K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@Richmond sizin gibi bir kaç arkadaş aldı ve mülakata girdi bir problem yaşamadılar zaten mail gelince çıktısını alıp dosyaya eklersiniz ki zaten konsolosluk istenilen evraklar arasında yazdığı halde bu çıktıyı istemiyor bile 2 arkadaşımız girdi onlarda randevuyu mail gelmeden aldı ama hiç bir problemle karsilaşmadılar hayırlı olsun
-
Herkese tekrardan merhabalar, bir konuda daha yardımınızı rica edeceğim.
Nişanlımla ilk başvuruyu yapmak istiyoruz I 129-F dosyasının içeriğini ve istenilen evrakları nasıl öğrenirim ? Yani hangi evrakları toplamamız gerekiyor ve bunları uscis e nasıl yollayacağım.
Diğer sorum da nişanlım Türkiye’de yaşıyor bu yüzden ilk başvuruda ek sponsor gerekiyor mu yoksa daha sonra mı isteniyor. Bunlar İçin yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, herkese iyi forumlar.. -
Selam;
k-1 vizesi sadece staight evlilikler için mi geçerli yoksa homo evlilikler de de geçerli mi ? bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
-
@burak22 normal evlilik içinde geçerli sizin sorduğunuz durumdada başvurabilirsiniz ikisinde de süreç aynı ilerliyor
-
Bir sorum var arkadaşlar, bu NOA 1 ve NOA 2 ayrı receipt numarasımı oluyor?? Biz WAC la başlayan NOA1 e bakıyoruz hep güncellenmişmi diye. Yani NOA2 evemi gelecek ve farklı WAC numarasıyla? Sağolun şimdiden cevap için arkadaşlar
-
@Asyan35, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Bir sorum var arkadaşlar, bu NOA 1 ve NOA 2 ayrı receipt numarasımı oluyor?? Biz WAC la başlayan NOA1 e bakıyoruz hep güncellenmişmi diye. Yani NOA2 evemi gelecek ve farklı WAC numarasıyla? Sağolun şimdiden cevap için arkadaşlar
Aynı numaralar sayın @Asyan35 .Aynı dosya numarasıyla adrese teslim edilecek.
-
Merhabalar,
Başvurumuz için 29 nisandan beri bu şekilde yazıyor. Bu durum normal midir?
Case AD WAC..... Case Was Received On April 29, 2021, we received your Form I-129F, Petition for Alien Fiancé(e), Receipt Number WAC....., and sent you the receipt notice that describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you have any questions, contact the USCIS Contact Center at www.uscis.gov/contactcenter. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address. -
@madamcoco bu başvuran herkesin takip sisteminde yazıyor başvurunuzu aldığı tarih akabinde nasıl işleyeceklerine dair yönerge sizin 247 gün olmuş normal şartlarda şuana kadar onay almanız gerekiyordu ama şu sıralar gerçekten çok yavaş ilerliyorlar ocaktan Şubat'tan bekleyen dosyalar bile var henüz biraz daha beklemeniz gerekiyor en kısa zamanda bir sonuç alırsınız
Ayrıca davanız incelenene kadar bu şekilde gözükmesi normal davanız incelenince buradaki statünüz değişecek -
@asyan35 noa2 alana kadar aynı takip numarasına sahip olacaksınız noa2 den sonra dosyaniz nvcye gidince farklı bir takip numarası size verecekler şuanlik wac numarası ile takip edeceksiniz hayırlı olsun
-
Arkadaşlar merhaba bu niyet mektubu ve love story letteri word üzerinden yazdırıp çıktıyı imzalayarak oluyor mu yoksa ikisini de mi el yazısıyla yazıp imzalayacağız?
-
@aslan1905 niyet mektubu için örnek şablonların çıktısını alıp isimleri ekleyip imzalayabilirsiniz
-
Anladım peki Love story letter'in de çıktısını alıp imzalasak yeterli midir yoksa el yazısıyla yazılmış olma zorunluluğu var mıdır ?
-
United States Department of Homeland Security
U.S. Citizenship and Immigration ServicesUSCIS
P.O. Box 660151
Dallas, TX 75266
Bu adres sabit genel bir adres mi yoksa eyalate göre değişiyor mu california'dan başvuracak kişi de mi bu adresi mektuplarda yazıyor ? -
@aslan1905 adres sabit. Gönderdiğiniz eyalete göre değişmiyor. Mektupların sol üst köşesine de yazılıyor. USCIS sayfasında bu konuda detayları bulabilirsiniz
-
@kewanee Merhaba hocam noa2 için 4-5 ay beklememeniz gerekiyor. Tahmini olarak 45 gün civarı sürecektir uscis processing times da şu an 5 nisan tarihli dosyalar bakılıyor. 1 ay sonrası 6 mayıs civarında ki dosyalara sıra gelecektir bu hızla giderlerse. Bazen cok hızlı ilerliyor. Dün mesala 3 nisan tarihli dosyalardı bugün 5 nisan olarak güncelleme yapmışlar. İçinizi rahatlatır mı bilmem ama 4-5 ay içinde Amerika da evleneceğiniz kişinin yanında olmuş olursunuz eğer bir kapanma durumu olmazsa.
-
Geçen hafta 5 Mayıs’ın dosyalarına bakıyorlardı, iki gün önce 3 Nisan’a çektiler. Ama moralleri bozmayalım çünkü resmi tatillerden dolayı böyle gerileme olmuştur diye ümit ediyorum.
-
@mary1014 Ben çok umutsuzum açıkcası, tracker app lardan ocak, şubat, mart, nisan dosylarını günlük takip eden arkadaşlar var. Günde ortalama 40-50 dosya bakılıyor ne zamandır. Her ay ort 3000 dosya var ve hala mart dosyalarının %10 u bitmiş sadece. Benim Noa1 im temmuz. Bu hızla giderlerse bi 2 yıl daha beklicem gibi duruyor, şaka gibi çok mutsuzum.
-
@dream1 hocam 2 yıl beklemeniz teorik olarak imkansız uscis deki maksimum bekleme süresi dolduktan sonra mail attığınız takdir de dosyasınızın işlemini bitiriyorlar ekstra bir şey istemezlerse. Şu anki süreye göre minimum 7 ay maksimum 9.5 ay sonunda size bir cevap vermek zorundalar. Bu süre geçerse mail atmanızı tavsiye ediyorum. Bende Ağustosta gönderdim noa1 için eğer bir aksilik olmazsa Haziran gibi olur inşallah. Nisan olarak düşünüyordum ancak süre güncellemesi geldiği için Haziran olarak revize ettim bende kendimce :))
-
K1 işlem süresi avukat tarafından ilk başvurduğumuzda ortalama 5,5-6 ay arasında süreceği bilgisi verildi. Keza USCIS'ten de kontrol ettiğimizde NOA1 3gün içerisinde gelirken NOA2 için tarih gittikçe uzuyor. Siteden sürekli kontrol ediyorum, tarih ilk önce 6-8,5 ay arasına çıktı. Daha sonrasında ise 7-9,5 ay arasından bahsediyor. Son giden arkadaşlara baktığımda nerden baksan 1 senede ancak gidebildiler. Bugün itibari ile NOA1 tarihinin üzerinden 3 ay geçti :)
-
Merhaba, amerika vatandaşı ile türkiye de evlenmek mi mantıklı yoksa k1 vizesi ile gidip orada evlenmek mi mantıklı ? İkisi aradındaki fark nedir acaba ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum