Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.8k 167

• Benim amacım sadece Amerika ya gitmek değil aslında Anglosakson ülkelerinden herhangi birinde yaşasam, vatandaşlığını alsam, geleceğimde, kariyerimde daha çok insan muamelesi görebileceğim.

• ⭐⭐

korna olmamasi :D

• @celica Korna ziyadesiyle var

• Bir ülke düşünün 84 milyon nüfuslu.. 60 milyonu yaşayan ölü.. 15 milyonu ölmeye yüz tutmuş… 5 milyonu aç ve susuz.. 2 milyonu geri kalan 1 milyon 999 bin.. kişiye çalışıyor.. Geriye kalan 1000 kişilik topluluk çilek yiyor ama muz tadı alamıyor diye isyan ediyor 😂😂 ne garip..

Respect 🗽🇺🇸

• Artık kendi ülkemin insanından bıkmış olmam. Bunun sebebi siyasi falan da değil. Yani işte seçim olur hükümet vs. değişir de ülke düzelir diyorsunuz ya; bende öyle bir durum yok. Çünkü sorun tamamen kişisel.

Dur bakalım günün birinde ABD'ye kapağı atabilecek miyim? Atabilirsem mutlu olabilecek miyim?..

• @ozN 22 senede 2 veya 3 kere kornaya bastim...gecenlerde yanlislikla kornaya bastim, arabanin kornasi oldugunu hatirladim

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Amerika'ya gitme sebebim : Gelecek kaygısı.

@celica bazı şeylerin bizim ülkemizde gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum bu yorumları yazan arkadaşlarla gerçek hayatlarında görüşsen en isyankar kendileri olur bundan da adım kadar eminim. Yani ülkeden gitmemizi Atatürk'e neden bağlarsın ki :) Atamı niye karıştırıyorsun arkadaş. 😄

• ⭐⭐

• @Takip Ne kadar da beni anlatmissiniz. Çok merak ettim gidebildiniz mı? Yani greencard lotosu dışında belki başka bir yolla?

• WhatsApp Image 2022-05-05 at 21.24.08.jpeg

Memleketteki seviye bu, ne beklersin bu ülkeden artık...

• Yukarıda biraz negatif bir yazı yazmıştım ama şimdi nötr-olumlu bir şey yazayım.

Şu an Türkiye'de öğrenciyim. Hayırlısıyla ve de akıl sağlığımı kaybetmezsem 3 yıl içinde okulumu bitireceğim.

Alanım, işim, mesleğim %99 yazılım sektöründe olacak.

ABD yazılım alanında dünyanın en iyi ülkesi olmasa da kendimce nedenlerim var:
    -İngilizce konuşulan bir ülke olması: Başka bir dil bilmeme gerek olmadan zaten yarım yamalak da olsa bildiğim bir dilin konuşulduğu ülkeye gitmek kârdır. Atıyorum Almanya için bir daha Almanca öğrenilmesi gerek ancak buna ABD senaryosunda gerek yok. ABD buradan puan almakta.
    -Coğrafi koşullar: Kocaman bir ülke olan ABD de neredeyse her kişiye uygun bir şehir var. Soğuk mu seviyorsun kuzey eyaletleri orada; sıcak mı seviyorsun Florida, Texas vs. seni bekler... Örnekler çoğaltılır. Soğuk Avrupa ülkelerine karşın sıcak iklimi seven ben için ABD buradan yine büyük bir puan alıyor.
    Yaşam özgürlüğü: Burada bahsettiğim şey insanların düşünceleri, giyinişleri vs. değil. Bana sıra halinde müstakil evlerden oluşan konutlar hep hoşuma gitmiştir. Hal böyle olunca bu durum ile yoksa ab ya da başka bir ülkede apartmanda yaşamak karşılaştırılınca ABD yine puan alıyor.
    Maddiyat: Diğer ülkeler ile karşılaştırılınca ABD yine bu konuda puan alıyor. (Ama diğer ülkelerin hakkını yemiyelim alıyor ama az alıyor :D)
    Kültür: Genci ile yaşlısı ile dünyanın bir çok ülkesinden gelen milyonlarca kişi... Fazla anlatmama gerek yok bence.

İnternette görüşüyorum, arkadaşlarım ile yaşıtlarım ile görüşüyorum. Bir çoğunun düşüncesi "çok da kafaya takma burada da işin olur bak bizim x var y şehrinde z bin TL ile çalışıyor.." şeklinde.
    Öncelikle ne olursa olsun, her zaman ABD bu yaşam standarları konusunda Türkiyenin önünde (hatta çok önünde) olmuştur. Türkiye Belirli dönemlerde iyi olmuştur ya da iyi gibi görünmüştür.

E bir önceki yazımı bir de bu yazımı toplayın. Bir tane ömrüm var. Bunu güzel yerlerde, kendime kültür/dil katarak, herşey olmasa da çoğu şeyi rahatça alabilme özgürlüğüne sahip olmayı istemem suç mu?

Dediğim gibi üniversite okuduğum için ve maddi imkanım olmadığı için bu sene başvur(a)madım. Büyük ihtimalle önümüzdeki senelerde de böyle olacak.

Ama kafaya koydum: Gelecekte çekiliş olsun, kendimi geliştirip iş amaçlı olsun ABD'ye gelme konusundaki imkanlarımı zorlayacağım.

Yolunuz ve yolumuz açık olsun. Uzun yazı için şimdiden özür dilerim.

• Türkiye siz planlar yaparken başınıza gelen şeydir.

• Allahım konuyu biliyorsun.. 🗽

• bir ulkede ahlaksiz insanlarin sayisi ahlakli guzel insanlarin sayisindan kat be kat fazla ise, ahlakli insanlarin kendilerini daha huzurlu hissedecekleri halklarin bulundugu ulkelere gitmek istemeleri gayet normal bir durumdur.

• ⭐⭐⭐

Henüz gidememiş biri olarak şuraya içimi dökmek istiyorum..

Babam öleli nerden baksan 10 yıl kadar olmuştur. Babam öldüğünde 12-13 yaşlarındaydım. Ne annem tarafından bi destek aldım ne de akrabalarım tarafından. Sabah okula gider öğlende çıkınca çalışmaya giderdim. Uğraştım durdum derken en son liseden mezun oldum. Mezun olunca herşeyin çok daha güzel olacağını düşünüp dururdum. Üniversite tercihlerini yapmak,bölümler seçmek hangi meslekte uzmanlaşacağımı ne yapmak istediğimi kendi içimde arıyordum. En sonunda İngilizceye birazda olsa heves edip en sonunda İngilizce Öğretmenliği okumaya karar vermiştim. Üniversite sınavına girdim birkaç falso ile birlikte öğretmenlik olmasa da İngilizce Çevirmenlik bölümünü özel bir üniversitede %75 burs ile kazandım. Kenarda ki birikimlerim ve sürekli çalışacağımı da hesaba katarak üniversiteye kayıt oldum. Sonrasında ne mi oldu? Hiçbir hayalim gerçekleşemedi. Ev sahibim bizi evden çıkardı,pandemi patladı vs vs…

Tabi bu durumda devletten sosyal yardımlara başvuruyordum en azından bir nebze olsa da okula devam edebilmem adına… Tabi ki sonucu tahmin edebileceğiniz gibi olumsuz olarak bana geri döndü. En acısı da neydi biliyor musunuz ? Annemin babası yani dedem hayatta ve milyoner olarak yaşıyor. Sırf istemediği bi evliliği yaptığı için bizi hala kiralardan kiralara sürükleyerek,eğitimimi yarıda keserek yaşamış olduğum acıyı üst üste katlıyordu. Yaklaşık iki yıldır bi markette tezgahtar olarak çalışıyorum. Asla kimseyi aşağıda görmem ama bu kadar uğraşlarımın sonucu bu muydu? Sonsuza dek burada mı çalışıcam diye kendimi sıkarken aklıma green card başvuruları geldi. Bu ülkeden temelli olarak gitmek istiyorum çünkü hiçbir şehrinde veya semtinde saygı görmedim. Karşılaştığım insanların hiçbirinde iyi niyet göremedim. Ne ailem tarafından desteklendim ne de aile büyüklerim tarafından ne de devlet kanalından… ki ne acı bi durum bu. Belki de okulu bitirip alanımda uzmanlaşıp çok farklı bi hayata sahip olacaktım.

Ben bunları yaşadım ama asla kendi çocuklarıma bunları yaşatmayacağım. Onları böylesine bi ortamda büyütmek,onlarında aynı sorunlarla boğuşmaması için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Yaşım 22 daha çok yolun başındayım evet ama son yıllarda yaşanan bu olaylar beni inanılmaz yıprattı.. Üstüne 60 bin TL borcumun olması da (babam tarafından kalan borçlar) benim artık bu ülkede tutunamayacagımı hissettiriyor bana. Vizem olsa 2 dakika bile durmadan direk iltica edicem ama işte hayat.. umarım DV2024 öncelikle kendim için sonrasında da herkes adına hayırlısı olur ve artık çıkar. Yıllardır bu anı bekliyorum resmen…

• ...bir iki gun evvel ailemden birileri ile telefonla gorustum,bir yegenimin oglu ispanyada master yapiyormus,ordan italyaya gecip mastere orda devam edecekmis,delikanli ne yapsam ne etsemde turkiyeye donmesem diye cirpiniyormus,diger bir yegenimin oglu oda austuryaya gitmis galiba master icin filan,bu gunlerde permanent oturma izini almak uzereymis,,,..genc nesilin amerika veya diger bir gelismis ulkeye gitmesi cok normal.bana gore anavatanda kendilerine bir gelecek goremiyorlar zannediyorum.

• ⭐⭐

@sir-altan tum nesil oyle ben dahil. 1 kisi okku malum partili olmasin ama bu ulkede gelecek gorsun

• ⭐⭐

turkiye'yi bir koy olarak kabul ediyorum. koyumuz her ne kadar ana vatanimiz olsa da, eskiyalardan, afetlerden ve yoksulluktan kurtulmak icin metropole gocmeliyiz...

• En kısa zamanda bu sistemden kurtulmak lazım . eğer bu şekilde devam ederse ciddi söylüyorum insanların psikolojisi bitti bitecek son sürec bu artık.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

Göçmenlik Sohbetleri
    33
    0 Oy
    33 İleti
    3k Bakış
    P
    Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
  • Avrupa'ya gitmeye Artık gerek Yok

Göçmenlik Sohbetleri
    49
    -13 Oy
    49 İleti
    3k Bakış
    D
    Hele bi gidelim. hayatımız alt üst olur belki, belki hayatımızın altı üstünden daha güzeldir. Bunu deneyip görmek için kaybedecek bir şeyim yok.
  • Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

599
    2 Oy
    599 İleti
    85k Bakış
    M
    Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
  • Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

242
    3 Oy
    242 İleti
    47k Bakış
    S
    Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum :) Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k