F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@Esra-Esra Aradım aynı şeyi söylediler 90 gün geçtikten sonra başvurmamız gerekiyormuş burada da bekleyeceğiz yani
-
@Meltem-Koç anladim, oyle yapariz madem. tesekkur ederim haber verdiginiz icin 😇
-
@yonca_2020 Evet ehliyet için CA da bir sorun çıkmadı. SSN ve pasaporttaki vize yeterli normalde. Önce SSN gelmeden gitmiştim, Green Card gelmese de olur ama SSN in olması lazım dediler. Sonra SSN gelince tekrar gittim ve başvuruyu yapıp sınava girdim.
Ancak görevli şöyle dedi, ehliyetinizi GC gelmeden alırsanız, 1 sene sonra GC ınızın süresine göre tekrar değiştirmeniz gerekir. İsterseniz Cardınızın gelmesini bekleyin dedi. Ben başlamışken devam etmek için yok tamam 1 sene sonra değiştirim dedim. ( Henüz ehliyetim gelmedi, gelince göreceğim üzerindeki geçerlilik süresini - memurlar da herşeye hakim değil, adam doğru mu söyledi ezbere mi konuştu emin olamıyorum) -
@hulyaek benim martın 14üne zaten randevu aldım neyi bekleyeceğimi tam olarak anlamadım .daha detaylı anlata bilirmisiniz lütfen?
-
@hulyaek bildiğim kadarıyla vizenin geçerlilik süresine göre ehliyet kullanım süresi veriyorlar green card olmadan önce geçen gün bir arkadaşım girdi sınava ve 28 günlük ehliyet verdiler vizesinin bitiş tarihine endeksli
-
@ilkin001 randevu tarihinizi bekleyeceksiniz demek istemişim, ama belli olmuş zaten. Şimdiden bol şans, kolaylıklar.
-
@emirgenco ben de bundan korkuyordum :) e o zaman tabiki her ne kadar zorlayınca vize ile başlatılsa da, kart gelince ehliyet işlemlerine başlamak daha mantıklı.
-
@hulyaek yani ben 3 aydır buradayım hala ehliyet almadım kendi ehliyetimle kullanıyorum kimsede dönüp çevirmedi beni :) kurallara uyunca kimse çevirme yapmıyor burada
-
@emirgenco oldu da cevirdiler basina bir sey gelme ihtimali var mi
-
@celica valla orasını onlar bilir ama şöyle söyliyeyim bir kez çevirdiler beni gece 1 de bardan çıktım gidiyorum arabayla kırmızı ışıkta döndüm yapıştı hemen arkama. Durdum 15 dakika boyunca bana denge testi yaptı. Alkol içtin mi diye sordu evet dedim Neden kırmızıda döndün dedi bende farketmedim dedim sonra bir dahaki sefere dikkatli ol dedi ehliyetimi Türk ehliyetini verdim. Ben durumumu anlattım yabancıyım buraya visa ile geldim vs Bu sefer seni uyarıyorum dedi ve ehliyetinide biran önce al dedi. Hepsi bu. Ceza fazlan yazmadı yani
-
@emirgenco az önce çevirmedi demiştim bu şimdi aklıma geldi benim yaşadığım bölgeden midir bilmiyorum ama kolay kolay polis bile yok burada göremezsin
-
@emirgenco 6 ay kullanabiliyorsun normalde Türk ehliyetinle. Ama burda ehliyet demek herşey demek sadece araba kullanmak değil, o yüzden bir an de almak lazım çalışmak için vs.
PS. Ehliyetle ilgili başka bir başlık var sanıyorum, konu burda açıldı burda devam etti, pardon.
-
@hulyaek bölgeye göre değiştiğini duydum. Açıkçası bazı bölgelerde 3 AY olduğunu dile getirmişlerdi
-
Merhaba 19.02.2020 ilk başvurumuz
21.02.2020 dosya ulaştığına dair approved
09.03.2022/CA approved maili aldık
Bundaki sonra ki süreç umarım kısa sürede sonuçlanır .ilk başvuru sürecinden sonra çok bekledik ve yıpratıcı oldu.Umudumuz en kısa sürede bitmesi hayırlısıyla -
Arkadaşlar,6 martda I-130 formunu doldurmuştum eşim için.Bugün 10 mart NOA mektubu aldım.8 martda “ We have taken an action on your case” maili almıştım ama USCIS hesabıma baktığımda hiçbirşey değişmemişti.Herhalde bu mektupmuş değişiklik.Şimdi 2ci mektubu bekleyeceğiz öyle mi?
Bir de Californiadan gönderilmiş mektub.Bu süreç ordaki servisten devam edecek anlamına mı geliyor?
-
Merhaba arkadaslar,
Esim green cardli mart'in basinda amerikaya tasindik kendisi yeni ise basladigi icin. Bende kendisiyle amerikaya turist vizemle giris yaptm ve benim icin green card basvurusu yapmayi düsünüyoruz. Ben ne yazik ki nisanin sonunda tekrar amerika disina cikmam gerekiyor. Sürec devam ederken amerika disina cikmam Green card sürecimi etkiler mi ?
Cok tesekkür ederim simdiden -
@emine-olgun hayırlı olsun emine hanım sizin adınıza çok sevindim nihayet, çok beklediniz sizde bundan sonraki sureciniz umarım hızla biter
-
@emine-olgun hayırlı olsun, bizim de başvurumuz eylül 2020 ve CA'dan onay bekliyoruz. çok umut verici oldu bu yazdığınız, darısı başımıza, bol şanslar
-
@moonlight @ecom
Çok sağolun ☺️ herkes için en kıs sürede hayırlısı olması umuduyla -
@emine-olgun hayırlı olsun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum