Sağlık Sigortası Masrafları
-
@caglarcan Hayır, böyle bir şey yapamaz. ACA sonrasında bu dediğinizi yapmak federal olarak yasaklandı.
-
-
karın ağrısı için hastaneye gidip daha sonra ilerleyen zamanda apandist ameliyatına alınan bir kişiye gelen fatura resimdedir. Sol taraf ödemesi gereken tutarlar. Sağ tarafta ise ödediği tutar bulunmaktadır.

-
A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
-
@ayvalik10 abd ye gitmeden yapılacaklar listesine apandist i aldırmayı da mı eklesek acaba? Bazı denizcilik firmaları bunu istiyor personelinden ama bunu benim isteyeceğim aklıma gelmezdi.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları
karın ağrısı için hastaneye gidip daha sonra ilerleyen zamanda apandist ameliyatına alınan bir kişiye gelen fatura resimdedir. Sol taraf ödemesi gereken tutarlar. Sağ tarafta ise ödediği tutar bulunmaktadır.

Toplamda tum bu islemler icin odedigi miktar $972.22. Gerisini sigorta odemis (ortadaki miktarlar). Sigortasi olmasaydi, $60k odeyecekti.
-
@MySea Ben de aynı şeyi söyleyecektim. Ayrıca soldaki tutarlar şişirilmiş faturalama nedeniyle öyle. Dikkat ederseniz 60 bin dolar fatura edilmiş, sigorta 12 bin kadar ödemiş, hasta da 972 dolar ödemiş. Toplamda ödenen 13 bin dolar civarında ve hesap kapanmış. Soldaki tutarları ciddiye almaya bile gerek yok. Sigorta olmasaydı da muhtemelen 10 bin dolar civarında bir şey çıkaracaklardı. Sistem böyle maalesef.
-
@knnrn Sigortamız varsa kendi sigortamızın bünyesindeki bir hastaneden yararlanıyorsak, aslında çokta korkulacak bir şey yok gibi. Bu işin tek sıkıntı yanı, Allah korursun dışarda bir kaza geçirip ambulansla sigortanın kapsamadığı bir hastaneye götürülmen sanırım, yanlış mıyım?
-
@ozN, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları
@knnrn Sigortamız varsa kendi sigortamızın bünyesindeki bir hastaneden yararlanıyorsak, aslında çokta korkulacak bir şey yok gibi. Bu işin tek sıkıntı yanı, Allah korursun dışarda bir kaza geçirip ambulansla sigortanın kapsamadığı bir hastaneye götürülmen sanırım, yanlış mıyım?
Bu durumda sıkıntı yaratan sigorta türü genelde HMO oluyor. Bizim sigortamız PPO olduğu için anlaşmalı olmayan kurumlarda da çok sorun yaşamıyoruz. PPO türü sigortanız varsa ve network içi bir kuruma/hekime giderseniz sizin için daha karlı oluyor tabii.
https://www.healthmarkets.com/content/difference-between-hmo-and-ppo
"HMO stands for Health Maintenance Organization, and the coverage restricts patients to a particular group of physicians called a network.1 PPO is short for Preferred Provider Organization and allows patients to choose any physician they wish, either inside or outside of their network."
-
Dün abd seyahati için seyahat sigortası yaptırdım. Kişi başı 12.94 euro tuttu şu anki kur ile 198 tl verdim. 30000 euro teminatı var. Diğer bagaj kaybı, uçak kaçırma gibi teminatlar da var. Giden herkese tavsiye ederim. Temelli gidersek de 6 aylık yaptıracağım. Ne olur ne olmaz diye.
-
@denizci10 Hocam biraz ayrıntı verebilir misiniz, (bankadan gibi)Teşekkürler...
-
@denizci10 yurtdışı sağlık sigortasını SAKIN 6 aylık yaptırma. Çünkü Sigortacılık yönetmeliğinde yurtdışına çıkınca hiç dönmeden en fazla 90 gün için seni korur yani 91 günden sonra yurtdışı sağlık seyahat sigortası karşılamaz. 90 gün sonra tekrar Türkiye giriş yapıp tekrar çıkarsan bir 90 gün daha aktif hale gelir.
@melcem bu konuda sana yardımcı olurum hatta çok daha fazla bilgi alman için sana resimler yükledim. İlk 2 resim @denizci10 yaptırdığı standart poliçe. 3-4 resimler ise kapsamlı olan poliçedir. AK sigorta yetkili acentesiyim oradan biliyorum. Şimdi sen nereden biliyorsun diye sorabilirsin baştan yazıyım istedim.

-
@melcem ben sigortacıma yaptırdım. Quick sigortadan yapmış. Covid teminatlı istedim nolur nolmaz diye. Covidsiz 9.5 euro ydu. Tarihleri ve ülkeyi söyledim bir de kimlik bilgilerimi o kadar. Sonra yaptılar.
-
@ayvalik10 abi detay için teşekkürler. Bunu bilmiyordum. O zaman biz de 90 günlük yaparız. Yapacak bişey yok.
-
@ayvalik10 ve @denizci10 Verdiğiniz bilgiler için Teşekkürler...
-
@denizci10 sana yazmayı unuttum orada başına gelebilecek tüm masraflar için fatura almayı sakın unutma çünkü ilk olarak sen parayı cebinden ödeyeceksin daha sonra Türkiye döndüğün zaman bu faturalar sayesinde sen masrafların karşılığını alabilirsin.
-
@ayvalik10 öyleymiş abi. Bana da sigortacı arkadaş söylemişti. Vize, ülkeye girdi çıktı belgeleri falan da lazım oluyormuş, tahliller
falan hepsini getirin mutlaka dedi. İnşallah başımıza bişey gelmeden kazasız belasız sağlıklı bir şekilde geri geliriz. -
@ozancanan, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları
Merhaba,
Eşimin MS hastalığı var. Sigorta yaptırırken bunla ilgili herhangi bir bildirim yapmamız gerekiyor mu? Bu tarz hastalıklar sağlık sigorta masrafını arttırıyor mu? Arttırıyorsa ne kadar arttırıyor?
Amerika'ya gitmeden önce bunlarla ilgili bilgi alabileceğimiz, önerebileceğiniz sigorta şirketleri var mı?
Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Merhaba,
Bu konuyla ilgili olarak önerisi olabilecek başka arkadasım var mıdır acaba, özellikle geçmişteki rahatsızlıkları karsılayan sigorta önerileriniz veya MS tedavisi ile ilgili? -
Bu ileti silindi! -
Saglık sigortası için önerebileceğiniz şirket var mı?
-
Özel firma ile dışardan yaptırmakla market place denilen yerden yaptırmak arasında bir fark varmı? Artı eksileri nelerdir acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum