su an ulkede yasanan gocmen karsitligi ya da irkcilik degil. gelenlerin hic bir sekilde topluma uyum saglamamasi ve toplum kurallarini hice sayip adeta bir hayvan surusu gibi davranmasi. sosyal hayatin ve kulturun gunden gune araplasmasi ve maalesef bunun giderek normallesmesi. yetmezmis gibi turk insanindan esirgenen her turlu imkanin fazla fazla saglanmasi. ben de dahil bir cok insanin bu duruma karsi oldugunu dusunuyorum.
on yildir burada yasayip tek kelime turkce konusmamalari, hala entariyle gezmeleri, ne trafikte ne sosyal hayatta hic bir kurala uymamalari, isledikleri suclarin cezasiz kalmasi, yaptiklari kotuluklerin yanlarina kar kalmasi hatta odullendirilmesi beni de cok kizdiriyor ve ben de ulkemde boyle insanlar gormek istemiyorum.
insan nereye goc ederse etsin gittigi yere adapte olmali, uyum saglamali. bu sehir de olsa ulke de olsa ayni. bazen bizim insanimizin almanya da yasadigi sorunlar geliyor aklima. tek kelime almanca ogrenmeyen, kendi gettolarinda yasayan, kendi giyim kusamindan adetlerinden vazgecmeyen, cocuk yardimi vb. sosyal haklar sayesinde calismadan yasayan insanlari goren almanlar da su an bizim dusunduklerimizi dusunmus olmali. bu gune kadar goc edip gittigi yere adapte olan ve sorun yasayan istenmeyen ilan edilen birini duymadim.