Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sağlık Sigortası Masrafları

Sağlık
33 15 3.8k 21

• @caglarcan Hayır, böyle bir şey yapamaz. ACA sonrasında bu dediğinizi yapmak federal olarak yasaklandı.

• ⭐⭐⭐

Konudan bağımsız olarak, sağlık masrafları ile ilgili sorular için;

Fair Health organizasyonunun websitesini tavsiye ederim. CPT kodları ile veya tanımı ile arama yapabilirsiniz.

Bölgenize göre prosedürlerin ortalama mastaflarini verecektir.

E6151D1A-27B3-400E-A448-5A6DCD3FFCA9.jpeg

• ⭐⭐⭐⭐⭐

karın ağrısı için hastaneye gidip daha sonra ilerleyen zamanda apandist ameliyatına alınan bir kişiye gelen fatura resimdedir. Sol taraf ödemesi gereken tutarlar. Sağ tarafta ise ödediği tutar bulunmaktadır.

Adsız.jpg

• ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

• @ayvalik10 abd ye gitmeden yapılacaklar listesine apandist i aldırmayı da mı eklesek acaba? Bazı denizcilik firmaları bunu istiyor personelinden ama bunu benim isteyeceğim aklıma gelmezdi.

• @ayvalik10, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları

karın ağrısı için hastaneye gidip daha sonra ilerleyen zamanda apandist ameliyatına alınan bir kişiye gelen fatura resimdedir. Sol taraf ödemesi gereken tutarlar. Sağ tarafta ise ödediği tutar bulunmaktadır.

Adsız.jpg

Toplamda tum bu islemler icin odedigi miktar $972.22. Gerisini sigorta odemis (ortadaki miktarlar). Sigortasi olmasaydi, $60k odeyecekti.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea Ben de aynı şeyi söyleyecektim. Ayrıca soldaki tutarlar şişirilmiş faturalama nedeniyle öyle. Dikkat ederseniz 60 bin dolar fatura edilmiş, sigorta 12 bin kadar ödemiş, hasta da 972 dolar ödemiş. Toplamda ödenen 13 bin dolar civarında ve hesap kapanmış. Soldaki tutarları ciddiye almaya bile gerek yok. Sigorta olmasaydı da muhtemelen 10 bin dolar civarında bir şey çıkaracaklardı. Sistem böyle maalesef.

• @knnrn Sigortamız varsa kendi sigortamızın bünyesindeki bir hastaneden yararlanıyorsak, aslında çokta korkulacak bir şey yok gibi. Bu işin tek sıkıntı yanı, Allah korursun dışarda bir kaza geçirip ambulansla sigortanın kapsamadığı bir hastaneye götürülmen sanırım, yanlış mıyım?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozN, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları

@knnrn Sigortamız varsa kendi sigortamızın bünyesindeki bir hastaneden yararlanıyorsak, aslında çokta korkulacak bir şey yok gibi. Bu işin tek sıkıntı yanı, Allah korursun dışarda bir kaza geçirip ambulansla sigortanın kapsamadığı bir hastaneye götürülmen sanırım, yanlış mıyım?

Bu durumda sıkıntı yaratan sigorta türü genelde HMO oluyor. Bizim sigortamız PPO olduğu için anlaşmalı olmayan kurumlarda da çok sorun yaşamıyoruz. PPO türü sigortanız varsa ve network içi bir kuruma/hekime giderseniz sizin için daha karlı oluyor tabii.

https://www.healthmarkets.com/content/difference-between-hmo-and-ppo

"HMO stands for Health Maintenance Organization, and the coverage restricts patients to a particular group of physicians called a network.1 PPO is short for Preferred Provider Organization and allows patients to choose any physician they wish, either inside or outside of their network."

• ⭐⭐⭐⭐

Dün abd seyahati için seyahat sigortası yaptırdım. Kişi başı 12.94 euro tuttu şu anki kur ile 198 tl verdim. 30000 euro teminatı var. Diğer bagaj kaybı, uçak kaçırma gibi teminatlar da var. Giden herkese tavsiye ederim. Temelli gidersek de 6 aylık yaptıracağım. Ne olur ne olmaz diye.

• @denizci10 Hocam biraz ayrıntı verebilir misiniz, (bankadan gibi)Teşekkürler...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@denizci10 yurtdışı sağlık sigortasını SAKIN 6 aylık yaptırma. Çünkü Sigortacılık yönetmeliğinde yurtdışına çıkınca hiç dönmeden en fazla 90 gün için seni korur yani 91 günden sonra yurtdışı sağlık seyahat sigortası karşılamaz. 90 gün sonra tekrar Türkiye giriş yapıp tekrar çıkarsan bir 90 gün daha aktif hale gelir.

@melcem bu konuda sana yardımcı olurum hatta çok daha fazla bilgi alman için sana resimler yükledim. İlk 2 resim @denizci10 yaptırdığı standart poliçe. 3-4 resimler ise kapsamlı olan poliçedir. AK sigorta yetkili acentesiyim oradan biliyorum. Şimdi sen nereden biliyorsun diye sorabilirsin baştan yazıyım istedim.

seyahat.page1.jpg
    seyahat.page2.jpg

premium.page1.jpg
    premium.page2.jpg

• ⭐⭐⭐⭐

@melcem ben sigortacıma yaptırdım. Quick sigortadan yapmış. Covid teminatlı istedim nolur nolmaz diye. Covidsiz 9.5 euro ydu. Tarihleri ve ülkeyi söyledim bir de kimlik bilgilerimi o kadar. Sonra yaptılar.

• @ayvalik10 abi detay için teşekkürler. Bunu bilmiyordum. O zaman biz de 90 günlük yaparız. Yapacak bişey yok.

• @ayvalik10 ve @denizci10 Verdiğiniz bilgiler için Teşekkürler...

• @denizci10 sana yazmayı unuttum orada başına gelebilecek tüm masraflar için fatura almayı sakın unutma çünkü ilk olarak sen parayı cebinden ödeyeceksin daha sonra Türkiye döndüğün zaman bu faturalar sayesinde sen masrafların karşılığını alabilirsin.

• @ayvalik10 öyleymiş abi. Bana da sigortacı arkadaş söylemişti. Vize, ülkeye girdi çıktı belgeleri falan da lazım oluyormuş, tahliller
    falan hepsini getirin mutlaka dedi. İnşallah başımıza bişey gelmeden kazasız belasız sağlıklı bir şekilde geri geliriz.

• @ozancanan, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları

Merhaba,

Eşimin MS hastalığı var. Sigorta yaptırırken bunla ilgili herhangi bir bildirim yapmamız gerekiyor mu? Bu tarz hastalıklar sağlık sigorta masrafını arttırıyor mu? Arttırıyorsa ne kadar arttırıyor?

Amerika'ya gitmeden önce bunlarla ilgili bilgi alabileceğimiz, önerebileceğiniz sigorta şirketleri var mı?

Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Merhaba,
    Bu konuyla ilgili olarak önerisi olabilecek başka arkadasım var mıdır acaba, özellikle geçmişteki rahatsızlıkları karsılayan sigorta önerileriniz veya MS tedavisi ile ilgili?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Saglık sigortası için önerebileceğiniz şirket var mı?

• Özel firma ile dışardan yaptırmakla market place denilen yerden yaptırmak arasında bir fark varmı? Artı eksileri nelerdir acaba?

Benzer Başlıklar

• Kronik romatizmal hastalık tedavisi, Abd'de sağlık sigortası sistemi

Sağlık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    530 Bakış
    C
    Pekala, umutsuz olmamak lazım yani. Cevabınız için çok teşekkür ederim...
  • Sağlık Sigortası Fiyatları ne kadardır USA da

Sağlık
    1
    1 Oy
    1 İleti
    1k Bakış
    yapay-zekaY
    aldığım kitapda PPO-HMO-POS-FEE FOR SERVİCE sağlık sigortalarından bahsetmiş bu sağlık sigortalar ne kadardır aylık 1)-ppo (Prefered Provideer Organizasyons) 2)-HMO (Health Maintenance Organizations) 3)-POS (Point of Service) 4)-Fee for service bu sigortaları yapdıran varmı ne kadar ödüyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim bunların dışında sigorta çeşidi varmı
  • San Francisco Hastane Masrafı

Taşındı Sağlık
    9
    0 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Urgent care merkezleri acile gitmenizi gerektirecek kadar acil olmayan ve normalde primary care doktorunuzdan randevu alma durumunun o anda mumkun olmadigi durumlarda gidilebilecek yerlerdir. Mesela haftasonlari primary care doktorunuzun ofisi kapali oldugu zaman urgent care kullanilabilir. Normalde butun sigortalar urgent care ziyaretlerini kapsarlar.
  • Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Sağlık sagliksigortasi
    936
    17 Oy
    936 İleti
    87k Bakış
    erenottiE
    @denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur. Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım. Public charge olanlar: • Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs. • Cash assistance (SSI, TANF gibi) Benim örneğim de şu: Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi :D Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün. Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k