Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sabıka kaydı ile vize başvurusu

• Merhaba eşim ABD vatandaşı ve oğlumda orda doğdu mülakat günü 1 ay sonra ama benim 10 yıl önce yaşadığım olayla alakalı sabıka kaydim var çalıştığım işyeri ile alakalı mala zarar verme ve güveni kötüye kullanma olarak dava açılmıştı mahkeme para cezası ve gerisaliverme şartı ile 1 yıl 2 ay ceza verdi bu durum vize almamda sıkıntı cikarirmi veya sıkıntı olursa nasıl bir yol izlemeliyim şimdiden teşekkürler

• @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu

Merhaba eşim ABD vatandaşı ve oğlumda orda doğdu mülakat günü 1 ay sonra ama benim 10 yıl önce yaşadığım olayla alakalı sabıka kaydim var çalıştığım işyeri ile alakalı mala zarar verme ve güveni kötüye kullanma olarak dava açılmıştı mahkeme para cezası ve gerisaliverme şartı ile 1 yıl 2 ay ceza verdi bu durum vize almamda sıkıntı cikarirmi veya sıkıntı olursa nasıl bir yol izlemeliyim şimdiden teşekkürler

Sayın @mahmut1985, bu iş size zorluk çıkarabilir. Mahkeme kararını alın ve İngilizceye çevirtin. Aynı zamanda cezanızı çekmiş olduğunuza dair kanıtları da toplayın ve İngilizceye çevirtin. Mülakatta bunları isteyeceklerdir. Cezanın bir yıldan uzun olması problemlidir. Bunların detayına baktıktan sonra yine de feragat prosedürü (waiver) gerekebilir. Eşiniz ve çocuğunuzdan dolayı isteyebileceğiniz özel izin ve istisnalar olabilir. Avukat yardımı almanız gerekir.

• Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı

• @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu

Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı

Size Istanbulda avukat öneremiyorum.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Adli Sicil Kaydı Ve Vize

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    398 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: Adli Sicil Kaydı Ve Vize Merhaba TCK 245/1 Maddesinden "Başkasına Ait Gerçek Bir Banka Veya Kredi Kartını Kullanarak Yarar Sağlama." Suçundan dolayı aktif olarak yargılanmaktayım. Henüz daha bir yargı sonucu alınmadı Ekim ayında davam için bir duruşmam var. Henüz adli sicilimde veya arşivli adli sicilimde bir kayıt görüntülenmemekte çünkü henüz bir mahkumiyet ve ceza almadım. Karşı tarafın tüm zararını giderdim ve muhtemelen yarı yarıya ceza indirimine hak kazanacağım konuştuğum avukatın bana dediğine göre böyle olucak. İlk mahkeme kaydım olduğu için 2 yıl ve altı ceza almam durumunda "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" İle ceza almıyorum ve bu durumdan ötürü adli sicilime yansıtılmıyor. Bu konuda tam 3 sorum olucak 1 - Belirttiğim suçun Eş üzerinden green card sürecinde etkisi nedir CR1/IR1 Vizesi eşim ABD Vatandaşı Mesela 4 Yıl 4 Aylık bir suç alırsam yarı yarıya düştüğünde 2 Yıl 2 Aylık bir suç adli sicil kaydımda gözükücek bu suç beni doğrudan RED Sınıfına sokar mı yoksa konsolosun kararına göre hala alabilme ihtimalim var mı? 2 - Olası bir durumda karar HAGB Çıkarsa ve suç arşivli adil sicil kaydımda gözükmezsem mahkeme kayıtlarını sunmalımıyım veya bundan DS-260 Formunda bahsetmelimiyim? çünkü bildiğim kadarıyla arşivli kayıtta olmadığı sürece bahsetmeme gerek yok 3 - Eğer bu durumdan vize alamazsam Ve I-601 Waiver Dosyalarsak olumlu onaylanma ihtimali nedir ve bu benim sürecimi ne kadar uzatır yani bu durumda sadece Waiver onayı alıp direkt NVC Aşamasından devam edebilirmiyim? yoksa sıfırdan I-130 Dahil tüm sürece en baştan mı başlamam gerekicek. Özellikle bu konuda bilgi verebilirseniz çok teşekkür ederim... Sayin @Ekto-Oktan, bu sucun esinizin green card surecine olumsuz etkisi olmaz. Bu suc sadece sizin green card surecinizi etkiler. Sucun arsivli sicil kaydinda gorunmemesi veya sicil kaydinin silinmesi durumun varligini degistirmez, bunu yine de bildirmek gerekir. Mahkeme sonucuna bakmadan, hukmu incelemeden bir sey soylemek mumkun degildir. Esiniz ABDli ise ve ona bu durum zorluk yaratacak ise I-601 waiver alma ihtimaliniz olabilir. Karar geldikten sonra bunu degerlendirmek dogru olur.
  • N400 Basvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    234 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @greenati, içinde söyledi: N400 Basvurusu Merhabalar N400 basvurusunu submit yaptiktan sonra fark ettim ki Turkiye de acilan davalarimi yazmamisim. Davalarim 15 sene icinde yasanmis ve hepsi kapali durumda. Bir tanesi miras hukuku davasi , digeri gorevi kotuye kullanma davasi (kurumsal bir dava). Herhangi bir ceza almadim. Davalar kendiliginden dustu. N400 uzerinde bunlari eklemem gerekli mi? Evet ise nasil gunceleme yapabilirim? Sayin@greenati, davalari yazmaniz gerekebilir. Gorusmeden once bir mektup yazarak yazili olarak bunlar degismistir diyebilirsiniz. Eger online basvuruda bulundu iseniz online ekleme ihtimaliniz de olur. Gorusmeden once mutlaka bu konuyu yazili olarak USCIS gorevlisine iletin.
  • J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu

2
    0 Oy
    2 İleti
    307 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mert-Berat-Arslan, içinde söyledi: J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu Merhabalar, h2b vizesi için Mayıs ayında randevum var.3 hafta önce work and traveldan ret yemiştim. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu aldığım Ret h2b vizemi çok etkiler mi? Bu vize türünde onay ret oranları nasıl ? Sayin@Mert-Berat-Arslan, H2B vizesi icin red oranlari work and travele gore daha dusuktur. Work and travelden red almis olmaniz H2Bden red alacaksiniz demek degildir. Ancak TCye donme niyetinizin cok net anlasilmasi gerekir. Eger ABDye gidip TCye donmeyeceginizi dusunurlerse yine red alma sansiniz vardir.
  • L1B Vize Gerekliligi

2
    0 Oy
    2 İleti
    230 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @simsekugur98, içinde söyledi: L1B Vize Gerekliligi Merhaba, 11/2020 tarihi ile 01/2022 arasinda Turkiye’nin en buyuk lojistik firmalarindan birisinde New Jersey ofis icin “remote” olarak calistim. 18/01/2022 tarihinde sirketten istifa ettim ve Avustralya’ya egitim amacli tasindim. Simdi eski bolge yoneticim beni L1B vizesi ile Amerika’ya transfer etmek istiyor. Hukuken son 3 yil icinde 1 yildan fazladir sirkette calismis olma sartini sagliyorum. Fakat basvuru yapilacagi sirada istifa ettigim icin suan sirketle bir ilisigim bulunmuyor. Bu durum vizeyi almama engel olur mu ? Bu konuda net bir ayrim yapilmamis gocmenlik bakanligi sitesinde. Sonucta son 3 yilin icinde 1 yildan fazladir ayni sirkette calismis oluyorum. ???? Sayın @simsekugur98, bu konuyu şirketin avukatına mutlaka yönlendiriniz. İstisnai bir durumdan bahsediyorsunuz. Genelde şirketler istifa eden elemanlarına bu tarz bir imkan sunmazlar. L1B vizesi şirkete bağlılığını kanıtlamış çalışanlara sunulur. Çalışmanın süreklilik arz etmesi gerekir. Sizdeki istifa durumu vizeyi almaya engel teşkil edebilir. Durumunuza detaylı bakmak gerekecektir. Kısa süreli çalışmama durumları tatil gibi L1B vizesinin alımında problem yaratmaz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k