Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@TMG Bizim de haftalik $200 civari tutuyor. BJ's, shoprite, lidl ve farmers market genel olarak ugradigimiz yerler. Biz mumkunse organic veya dogal takiliyoruz. Birde et/tavuk/yumurta ve deniz urunlerini cok tuketiyoruz. Belki o nedenle biraz yuksek olabilir.
Bu fiyatlara temizlik malzemeleri (deterjanlar, havlu kagit, tuvalet kagidi gibiler) ile pasta malzemeleri (un, seker, maya gibiler) de dahil.
-
-
@TMG costco çok iyi reis bende oradan alış veriş yapıyorum fiyatlar çok iyi. Bi palto altım 16 dolar ya şaşırdım bayağı ucuz ayakkabı aldım 13 dolara. Tabi kalitesi tartışılır mı bilemem ama ben cebimden çıkan paraya bakarım.
-
-
@TMG doğrudur bilemem ben yeni geldim Amerika’ya ama yinede bir çoğundan iyi sanki siz daha iyi bilirsiniz tabi fiyat aralıklarını
-
-
Nashville, TN icin gider tablosunu paylasiyorum. Tum giderler tek kisi icin:
Ev Kira: 1082 $ (1+1 apartment)
Aidat, Cop, Ev sigortasi: 51$
Su: 47$ (fix ucret - kira aidat cop ve ev sigortasi ile birlikte toplam odeniyor)
Elektrik: 50-100$ (dogalgaz olmadigindan isinma da elektrik ile saglaniyor bundan dolayi degiskenligi fazla)
Internet: 35$ (baslangic seviyesi, modem + internet)
Mutfak masrafi: 300-350$ (ortalama)
Telefon: 50$(prepaid)
Arac sigortasi: 200$(full coverage ama fiyat her ay degiskenlik gosteriyor)
Benzin: 100$ (tamamen kullanima bagli degiskenlik gosterdiginden ortalama bi rakam yazdim)Yani aslinda bir kisi icin Nashville'de aylik gider ortalama 2000$
-
...amerikada cosco magazalari varmi,bir tane bize 5-6 km uzaklikta var bir tanede 15 km uzakta,millet diger marketlere gore daha ucuz diyorlar,yillik galiba 50-60 dolar uyelik aidati var,amerikan firmasi oldugunu zannediyorum,biraz wall marta benziyor.
-
-
@TMG
1 tane de TR ye gönder. 😂 -
@TMG, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@sir-altan, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
...amerikada cosco magazalari varmi,bir tane bize 5-6 km uzaklikta var bir tanede 15 km uzakta,millet diger marketlere gore daha ucuz diyorlar,yillik galiba 50-60 dolar uyelik aidati var,amerikan firmasi oldugunu zannediyorum,biraz wall marta benziyor.
572 store ile en cok Amerika'da var zaten abi ayrica bu ulkelerde de var:
572 locations in 46 U.S. States & Puerto Rico;
105 locations in nine Canadian provinces;
29 locations in the United Kingdom;
14 locations in Taiwan;
16 locations in Korea;
30 locations in Japan;
13 locations in Australia;
40 locations in Mexico;
4 locations in Spain;
1 location in Iceland;
2 locations in France;
2 locations in China.yukardaki topic e bakmadan soru sormusum ozur dilerim,,,,kalabalik aileler burda costco marketlerine gidiyorlar ve karlari oluyor zannediyorum,costco bize biraz uzak, biz evde iki kisi oldugumuz icin gunluk bir seyler aliyoruz, cogu zamanda market kalaloglarina bakip neye indirim yapmislarsa ve ihtiyacimiz varsa aliyoruz.
.costco sydneyde bize yakin bir tane licombe denen muhitte var digeride liverpool kasabasinin disinda,oglum kizim damadim zaman zaman gidip alisveris yaparlar saraplarida iyidir.
-
@TMG :))). Onu bunu bilmiyorum ama hayat gerçekten her yerde zor be Üstad
-
@sir-altan bence bir çok yerden ucuz evet ve genelde popüler ayrıca dediğin gibi mevki olarak zaten hep uzak bize en yakını 4 buçuk km bir diğeri ise 20 km
-
@TMG :))). Onu bunu bilmiyorum ama hayat gerçekten her yerde zor be Üstad
USA giriş tarihine bakılırsa 2 aydır ABDdesin. Bu sözü boşuna söylememişsindir diye düşünüyorumdur. Başlangıç biraz zor geçiyor heralde.
-
@avar aslında çok güzel geçiyor ama şunu anladım nerede olursak olalım. Her yerde çalışmak zor para kazanmak zor ve her şey pahalı bunu gözlemledim ve bunun yanında değişik kültür değişik coğrafya din dil. Zaman farkı Özlem var tabi. Birde bunun gibi şeyler ama Allah’a hamdolsun ben yine kurulu bir düzene geldim. Allah herkese yardımcı olsun
-
@emirgenco Türkiye’den farklı bir yer en azından burada kimse sana saldırmıyor trafikte kimse sana atar gider yapmıyor herkes genellikle yasalara uyuyor seni koruyan kanunlar var. Kimse karına kızına. Bakmıyor. Bu manada güvenli hissediyor insan Yeni bir yaşam olduğu için bazı şeyleri sindirmek alışmak biraz zaman alıyor hayırlısı
-
@emirgenco
Daha öncede sordum ama gözden kaçtı sanırım. Bidaha sorayım :)
Hazır herşey sıcağı sıcağınayken sormuş olalım.
En zorlandığın?
En şaşırdığın?
En sevdiğin?
En sevmediğin (alışamam dediğin)?
En ucuz gelen?
En pahalı gelen?
Keşke getirseymişim dediğin?
Keşke getirmeseymişim dediğin? -
@avar en çok zorlandığım her zamanki gibi sabah erken uyanmak burada eşim 6 da kalkıyor ben 9 dan önce zor kalkıyorum
En çok şaşırdığım eyaletler arası yasal işlemlerin farklı olması mesela eyalet değiştirince ehliyetinize yenilemek gibi
En alışamayacağım şey pek yok gibi
En ucuz gelen şey araba kiralamıştım dodge marka günlük 40 dolara
Keşke getirmeseydim dediğim Türk kahvesi hala. İçmedim. Buradaki kahveler çok daha lezzetli
Keşke daha fazla getirseydim dediğim şeyse Türk çayı peynir ve. Elbise olurdu Çünkü elbise burada pahalı. Bir pantolon 700 lira civarı Türkiye’de 90 liraya alıyordum :). 😀 -
@emirgenco, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@avar en çok zorlandığım her zamanki gibi sabah erken uyanmak burada eşim 6 da kalkıyor ben 9 dan önce zor kalkıyorum
En çok şaşırdığım eyaletler arası yasal işlemlerin farklı olması mesela eyalet değiştirince ehliyetinize yenilemek gibi
Keşke getirmeseydim dediğim Türk kahvesi hala. İçmedim. Buradaki kahveler çok daha lezzetli
Keşke daha fazla getirseydim dediğim şeyse Türk çayı peynir ve. Elbise olurdu Çünkü elbise burada pahalı. Bir pantolon 700 lira civarı Türkiye’de 90 liraya alıyordum :). 😀E artık dolar kazanıyorsun para birimi olarak değilde alım gücüne göre düşünmek lazım :) birde bildiğim kadarıyla Amerikadaki ürünler 1. kalite oluyor, örneğin TR deki Nike ayakkabı 3. sınıf bir tedarikçiden dağıtım yapılırken Amerikadaki Nike'lar 1. sınıf tedarikçilerden dağıtılıyor.
-
@vartorian, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@emirgenco, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Keşke daha fazla getirseydim dediğim şeyse Türk çayı peynir ve. Elbise olurdu Çünkü elbise burada pahalı. Bir pantolon 700 lira civarı Türkiye’de 90 liraya alıyordum :). 😀E artık dolar kazanıyorsun para birimi olarak değilde alım gücüne göre düşünmek lazım :) birde bildiğim kadarıyla Amerikadaki ürünler 1. kalite oluyor, örneğin TR deki Nike ayakkabı 3. sınıf bir tedarikçiden dağıtım yapılırken Amerikadaki Nike'lar 1. sınıf tedarikçilerden dağıtılıyor.
Nike konusunun öyle olduğunu düşünmüyorum.
Kalite farkı söz konusu değil.
Türkiye’ de her model var mı? Hayır!
Çeşitlilik dışında bir fark yok kalite vesaire.Bir de herkes için tekstil i alım gücü olarak düşünmemek daha mantıklı. Günlük tüketim değil sonuçta. Tekstil ürünlerinin birçoğunu Türkiye’ den tedarik etmek en doğru seçim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum