olarak güncellendi.2 gün AP olarak kaldı.
    7 Mart tarihinde atayım İssued oldu ve o gün 16:30 gibi SMS geldi.PTT ile pasaportunuz gönderildi diye.Ertesi gün pasaportumu sorunsuz teslim aldım.
    Bu süreçte Uğur Bey çok yardımcı oldu.
    Teşekkürler...

• ⭐⭐⭐

@Yusuf-Üstünbaş, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

28.02.2022 Ungalar Mülakat Deneyimim
    10.15 gece olan randevum için saat 9.10 gibi 4.katta biraz bekledim. Daha sonra benden kayıt için gerekli evrakları istediler asi kartı,pcr testi,ds260 sayfası,Pasaport. Verdikten sonra bir de fotoğraf çektiler. Kan ve idrar tahlili için 5.kata çıkmamı söylediler. 5.katta 117.5$ dolar ödedim. Sonra 3. Kata inip göğüs röntgeni çektirmemi söylediler. Göğüs rontgeninden sonra tekrar 4.kata çıkıp muayene olmanız gerekiyor. Bana 12.50 de muayene olamam için gelmemi söylediler. Muayene kısmı ise klasik forumda bir çok arkadaşımızın bahsettiği gibi klasik sorular ve konuşurken 2 iğne sol koluma 1 iğne de sol koluma vurdu Handan hanımla kısa bir soru cevabın ardından 4.katta 250$dolar ödeme yaptım.
    Muayene randevunuza erken gelmekte fayda var işlerinizi daha çabuk halledebiliyorsunuz.Ayriyetten kan idrar ve gohus röntgeni çok çabuk oluyor. Ben ilk 4.kata kayit icin çıktığımda bi böyle içim daralmisti forumdan arkadaşlarla muhabbet ede ede içim açıldı gerçekten burda forumun ve forumdaki arkadaşların manevi desteğini hissediyorsunuz.Forumdan bir abiyle yemek yiyip kahve içtik ABD ye gittiğimizde ne yapacağımızı falan konuştuk. Bugün ise sonuçları almaya gittiğimde yine forumdan abi ve arkadaşlarla son kontrolleri konuştuk birbirimize tavsiyelerde bulunduk. Umarım bu süreçte kalanlarda hayallerine kavuşur.

• ⭐⭐⭐

@ismre, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Cevap: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar mülakat tecrübemi aktarayım ben de.

9.15 te randevum vardı. 8.50 gibi sıraya girdim 9.05-10 gibi içeri aldılar. Herkesin de anlattığı gibi covid formu doldurup pasaporta bir barkod yapıştırdılar. Sonra güvenlikten geçtim(havaalanına girerkenki aynı önlemler) ve bekleme salonuna geldim. Danismadaki kadın pasaportuna baktı 2 yeni fotografim olup olmadigini sordu ve bir nunara verdi. Numaram yabana kadar belki de 40 dk geçmiştir. İlk vesneye gittim ve parayı yatırdım, pasaport ve numaramı aldı, sonra evrakları için bekledim. Evrakları verirken 2 fotoğraf, diploma fotokopisi(orijinalini mülakatta gösterirsiniz dedi) adlı sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, askerlik belgesi ve banka dokümanlarını istedi. Benim ayrı ayrı TL, dolar,npound, altın hesabım olduğu için hesapların çok dağınık olduğunu söyledi( hesapların bir arada durması dahabiyi sanırım). araba ruhsatım oldgunun soykeyince onun da fotokopisi istedi. İngilizce biliyor musun diye sordu, evet dedim Sonra tekrar mülakat için bekledim. Asya kökenli bır kadınla ingilizce mülakat yaptık, çok guleryuzlu idi. Sorduğu sorular,

-ismim, mesleğim, uzmanlık alanin, hangi eyalet, eyalet içinde neresi, neden orası, ne iş yapacaksın, toplamda ne kadar paranız var diye sordu

Bu süreçte bu forum ve telegram grubu üzerinde emeği geçen herkese çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@belgin, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Selam
    02/03/2022 saat 10.15 mülakat randevu saatimiz. 9.30 da elçilik kapısında sıraya girdik. Kapıdaki güvenlik sıramız geldiğinde randevu saatimizi ve adımızı soyadımızı sorduktan sonra elindeki listeden isimlerimizi onayladı içeri aldı ve ardından covit ile ilgili belgeyi asıl talihli olan eşim her ikimiz adına doldurup imzaladı. X rey den geçtikten sonra büyük salona yönlendirildik. Salon girişindeki bankodan sıra numaramızı aldıktan sonra bu numara ile yönlendirildik. Önce ücret ödendi kişi başı 330 $ / daha sonra evraklarımızı teslim ettik.
    Asıl talihli
    1/ vukuatlı nüfus kayıt örneği
    2/ arşiv kayıtlı adli sicil
    3/ askerlik belgesi
    4/diploma Aslı ve fotokopisi
    5/6 yıl yaşadığımız ülkeden adli sicil kaydı( bir daha kullanmayacağımız İçin aslını ve İngilizce tercümesini verdik) her ikimiz için ayrı ayrı
    7/ evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    8/ ais kaydı çıktısı-
    Eşimin ustalık öğreticilik belgelerinide götürmüştük vermek istedik ancak gerek yok deyip almadılar
    Eş için (yani ben)🤣
    1/ arşiv kayıtlı adli sicil
    2/vukuatlı nüfus kayıt örneği
    3/ evlilik cüzden fotokopisi
    4/yabancı ülkeden alınan adli sicil kaydı
    Ve her ikimizin unvanlardan aldığımız kapalı zarfı teslim ettik bu arada ben evrakları istedikçe verdim bize burada sadece Amerika’daki verdiğimiz adres güncel bir adresmi hatta adresini verdiğimiz ardaşın ismiyle birlikte sordular bizde güncel dedik bize burda başka bir soru sorulmadı ( duyduğuma göre burada mülakatınızı hangi dilde yapacaksınız diye sorulmuş ancak bize sorulmadı.
    Evrakları teslimi bitince tekrar beklemeye başladık numaramız tekrar yandı ve bu sefer mülakat başladı. Önce yemin ve ardından sorular tercüman vasıtası ile eşime sorulmaya başlandı. Hangi eyalet / orada tanıdığınız varmı / nerede kalacaksınız / ne iş yapıyorsunuz / gittiğinizde ne iş yapmayı düşünüyorsunuz /
    Daha sonra bana 1 soru siz ne iş yapıyorsunuz mesleğimi öğrendikten başka soru sormadan vizeniz onaylandı dedi ve sadece eşimin diploma
    Sını ve evlilik cüzdanımızı geri verdiler.
    Ve binadan ayrıldık.
    Bu arada K. Erim’in bahsettiği ,Didim’li çift biz oluyoruz. Vizesine kavuşan herkese hayırlı olsun

