Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• Kafa karıştırıcı bir soru sormak istiyorum. Şu anda dolar 1.5 tl olsa mesela , başvuru sayısı artar mıydı , azalır mıydı sizce.

• @oznyldrm Benim de içerisinde dahil olduğum bir kısım var, bu kişiler olaya sadece para olarak değil , ailemizin ve çocuklarımızın geleceği olarak bakıyorlar. Bu tayfa için değişen bir şey olmazdı diye tahmin ediyorum. Benim için olmazdı mesela. Ancak, alım gücünün günden güne zayıflıyor olması, gitme arzumuzu feci şekilde körüklüyor, bunu da unutmamak lazım.

Diğer kısımdaki insanlar , yani olaya sadece para olarak bakanlar dolar 1.5 TL olsaydı, gitme planlarını ertelerlerdi diye tahmin ediyorum.

• @oznyldrm çok kafa karıştırıcı değil aslında, dolar/tl kaç olduğundan bağımsız, ben de dahil insanların çok daha fazla gitme sebebi var. O yüzden değişeceğini zannetmiyorum.

• @oznyldrm eminim ki bu şekilde yine 3 5 seneye aynı yere geleceği için yine geleceği görenler yine gitmek isteyecekti :/

• Artık greencard aklıma bile gelmiyo nedense , bazen nadir olarak bı olay yaşarsam biri muhabbet açarsa bı video görürsem izlersem aklıma geliyo ne heyecan kaldı , hiç birşey neden böyle oldu bilmiyorum:)

• @Onurfidan keşke bende öyle olabilsem daha kazanıp kazanmayacağım bile belli değilken kimlerden ne kadar borç alırım diye hesaplayıp duruyorum :beaming_face_with_smiling_eyes: umut fakirin ekmeğidir demişler bende ki de o misal sanırım :)

• Herkese şimdiden bol şans diliyorum...Umarim sadece gidicek olanlara çıkar....geçen gün bir istatistik gördüm cikan ile giden kişi sayısı arasindaki fark korkunc...

• @Koray283 maalesef insanlar bir şekilde ayarlarız veya maliyetini bilmeden başvuru yapıyor şansa da onlara çıkıyor ve hakları yanıyor ne yazık ki

• @Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Günler azaldıkça heyecanım da korkularım da zirve yaptı yahu.

Heyecandan kalbim ağzımdan çıkacak gibi adeta. Dakikalar saat uzunluğunda desem yeridir.

Korkular da aynı ölçüde artmaya başladı. Evde kızıma bakarken iç dünyamdan '' kızım belki de 1 ay içerisinde hayatımızı tümden değiştireceğimiz o an gelecek '' diye geçiriyorum. Ama çok küçük henüz 2,5 yaşında. Biraz daha büyük ve anlayacak olsa , oturup anlatasım var çok ama anlamaz :)

Anlayabilse, oturup rahat rahat bu kadar zorluğu, bu yaştan sonra sıfırdan, hatta eksiden başlamayı senin geleceğin için yapıyoruz kızım diye anlatabilmeyi çok isterdim.

Öte yandan da, bizi bu hale getirenlere olan öfkem günden güne büyüyor. Alım gücümüz, yaşama sevincimiz, umutlarımız, hayallerimiz ve daha şuan aklıma gelmeyen bir çok şey o kadar hızlı bir şekilde kayıp gitti ki elden, filmlere konu olur aslında.

neyse dostlar karaladım yine kusura bakmayın , hepinize güzel hafta sonları diliyorum :)

Biz de çok benzer düşüncelere sahibiz sizinle. 2 kızımız var 5 ve 9 yaşlarında ikisiyle de konuşuyoruz anlatıyoruz ve artık ikisi de işler istediğimiz gibi giderse Amerika’da yaşayacağımızı biliyor. Hatta büyük kızım ile ülkenin durumu hakkında ve gelecek kaygılarımız hakkında da konuşuyoruz tabiki korkutmadan anlayacağı şekilde oluyor bu konuşmalar. Başta çok tepkiliydi başka ülkeye gitmeye ama bu konuşmalar sayesinde artık ne zaman çekiliş sonucu belli olacak, kazanırsak ne zaman gidecez gibi sorular soruyor. Yaşamayı düşündüğümüz yerleri mapstan geziyoruz, oradaki eğlence yerlerini gösteriyoruz, gidersek bahçeli bir evde yaşayabiliriz diyoruz öyle olunca artık o da 4 gözle gideceğimiz günü bekliyor🙂 Umarım siz de 7 Mayısta güzel haberler alırsınız ve Amerika’ya gittiğinizde kızınız da büyümüş olur ve o zaman anlatırsınız içinizdekileri🙏🏻

• Bu sene çıkacak gibi hissediyorum

• @Ali-Aktan aramıza hoş geldin :D

• @Hopasej çok açık ve net 1tl 10 $ da olsa giderdim..

• @Emtee OHIO :face_savoring_food:

• Arkadaşlar o sene bu sene :)

• son 19 :)

• @Hopasej Söylediklerinize o kadar katılıyorum ki... Ben de eşim de 15 yıldır sağlık sektöründe çok büyük kurumsal firmalarda çalıştık halen de çalışmaya devam ediyoruz ve dediğiniz gibi bu şekilde de yaşar gideriz. Ama 3,5 yaşındaki oğlumun geleceğini düşündükçe yüreğim sıkışıyor. 15 yıllık mühendisim, çok iyi okullarda okuyup çok güzel yerlerde çalıştım ama ben de eşim de çocuğumuzun bizden çok farklı bir hayatı olsun istiyoruz.
    Bu sadece öğretim hayatı değil bu arada. Konuya bakışımız tamamen genel hayat görüşü. Doktor, mühendis olsun gibi bir kaygım hiçbir zaman olmadı tek isteğim gençliğini saçma bir sistemde saçma bir yer edinmek için harcamasına engel olmak.
    Konu çocuk olunca aynen dediğiniz gibi insan çok farklı düşünüyor. Amerika için bir kariyer hedefim de yok eşim de ben de bir yolunu bulur çalışır paramızı kazanırız. Ama oğlumun yaşayabileceği hayatı düşününce gözlerim doluyor inanın.
    Umarım hepimizin tüm hayalleri gerçek olur, en çok da çocuklarımız için kurduklarımızın...

• Takip edilmesi gereken USCIS resmi YouTube sayfası , son yapılan kanuni değişiklikler vs. hepsi anlatılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=sGSYUPUBdqw

• ⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@Erkand başka bir video kanalı veriyim sana

BercemCekdar yazarsan onlar da adım adım anlattılar

Evet biliyorum onları da ama onlar da gidince video atmayi bıraktılar neredeyse Evrim Tayanç kanalinda bayaği video var video çesitliliği bol olunca daha detayli geliyor bana

• @Erkand gittikten sonra değil bebekleri oldu ondan bıraktılar

• @redsat2000, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Sevgili @Furkan-Aydın para konusu ABD geliste ve Immigration vizesi alim oncesi yapacağınız tüm işlemler açısından önemli. Buraya körü kötüne borç harç içinde gelme durumu maceraperest olmaktan da öte. Mevcut dünya ekonomisindeki şartlar nedeniyle gelişinizi daha da zorlaştırıyor. Bu konu Türkiye’nin ekonomik durumu yanında ABD içinde aynı tehlike sinyallerini vermeye başladı. Zaten eğer bakarsan normal bir turist vizesi için bile maddi yükümlülüklerini beyan etmen gerekiyor.

Buraya geldin diyelim bir süre elinde kart olmayacak , herşeyden önemlisi daha doğru dürüst kalacak yerin olmayacak. Hızlı bir şekilde çok büyük paralar harcayarak saçma sapan yerlerde kalmak durumunda kalacaksın. Çıkmaya çalıştığın bir dağdan hızlı bir şekilde düşüşe başlayacaksın. Bu seni kahredecek , sinirlendirecek ve de herşeyden önemlisi derdini bile anlatacağın bir kişi bile olmayacak. İş eskisi gibi çok basit değil fazla karmaşık ve akıl oyunları gerektirecek kadar problemlerle dolu labirent. Öncelikle dilin olması lazım. Gelmeden çok iyi sağlam plan yapman lazım. Olmadı yapamadın kendine bir dönüş tarihi belirlemen lazım. Her şey para değil ancak bir gün daha ABD topraklarında kalabilmek için ne yazık ki bir paraya ihtiyacın var. Burada hiç kimse ve buna ABD de yaşayan akrabaların dostların dahil sana yardımcı olmayacakmış gibi plan yapman lazıo. Çürük iskeleye kurulan plan çok kısa zamanda çöküyor. Forumda bir çok iyi örnek kadar ibretlik hayat hikayeleri var. Ben kendi kiralık evime Tam 3 yıl sonra geçebiliyorum. Bu süre zarfında hep oda kiraladım. Ya gücüm yetmedi yada burada sağlam temele oturmak için biraz birikim yapmak adına tutmadım. Maaşımızın yarısı artan kiraya bir kısmı artan gıda harcamalarına ufak bir kısmı nefes almak için gelecek garantimize kalıyor. Sadece Türkiye kötü durumda değil Dünyada bu yeni ekonomik düzende burası da kötü.Çalıştığın 40 saatin üzerine ya ek iş yada fazla mesai ile çalışarak burada var olabilirsin. Gelecek olan herkesin yaşanmış hayat hikayelerinden ders alması şart. Şu son 3 yılda burada iki roman birikti kendi adıma.

Herkesin güzel hikayeler yazmasını isterim Ancak gerçek hayatında ne yazık ki bir realitesi var. Sağlam basarak gelin Ama hayalinizi umutlarınızı ve moralitenizi hiç kaybetmeyin. Yeni maceraperestlere şimdiden hayırlı olsun.

Teşekkür ederim farkındalığınız için. Para konusuna katılıyorum tabiki gerekli ama ben bekar ve yalnız olduğum için 10bin dolar gibi bi meblağ başlarda bana yetebilir gibi düşünüyorum.Türkiye gençleri olarak burda sürünmektense orda maceraperestlik bile yapmak mantıklı

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k