Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@Kryptonite bunu kesinlikle yapmanı tavsiye ederim Türkiye’de elbise ucuz çünkü benim marka kalite takıntım yok Türkiye’den 500 liraya 5 tane bot almıştım. Gerçekten şık botlar yani 5 bin liraya güzel bir alış veriş yapıp gelinir bence
-
@Ping-PONG bende yukarda bunu söylemeye çalışmıştım ucuzluk diye bağıran bu tarz yerlerde ürünlerin tadı vs değişik cidden
-
@ayvalik10 Morhipo'dan iki bilindik marka spor eşofman altı aldım fi tarihinde, ikisi de defolu (yamuk) çıktı geri gönderdim :)) Ama arada güzel ürünler çıkıyor tabii.
-
@Kryptonite bahsettiginiz a101 de satilan, torku nun icinde sitrik asit bile olmayan limonsuz limonatasi. torku firma oyle istedigi icin oyle urettik diye savunmustu kendini
-
@CEKU Bu bahsettiğiniz örneği de çok net hatırlıyorum evet, bir benzeri Uludağ Limonata için BİM-Migros örneğinde yaşanmıştı işte.
-
BJs :
Pirinc (20 lbs): $18.99
Sut (1 gallon): $3.11
Hazelnut coffee (1.8 kg): $26.98
Sivi sabun (4 litre): $10.99
Burger ekmek (12 adet): $3.99
Cheddar sharp peynir (3 lbs): $18.98
Feta peynir (4 lbs): $21.98
Zeytinyagi (3 litre): $17.79
Dana kiyma (3.9 lbs): $15.84
Dana haslamalik et (6.7 lbs): $27.10
Tavuk but (6 lbs): $15.10
Yumurta (72 adet): $17.37Coupons: $12.00
Toplam: $186.22 -
bende dun aksam uzeri benzinin en duduk oktanli olaninin litresinin 2,21.9 oldugunu gordum saclarimi yolmak uzereyim.
-
Amazon Fresh:
6'lı Yumurta 1.39 - 2.27 (Organik)
1 lbs Organik Tavuk Göğüs 10.89
6 oz London Broil Roast Beef (Dietz & Watson) 7.29
8 oz Kaşar (American) (Dietz & Watson) 5.69
Tost Ekmeği (Wonder) 2.79
35.3 oz Nutella 8.99
Dondurulmuş Pizza (DiGiorno) 6.39
26 oz Dondurulmuş Patates (Ore-Ida) 3.19
52 oz Dondurulmuş Mozzarella Stick (Farm Rich) 11.49
2.5 oz Himalaya Tuz (McCormick) 2.69
4'lü Muffin 3.28
4.4 oz Lindt Fındıklı Çikolata 2.99
48 fl oz Dondurma (Breyers) 5.29
6'lı Mikrodalga Patlamış Mısır (Orville Redenbacher) 3.38
24'lü 500ml Su (Ozarka) 4.99
20'li Earl Grey (Sallama) (Twinings) Çay 3.99
18 oz Çekilmiş Kahve (Starbucks) 13.43
24'lü Coca-Cola Zero 11.29
4'lü (16 normale denkmiş) Tuvalet Kağıdı 5.29
Degree (Rexonanın aynısı) Deodorant 5.29
37'li Finish Quantum Bulaşık Deterjanı 12.79
11.25 fl oz Antibakteriyel Sabun (Softsoap) 2.24Tek bir sipariş değil ama aldığım şeylerin bir kısmını örnek olarak yazdım. Birçok üründe daha ekonomik alternatif mevcut ama her şeyde değil. Houston, TX
-
beni bu başlık kadar hüzünlendiren çok az şey var forumda.. 😔
-
Arkadaşlar birkaç ay evvel almanyaya gittim 1 aylığına.kesinlikle sebze ve meyveler birde yumurtanin tadı çok güzeldi.hatta yumurtayı yediğim an çocukluğum aklıma geldi,anlıyacağınız hormonlu yiyecekleri yiye yiye gerçeğini tadını unutmuşuz maalesef.
-
@hayallerabd, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
beni bu başlık kadar hüzünlendiren çok az şey var forumda.. 😔
Bir gün biz de yazacağız bu konuya ileti 🙏😒
-
Farmers market:
Balik Perch (3 lbs): $12.80
Seftali (2 lbs): $2.70
Kabak (2 lbs): $2.00
Erik (3 lbs): $6.00
Muz (4 lbs): $2.30
Domates (7.5 lbs): $7.50
Portakal (6 lbs): $10.00
Maydonoz (2 buket): $1.50
Turp (3.30 lbs): $7.50
Sogan (3 lbs): $1.80
Limon (9 adet): $3.00
Havuc (2 lbs): $2.60
Findikli gofret: $3.00
Uzumlu kraker: $0.90
Cikolota: $2.00
Elma (6 lbs): $6.00
Heavy cream (2 kutu): $6.00Toplam: $77.60
-
@MySea selamlar sana bir sey sormak istiyorum.ilk abd ye gittiginde agirlik,uzaklik hacim birimlerine uyum saglaman ne kadar zamanini aldi.bizdeki eski tl ile yeni tl gibi (6 sifir atildiya)hala para konusurken bazen eski tl konuşuyoruz.lb kg ,km ,mile vb...
-
.....soru bana sorulmamis ama bildigim kadar anlatayim,trafikde yollar icin mesafeler icim mile kullanilir bazen bir kac mile bazen ceyrek mile denir turkcede malum mil olarak soyluyoruz, mile kelimesi mayl olarak soylenir,,halen kilo yerine 454 gram olan libre kullanilir ingilizler pound da derler.marketlerde paketli veya paketsiz her sey libre usulu satilir.,bir tatilimizde hatun bir meyvanin fiatgina bakiyor galiba taze uzumdu, bende dikkat etmemisim hatun kilosunu 3 dolar gib gormus aldik bir kilo kasaya gelince iki kilo parasi odedik, megerse bir libresi 3 dolarmis..biz benzine petrol deriz amerikalilar gasoline derler gasoline de galon olarak satilir bir galon 4,5 litre kadardir
.. amerikad ahala bir kuruslar kullanilmaktadir bir cent, bes cent on cent ve25 cent kabul edilen ceyrek vardir,kagit paralarida bir dolar 5 dolar 10 dolar 2o dolar 50 dolar ve 100 dolardir. -
@clourpoint Selamlar, cok uzun bir sure almadi alismam. 2-3 ay dersem, dogru olur sanirim. Ilk baslarda kafanizda metric sisteme ceviri yapiyorsunuz ama sonra artik metric sistemi dusunmemeye basliyorsunuz.
-
@sir-altan o galon olayı benim başıma geldi bakıyorum bir galon doluyor benzinlikde ama ben litre sanıyorum :). Sonra buraya yazdım maliyetleri bir arkadaş çıktı dalga geçer gibi uyardı o zaman anladım galon farklı litre farklı olduğunu bu arada bir insan onca yazıp buraya birşeyleri bildirmenin derdine düşmüşse onun ayıbını örtmek daha doğru. Kalkıpta dalga geçmek hiç hoş değildi
-
Günlük hayatımda YouTube'da video da yaptığım için sıklıkla pound, inch ve foot kullanıyordum zaten o yüzden onlara kolay alıştım ama hala ounce, fluid ounce ve gallona alışamadım. Mile alıştım, termostat ve fırın hariç hala celcius kullanıyorum. 4 ay oldu.
-
@sir-altan, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
.....soru bana sorulmamis ama bildigim kadar anlatayim,trafikde yollar icin mesafeler icim mile kullanilir bazen bir kac mile bazen ceyrek mile denir turkcede malum mil olarak soyluyoruz, mile kelimesi mayl olarak soylenir,,halen kilo yerine 454 gram olan libre kullanilir ingilizler pound da derler.marketlerde paketli veya paketsiz her sey libre usulu satilir.,bir tatilimizde hatun bir meyvanin fiatgina bakiyor galiba taze uzumdu, bende dikkat etmemisim hatun kilosunu 3 dolar gib gormus aldik bir kilo kasaya gelince iki kilo parasi odedik, megerse bir libresi 3 dolarmis..biz benzine petrol deriz amerikalilar gasoline derler gasoline de galon olarak satilir bir galon 4,5 litre kadardir
.. amerikad ahala bir kuruslar kullanilmaktadir bir cent, bes cent on cent ve25 cent kabul edilen ceyrek vardir,kagit paralarida bir dolar 5 dolar 10 dolar 2o dolar 50 dolar ve 100 dolardir.Bir duzeltme yapayim, UK Gal ve US Gal farkli hacimlerdir. US Gal 3.79 lt iken , UK gal 4.54 lt dir. Avusturalya da olmaniz sebebi ile UK Gal size daha asina. ABD de US Gal kullanilir.
-
Bugun ki Trader Joe’s alışverişimden. En baştaki 9.99 olan kırmızı şarap. Maalesef bu markete girince kendimi kaybediyorum 😂
-
Herkese selam arkadaşlar,
Bu başlığı detaylı bir şekilde takip edenlerdenim.
Paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Konunun başlığına uygun olarak, burada hep harcanan paralar ve maliyetler var.
Peki bir de ABD'de yaşayanların yaptığı işler ve güncel aldıkları maaşlar konusunda bir başlık var mı?
Veya burada bu tarz paylaşımlar da yapılsa çok iyi olmaz mı?Hep cebimizden çıkan paralara odaklanıyoruz genel olarak.
Bir de cebimize girenlerle ilgilensek biraz iyi olmaz mı?ABD'de yaşayanlar mesela yaptığım iş şu, güncel maaş şu şu gibilerinden ara ara paylaşım yapsalar süper olur diye düşünüyorum.
Eğer öyle bir başlık varsa da ben henüz denk gelmedim, yönlendiren olursa çok sevinirim.Bu forumda paylaşım yapan tüm kullanıcılara bir kez daha teşekkür ederim.
İyi forumlar :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
(