Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @gucarslan gelince kendisi asker kaçağı ile ilgili açıklamayı yapar.

• @dalecooper7 Hocam başınız sağ olsun, ölüm karşısında söylenecek laf yok, Amerika hayatınızda her şey gönlünüzce olsun...

• @ayvalik10 siz iletinizde bir DV talihlisine yoklama kaçağı konusunda tavsiye veriyorsunuz ve verdiğiniz bilgi tamamiyle yanlış.

1be20512-de0d-4d84-b814-83c0511c70d7-image.png

milli savunma bakanlığı'nın resmi sitesinde de konu zaten çok açık şekilde aktarılmış.

Yoklama Kaçağı Saklı ve Bakayaların Takip ve Cezalandırma İşlemleri
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yoklama-kacagi-sakli-ve-bakayalarin-takip-ve-cezalandirma-islemleri

bu şekilde yanlış bilgilerle talihlileri yönlendirmeyin lütfen.
    süreçleri bu şekilde hassas bilgileri kaldıramayacak kadar önemli çünkü.

• @gucarslan Cok-cok teşekkür ederim. Sizi bekliyor olacagiz oralarda. Ne zaman ne lazim olsa canla basla haziriz...

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@gucarslan bu arada 1. madde ne yazıyor.

Yoklama kaçağı ve bakayalar, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Askeralma Genel Müdürlüğünce İçişleri Bakanlığına bildirilir.

İçişleri bildirince polis olmuyor mu havalaanında polis kontrol etmiyor mu bir kerecikte karşı gelicem diye zıt gitmesen olmaz mı seni kendin paylaşımın ele veriyor.

YOKLAMA KAÇAĞI, SAKLI VE BAKAYALARIN CEZALANDIRMA İŞLEMLERİ

• @DewRM Hocam Miami'nin keyfini çıkarmanız dileğiyle şimdiden iyi yolculuklar...

• Herkese Merhabalar,

7 Mart Unganlar deneyimimiz,

12:30 da ki randevumuza 12 gibi geldik. Aşırı bir kalabalık vardı ve İranlılar fazla idi. Baya bekledik sıra gelmesi için. En sonunda evraklarımızı teslim ettik. Sırasıyla beni eşimi ve kızımı Dr.Handan Hanım muayene etti. Benim Aile Sağlığı Merkezinden aldığım aşı kartını kabul etmedi. Diğer arkadaşlarla aynı sorular soruldu. Sigara alkol var mı? intihar teşebbüsü vs. gibi benzer soruları sordu bunları sorduğu sırada 2 tane aşı yapıldı. Sonra eşim girdi ve Eşim gebe olduğu için hiç aşı yapılmadı. Sonra 6 yaşındaki kızım girdi ve kızımın aşıları tam olmasına rağmen ona da 2 tane aşı yapıldı ve ne olduğunu sorduğumuzda ilkokula başlama öncesi aşılar olduğunu söylediler. Sonrasında röntgen kan tahlili için Düzen laboratuvara indik. işlemlerimiz bittiğinden saat 15:00 ı geçiyordu. Sorun çıkmadı ve bir sonraki gün raporlarımızı ve aşı kağıtlarımızı teslim aldık.
    8535,00 TL Doktor unganlara ödedik. 1.346,78‬ TL Düzen laboratuvara ödedik.

11 Mart Konsolosluk randevumuz.

Sabah 09:45 randevumuz için 09:20 gibi Kaktüs Kafeye geçtik. Orada DV2022 kazananlarından Halil abi ve ailesi ile biraz sohbet edip emanetleri bıraktıktan sonra beraber konsolosluk binasına beraber gittik ve hiç sıra yoktu dışarıda. İçeri girdiğimizde biraz kalabalıktı. Sırasıyla numaralarımızın yanmasını bekledik. Önce para yatırmak için sıra numaramız yandı. 990 dolar vize ücretini ödedik.ve yaklaşık 15 dakika sonra evrakları teslim etmek için sıra numaramız yandı. Evraklarımız;
    -Askerlik belgesi (E-devlet)
    -Adli sicil kaydı Türkiye (E devlet İngilizce)
    -Evlilik cüzdanı (orijinali ve 2 adet kopyası) (Resimli sayfanın fotokopisini çekmeyi unutmuştum ama görevli sağolsun 2 tane çekti)
    -Nüfus kayıt örneği (ben, eşim ve kızım için e-devlet)
    -Banka hesap dokumu 10.000 dolar kendi hesabımda, 5000 dolar kızımın hesabında ve 4100 dolar eşimin hesabında ayrı ayrı sunduk. Eşim Halk Bankası çalışanı olduğu için hallettik. imza sirküleri çift yetkili imza.
    -Üniversite diplomamı kaybettiğim için e devlet üzerinden mezuniyet belgesi ve üniversiteden ıslak imzalı mezuniyet transkripti aldım. ve Lise diplomamı da yanıma almıştım. Sadece lise diplomasını aldı orijinali ile birlikte.

Sonrasında 3.kez numaramız yandığında 4 nolu bankoya geçtik ve bana ingilizce konuşabilir miyiz dedi. Ben ve eşim yok dedik ve mülakatımız türkçe yapıldı.
    -Nereye gideceksiniz?
    New York
    -Neden New York?
    Eşimin dayısı ve kuzenleri orada yaşıyorlar.
    -Ne iş yapacaksın?
    Eşimin kuzenlerinin yanında çalışacağım
    -En son olarak da ingilizce bir soru sorsam cevap verebilir misiniz dedi bende evet dedim. Ve mülakatımız tamamlandı.
    Biraz bekledikten sonra tebrik ederiz vizenin onaylandı dedi, ve heyecanla kendimizi dışarı nasıl attık bilmiyorum :):):):)

• @Ravana Geçmiş olsun, Amerika'daki sürecinizin dilediğiniz gibi olması temennisiyle(bu haliyle çok uzun kalmayacak her şeyi bir yana bırakın bebeğinizin, bebeklik dönemi keyfini çıkarın, çok çabuk büyüyorlar maalesef)...

• @ayvalik10 konuyu çok uzatmayacağım. okuduğunuzu idrak etmeniz için benim size yapabileceğim bir şey yok. bu başkasının zoruyla size kazandırılacak bir yeti değil;

madde 2.

"2. Kolluk kuvvetlerince yakalanarak muhafaza altına alınanlar, mesai saatleri içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilir. Mesai saatleri dışında veya askerlik şubesinin bulunmadığı yerlerde yakalananlar ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılır."

• @Ravana tebrik ederim gözünüz aydın. Bu vizeyi alabilmek için çok uğraşmışsınız ama sonuçta karşılığını almışsınız, çok sevindim. Umarım Amerika’da da işler sizin için hep yolunda gider, şimdiden yolunuz açık olsun 🙏🏻🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@gucarslan yanlış yönlendirmenin kralını sen yaptın 500 dolarla unuttun galiba

Sayın @crazycells, Bu şahsın DV2022 başlıklarını kirletmesine daha ne kadar izin vereceksiniz?

Saygısız, kaba ve küstahça üslübuyla, yalan yanlış ve hiç bir bilgisi olmadan yazdıklarıyla insanların çok değerli DV süreçlerine zarar veren bu şahsın hala bu başlığa yazmasını geçtim, bu kadar vukuatından sonra bile bu forumda kalmasına hala nasıl izin veriliyor? Biz bunun yalan yanlış yazılarını düzeltmeye çalışmaktan bıktık ama siz hala gereğini yapmıyorsunuz. Yeşilkart forum 2. bir forum.mezun.com olma yolunda ilerliyor.

Attığı saçma sapan binlerce mesaj nedeniyle 5 yıldızlı görünüyor diye millet bir şey sanıyor ya da ABD'de yaşadığını düşünüyor.

Bu forumda korumaya çalıştığınız düzen ve kurallara inancım kaybolmak üzere.

Bu duruma müdahale edilip gereği yapılıncaya kadar artık forumda yazmama ve sadece Yeşilkart Forum Telegram grubunda yardımcı olmaya karar verdim. En azından oraya erişip orayı da pisletme imkanı yok.

Bizim bütün çabamız paylaşımların hep forumda yapılmasıydı. Bu yüzden bütün önemli ve kritik gelişmeleri foruma aktardık ya da aktarılmasını sağladık. İnsanları hep foruma yönlendirdik ki bir süre sonra kimsenin kalmayacağı, kullanamayacağı, dışarıdan kimsenin erişemeyeceği bir telegram grubunda çok değerli bilgi, deneyim ve paylaşımlar kaybolup gitmesin diye. Ama bu @ayvalik10 gibi şahıslar yüzünden bizi telegram grubuyla sınırlı kalmaya mahkum ediyorsunuz.

