Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

• @crazycells Emin olmak için yeniden sormak istedim; yurt dışından alınan sabıka kayıtlarının, noter onayı olmadan, yeminli tercümandan çevirilerinin yaptırılıp, onaylatılması yeterlidir değil mi?

• @entelman Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

@crazycells Emin olmak için yeniden sormak istedim; yurt dışından alınan sabıka kayıtlarının, noter onayı olmadan, yeminli tercümandan çevirilerinin yaptırılıp, onaylatılması yeterlidir değil mi?

evet, eger dili ingilizce degilse yeminli tercuman ile ingilizceye cevrilmesi yeterlidir.

• Arkadaslar merhaba
    Ben daha once Kazakistan icin savcilik belgesi ile ilgili bilgilendirme yapmistim.Su an tatilde internet problemim oldugu icin cok detayli okuyamasamda Bulgaristan hakkinda da yasadigimiz sureci belirtmek isterim.
    Aslinda green card hk esimin adina fakat forumu ben kullandigim icin yazismalari ben yapiyorum.Kasakistan ile ilgili son guncel bilgi ise
    buradan Konsolosluk vasitasi ile islerimizin yuruyecegine kanaat getiremeyince eskiden calistigim Kazak arkadasima face den ulastim.Kazakistanda 1 yildan fazla esim ile birlikte bulundugumuzdan, arkadasim adina ortak bir vekaletnameyi apostil yaptirararak arkadasima ulastirim. Kendisi orada tercume ve noter tasdiki yaptirdiktan sonra vergi dairesinden adimiza bizdeki gibi T.C. kimlik numarasina benzer bir numara cikartti ve bu numara ile birlikte "tson"(Rusca klavye sorun) adli merkeze dilekce ile muracaat etti. Esimin yazisi1 hafta da cikti, benim yazimsa nedense yaklasik bir ayi buldu cikmasi.Su an itibari ile ikimizin de yazisi hazir.Buradaki noter masrafini saymazsak, bu islemlere icin yaklasik posta , tercume ve noter 130 Usd gibi bir rakam tuttu.(Not Tercume ve noter tasdiki orada yapilmak zorunda, burada sadece apostil islemi yapilmali)
    Bulgaristan konusuna gelince esim ayni zamanda BUlgaristan vatandasi, oradan alinacak sabika kaydi belgesi icin bu satirlari yazdigim su siralarda kendisi Bulgaristanda ve Li4na karti ile sabah muracaat ettigini ve ogleden sonra saat 16:00 da belgeyi vereceklerini soylemisler.Bu belgeyi ingilizce olarakta verebiliyorlarmis ama sadece avrupa birligi ulkelerinde gecerli olacagini soylemisler.Bilginize

• @uda4a Adli sicil kaydi ile ilgili belge maliyeti 5 Lv tutmus.Yaklasik su an itibari ile 15 Tlcivari bir rakam

• Merhaba arkadaslar
    Ben Suudi arabistandan polis kagidini nasil aldigimi paylasmak istiyorum
    1- oncelikle Amerikan elcilik yada konsoluslugundan internet uzerinden randevu aliniyor, ben Dammam sehrindeki Dahran konsoloslugundan aldim uc gun sonraya gun verdi ve bu gibi islemler icin pazaardan persembeye 1:30 ile 15:30 saatleri arasinda randevu saati diyer saatlerde sayfaya ulasilmiyor bilginize
    2- Konsolosluga giderken randevu kagidiniz bir adet 5x5 fotograf pasaportunuz ve oturum kartiniz yaninizda olmali bide Immigrant visaformunu yaninzda olursa ucret odemiyorsunuz
    3- Konsoloslukta adima duzenlenmis arapca yazili polise verilmek uzere bir dilekce veriliyor ve orada isiniz bitiyor
    4-aldigimiz dilekceyi disisleri ofisine muhurletiyoruz yalniz orada odeme nakit yapilmiyor internet uzerinden yapiliyor bakanlik disinda bu isi yapan aracilar var kucuk bir ucretle hemen yaptirdim parayi yatirdiginiza dair bir numara verilyor o numarayla dilekceyi veriyorsunuz hemen muhurleniyor ben muhur parasi ve araciya toplam 60 riyal verdim
    5- Hemen sonra polis karakoluna dilekceyi verdim hemen adima duzenlenmis Criminal Record formunu verdiler boylelikye uc gun icerisinde alabilmis oldum
    bunlara ek Suudi devlet daireleri sabah 8den oglen 2ye kadar calisiyorlar isinizi ona gore yapmalisiniz benim hizli yapabilmem yanimda iyi arapca bilen biri olmasi ve arabamizin olmasi bu sekilde daha hizli yapabiliyorsunuz ben burdaykende tercume ettirdim onada 50 riyal odedim unutmadan burada butun basvurular SAHSEN yapiliyor vekaletle olmuyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Sayin @uda4a Kazakistan ve Bulgaristan konusunda,
    Sayin @erhan91 Suudi Arabistan konusunda,
    bilgilendirmeler icin cok tesekkurler. Sonraki asamalarda bol sanslar!

• Merhaba 2011-2012 yılları arası 9 ay kadar Kanada da öğrenciydim.

@crazycells sizin dediğinize göre 12 aydan kısa kalınan ülkeden asli sicil kaydına gerek yok lakin şu madde benim kafamı karıştırdı :

16 YAŞININ ÜSTÜNDEKİ BAŞVURU SAHİPLERİ İÇİN POLİS BELGESİ: Başvuru sahipleri doğdukları ülkeden ve halen en az 6 aydır yaşamakta oldukları ülkeden polis belgesi ibraz etmelidirler.Başvuru sahipleri aynı zamanda 6 aydan fazla yaşadıkları tüm ülkelerden polis belgesi ibraz etmelidirler.

Şimdi ben bu belgeyi temin etmeli miyim yoksa gerek yok mudur ?

• @rookie Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Merhaba 2011-2012 yılları arası 9 ay kadar Kanada da öğrenciydim.

@crazycells sizin dediğinize göre 12 aydan kısa kalınan ülkeden asli sicil kaydına gerek yok lakin şu madde benim kafamı karıştırdı :

16 YAŞININ ÜSTÜNDEKİ BAŞVURU SAHİPLERİ İÇİN POLİS BELGESİ: Başvuru sahipleri doğdukları ülkeden ve halen en az 6 aydır yaşamakta oldukları ülkeden polis belgesi ibraz etmelidirler.Başvuru sahipleri aynı zamanda 6 aydan fazla yaşadıkları tüm ülkelerden polis belgesi ibraz etmelidirler.

Şimdi ben bu belgeyi temin etmeli miyim yoksa gerek yok mudur ?

Gerek yok, gecmis 6 ay ve hala orada yasiyor olsaydiniz gerekecekti. Ama yillar once oldugu ve 12 aydan az oldugu icin almaniza gerek yok.

Eger Kanada 'dan belge polis belgesi gerekseydi su sayfadaki bilgileri kullanacaktiniz:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Canada.html

• Evet ilgili linke bende daha önce bakmıştım kafam karışmıştı açıkçası umarım bir sıkıntı çıkarmazlar bu belge olmadığı için teşekkür ederim @crazycells .

• Merhabalar @crazycells Bende 5 yil yasadim bulgaristanda ilk cekilis aciklandigi zamanda (yaklasik 1 yil once) adli sicil kaydini vekalet araciligiyla almistim ancak belge 6 aylikti bunu belge gelince gordum anne ismide yanlis yazilmisti tercumede..simdi uzerinden bi 6 ay daha gecti..(belgeyi aldiktan sonra bulgaristana hic giris yapmadim) sizce yeniden belgeyi almalimiyim malum zorlu bir surec yada mevcut belgeyle mulakata gitmelimiyim gecmis tarih sorun olur mu?

• @loyd36 Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Merhabalar @crazycells Bende 5 yil yasadim bulgaristanda ilk cekilis aciklandigi zamanda (yaklasik 1 yil once) adli sicil kaydini vekalet araciligiyla almistim ancak belge 6 aylikti bunu belge gelince gordum anne ismide yanlis yazilmisti tercumede..simdi uzerinden bi 6 ay daha gecti..(belgeyi aldiktan sonra bulgaristana hic giris yapmadim) sizce yeniden belgeyi almalimiyim malum zorlu bir surec yada mevcut belgeyle mulakata gitmelimiyim gecmis tarih sorun olur mu?

Sayin @Loyd36, sonradan Bulgaristan'da kalmadiginiz icin kabul etmeleri lazim. Ben yerinizde olsaydim bu belgeyle girerdim mulakata.

Eger bir cekinceniz varsa surada belgeyi aldiginiz tarihi belirtip, mulakata bu belgeyi getirmenin sorun olup olmayacagini sorun. Bulgaristan'dan kisisel olarak alamadiginizi o nedenle ancak uzun ugraslar sonucu vekaletle bu belgeyi aldiginizi da belirtin:
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

• @crazycells Tesekkur ederim.

• Sayin @crazycells bugun mailime cevap su sekilde geldi
    ''Mevcut belgenizle mulakata katilabilirsiniz. Konsolos belgelerinizi inceleyecek ve yeni bir polis belgesine gerek olup olmadigi hakkinda size bilgi verecektir.''

Eger gerek var derse mulakatta ve eylul 30 son gun sanirim o zamana kadar yetistirememe durumumda var napacagimi sasirdim acikcasi.

• @loyd36 Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sayin @crazycells bugun mailime cevap su sekilde geldi
    ''Mevcut belgenizle mulakata katilabilirsiniz. Konsolos belgelerinizi inceleyecek ve yeni bir polis belgesine gerek olup olmadigi hakkinda size bilgi verecektir.''

Eger gerek var derse mulakatta ve eylul 30 son gun sanirim o zamana kadar yetistirememe durumumda var napacagimi sasirdim acikcasi.

Tamamdir, merak etmeyin sure kisitlamasinin konsoloslar da farkinda. Siz zaten Bulgaristan'da degilsiniz artik :) o nedenle orada bir suc islemeniz pek mumkun degil :)

Bence gonul rahatligiyla mulakata girebilirsiniz.

• @crazycells Tekrar tesekkurler.

• Premium processing & enhanced mail ile 89 pound a mal ettigim İngiltere ACRO Polis sertikam bugun 5. is gununde elime ulasti. Premium ve enhanced olmadan 3-3.5 hafta civarinda surer diye anliyorum bu durumda.

• ⭐⭐

Sabıka kaydına ilişkin İngiltere'den gelen zarfı açmakta bir sakınca var mı acaba, bilgisi veya deneyimi olan var mı?

• @saulgoodman Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sabıka kaydına ilişkin İngiltere'den gelen zarfı açmakta bir sakınca var mı acaba, bilgisi veya deneyimi olan var mı?

Acip acmamak arasinda bir fark olmayacaktir ama bence acmayin sayin @saulgoodman :) , zaten acip acmamak bir seyi degistirmeyecek cunku sonuca etki edemezsiniz :) en azindan daha ciddi durur belgeniz.

• Actim ben dosyama koydum. Bildigin A4 zarfi bir yere sigmiyordu. Muhurlu degil zarf agzi. İcinden cikan kagit da kalin hologramli guvenlikli falan.

• ⭐⭐

@crazycells Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

@saulgoodman Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Acip acmamak arasinda bir fark olmayacaktir ama bence acmayin sayin @saulgoodman :) , zaten acip acmamak bir seyi degistirmeyecek cunku sonuca etki edemezsiniz :) en azindan daha ciddi durur belgeniz.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Size katılıyorum. Kapalı zarfı diğer evraklarla beraber kutsal bir emanet gibi saklamaya devam... :)

Benzer Başlıklar

• 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k