Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
-
@isik Direkt Facebook'daki Türk Houston gruplarına katıl, oradan da destek alabilirsin. Buradaki arkadaşlar da mutlaka yardımcı olurlar.
-
@isik butceniz yetmiyorsa bekar/genc olarak neden 2 bedroom olsun istiyorsunuz? calisma odasi vs yapmak icin mi?
-
@keysnambır bir odayı aletlerim ve 3d yazıcılarıma ayırmam lazım çok yer kaplıyorlar. Onbinlerce dolar yatırım ve emek söz konusu, manevi değerleri de yüksek hobim olduğu için. Gerekirse 2 işte çalışıp bunlara yer ayırmam lazım.
-
@isik sugarland dediğin için ilk aklına @semavi neden gelmedi biz aileyiz burada kendisine ulaşırsan sana yardımcı olacaktır bu arada aşğıdaki linkleri inceleyebilirsin bulduğun apartmanları google maps yorumları okursun
https://www.apartmenthomeliving.com/sugar-land-tx/apartments-for-rent/2-bedroom/to-1100
https://www.apartments.com/sugar-land-tx/min-2-bedrooms-under-1400/?bb=n6pkp3_wgJ9m4oi43B
-
@isik Ilk geldigimizde bizim de is ve SSN yoktu. Su an oturdugumuz apartman 2 kira depozito istiyordu. Baska alternatif bir yer daha bulmustuk, orasi da 1 kira istiyordu. Bebek oldugu icin cok fazla yer gezme sansimiz olmamisti.
Su an sizin gezme engeliniz olmadigi varsayimi ile yaziyorum. Is ve SSN olmadigi icin mustakil bir evi tutma sansinizin cok zor oldugunu dusunuyorum. Yasamak istediginiz bolgelerdeki apartmanlari goole maps, trulia, apartments.com vs yerlerden tespit ettikten sonra kendi web sitelerinden bos ya da yakinda bosalacak daireleri ve fiyatlarini gormeniz mumkun. Bu sekilde bir liste olusturup ilgili apartmanlarin leasing office'lerine gitmenizi tavsiye ederim. Asil basvuruyu (ucretli oluyor genelde) yapmadan once size on onay verip vermeyeceklerini soyleyebiliyorlar genelde.
-
@ayvalik10 Kimseyi pek tanımıyorum, burada sormak dışında da kimseye yük olmak istemedim açıkçası. 1500 altına var ilan evet ama mesela daha ucuz yerlerde 900 küsür geçen birkaç ilan rezalet yerler çıktı veya ayda bilmemkaçyüz dolar bilmemne fee alıyoruz çıktı gerçekten bulabildiğim fiyatlar 1100den başlıyor. Sugarland de öyledir diye tahmin edip en ucuz ilanları eliyorum kafamda. Biraz fazla elemişim ama galiba 1300-1400 gibi.
-
@keysnambır aynen bu şekilde ilerledim şu ana kadar, ve bugün ilk defa üç yere yüzyüze gidip konuştum. Öncesinde telefonlar olmuştu ama cevap hep hayırdı. Bugünkü yerlerden bir belki olur sorup döneceğim dedi. Diğer ikisi olmaz dedi.
-
@isik kendisinin videolarını seyredersen her zaman herkese kapısı açıktır kendisine bir şekilde ulaşırsanız ki işleri yoğun olmasa zaten foruma gelip senle irtibata geçerdi. Bu forumun en önemli amaçlarından birisidir. Sadece Türkiye de olan işler için değil amerikaya geldikten sonra da herkes birbirine yardımcı oluyor. Eğer böyle düşünüyorsan ozaman sadece Türkiyeden ilk defa gelen bayanların ortak buluşma noktası var herkes birbirine yardımcı oluyor. Oradan mail atarsın
https://www.youtube.com/c/KadirZora
@turkishgirlsonly instagram buraya yazarsan sana yardımcı olurlar
-
@ayvalik10 Videolarına bakarım. 2. kısım için, ben erkeğim.