• ⭐⭐⭐

@Utkucan-SENGUN, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Mülakat Deneyimi
    Her şeyden önce yeşilkartforum’a ve yeşilkartforum’un telegram grubuna çok teşekkür ederim. Green card mülakatım, 2 Mart 2022 gününde saat 9:15’teydi. Mülakatın olacağı günün öncesindeki gece uyumadan önce dahi heyecanlıydım. Karlı bir Ankara sabahına 7 gibi uyandım. Hazırlanıp konsolosluğa doğru yol aldım. Konsolosluğa vardığımda, saat 8:45 idi. Ve konsolosluğun önündeki kuyruk beklediğimden daha kısaydı. Sıkı bir denetim ile konsolosluğun girişinde üstümü aradılar. Ve Covid-19 ile ilgili bir form doldurttular. Kapıdan içeri girdiğimde hangi tarafa gitmem gerektiğini içerideki girişteki güvenlik görevlisine sordum. Ardından ileri-sol tarafa gitmem gerektiğini öğrendim. Bankodaki görevliye green card mülakatı için geldiğimi söyledim. Bankoda çalışan görevli, pasaport ve fotoğrafımın olup olmadığı sordu ve pasaportumu gösterdim. Ardından bir sıra numarası verdi. Verilen numarayı şu an hala hatırlıyorum. (231) :nerd_face: Bu arada konsolosluğun içinde beklerken diğer green card talihlileriyle de konuşma fırsatı buldum. Buradan herkese selamımı söylemek istiyorum. İçerisi adeta iğne atılınca düşmeyecek cinstendi. Önümde 17-18 kişi vardı.
    İlk olarak dijital ekranda numaram vize ödemesi için yandı. Bankoya gittiğimde, bankodaki görevli pasaportumu, vize ücreti olan 330 Amerikan Doları’nı, verilmiş olan sıra numarasını istedi. Akabinde, bu kez evraklar için bir kez daha çağrılacaksınız dedi. Tekrar beklemeye koyuldum. İkinci defa, dijital ekranda numaram yandı. Ancak, bu kez 8-12 arasında yer alan bir bankoya gitmemiz gerekecekti. Evrak teslimi sırasında: Diploma – diploma fotokopisi, askerlik kaydı, imza sirküleri ile birlikte banka hesap dökümü, 2 adet fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, arşiv kaydı içeren adli sicil belgesi, adres istendi. Hangi dilleri biliyorsunuz şeklinde bir soru da yöneltildi bu esnada. İngilizce ve Türkçe bildiğimi söyledim. Belgeleri verdikten sonra, 3. defa yanması için bekledim. Bu süre zarfında, konsolosluğun suyundan kana kana içtim. :beaming_face_with_smiling_eyes: Bu bekleyiş sonrasında, dijital ekranda numaram yandı ve mülakat için bankoya yöneldim. Mülakata başlamadan önce, Asya kökenli konsolosluk görevlisi, sağ elimi havaya kaldırıp yemin etmemi istedi. Yemin ettikten sonra, parmak izimi almamı istedi. Mülakat için birtakım sorular görevli tarafından sorulmaya başlandı. İlk olarak, Türkiye’de ne iş yaptığımı sordu. Hangi fakülteden mezun olduğumu ve hangi mesleği yaptığımı söyledim. Türkiye sınırları içerisinde nerede yaşadığımı sordu. İzmir olarak cevapladım. Hangi eyalete gitmek istediğimi soran konsolosluk görevlisine Texas eyaleti yanıtını verdim. Nedenlerine gelince, hayat kalitesinin diğer eyaletlere göre daha uygun olduğundan, iş fırsatlarının ve işyeri kurabilme konusunda diğer eyaletlere nazaran daha fazla olanaklarının olduğundan bahsettim. Orada hangi işi yapacaksınız diye sorduğunda ise, muhasebecilik üzerine becerilerimi kullanmak istiyorum dedim. Gideceğiniz eyalette herhangi bir tanıdığınız var mı? diye sordu görevli. Gideceğim eyalette herhangi bir tanıdığımın olmadığını söyledim. Hesabımdaki para hakkında sorulan soruya ise, hesabımda 11 bin dolar olduğunu dile getirdim. Son olarak, vizeniz onaylanmıştır. Pasaport 1 hafta içerisinde elinize ulaşacaktır, yanıtını işittim. İyi günler, kolay gelsin dedim ve konsolosluktan mutlu bir biçimde ayrıldım.
    Bu süreç toplamda 2 saatten fazla sürdü ama beklediğime değen bir bekleyiş oldu.

• ⭐⭐⭐

@Atahan-Çaldır, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Mülakat Deneyimim

Herkese merhaba, 10 Mart 2022 Perşembe günü saat 8:45'te girdiğim mülakatımda hiçbir sorun yaşamadan vize onayımı aldım. Deneyimimi aktarmaya başlamadan önce başta sayın adminlerimiz olmak üzere, forumda ve Telegram grubunda bulunan herkese teşekkür ederim. Sizin destekleriniz olmasaydı bu süreç çok daha karmaşık ve zorlayıcı olacaktı. Şimdi deneyim kısmına gelelim.

Mülakattan bir gün önce annemle Ankara'ya gelip, bir tanıdığımızda kaldık. Sabah saat 8:15 gibi Kaktüs Kafe'ye gittik ve biraz oturduktan sonra saat 8:30'a doğru eşyalarımı anneme emanet edip, Kaktüs Kafe'nin hemen karşısında bulunan konsolosluk kapısına gittim (Green Card işlemi için bu kapıdan girmeniz gerek. Ana caddeye bakan ana kapının tam arkasında kalıyor). Kapıda kimse yoktu, ben yaklaşınca içerideki güvenlik mikrofondan İngilizce olarak mülakat saatimi sordu, ben de İngilizce cevap verdim. Daha sonra Türk olduğumu fark edince Türkçe konuşmaya başladı. İlk başta yanıma gelip, listeden adımı işaretledi. Daha sonra 3 soruluk COVID-19 formunu doldurmamı ve imzalamamı istedi. Sonrasında X-ray cihazından geçip, aşırı ağır bir kapıyı açarak iki adım önümde bulunan başka bir kapıdan mülakat yerine girdim.