• @melcem Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin... Zaten gun içinde bebekle, o yatdikdan sonra surecimizle ilgilendim... Cok hiperaktiv. Bana oturmaya bile izin vermiyor :)

• @dytmelek Cok tesekkur ederim :) Sizlerin de guzel deneyimlerinizi okumak nasip olur insALLAH... Bol-bol sans diliyorum sizlere

• @smartcells Üstadım, tecrübenize saygım sonsuz(onun için ne yaparsanız altına imza atarım-haddim olmayarak-), lakin "Bu duruma müdahale edilip gereği yapılıncaya kadar forumda yazmayıp..." kısmı tecrübelerinizden, biraz arkadaşları mahrum etmek gibi olmuyor mu(!)(ki gerçekten çok emeğinizden yararlandım). Yoksa @gucarslan bey'e yapılan itirazlara benim de elim klavyeye gidiyor ama kendisi çok nazikçe ve kanıtlı olarak cevap veriyor -hayran olmamak elde değil-. Ona destek olmak için başka bir yol varsa yaparım tabi ki. Vaktiniz müsait oldukça yardımlarınızı esirgememeniz dileğiyle. (Yine de tercih sizin, saygı duyuyorum...)

• ⭐⭐⭐⭐

@melcem, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@smartcells Üstadım, tecrübenize saygım sonsuz(onun için ne yaparsanız altına imza atarım-haddim olmayarak-), lakin "Bu duruma müdahale edilip gereği yapılıncaya kadar forumda yazmayıp..." kısmı tecrübelerinizden, biraz arkadaşları mahrum etmek gibi olmuyor mu(!)(ki gerçekten çok emeğinizden yararlandım). Yoksa @gucarslan bey'e yapılan itirazlara benim de elim klavyeye gidiyor ama kendisi çok nazikçe ve kanıtlı olarak cevap veriyor -hayran olmamak elde değil-. Ona destek olmak için başka bir yol varsa yaparım tabi ki. Vaktiniz müsait oldukça yardımlarınızı esirgememeniz dileğiyle. (Yine de tercih sizin, saygı duyuyorum...)

Yüzlerce insanın en baştan sorun çıkmadan vize almasını sağlamış, AP'ye kalmış veya başka bir nedenle vize alamayacak kişilerin vize alması için ve daha nice konularda gece gündüz uğraşmış, vizelerini almalarını sağlayıp onları uğurlamış, bu foruma bu kadar katkı ve emeği olan @gucarslan 'a yönelttiği iğrenç ithamları, yalan yanlış yazıları görünce midem bulanıyor. Bütün yaptığı yalan yanlış google ve youtube linki atmaktan ibaret saygısız ve küstah, boş beleş forumun delisi kıvamında biri mi daha önemli, bu forumu insanlara daha faydalı hale getiren, değerli kılan @gucarslan gibiler mi daha değerli bunu görmek istiyorum.

• Sayın @ayvalik10 yoklama kaçağı ve asker kaçağı dediğiniz şeyler birbirinden farklı. Herkes kendine asker kaçağı diyor fakat kanunen değiller. Aslında sadece yoklaması alınmamış kişi diyebilirsiniz.

Bunlara kesin uygulanacak diye bir durum olmasa da en fazla para cezası kesiliyor. Yurtdışına çıkma yasağı söz konusu değil. Bu para cezası yoklamaya gidince yoklama yapmadığınız gün üzerinden hesaplanıyor. Tabi dediğim gibi uygulanırsa.

Asker kaçağı dediğiniz ise yoklamasını yapmış, birliği belli olmuş fakat teslim olmamış ya da gittikten sonra birliğinden kaçmış kişidir. Bunlar hazırda asker olduğundan işlemleri farklı zaten.

Yoklamasını yapmamış arkadaşları havaalanında askere alınırsınız vs. diye yanlış bilgilendirmeyin lütfen. Sayın @gucarslan ‘ın yazdığı madde doğru.

• İyi haftalar herkese

#savediversityvisa sitesine ne oldu ulaşamıyorum

• Ben malum şahsı engelledim çok rahat oluyor vallahi..
    Ama tabi @smartcells yazdıklarına katılıyorum @crazycells acil müdahale etmeli fakat kendisi bir süredir görünmüyor

• @smartcells
    Merhaba,

Aşağıda açıklayacağım sebepten dolayı yazıp yazmamak arasında kaldım, daha sonra belki bu olay birileri için faydalı olur diye formda yazmaya karar verdim.
    Öncelikle Suriyeli olduğumu açıklamak istiyorum. Biliyorum kimileri sevmiyor ve hatta nefret edercesine istemiyor, kimileri de “tamam da bu kadar misafirlik olmaz” diyor. Herkese saygı duyuyorum ve kimseyi yargılamıyorum, öyle bir hakkım da yok.
    10 yıldan fazla buradayım, hiçbir maddi destek almadım. Türkmenim ( başka etnik kökenden de olabilirim ne fark eder) ve bu konu hakkında sadece şunu söylemek istiyorum: insanları yargılamayın, bu durumun sebebi ülkelerin yönetimleri ve mülteci politikalarıdır)

DV deneyimine gelince.
    Sondan söyleyeceğimi başta söyleyeyim: evrakları teslim ettikten sonra konsolos karar/onay veriliyor. İnterview’da rahat olun formalitedir.

Başvuru yaparken bilgileri doğru ve eksiksiz doldurdum ( doğum yeri: Suriye, Uyruk: Suriyeli, randevu yeri: Türkiye)
    Kurayı kazandığımda herkes gibi mutlu oldum ve olacak mı acaba dedim. Bir masal gibiydi.
    Neyse sonraki süreci adım adım yaptım (ds260formu-evrak gönderimi-sağlık muayenesi, vs)
    Evrak istek maili geldiğinde bazı evrak eksikti. Bununla ilgili Kentucky’a bir email de attım, gelen cevap "karar konsolosundur" şeklindeydi.
    Randevu tarihinden önce hazırlamamız gerek evrak listesini içeren bir email geldi. Suriye’den bazı belgeler isteniliyordu ( askerlik, temiz kağıdı falan) ama “if applicable” deniliyordu. Ki o dokümanları elde edemem.
    Randevu günü geldiğinde banka sistemi gibi sıra numarası veriyorlar. Önce ödeme sonra evrak en sonda interview.
    -Ödemeyi ya nakit ya da kredi kartı kabul ediyorlar. Banka kartı kabul etmediler. Kasiyer yarım saat süre verdi, koştura koştura banka bulup çekip geldim parayı. Gidecek arkadaşlar buna göre hazırlıklı olsunlar.
    -Evrak teslim kısmında yaşlı bir abla vardı, biraz da sabırsızdı. Durduk yere gerdi beni. (şu evrak nerde, şu evrak yok, hızlı ol insanlar sırada deyip durdu)
    -Randevu sırası yandığında gişeye gittik (ki bir odada olacağını düşünüyordum) yeminden sonra kadın şaşırmış şekilde senin doğum yerin Suriye, yanlış başvuru yapılmış demez mi? ne diyeceğimi bilemedim. Evrak yetersizliğinden bir gol yerim derken böyle bir şey beklemiyorum. İngilizce olarak başvuru sürecini, bilgilerimi dikkatlice yazarak yaptığımı anlattım ve evrak istemi ve mülakat tarihi bu bilgiler doğrultusunda yaptığımı anlattım. Ama ne yazık ki yanlış değerlendirme dedi. Tekrar başvur dedi. “204(1)(i)(iii) incorrect foreign state of chargeability” yazarak bir sonuç kağıdı verdi.

Bir yıldır heyecanla geçen bir bekleyişin ardından bu duruma çok üzüldüm. Onca evrak gönderdikten sonra ve randevunu öncesi “if applicable” diyerek Suriye’den bazı dokümanlar istemelerine rağmen şaşkın bir şekilde senin doğum yerin Suriye yanlış başvuru demeleri karşısında hayal kırıklığına uğradım.

Durduk yere kimseden küfür yememek için yazmak istemiyordum ama bilgiyi paylaşmak gerektiğini düşündüm.
    Kazanan arkadaşlara tebrikler, tadını çıkarın :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k