-
Bu ileti silindi! -
Youtube'da HOUExplorer adında Houston ağırlıklı olmak üzere toplu taşımayla ilgili bir kanal var. Otobüsleri binip yolculuğu çekiyor, bilgi veriyor. Houston için Street View alternatifi
https://www.youtube.com/playlist?list=PL3xclbLkhqRQ36_5PUMarA42V749kv3U0
Houston için oynatma listesi -
Merhaba
Houstonda hispanic nüfusun yüksel olduğunu bilgisine ulaştım. Orada yaşayan arkadaşlar, günlük yaşamda eğer bunun olumsuz etkileri varsa paylaşabilirler mi?
-
@Erman-demirkıran @semavi abinin forum yazılarına göz atabilirsin. Kendisi 5 yıldır houston da yaşıyor. Youtube üzerinde de kendi kanalında oradaki hayatı enine boyuna paylaştığı video ve canlı yayınlarını takip etmeni öneririm
-
houstonda olmayı bende çok istiyorum, houstonda youtube çekenler yalnızca kendilerini çekiyorlar yada boş doğa görüntüsü. Şöyle kalabalık alanlarda halkı çekseler görsek ortam nasıl? Ver Elini Amerika'nın instagram hesabında bazen sinema salonu veya tırmanma salonları oluyor takip ediyorum, yine de aktif halk göz önünde olmuyor. Ben yabancıları videolardan izlemek isterim. Kamerayı çevir kendine, araba sürerken anılarını anlat, hoş değil. Anını yaşadığın kişiyi göster, evinde köpeğini göster, çocuğunu odasında oyun oynarken göster. Ama yok biz sadece teorik duyalım iyice meraklanalım. Ben gidersem ben ne görmek istiyorduysam orada onları çekip göstericem. Tabi durum ne gösterir bilinmez vakit bulabilir miyim? 2 çocuk olacak ama bulurum diye düşünüyorum. Bakalım kısmet.
-
@gariban teorik olarak fikrinize katılıyorum. Ama bu tarz video çekenleri eleştirir gibi olmuş bazı cümleler. Orada şehirden ziyade deneyimler aktarılıyor, daha bir sohbet havasında yayınlar oluyor.
Houston'a gitmeyi çok mantıklı bulan biri olarak araştırdığımda şehirde beni çeken pek bir şey göremiyorum. Bu yüzden söylediğiniz tarzda yayınlara kesinlikle ihtiyaç var. Bana sıcak havası olan soğuk bir şehir gibi geliyor.
-
@Stiff eleştiri değil mesela @semavi var canlı yayın açıyor, sen sor anında cevaplıyor. Birkaç kez katıldım çok memnun kaldım. Diğerleri öyle değil, şöyle açıklayayım dilim sert olduysa kusura bakmayın naif biriyim aslında ama belki kendimi anlatamadım. Şöyle ki gittin Amerika'ya houston olması şart değil herhangi bir eyalet herhangi bir şehirdesin, açtın bir kanal başladın video çekip yayınlamaya. Ne oluyor bakıyor ne kadar izlenmiş kaç abone olmuş, ne zaman gelir sağlayacağım, gelir bir an evvel gelsin. Bence hata burada. Tabi ki gelir sağlaman gerekiyor ama bunu bu şekilde acele yapmaları hatalı. Gelir olarak düşünülürse profesyonel olarak bakması lazım arabada çevir kendine ahkam kes olmuyor. Ben denk geldim "sen önce greencard kazan, benim videolarımı seyret, sonra gel" diyordu. Diyen kişi şimdi tutumundan vazgeçti gerçi takip ediyorum. Orlando'da Okan SERBES var youtuber ve başarılı. Arkadaşlarını çekiyor, spor salonuna gidiyor çekiyor, araba galerisine gidiyor çekiyor, muhabbet ediyor muhabbet ettiği kişiyle birlikte çekiyor ve profesyonel. Gelir elde ediyor ama fazlasıyla emek harcıyor.
