[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Bu ileti silindi! -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@atahan normalde büyükelçilik ya da konsolosluğa bu şekilde evrak gönderemezsiniz.
AIS üzerinden yapılmasının sebebi, size pasaportlarınızı geri gönderirken yine o kayıt üzerinden gönderecek olmaları.eğer bir aksilik olursa size dönüş yaparlar ama olması gereken kesinlikle AIS üzerinde yapmanızdı.
telaş edecek bir durum yok şuan, maillerinizi kontrol etmeye devam edin.
bir bildirim alırsanız ona göre devam edersiniz.AIS'e durumu belirten mail attım cevap şu şekilde geldi
"Sayın Başvuru Sahibi,
Tarafımızca yetkilendirilmiş firma ve yöntem dışı gönderilerde herhangi bir sorumluluk almadığımız gibi takibini de yapamayız.
Teşekkürler"
Konsolosluğa mail atmalı mıyım?
-
DEGERLİ ARKADAŞLAR MERHABA
14/03/2022 Konsolosluk mülakat deneyim.(Bu bilgiler diger arkadaşların paylaşımları gibi ihtiyacı olan arkadaşlar faydalı olur).
sabah 09:15 randevu saatimizdi.08:40 gibi konsoloslugun kapısımda beklemeye başladık. önümüzde iranlı 3 - 4 aile ve 3 Türk aile vardı.Erken gitmek için acele etmeyin kapıdaki Türk polis memuru elindeki listeden randevu saati gelenleri çagırıyor. Randevu saatinden önce almıyor. Geçte kalmayın. Zamanında orda olmanız yeterli.
Listedeki İsimleri Pasaportunuzdan kontrol edilip Covid 19 formunu dolduruyorsunuz hepsine NO deyip imzalayıp memura verdik. XRay cihazından geçip bekleme salonu olan yerdeki ilk bankoya pasoportlarımızı teslim ettik. Pasaportun üstüne sticker yapıstırıyorlar ve sıra numaranızı veriyorlar.Bu numaradan 3 kere çagrılıyorsunuz.
1-Çagrı: Tabiki 330 dolarınızı almak için oluyor. vezneye kişi başı 330 dolar ödüyorsünüz. ben nakit ödedim.para üstünü geri veriyorlar merek etmeyin 1000 dolar verdim 10dolar geri aldım.
2-Çagrı: Evrak teslim aşaması. numaranızın yandıgı bankoda bir memur tek tek evraklarınızı istiyor .teslim ediyorsunuz .Pasaportunuz, Nufus kayıt örnegi (dogum belgesi yerine geçiyor), Arşivli Adli sicil kaydı, Askerlik belgesi, 2 fotograf, Lise veya üstü diger diplomalarınızı veriyorsunuz.
Askerlik belgesi ne dikkat edin 18 yaş ustu her birey den istiyorlar .Ben den (56 yasındayım) istediler vardı verdim.17 yaşındaki oglumdan istediler İTİRAZ ettim özür dileyip gerkli olmadıgını 18 yaş üstünden istediklerini söylediler. ( memurun bilgisizligi veya dalgınlıgı herhalde).
3- İnterview Mülakat: Stresin son damlası. Sempatik ve cidibir memur sizi güler yüzle karşılıyor. soru1: ABD nereye gideceksiniz. soru2: Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz.
Bu iki soru banko arkadaşlar. bundan sonra gelecek sorulara vereceginiz cevaplar tutarlı olmalı.
Birinci soruya DC olarak cevap verdik çok mutlu oldu .kendisinin de DC li oldugunu söyledi ve güzel bir yer oldugundan bahsetti. Ben ikinci soruya fırsat vermeden Kardeşimin orda yaşadıgını onun yanına gidecegimizi oglumuzun da Winston Churchill lisesine devam edecegini anlattım. Oglumu tebrik etti. ikinci soru Orda ne iş yapmayı düşündügümüzü sordu. Turkiyede kendi işimizin oldugunu bu işi oraya taşıyacagımızı söyledik. Başarılar diledi. Üçün soru ingilizce düzeyimizin ne olduguydu bizde çok yeterli oldugunu düşünmedigimizi fakat hızlıca ilerletmeye çalışacagımızı anlattık .Oglumuzun çok hızlı ögreneceginden bizlerin de kısa sürede iyi bir ingilizce sahip olabilecegimizden bahsetti. Bende Türkçemi ilerletmeye çalışıyorum başarabilirsiniz dedi. ve Son cümle: Vizeniz onaylandı 5 iş günü içinde elinizde olur Tebrikler.
Büyük oglumuz 21 yaş sınırına takıldı mülakatı iptal oldu .Bunu sordum, oglumun ABD ye F1 veya Turist vizesiyle gelmesinde bir sakınca olmadıgını vize alabilecegin söyledi .Bizim durumumuzda olanlar için önemli bir bilgi olacagını düşünüyorum.
Basta söylemem gerekliydi fakat konu bütünlügünü bozmak istemedim arkadaşlar. Bu Forma katkı sunan herkese gönülden Teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.
Başta Adminligi üstlenip Sabırla ve nazik yaklaşımlar gösterip sorun yaşayan arkadaşları aydınlatıp yardımcı olmalarını taktirle karşılıyorum ve saygı duyuyorum.Bu sıkıntılı sürece hiçbir maddi menfaat gözetmeden destek olan bu arkadaşlar taktir edilmeyi ve saygı duyulmayı çok çok fazla hak ediyorlar. Herkezin emegine saglık .İnsallah bu vizeyi Pasaportların da herkes eksiksiz görür mutlu olur yeni bir Hayat kurmayı başarır. -
@atahan bu şekilde bir cevap vermeleri normal çünkü; siz istanbul'daki akrabalara memleketten kışlık tarhana yollar gibi kargo yollamissiniz konsolosluğa. normalde güvenlik önlemleri sebebiyle o kargoyu teslim almama durumları bile olabilir.
siz takip numarasından baktığınızda teslim edilmiş görünüyorsa şuan yapacak hiçbir şey yok. konsolosluktan gelecek cevabı bekleyin.. herhangi olumsuz bir durumda size geri dönerler.
ama şunu da unutmayın, yaptığınız şey tamamen kural ve yöntem dışı.
-
@hüseyinsevda azminiz, heyecaniniz ve mucadeleniz en büyük övgüyü hakediyor. inanıyorum ki oğlunuz da F1 vizesiyle yanınıza gelip, sizinle beraber orada devam edecektir hayatına.
vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.yolunuz açık olsun.
-
@gucarslan Bu güzel dileklerin hep birlikte olur inşallah.Bu guruptan geride kimse kalmasın kalmamalı.ABD de görüşmek üzere.
-
@sekuba Bizim şahit olduğumuz durumda, bizlerin balgam testi diye bildiği prosedürden bahsediliyordu. Bugüne kadar bunun dışında farklı bir test istendiğini okumadım. O yüzden yanlış yönlendirme yapmak istemem.
Test sonuçlarının 30 Eylül'den sonraya kalması durumunda, DV2022 mali yılı kapandığı için, vize basılması mümkün olmuyor. Daha önceki yıllarda buna benzer mağduriyetler yaşanmış malesef. Bununla ilgili bir hastalık geçmişi var ise, burada farklı bir yöntem izlenebilir mi bilemiyorum, daha tecrübeli arkadaşlar bilgi vereceklerdir.
Umarım bu sene Ağustos-Eylül ayında muayeneye girip, bu sebepten vize hakkını kaybeden bir tecrübe duymayız / okumayız.
-
Kural ve yöntem dışı olduğunun farkındayım
Sonuçta bu bir hata, kasti bir durum değil.Ayrıca hiç tarhana yollamadım hayatımda ancak demek istediğinizi anladım
Cevap geldiğinde burda paylaşacağım merak edenler veya ilerde benzer durumlar olan arkadaşlar için
Yorumunuz için teşekkürler
-
@Hasamuddin sorularınıza net cevaplar almak için lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
-
Merhaba arkadaşlar, 16 Mart sabah olan mülakatımın daha önce yazılmamış detaylarını yazmak istiyorum.
Üzerimdeki tüm metalleri çıkardım, küpemi çıkarmadım ve güvenlikten geçebildim. Alyansı olanlar da geçti. Bir paket sigaram vardı çöpe attılar. Metal yoktu halbuki içinde. Güvenlik çok kibar değildi, belkide sabahın körü olduğu için. Neyse. İçerisi gördüğünüz bir bankanın aynısı. Aynı salon içinde farklı farklı yerlerde numaralarınız seri şekilde yanıyor ve mülakat sonlanıyor.
Belgeleri verirken iş teklifini sormadı ben söyledim verdim kağıdı. Sonra git otur bekle dedi beni cağıracaklarını söyledi. Gittim oturdum. 1 dk sonra bir daha ayni yerde ışığım yandı. Konuşma:
+Antalya da mi oturuyorsunuz?
-Su an degil, yurtdışında oturuyorum.
+Hangi ülke hangi şehir?
-xyz ülkesinin xyz şehri
+Ds260 ta Antalya gözüküyor da, o zaman bunu düzelteyim
-7-8 ay önce DS260 i doldururken Antalyada oturuyordum, üzerinden cok zaman geçti, bu zamanda xyz ye gittim.Sadece sehir ve ülke ismi olarak ds260 ima xyz yi ekledi. Git otur bekle dedi seni çağıracağız dedi gittim oturdum. Yanımdaki arkadas (@aytekin Bey miş sonradan öğrendim) neden oraya tekrar gittiğimi ne olduğunu sordu meraklı gözlerle. Durumu açıkladım "ha tamam" dedi. Mülakati türkce mi ingilizce mi seçtiniz dedi. Ne seçmesi, bana sormadı öyle bir şey dedim. Orası mı soruyordu dedim. "Evet" dedi "bana sordu türkce dedim" dedi. Hemen kalktım ayni kadının yanına gittim. "Ben türkce yapmak istiyorum mülakatimi bilginiz olsun" dedim. "Ingilizce bilmiyormusun" dedi "cok az" dedim. Tamam dedi gittim yerime oturmamla Scott un veznesinde numaramin yanmasi bir oldu.
Önce yemin ettirdi bana. sonra Türkçe yaptık mülakatı. Sorduğu sorular:
+Daha önce Amerikada bulundunuz mu?
-Hayır
+Amerikada tanıdığınız kimse var mı
-Evet
+Hangi eyalete gideceksiniz
-Texas
+Neden o eyalet
-Orada kendime bir iş bulduğum için ilk baş oraya gitmeyi düşünüyorum. (İş garsonluk teklifiydi)
+İngilizce biliyor musunuz
-Çok az
+some??
-a little bit
+haha
-(burda ingilizce 5-10 cümle son 6 ayda ne yaptığımı anlattım )
+ingilizcen çok güzelmiş
-senin türkçen daha güzel
+haha teşekkür ederim.
+Tebrik ederim. Vizeniz onaylandı. Bilmem kaç iş günü içinde vizeniz pttyle belirtmiş olduğunuz adrese postalanacaktır.Türkçe düzgün konuştu bana göre, ilk baş helal olsun derken bana ettireceği yeminin türkçesini önündeki küçük kağıttan bakarak kopya çektiğini gördüm. İki üç cümleyi ezberleyememişti sonuç olarak. Bu da türkçe bilgisinin düşük ve ezbere bir mülakat yaptığını gösteriyor.
Mülakat güvenlikten girip, içerde her şeyimi halledip, vizemi alıp güvenlikten çıkana kadar 30 dk sürdü toplam. Sadece görevliyle mülakat ve parmak izlerinin alınması 4 dk sürmüştür. Bu süreçte bize yardımlarını esirgemeyen yeşilkart ailesine ve telegram adminlerine çok teşekkür ederim. Şu an pasaportumun gelmesini bekliyorum.
Edit: 16 Martta girdigim mülakat 17 si sabahi saat 08:00 caec ten AP görünüyordu. Öglen 12:00 de issued oldu. Ögleden sonra 16:00 da konsolosluk mail stti dosyanizi PTTye verdik diye. 16:45 te PTT sms atti dosyanizi teslim aldil diye. O gün dosyam hep Ankara PTT ydi. 18 Mart sabahi saat 8:00 de kontrol ettigimde dosyam Antalya PTT ye gelmisti. Sabah saat 9:45 te evimize postaci gelip birakti.
-
@electronics-ege tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. -
@electronics-ege Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Hayırlı olsun.
-
@hüseyinsevda Tebrikler Gözünüz aydın. USA da ki yeni yaşamınızda her şey gönlünüzce olsun
-
@electronics-ege vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda sağlık ve başarı sizlerle olsun umarım bu güzel duyguları bizler de yaşarız
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@waterfall henüz nisan mülakatları dağıtılmadı ne yazık ki.
ilgili listeyi kontrol edebilirsiniz;Red alanlar neden red almış merak ettim.
-
Arkadaşlar merhaba,
09/03/2022 tarihli mülakat deneyimimiz
Sabah 08:45 randevumuz için 08:30 da 2 numaralı kapının önüne geldik. Sırada 14-15 kişi bekleyen vardı, 08:15 mülakat randevuları yeni alınıyordu, ancak hızlı aldılar ve biz zamanında giriş yaptık. Aileden bir kişi covid ile ilgili formu doldurup imzaladı, x-ray taramasından geçip ana salona girdik. Diğer arkadaşları da belirttiği gibi ilk girişteki bankoda görevli pasaportumuzun arkasına etiket yapıştırıp sıra numarası verdi.- olarak 7 numaralı bankoda numaramız yandı, burada kişi başı 330$ ödeme yaptık, pasaportumuzu ve sıra numaramızı aldılar, ancak sıra numaramızı takip etmemizi söylediler.
- olarak numaramız yandığında istenilen evrakları teslim ettik.
İstenilen evraklar mailde belirtildiği gibi;
Asıl talihliden,
- Lise diploması aslı ve fotokopisi, önceden bitirilen 2 yıllık okul transkripti, halen okuduğu okulu için öğrenci kimlik belgesi aslı ve fotokopisi ile e devletten alınmış öğrenci belgesi
- Banka dökümleri (Her iki eşinde ayrı hesaplarında toplam 26.000$)
- Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Sağlık raporu
- Ais kaydı (kontrol edip iade ettiler)
- 2 adet 5*5 fotoğraf
- Adli sicil kaydı
Eş için, - Sağlık raporu
- Ais kaydı (kontrol edip iade ettiler)
- 2 adet 5*5 fotoğraf
- Evlilik cüzdan fotokopisi
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Askerlik belgesi
- Adli sicil kaydı
Bu evrakları teslim ederken mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi belirttik.
1/2 saat bekledikten sonra 5 numaralı bankoda numaramız yandı,
- ve son olarak gittiğimiz bankoda sarışın Amerikalı hanımefendi Türkçe olarak mülakata başladı,
- Önce sağ elimizi kaldırarak yemin ettik,
- Parmak izlerimiz alındı, (bu arada pasaportlarımız hariç verdiğimiz belgelerin asılları bankonun üzerindeydi, pasaportlarımızın olmaması bizi umutlandırdı)
- Mesleğimizi,
- Hangi eyalete gideceğimizi,
- Neden bu eyalet olduğunu,
- Kaç çocuğumuz olduğunu ve nerede yaşadığını,
- Amerika'da ne iş yapmayı düşündüğümüzü sordu (bu soruya, dil ve kültüre alışıncaya kadar hizmet sektöründe çalışacağımızı ve daha sonra mesleğimizi yapmak istediğimizi söyledik)
Cevaplarımızı bilgisayara girdikten sonra evraklarımızın asıllarını bize vererek tebrikler dedi.
Mülakattan 3 gün sonra pasaportlarımız ve sarı zarf elimize geçti.
Başta adminler olmak üzere Yeşilkart forum üyelerine teşekkür ederiz. Mayıs ayında sonucu öğrendiğimizde aklımızda birçok soru işareti ve bilinmeyen vardı, ancak forum sayesinde hiç bir sıkıntı yaşamadan ve bütün sorularımıza cevaplar alarak bu süreci tamamladık. Darısı bütün talihlilerin başına, inşallah herkes hayallerine kavuşur.
-
@gucarslan bütün bilgileri imzaya yazdım.
-
@Majezik talihliler aktarmadığı sürece bunları paylaşmamız mümkün değil.
-
@Hasamuddin AS bültenini takip edeceksiniz.
mülakat tarihinin ne zaman olacağını da bilmemiz mümkün değil. -
Merhabalar...
Öncelikle yeşilkartforumun kurulmasına önderlik eden, greencard sürecinde en temiz ve net bilgilere ulaşmamıza vesile olan ve greencard başvurumuzu yapan sn @crazycells'e, sonrasında her türlü yardım ve desteği esirgemeyen sn @gucarslan ve sn @muhtaradana'ya, forumda deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim. 2 Şubat mülakat mailimizi aldıktan sonra Pcr testi zorunluluğu nedeniyle 14 gün öncesine unganlar randevumuzu almıştık iyiki de öyle yapmışız yapılan pcr testi sonucu çocuğumuz pozitif çıktı. Unganlar aileden biri pozitif çıkarsa bir sonraki testi düzen labaratuvarında yaptırmamız gerektiğini söyledi ve mülakat günümüz olan 8 Mart'a randevu verdiler. 7 martta düzen labaratuvarında pcr testi yaptırdık ve 8 mart sabahı kaktüs kafedr mülakatımızı beklemeye başladık. Eşyalarımızı emanete verdikten sonra 9:15 randevumuz için kapıya gittik pek sıra yoktu. Covidle alakalı bir belgeyi doldurduktan sonra o meşhur ağır kapılardan onlarında yardımıyla geçerek salona girdik. Öncelikle pasaportlarımıza etiket yapıştırıldı ve sıra numarası verildi. İlk numaramız yandığında 4 kişi için 330x4=1320 dolar ödedik ve pasaportlarımızı ve sıra numaramızı burada aldılar. İkinci kez numaramız yandığında belgeleri teslim ettik. Eşim askeri personel olduğu için askerlik belgesi olarak askeri kimlik kartı ve fotokopisi yeterli oldu. Adres değişikliği için bir belgeye yazdığımız adres ve alıcı bilgilerini de verip mülakatımızı Türkçe yapmak istediğimizi söyledik. Sağlık raporumuz soruldu randevumuz bugün yetiştiremedik dedik. Beklememiz söylendi. Beklerken gruptan arkadaşlarla sohbet ettik onlara da buradan selamlar :) Nihayet üçüncü kez numaramız yandı ve mülakatımız Türkçe başladı:
Önce sağ el kaldırılarak yeminler edildi ve parmak izlerimiz alındı. Çocuklar için benim sol el 4 parmak izim alındı.
+Amerikaya gidince ne iş yapacaksın?
-Software developer olarak çalışmayı düşünüyorum.
+Nereye gideceksiniz?
-Virginia.
+Neden Virginia?
-Çünkü 4 mevsim yaşanıyor ve iş imkanlarının çok olduğunu duymuştum. Bir de orada software developer arkadaşım var.
*Bu arada diplomama bakar gibi yaptı (ben hem lisans(iktisat) diplomamı hemde önlisans(web tasarım ve kodlama) diplomamı götürmüştüm belgelerin alındığı yerde bana önlisans diplomamı geri vermişlerdi) ek olarak web tasarım ve kodlama bölümü de okuduğumu belirttim gülümsedi iyi yaptın dedi :)
*Eşime sadece kaç yıllık Jandarma olduğunu sordu.
Herşeyin yolunda olduğunu sağlık raporu geldikten sonra vizemizin onaylanacağını belirtti. Ben heyecan ve şaşkınlıkla "İs it approved?" dedim. İngilizce sağlık raporu geldikten sonra dedi sanırım tam anlayamadım heyecandan ve gülümseyerek "congratulations" dedi. Teşekkür edip pasaportlarımızı ve eksik sağlık raporu işaretli belgemizi alarak konsolosluktan ayrıldık. Hemen unganlara gidip kaydımızı yaptırdık. Pasaportlarımızı ve pcr testi sonuçları aldılar. Eşim ve beni önce 5.kata sonrasında da 3.kata yönlendirdiler. 5.katta 47.5x2=95 dolar ödedik önce kan verdik sonrasında 3.katta akciğer röntgeni çektirdik. Biraz bekledikten sonra Handan hanım muayenelerimizi yaptı önce eşim sonra ben ve çocuklar sırayla içeri alındık. Çocukların yanında ben eşlik ettim. Eşime ve bana 3 aşı, çocuklarımıza da 1 er tane aşı yapıldı. E devletten aşı takvimlerini ve aşı bilgilerini çıkartıp vermiştim ama yaptılar yine de. Sonrasında 250 + 250 +170 +170 = 840 dolar ödedik ve ertesi gün 4 gibi raporunuzu alabilirsiniz bir sorun olursa ararız dediler. Eve gelince aisten eksik belge dökümanlarını çıkardık. Ertesi gün aldığımız sağlık raporu, konsolosluktan verilen işaretli eksik evrak formu, aisten alınan belgeler ve pasaportlarımızı ptt den gönderdik. 10 martta teslim edildi görünüyordu. Statümüz önce "refused" görünüyordu. 15 Martta "Ap" olarak değişti 16 martta "issued" oldu ve bugün pttden gelen mesajla pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı pttden aldık çok şükür. Gerçekten isteyen herkese nasip olmasını dilerim...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum