Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
@honourozdemir, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
urada h1b vizesi kotaya ve kuraya tabi bir çalışma vizesidir. Başvuruyu da Amerika da ki işvereniniz bizzat kendisi yapmaktadır.
Umarım size ve sizin gibi bilgi talebinde bulunanlara yardımcı olmuşumdur.@honourozdemir cevabınız için çok teşekkür ederim. Turist vizesinden sonra dil okuluna başvurarak statü değişikliği yapabilirim değil mi ?
Teşekkürler
-
@Mangomojito, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@honourozdemir, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
urada h1b vizesi kotaya ve kuraya tabi bir çalışma vizesidir. Başvuruyu da Amerika da ki işvereniniz bizzat kendisi yapmaktadır.
Umarım size ve sizin gibi bilgi talebinde bulunanlara yardımcı olmuşumdur.@honourozdemir cevabınız için çok teşekkür ederim. Turist vizesinden sonra dil okuluna başvurarak statü değişikliği yapabilirim değil mi ?
Teşekkürler
Ne demek burada var olan bilgilerimizi paylaşıyoruz. Change of status deniyor Amerika da iken vize değişimine.
Aslında Amerikan Konsolosluklarının çok fazla uygun görmediği bir durumdur. Turist vizesiyle oraya gidip hemencecik statü değişikliği yapmamanız beklenir. Bildiğim kadarıyla turist vizesiyle giriş yaptıktan 90 gün sonra başka vize türüne başvuruda bulunabilirsiniz.
Öğrenci olduğunuz müddetçe de yasal statünüzü korursunuz.
Zaten dil okulları veya sertifika programları düzenleyen üniversiteler gerekli işlemleri sizin adınıza yapıyor. -
@IsmailAbi ismail bey DQ subat 2021, olarak teyit edıldı ,biz aralık 2020 sanıyorduk:( henuz gelen bir mulakat tarıhı yok.geldıgı zaman hemen bılgılendırme yapıcagım zatn, azda olsa kendı tarıhınızıle ılgılı bır cıkarımda bulunmanıza yardımcı olucakadır sanırım .
-
Aşamaları ve yapmam gerekenleri anlatan bir döküman var mı? Eb-1A vizesine kendim başvurmak istiyorum.
-
@Cagdas-Kilic Sizin NVC onay tarihiniz ne zaman. 15 haziran 2021 benim ki
-
@Şener NVC onay tarıhı , DQ tarıhı olmuyormu zaten yanılıyormuyum?
-
@Cagdas-Kilic, DQ nun ne olduğunu bilmiyorum. Priority Date (öncelik tarihi) 18.şubat 2020. NVC onay tarihide 15 haziran 2021. Nvc sizin dosyanızı ne zaman onaylamıştı
-
@Şener @Cagdas-Kilic - NVC "evrak" onayi ve DQ (Documentarily Qualified) ayni. NVC nin "Welcome Letter" inin da NVC onayi olarak dusunulebilineceginden evragi ozellikle tirnak arasinda yazdim.
-
@IsmailAbi Öğrenmiş oldum teşekkürler 🙂Sizin DQ tarihiniz ne zamandı acaba? 4 üncü defa NVC den mail alıyorum sabrım için teşekkür ettikleri. Umarım bu son olur.
-
@Şener benim priority date Eylul 2018, Evrak Onayi Eylul 2020, bu ay aralik 27 sinde konsolosluk interviewum var. Priority yerine evrak onay tarihine gore hesaplama yaparsaniz daha dogru olur. Ben mart 2022 de bekliyordum ama 3 ay once interview gelmis oldu biraz hizlandi sanirim. Bekleme sureci stresli yorucu bir surec sabredin gelecek
-
@Eshotcan 20k usd avukatlık ve servis ücreti +10k devlet fee'leri
-
@neoculus Şimdiden bol şans, iyi haberlerini ve deneyimini bekliyorum. 🙂 Ankara sadece Göçmen vizesi ile ilgileniyormuş. Bişey kalmadı gibi 3 4 aya bizede randevu verilir umarım.
-
@Şener Rica ederim. Benim DQ Nisan 2021. Sizin 15 Haziran 2021 olduguna emin misiniz? Cunku oyle bir durumda 3 defa NVC'den mail alacaginizi tahmin ediyorum. NVC 60 gunde bir mail atiyor.
-
@IsmailAbi ilk mail 15 haziran. 2'nci mail 15 Ağustos. 3'üncü mail 15 Ekim ve son mail de 13 Aralık ta geldi. Şimdi tekrar okudum ilk gelen mail de 60 gün yazmıyor, onaylandığı yazıyor.
Sizden sonra sıra bizde o zaman :) bu arada katogeri olarak ew yazıyor bende sadece
(Preference Category: EW) bu fark etmez sanırım -
Merhaba. Bugun konsolosluktan evraklarla ilgili mail aldim. Mulakata katilacak her birey icin tek tek gerekli evraklari yazmislar. Aslinda tum evraklar bildigim ve hazirladigim evraklar. Sorum şu 4 ve 2 yasinda 2 cocugum var onlarin evrak listesinde nufus kayit ornegi yaziyor. E devletten bole bise almak mumkun deil diye biliyorum ne yapmam gerek ?
Birde onayli cv yazmislar cv sonucta benim hazirladigim bir sey onayla ne kastediyolar anlamadim. Daha once cv verenler oldu fikirlerini almak isterim. -
@sinobjk öncelikle tebrik ederim. Henüz mülakat tarihimiz belli değil. Ancak; Nüfus müdürlüğünden doğum belgesi ve nüfus kayıt örneğini çıkartabilirsiniz. Avukatımıza 2 sinide göndermiştik biz. İsterseniz 2 evrağı da ücretsiz Apostil yapabilirsiniz. Onaylı cv hakkında bilgim yok maalesef
-
@sinobjk onaylı CV'yi ilk defa duyuyorum, daha önce mülakata katılıp CV'yi getirmeyenleri dahi sorun etmemişlerdi bu forumda okumuştum.
-
Emin olmamakla birlikte, cv'nizi ve son çalıştığınız iş yerinden çalışma belgesi alabilirsiniz kaşeli imzalı. Şu tarihler arasında firmamızda şu pozisyonda çalışmıştır diye veya çalışmaya devam ediyor diye. Başka bir evrağa gerek olmaz sanırım. Tecrübe eden arkadaşlarda cevap verecektir.
-
herkese merhaba
bende tecrubelerimi aktarmak isterim. bugun 9.45 te randevumuz vardı. sabah 9.40 gibi kapıdaydık covid formunda sonra iceri girdik. sıra numarası aldıktan sonra beklemeye basladık. once evrak teslimi için cagrıldık. benim ve eşimin adli sicil kaydı tüm ailenin nufus kayıt örnegi evlilik cüzdanı resim cv ve bana sponsor olan firmanın istek mektubu. askerlik belgesine gerek yok dedi. mulakatı ingilizcemi türkcemi yapmak isterseniz diye sordu türkçe dedim. tekrar beklemeye başladık uzun bi bekleyişten sonra (iki tane hareketli bebekle baya zor oluyor beklemek) numaramız yandı. sarışın pekte güler yüzlü olmayan bir bayan önce parmak izi aldı ve yemin ettirdi. ingilizce soruyor bende cevap veriyordum. meger cevap verebilecek seviyedeymişim. :) tüm mülakatı ingilizce yaptık. nerede yaşıcaksın ? orda ne iş yapıcaksın bu işi nasıl buldun ve burda ne iş yapıyorsun diye sordu. hepsini cevapladım. her cevabımda bilgisayara notlar alıyordu. sonra tebrik ederim kabul edildi pasaportunuz 5 gün icerisinde gelir dedi. mutlu bir sekilde ayrıldık. istanbula döndüm ve ceac den case durumuna bakayım dedim Administrative Processing (ap) gözüküyorum. neden böle gözüküyor fikri olan varmı acaba ? -
@neoculus sizinde bugundu sanirim mulakatiniz sizde ne gozukuyor acaba. Once ap olup 2 gune issued olur gibi okudum ama insan endiselenmiyor deil !
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum