Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gucarslan Hocam, öncelikle, Yanıtınız için teşekkür ederim, Talep gelmiş maili görmemişim 29/11/2021'de evrak talep maili gelmiş ben yeni gönderdim evrakları, Alındı maili geldi, Numaramda 76xx, bir aksilik olur mu ? Gecikmeden kaynaklı ? Teşekkürler.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

nuzda sadece mülakat maili alacaksınız.

Hocam Selamlar, Cut-off olarak 10000 Yazılmış avrupa için benim sıram 7000'lerde ama mail gelmedi, ayrıca KCC'den evrak talebi geldi, evrakları gönderdim. Onay bekleyeceğim herhalde ?

• Mevcut durumda Telegram ve forumda onlarca varsayım, beklenti, temenni, tahmin, öngörü v.s. herkes bir şeyler söylüyor. Şimdiye kadar hiçbiri de tutmadı açıkçası. Gerçeklikten yola çıkarsak benim analizimde şu;

• Ankara nın tam kapasite çalışmadığı biliniyor.
    • Haklı olarak Amerikan vatandaşlarına ve yakınlarına öncelik verdiği belli.
    • Çalışmadığı zamanlarda ki biriken dosya sayısı da az çok geçmiş yıllara göre bilinebilir.
    • 20-21 süreçleri ortada.
    • Sonuçta bir şeyler yapıldı HİÇ BİR FARK YARATMASA BİLE.(tier iptal , göçmen olmayan vizelerin kaydırılması v.s. ).

Bu durumda dv mülakatlarının yetişmesini beklemek çok iyimser geliyor bana.
    Ama bide "Build Back Better" yasa tasarısı var 20-21 leri de ilgilendiriyor. 22 ler için ne getirir bu tasarı bilmiyorum. Şuan için bana mantıklı gelen tek şey bu tasarı. Bunun için bir başlık açılacaktı adminler den bekliyorum. Son durum nedir bence bu tasarıyı da konuşmalıyız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mozturk228 dediğiniz gibi bununla ilgili bir başlık açılacak ancak; şunu belirtmek isterim ki bu tasarı sadece DV2017 ~ DV2021 mali yıllarını kapsıyor.

yani BBB'den DV2022 için fayda getirmesini beklemek çok sağlıklı olmayacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sait-alay, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan Hocam, öncelikle, Yanıtınız için teşekkür ederim, Talep gelmiş maili görmemişim 29/11/2021'de evrak talep maili gelmiş ben yeni gönderdim evrakları, Alındı maili geldi, Numaramda 76xx, bir aksilik olur mu ? Gecikmeden kaynaklı ? Teşekkürler.

ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    iletide de yazdığım gibi KCC evrak isteme / onay süreci artık yok, sadece mülakat maili bekleyeceksiniz.

diğer iletimde de söylediğim gibi bu iletiyi okuyun.

• Teşekkürler, bilgi için.

• @mozturk228 dediğiniz gibi tecrübeli arkadaşlar, özellikle sayın adminler olumlu düşünmemiz gerektiğini söylüyor, isterlerse bir kaç haftada hepimizi temizleyeceklerini dile getiriyorlar ama şu da bir gerçek ki süreç şu an aşırı yavaş bile değil, neredeyse hiç ilerlemiyor. Ocak ayının ilk haftası da tamamen boş geçti. Bekleyip görmekten başka çaremiz yok.

• Süreçte yaşanan tıkanıklığın kaynağı olarak olarak Omicron varyantının çok hızlı yayılmasını ve ABD'nin de kasıtlı olarak ülkeye dışarıdan insan gelmesini engellemeye çalışmasını gösterebilir miyiz ? Başka sebep gelmiyor çünkü aklıma.

• @gorgias gösteremeyiz. Dv tahlilleri dışında tonlarca vize türü var. Turist vizesi bile alıp gidenler var. Hali hazırda vizesi olup gidenler mevcut. Giriş engeli belli başlı ülkeler dışında yok.

Sadece DV vize türünü önemsemiyorlar. Bu kadar basit. Geçen sene olduğu gibi vermek istedikleri bir zaman dilimi olursa verirler.

Tabi temennimiz vize randevularının tamamen normale dönmesi.

• @gamefry Hocam dediğiniz mantıklı gibi duruyor teoride. Ancak pratik anlamında baktığımızda turist vizesi gibi vizeleri ve green card ı aynı kefeye koymak çok mantıklı değil. Turist vizesi gibi vize türlerinde talep- mülakat şeklinde bir prosedür var ancak green card için her türlü konsolosluğun eline bakıyoruz. Mülakat tarihimizi biz belirleyemiyoruz. Green card sürecinin tamamının kendi ellerinde olması sebebiyle daha kolay yönlendirebileceklerini düşünüyorum ve bu süreçte green card tan ayrı olan vize türlerinde kaç başvuru/ kaç vize onayı oranını da incelemek gerekiyor ki oran fazla ise dediğim ihtimali eleyebiliriz. Ancak geçen ay arkadaşım öğrenci vizesine başvurmuştu ve yaklaşık 40 kişiden sadece 2'si vize alabilmiş. Bu zamanlarda çok fazla vize onayı alan olduğunu düşünmüyorum ve bu benim şahsi fikrim. Aldığım bir duyumdan yola çıkarak bu yorumu yapıyorum doğruluğu tartışılabilir.

• @gorgias buna katiliyorum,soyleki cok sevdigim ve forumda da yer alan bir danisman arkadasda gecen gun ki paylasiminda bugunlerde ne kadar fazla ret verdiklerine dair bir paylasimda bulunmustu.

• @gorgias Bütün vize türlerinde konsolosluğun elindeyiz. Her şey onlara bağlı.

Vize alınmadığı zaman herkes bir şeye bağlanmak ister. Sorun kendi durumunda değildir. Eskiden beri böyle gördüm çevremde.

Turist ve öğrenci vize reddetme nedenleri bana kalırsa ülkenin ekonomik durumu.

Şu döviz ve ekonomik durumdan konsolosluklardakilerin de haberi var. Bu durumda hesap kitap yapmadan, ben okul okumaya gidicem derseniz inandırıcılığınız gittikçe düşer. Burada herkesin parası yok vs. demiyorum. Ama gidenlerin aile durumuna, anne-baba işlerine, kısacası maddi yeterliliklerine öncelikle bakıyorlardır.

Dv vizesini sürecinin neden yavaş ilerlediğini tahmin etmekten başka bir şey yapamayız.

Ama benim kendi düşüncem, o neden artık covid değil.

• ⭐⭐⭐⭐

Yayınlanan Kasım 2021 resmi vize basma istatistiklerinde Ankara konsolosluğunda Kasım ayında basılan vizelerin sayıları. Bu aydan itibaren Ankara acil insani ihtiyaç dışındaki bütün göçmen olmayan vize işlemlerini (NIV) İstanbul'a devretmiş ve sadece Göçmen vizeleri (IV) işlemleri yapmaya başlamıştır.

2021 Kasım ayında Ankara'da IV+NIV olarak toplam 1139 vize basılmıştır.

c95f80cf-949f-419f-9749-4763cae9012a-image.png

• Bu cok iyi bir gelisme. En gec Subat ayi icerisinde fazla sayida mulakat maili alacagiz diye dusunuyorum.

• Pek bir şey anlamadım fakat umarım iyi bir haberdir :)

• Durum takibi dosyasından daha önce 6 Ocak için verilmiş bir mülakat tarihi gözüküyordu. 4 Ocak'ta kaldırılmış. Sanırım kaldırılan tarih yerinde mülakat ertelendi diye bir not var. Ertelenme sebebi belli mi?

• @yesilveyabani Konsolosluk Kasım ayından sonra göçmen olmayan vizeleri ankarada basmama kararı almış.

E akıllara gelen sorular :

Aralık ayı neden mülakatsız geçti ?

Ocak ayı neden mülakatsız geçiyor ?

Bunların cevabı yok ne yazık ki...

• Merhaba
    Ocak2022 visa bullet 10.000 olarak gozukuyor. 2022 Kazananlarin excel tablosunda daha dogru durust mulakata cagirilan yok gibi duruyor. Bu Visa bullet i nasil okumamiz lazim? 10.000 rakami altindakileri cagiriyorlar ise daha niye bir mulaket ile ilgili mail gelmedi? Cevabiniz icin simdiden tesekkurler
    DV numaram: 2022EU2xxx
    Evrak yollama tarihi: 16.08

• @gokaplan Merhaba,

Mülakata neden çağırılmadığının nedenini kimse bilmiyor maalesef. Herkes bir tahminde bulunuyor.

• @gamefry bir çok konsolosluk normal şekilde çalışıyor olsa olsa politik bir karar olabilir türkiye ve amerika arasında

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k