Girişte soldaki görevli pasaportumu aldı ve arkasına bir kağıt yapıştırarak bankalardaki gibi bir numara yazan kağıt verdi. İçerisi 90'lardan kalma lüks bir otel gibi. Bir tarafta vezne kısımları, bir tarafta da 2 televizyon var. Televizyonlardan birisinde çocuklar için çizgi film açık ve önünde sandalyeler var. Aynı zamanda televizyonların altında ayaküstü belgelerinizi koymak için uzun bir platform var. İçeride Unganlar'da olduğu gibi İranlılar çoğunluktaydı. Numaramın ilk kez yanmasını beklerken, gruptan bir arkadaşla tanıştım. Kendisiyle bolca sohbet etme şansım oldu. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra numaram 7 numaralı veznede yandı ve gidip Türk bir görevliye 330$ ödeme yaptım. Ayrıca ilk başta verilen sıra numaramın yazılı olduğu kağıdı görevli aldı ve numarayı aklımda tutmamı söyledi. Sonrasında tekrar beklemeye başladım ve 5 dakika sonra numaram 10 numaralı veznede yandı. Bekleme alanında ilk 7 vezne var. 8-10 numaralı vezneler de ileride köşeyi dönünce karşınıza çıkıyor. Vezneye gittim ve önce sağlık raporum ve 2 fotoğrafım olmak üzere, belgelerimi yine Türk olan teslim ettim (Askerlik belgesini de istedi). Bunun dışında üniversite öğrencisi olduğum için lise diplomamın(+fotokopisi) haricinde okuldan aldığım imzalı ve mühürlü transkripti, ve öğrenci belgemi de verdim. Görevliye 2 yıl önce bölüm değiştirdiğimi, DS260'ta sadece güncel bölümümü yazdığımı söyledim. O da bir sorun olmaz dedi. Hatta sadece güncel bölümüme ait transkripti aldı. Banka hesap ekstremi 2 imza sirküsü ile birlikte verdim. En sonda ise adresimi daha önceden hazırladığım A4 kağıdını vererek değiştirdim. Görevli, mülakatı hangi dilde yapacağımı sordu, ben de İngilizce tercih ettiğimi söyledim. Daha sonra bana iki soru yöneltti:
    1- Amerika'ya daha önce gittiniz mi? -> Hayır
    2 - Başka bir ülkede yaşadınız mı? -> Hayır

Bu sorulardan sonra, numaramın tekrar yanmasını beklememi söyledi. Yaklaşık 15 dakika bekleyişten sonra numaram üçüncü ve son kez 5 numaralı veznede yandı. Vezneye gittiğimde, Amerikalı olduğunu tahmin ettiğim sarışın, mavi gözlü, Skyler White'ı hafif andıran bir kadın görevli vardı. Bütün aşamaların hepsinde, görevliler veznedeki camın arkasında sandalyede oturarak bilgisayardan işlemleri yapıyor, siz de camın karşı tarafında bankadaki gibi ayakta bekliyorsunuz. Aksanlı ve biraz hızlı bir İngilizce ile elimi kaldırmamı istedi. Sağ elimi kaldırdım ve görevlinin söylediği sözlerden sonra "I swear" dedim. Daha sonra ilk başta sol el, sonra sağ elimin dört parmağını, sonrasında da baş parmaklarımı önümdeki cihaza koydurarak parmak izimi aldı. Sonrasında sorulan sorular ve benim cevaplarım aşağıdaki gibi:

• Bir üniversiteye kayıtlı olduğunuzu görüyorum. Doğru mu?
      Evet doğru.

• Hangi bölümde okuyorsunuz?
      Bilgisayar Mühendisliği ve Ekonomi okuyorum. Çift anadal yapıyorum.

• Okulunuzun bitmesine ne kadar kaldı?
      1 yılım kaldı. (Burada okulumu nasıl bitireceğimi sorup sormadığını hatırlamıyorum. Ama eğer sorduysa, re-entry permit alacağımı söyledim. Çünkü planlarım gerçekten de bu yönde.)

• Amerika'da hangi eyalet ve şehire gideceksiniz?
      Texas, Austin'e gideceğim.

• Neden orayı seçtiniz?
      Çünkü büyük teknoloji şirketleri, merkezlerini oraya taşıdığı için, IT alanında çok fazla iş imkanım var. Benim bölümüm de Bilgisa....

• Yeterli... Vizenizi, onaylıyorum, 5 gün içinde alabilirsiniz.

Banka hesabımda önerilen kadar miktarda para göstermiştim. Parayı USD, EUR ve altın olarak tutuyordum. Ayrıca altınları hesabıma abim atmıştı. Ama mülakatta ne toplam paramın değerini, ne de kimin gönderdiği soruldu. Daha sonra inanılmaz bir keyifle Kaktüs Kafe'ye döndüm ve bir süre orada bulunan diğer talihlilerle muhabbet ettim. Totalde bütün işlemlerim yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Mülakat burada dedikleri gibi kolay değil, çok çok daha kolaydı :)

Umarım herkes bu müthiş duyguyu en kısa zamanda tadabilir. Tekrardan desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@Akif-Sanlı, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar, Öncelikle başta adminlerimiz olmak üzere bizlerle ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. 07.03.2022 pazartesi akşam Ankara'da olan seven deep hotele akşam üstü ulaştım. Antalya'dan geldiğim için biraz yorgundum direkt gelir gelmez uydum. 08.03.2022 sabah saat 09.00 da sağlık mülakatım vardı erkenden kalkıp doctorun hastanesini hemen buldum ve gittim. Hiç bir problem yaşamadım 5 dk önceden kapının önüne geçtim ve randevu saatine göre hemen aldılar. İçeri girer girmez evraklarımı teslim ettim fotoğrafım çekildi 5dk bile sürmedi ondan sonra tahliller için bir alt kata düzen lab a gittim 15dk içinde bütün tahliller yapıldı ve röntgen çekildi. Ondan sonra tekrar yukarı çıktım ve saat 11 de gelmem gerektiğini söylediler. Ben de o arada vakit geçsin diye banka dökümümü aldım ve mülakat için para çektim. Saat 11 olduğunda içeri girdim biraz yoğunluk vardı. 11.30 gibi de içeri aldılar boy ve kilom ölçüldü sonrasında Handan hanım geldi çok güler yüzlüydü klasik bütün herkese sorulan soruları sordu ve o arada aşıları yaptı ne ara yaptı anlamadım bile. Sonra çıktım ödemeyi yapıp yarın öğleden sonra gelmemi söylediler.
    Öteki gün saat 14.30 gibi evraklarımı teslim aldım o meşhur sarı kapalı zarfı. Çıkarken şeyi sordum sonuçları görme ihtimalim var mı herhangi bir sıkıntı olup olmadığı için sekreter hanımlar dan birisi maalesef göremiyorsunuz ama içiniz rahat olsun en ufak bir problem olsaydı bile size o dosyayı vermezdik dedi ve oradan ayrıldım. 10.03.2022 10:45 konsolosluk randevum için 1.30 saat önceden kaktüs kafeye geldim. Orda ki hemen hemen herkesin forumdan olunca böyle yalnızlık çekmedim ve herkesle muhabbet ederken saat geldi 15 dk önceden sıraya girdim. Girişte metal eşya alınmıyor. Poşetin içindeydi dosyalarım dosyalarımı aldım poşeti attırdılar. Sonra içeri girdim numara verdiler. Numaranın yanmasını bekledim ilk numara yandığında ödemeyi yaptım. İkinci numara yandığında evraklarımı teslim ettim. Üçüncü yandığında mülakat için çağrıldığımı anladım ve o heyecanlı dakikalar başladı. Mülakatı ingilizce yapmak istediğimi söylemiştim evrak tesliminde. Elimi kaldırıp yemin etmemi söyledi parmak izlerim alındı. Türkiye'de şuan ne yapıyorsun ? Evli misin ? Amerika'da nereye gideceksin ve orada ne yapacaksın ? Parayı nerden buldun ? gibi sorular sordu . En sonunda vizeniz onaylandı dedi.

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    755
    1
    10 Oy
    755 İleti
    88k Bakış
    Sibel ApaydınS
    @asrin bizde o şekilde gittik bir sorun çıkmadı
  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 42 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    EzgiLeraE
    @MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi :) https://www.cnn.com/2024/06/20/politics/trump-green-cards-gradutate-college/index.html Seçim vaadi :) Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb. Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek… Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k