Benim istediğim gelir amaçlı veya youtuber olmak amaçlı olanlar değil @semavi gibi gerçek amacı bilgi verici, tanıtmak, anlatmak olanlar.
Benim eksik gördüğüm profildeki ise anlatımın dışında birebir görüntü eksikliği. Ben yapmak isterim :smiling_face: DV2023'ü kazanan biri olarak (kazandım bence haberim yok daha):smiling_face_with_halo: gidip bu amacı gerçekleştirmek.
Buranın da amacı bu değil mi? Bu sitede kimse kazanmıyor, genede amaçları insanlar bilgilensin, bilgilerini paylaşsın, tecrübelerini görsün ve yardım alsın diye var. Kazanmadıkları halde birçok kişi emek verip bizim bilgi edinmemiz için ellerinden geleni yapıyor. Bunun gibi yoube yayınlarını düşünün gidenlerden. amaçları bu olanların. -
Bir iki yerde etiketlendigim icin buraya baglayayim istedim cevabimi :) Gariban, elestirini uzerime alindigim icin degil, yeri geldigi icin cevap vereyim...
Kalabalik bir iki yerde video cektim, birinde uyarildim, bir kacinda da insanlarin rahatsiz oldugunu hissettim ve devam etmedim... Tabi panayir gibi bir yer olur oralarda pek sorun olmaz...
Evimin ici, yedigim ictigim, edindigim seyler ile ilgili az video cekmeye calisiyorum. Benim tercihim bu yonde... Mangal, yeni arabam, yeni evim, yeni cantam diye video cekmek hosuma gitmiyor. Illaki bir iki buna benzer video cekerim, insanlar merak ediyor ama bunu devamli hale getirmek istemiyorum. Turkce yayinliyorum videolarimi ve iki ulke arasinda ki alim gucu esitsizligini 'ozendirerek' insanlarin gozune sokmak istemiyorum... Yorumlarin altina 'abi yasiyorsun bu hayati, benim hayalim bu' tarzi seyler yazilinca emin olun uzuluyorum insanlari ozendirdigim icin...
Ayda yilda bir iki kacamak yapiyoruz ailecek, onda da kamera ile onlarin vakitlerinden calmak istemiyorum...
Ben kanali sadece soru cevap, sohbet ve izlenimlerin anlatildigi, firsat buldukca ofiste, firsat buldukca yolda kayit yaptigim bir sekle getirdim... Elimden fazlasi gelmiyor :) Zaten buraya yerlesmek isteyen veya yerlesme asamasinda olan kisilerin noktasindan virgulune kadar dinlediginin farkindayim... Amacimda buydu zaten... Gorsel olarak kanalim gercekten kotu ve bunu kabul ediyorum...
Sunlari ceksem...
Yeni Arabam, Turkiye'de 5milyon!
Restoranin en pahali etiyle mangal
Iphone 13kusur mega aldim, begenmedim
Arabanin yagini bosalttik, icine deterjan koyduk vs vs5-6 video.... 1 ay icinde takipci sayisi +20k :) peki kime faydasi var? Sadece eglence olur...
-
@semavi biz eşimle videolarınızı severek izliyoruz lütfen bahsettiğiniz tarzdaki videolara geçmeyin 🙏🏻 Zaten öyle onlarca video var YouTube’da. Biz Amerika’da yaşam konusundaki gerçekçi sorular ve cevapları sizin kanalınızda bulduk, buradan da tekrardan teşekkürler 🙏🏻
-
merhaba
sugarland bölgesindeki okulları araştırıyorum. okullardaki göçmen öğrenci nüfusunun fazla olmasının negatif ya da pozitif yönleri nelerdir merak ediyorum
-
asyali gocmenler okullarin genelde puanlarini yukseltir... Okul kalitesi icin pozitif bir durum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum