Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Taşındı Emlak
650 130 117.4k 100

• @freeworld Bu dönemlerde ev almak büyük risk taşıyor gibi.

• @freeworld 2008 yilindakine benzer sekilde bir mortgage krizi ben de bekliyorum. Hem ev fiyatlari artti hem yeni ev yapimi yavasladi hemde eski evleri tamir ettirme yenileme masraflari (malzeme fiyatlarindan dolayi) artti. Bunun sonucunda kiralar da yukseldi. Bu sekilde uzun sure devam edemez. Bir sekilde bir kirilma olacaktir...

Covid oncesi ev almis olanlar ve Covid baslarinda faizler dusunce daha ev fiyatlari cok yukselmeden, o kisa donemdeki birkac ay icinde ev alabilmis olanlar oldukca sanslilar. Buyuk ihtimalle aylik odemeleri simdiki kiralardan cok daha azdir. Simdi satmak isteseler, en az 30% falan kar yapma ihtimalleri var ama yerine baska ev almak veya kiraya cikmak durumunda zararli cikacaklardir...

• @freeworld Zillow da olan patlama tamamen kotu bir is modeli ustune aslinda. Olayi bilmeyenler icin, Zillow bir algoritma olusturuyor, bu algoritma ev fiyatlarini tahmin ediyor arindan bu algoritmaya guvenip, bazen evi incelemeden bile, online olarak satin alim yapiyorlar.

Sonradan fark ediliyor, algoritma hatali ve ev degerlendirmeleri yanlis. Bunun uzerine ceo panik oluyor ve zoom uzerinden toplu olarak insanlari isten cikarmaya basliyor, yuzde 25 insan kaynagini bu sekilde cikariyorlar vs. Ellerindeki evleri satisa cikariyorlar fakat satilmiyor, sonra fiyat dusuruyorlar. fiyatlari 20-30 bin dolar dusurmelerine ragmen satamiyorlar. En son ellerinde 570 milyon dolarinda 7000 civari ev kalmis. 2000 tanesini bir yatirim firmasina satiyorlarmis. Su an Opendoors aynisini yapmaya devam ediyor. Daha temkinli fakat ayni fiyatlardan. Sorun lokasyon kaynakli sanirim. Bazen %225 e varan fazla fiyatlar vermisler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

emlak danışmanı o kadar basit yalın bir şekilde anlatıyor ki kısa ama öz videoları var diğer videolarına da bir bakın bence

https://www.youtube.com/watch?v=T8HZn1b3ztc

• Tam yerimi emin degilim fakat bi konuda bilgi edinmek istiyorum.
    Ornegin realtor de ilanda olan bir ev $200 bin bu eve direk bu bedeli odeyerek sahip olunabiliyor mu?
    Yoksa eve teklifler toplaniyor ve en yuksek teklifi veren mi evin sahibi oluyor?
    Yani orda belirtilen fiyat taban ve tekliflerin alinacagi baslagic rakamimi oluyor?

• @gokhanbagatur, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Tam yerimi emin degilim fakat bi konuda bilgi edinmek istiyorum.
    Ornegin realtor de ilanda olan bir ev $200 bin bu eve direk bu bedeli odeyerek sahip olunabiliyor mu?
    Yoksa eve teklifler toplaniyor ve en yuksek teklifi veren mi evin sahibi oluyor?
    Yani orda belirtilen fiyat taban ve tekliflerin alinacagi baslagic rakamimi oluyor?

Aslında bir kaç değişken var $200k değerinde evi krediyle alıyorsanız evin banka tarafından hesaplanan değerinin üstüne çıkamazsınız çünkü lender bu parayı ödemez.Ama sorunuz cevabı evet her şeyi normal şartlarda düşünürsek tek teklif sizin teklifiniz banka da evin değerini onayladı ve siz de $200k yı ödemeyi kabul ettiniz bu bedeli ödeyerek evin sahibi olabilirsiniz.

$200k satıcının istediği tutar.Taban fiyat veya başlangıç rakamı değil.Bu tutarın altını da teklif edebilirsiniz bu durumda da satıcının tutumu belirleyici olacaktır.Tekliflerden en uygununu seçip onu kabul edecektir ki bu yüksek ihtimalle istediği tutara en yakın olan veya üstünde olan bi cash offer olacaktır.Cash her zaman kazanır.

• @rookie tam aklimdakine yakin bir cevap oldu,sanirim bazi durumlarda belirlenen rakamin ustunede cikabiliyor .. cevap icin cok tsk ediyorum 🙏🏼

• @kartal Epey zaman geçmiş ama konu ilgimi çekti. Şu an durum nasıl acaba?

• Ev konusunda da tevrubeli olanlara soralim evi kiraladiniz veya satin aldiniz surec faturalarda yine ulkemizdeki gibi mi ? Ustune alma durumlari vb. gibi mi ilerliyor,hemen elektrik su kullanimi basliyormu?

• @gokhanbagatur Bu iki turlu cevaplanmali:

1- Eger ilk defa ev kiralaniyor veya satin aliniyorsa, elektrik, su, internet falan tek tek araniyor ve hesap aciliyor (abone olunuyor). Bazilari onden belli miktarda deposit isteyebilirler. Kredi skoru burada onemli bir faktor. Hesap acilinca elektrik ve su sizin adiniza gecer. Internet icin tedarikci firmanin teknisyeni randevu ile gelir ve baglantiyi yapar.

2- Eger onceki adresden yeni adrese nakil yapilacaksa, telefonda veya online olarak adres guncellemesi yapiyorsunuz ve onlar gerekli ayarlamalari yapiyorlar. Siz baska birsey yapmiyorsunuz.

• @mysea tskler bayadir aklimdaydi iyi oldu 😅🙏🏼

• ⭐⭐⭐

İlgilenenler için şuraya bırakayım;

https://www.reddit.com/r/REBubble/

• @freeworld baktım biraz , ekşi deki "Emlak Balonu" başlığını hatırlattı. Orada da emlak fiyatlarının düşmesini bekleyen umutlu bir kesim var. Ama nafile. Enflasyonist ortamda ne kadar erken alırsan o kadar iyi olur. ABD'de de önümüzdeki birkaç yıl enflasyon olacak gibi. Sonradan hiç alamamaktansa biran önce almak mantıklı geliyor.

• ⭐⭐⭐

@israfil

Ben acikcasi durumu cok daha farkli goruyorum.

Stabil veya ona yakin bir artisin enflasyon ile orantili gitmesi gayet anlasilir. Fakat 7.5% enflasyon karsisinda, evlerin neredeyse iki katina cikmasi durumu mantikli gelmiyor bana. Ozellikle de satisa cikan evlerin yarisinin liste fiyati uzerinde satildigi bir ortam oldugunu gorunce.

1900 yilindan itibaren ev fiyatlarinin enflasyona eslestirilmis grafigini paylasmak istiyorum. Neredeyse 2000 yilina kadar enflasyona oranla ev fiyatlari benzer seviyede. 2008 krizi kok nedeni bambaska olsa da, benzer yuklenmeyi yine goruyoruz. FOMO durumuna girmemek lazim diye dusunuyorum, zira 30 yil kredi saka degil.

Inflation-Adjusted-Housing-Index-10-21.png

• "new home buyers act" henuz yasalasmadi saniyorum.
    son durum ne bilen var mi?

• daha once sorulduysa ozur dileyerekten ev sahibi olmak icin iki kisi uzerine mortgage a girilebiliyor mu?

• @Doncarleone Evli cifter beraber basvuru yapabiliyorlar "joint mortgage" diye geciyor. Internette yazilanlara gore basvurma gerekcelerinden bazilari kredi skoru dusuk olan bir kisinin yerine iki kisi basvurarak riski yaymak, bir diger sebep ise bir kisinin alabilecegi borc miktarinin dusuk oldugu durumlarda, basvuruyu iki kisi yaparak alinacak borc tutarinin yukseltilmesi.
    Evli olmayan iki kisi basvuru yapabiliyor mu bilmiyorum eger sorunuz buysa.

• @jake-elwood cok teşekkürler. sağolun aradığım soru buydu. 2000 usd gelirle eve girmeye gücüm yeter mi bilmiyorum

• ⭐⭐

@Doncarleone 2000 USD gelirle ev kredisine girmek?! Geçinmeye ne kadar ayırdınız, krediye ne kadar, merak ettim.

• Ustte yanitlanmis ama ben yine de yazayim. Ben ve esim joint olarak mortgage odemesi yapiyoruz yani iki kisi uzerinden 15 yillik mortgage kredisi kullandik. Ayrica belirteyim biz sabit faizle kredi cekmistik ancak evin vergisi bu yil artti ona gore bizim mortgagede belli bir miktar artti.

Benzer Başlıklar

• Amerikadaki kiralik evlere yonelik sigorta

Emlak
    2
    0 Oy
    2 İleti
    126 Bakış
    MySeaM
    @FreeLander Hocam, Louisiana ayni Florida gibi kasirga riski olan bir eyalet ve bu nedenle son yillarda sigorta premiumlari cok yukseldi. Malesef, dusuk bir premium bulmak zor olacaktir. Limitleri biraz daraltarak, premiumlari dusurmeyi deneyin. Zaten renters da kendi rental sigortasini yaptirmasi gerektiginden, sizin cok yuksek limitli yaptirmaniza gerek olmayabilir. Bir de sel icin sigortayi ayri yaptirsaniz, belki daha uygun maliyetli olabilir.
  • Amerika’da Mezarlık Karşısında Ev Kiralamak

Emlak
    36
    15 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    @siraysessiz Degisik eyaletlerde vardir sanirim.
  • Sıfır ev almak (anahtar teslim ev)

Emlak
    24
    2 Oy
    24 İleti
    1k Bakış
    A
    @Rookie , cok tesekkurler bilgilendirme icin. Ucuz malzemeler kullanildigini bende fark ettim hatta eşim genel olarak Amerikadaki evleri lego oyuncak eve benzetiyor :) Bir takim upgradeler yaparak evler hem kalite hem gorsel acidan daha cekici goze hos gelir olabiliyot. Kismetse bizde seneye bu surece girme niyeyindeyiz bakalim nasil olacak merakla bekliyorum :)
  • Massachussets'de kiralık ev

Emlak
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    B
    @civilengineer_83 Allah kolaylık versin. Umarım gönlünüze ve bütçenize uygun güvenli bir yer bulursunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k