Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.7k 361

  • Merhaba, ben aslen yabancı uyruklu vatandaşım ve bir ihlalden dolayı Türkiye'den deport edildim. Amerika'ya gitmeyi planlıyorum ve THY ile İstanbul'dan transit uçuş alırsam oradaki polis bana sorun çıkartır mı yoksa sorunsuz geçebilir miyim? Yani polis kontrolünden geçiyor muyuz yoksa transit olmanın farklı kurallar mı var?


  • @klaudio Normalde transit ucuslarda passport kontrole girmiyorsunuz ve hep havaalaninin uluslararasi terminalinde kaliyorsunuz ama yine de belki Istanbul'da uygulama farkli olabilir.

    https://goodistanbulguide.com/istanbul-airport-transit-transfer-guide/


  • edit....


  • @Hayrettin-Yavuz Aynı havayoluna ait aktarma biletiyse bir sorun yaşamazsını havaalanı içinden çıkmıyorsunuz zaten.Sadece şu kısımda sorun yaşayanları okudum bende ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama farklı havayolu bağlantıları var ise onlarda sıkıntı çıkıyormuş nedenini bilmiyorum ama banada pek mantıklı gelmedi ama söylenenler bu şekilde. pandemi öncesinde Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı amerikaya uçtum herhangi bir ekstra vize gereksinimi duymadım bir sıkıntı yaşamazsınız sizde.Almanya ile ilgili bir noktada şu var transit aktarmada çok takılan var mı bilmiyorum fakat Almanya ülkeye gelip kaçak kalmaya çalışanlar yüzünden rastgele bazı Türkleri sorguya alıyormuş söylentileri mevcut ama siz orada transit uçuşta olacağınız için size böyle bir ihtimal olcağını düşünmüyorum


  • @Hayrettin-Yavuz thy lufthansa british airways zaten birlikte ortak uçtukları için sen almanyaya thy sonra amerikaya luftansa uçsan bile thy ile istanbul amerika gibi baz alıyorlar ondan dolayı hiçbir sıkıntı olmaz ancak istanbul almanya sonra başka bilet almanya amerika alırsan ozaman sorun teşkil eder.


  • @Hayrettin-Yavuz ben de 30 Nisan da frankfurt aktarmalı New York a gidiyorum. O sizin söylediğiniz durum pandeminin başında abd de Avrupa aktarmalı gelenleri ülkeye almıyordu. Türkiye den direkt uçuşları alıyordu. Şimdi böyle bişey söz konusu değil. Şubat ayında arkadaşım frankfurt aktarmalı miami ye gitti ve geldi. Hiç sıkıntı yaşamadı. Şimdiden hayırlı olsun size ve ailenize.


  • Bence en mantıklısı aktarmasız gidiş geliş direkt THY uçuş bileti almak. 100-150$ daha pahalı ama o eziyeti çekmemeye değer.

    Ayrıca, THY sitesinde gidiş dönüş biletlerin, tek yön biletlere göre genellikle daha ucuz olduğunu unutmayın.


  • Arkadaşlar bu bilet fiyatlarına ne olmuş böyle? 3 ay öncesinden bakarken bile Boston'dan git gel 1300 dolar civarı gösteriyordu, herhalde çok erken bakıyorum diye fiyatlar böyle dedim, şimdi tekrar bakıyorum yine aynı civarda.. Bu bilet fiyatları artık düşmez sanırım, bir bilgisi olan var mı? Aktarmalı biletlerde 850-900 den başlıyor, o eziyete değmez diye şuan için düşünmüyorum. THY'den almak daha mantıklı gibi.. İndirimli/kampanyalı bir şekilde bilet alabilmek için bir trick bilen var mı? Türkiye'ye tatile gitmek birkaç seneye oranla nerdeyse 2 katı pahalıya geliyor..


  • @ozN İstanbul aktarmalı ukrayna uçuşlarına bakabilirsiniz, bu sayede biletiniz bir miktar daha uyguna gelecektir


  • @ozN Biz de bu yaz icin en uygun THY den bulduk.

    Ikinci secenek, United ile Newark,NJ - Munich ve Pegasus ile Munich - Adana ucusu vardi ama Munich de hem gidiste hem donuste layover suresi cok uzundu. O yuzden tercih etmedik.


  • @Emre-Kurtulmuş Bunu önermiyorum. Cünkü bu şekilde bilet alıp istanbul a gelen birisine thy ceza kesmiş ukrayna ya devam etmediği için. Aklınızda bulunsun kar edeceğim derken 2 bilet parası çıkmasın cebinizden.


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @ozN İstanbul aktarmalı ukrayna uçuşlarına bakabilirsiniz, bu sayede biletiniz bir miktar daha uyguna gelecektir

    Ukrayna hava sahası uçuşlara kapalı. Ne zaman açılacağı belirsiz.


  • @denizci10 hayırlı olsun umarım her şey planladığınız gibi gider 🙏🏼


  • @panaroyak teşekkürler.


  • edit....


  • Herkese merhabalar bir sorum olacaktı. 7 mayıs cumartesi günü İstanbul - frankfurt - Houston - Pensacola uçuşum var. 2 aktarmalı uçuşumda abd ye ilk houston'a ayak bastıktan sonra bagajımı nereden alacağım ? Houston mı yoksa final destination olan pensacolada mı. Aryıyeten uçmuş olanlar için sorayım franfurttaki aktarma sürem 1 saat 45 dk bir sıkıntı çıkar mı sizce tek başınayım şimiden çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar covid testi ile ilgili ufak bir bilgi vereyim. Biz Frankfurt aktarmalı JFK ye gidiyoruz. İstanbul havaalanında dış hatlara girince 7 numaralı kapının oradan bir alt kata iniyorsunuz merdivenle orada covid testi yapan 2-3 kurum var. Birine girip yaptırın. Biz sadece abd ye gideceğimizi söyledik ve pasaportlarımızı verdik. Sonrasında test için numune verdik. Yaklaşık 15 dk sonra sonuçlar çıktı. Sakın sonuçları kaybetmeyin. Abd ye girişte de kontrol edeceklermiş.


  • @Caner-Tıkız, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Herkese merhabalar bir sorum olacaktı. 7 mayıs cumartesi günü İstanbul - frankfurt - Houston - Pensacola uçuşum var. 2 aktarmalı uçuşumda abd ye ilk houston'a ayak bastıktan sonra bagajımı nereden alacağım ? Houston mı yoksa final destination olan pensacolada mı. Aryıyeten uçmuş olanlar için sorayım franfurttaki aktarma sürem 1 saat 45 dk bir sıkıntı çıkar mı sizce tek başınayım şimiden çok teşekkür ederim

    Bagajlari Houstonda gumrukten gecirip tekrar vereceksiniz. Pasaport kontrolunden gecince bagajlarin oldugu yere gececeksiniz ordan bagajiniz alip, gumruk islem varsa onu yaptirip, biraz ilerde aktarma bagaj teslimi vardir oraya birakacaksiniz. Oradaki gorevlilere soarasaniz tarif ederler.

    1 saat 45 dakika aktarma icin yeterli ama zaman kaybetmeden ucusun oldugu kapiya gidin. ABD ucuslarinda tekrar bir kontrol yapiliyor ve kuyruk olabilir. Burada kucuk capli bir sorguya cekebilirler, sakin cevaplar verin.


  • @sigmoidalmammal Ben de aktarmalı gitmeyi düşünüyorum da, ne gibi sorular soruyorlar acaba?


  • @haleluja, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @sigmoidalmammal Ben de aktarmalı gitmeyi düşünüyorum da, ne gibi sorular soruyorlar acaba?

    .amerikada ilk defa hangi sehirin hava alanina iniyorsaniz vize tipine gore orda bazi sorular sorulabilinir,genellikle turis olanlar icin, ne kadar kalcaksiniz nerde kalacaksiniz uzerinizde ne kadar nakit para var,otelde kalacaksaniz otel ismini sorabilirler, suphelenirlerse bir kanara cekebilirler, evet ilk giriste pasaport kuyrugu olabilir,daha sonra aktarma yapilacak kapi veya terminal bulunur,bunlarda sadece guvenlik aramasi yapilir,sensorlu rontgenden gecilir cantalar rontgenden gecer.


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    4 İleti
    219 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • 0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    deebeeD
    @ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler Merhabalar, Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı? Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.
  • Öğrenci olarak sadece gidiş bileti

    Yolculuk
    16
    0 Oy
    16 İleti
    1k Bakış
    O
    Araştırmalarım sonucu ziyaretçi vizeleri ve waiver lar hariç j1 gibi vizeler de dönüş bileti almak mecbur değilken yardımcı olur diye yazılmış . Buraya bilgi olarak düşeyim. Bende tek gidiş uçup temmuzda dönüş bileti almaya karar verdim umarım herşey yolunda gider .
  • Amerika İçi Uçak Seyahati

    Yolculuk
    54
    2 Oy
    54 İleti
    6k Bakış
    K
    Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum