Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
Uzuuun bir surec sonrasi, EB-3 kategorisinde isveren araciligi ile yaptigimiz I-485 basvurusu onaylarimiz geldi ve kartlarimizi aldik.
Ilk iletiyi guncelledim. Isleme baslayacak olanlar icin umarim fikir verir ve yardimci olur. Bu yola giren herkese bol sabirlar dilerim, cunku gercekten tek ihtiyaciniz bolca sabir olacak. Geriye kalan tum adimlar kolaylikla gecer.
EB3 Adimlarimiz;
-
@Mangomojito Niye size kimse cevap vermemiş , benzer süreçlerdeyim :)
-
Merhabalar EB3 için mercan firması oldukça yüksek ödemeler istiyor. Onun yerine güvenilir başka bir yer bilen var mı?
-
@uyelken Ne kadar ücret istediler ? Ben bir avukat ile görüştüm NY'ta göçmen avukatı bize de yüksek fiyat verdi
-
Bu ileti silindi! -
@Cagdas-Kilic, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@honourozdemir, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
i USCIS yetkilileri senin eğitimin Master o yüzden EB3 kategorisinde başvurunuzu kabul etmiyoruz diyebilir mi?
Bir kaç günden beri inanın bu konuyu netleştiremediğimiz için uykularımız kaçtı.
Şimdiden yardımcı olabileceklere saygılarımı sunuyorum.merhabalar, yuksek lısans dıplaomam bulundugu halde , basvuru yaparken, avulatımız eb3 kategorısınde lıse mezunıyetı gerektıren bır ıs kolunu uygun gordu , osekılde basvuruyu yaptık, hatta lıse dıplomam unıversıtede kaldıgı ıcın, onu gondermeden , unıversıte ve master dıplomalarını yolladım, Mantıksal olarak, Unıversıte okumus bırı lıseyıde bıtrmısdır dıyerek :) fakat surec sonunda benden eksık belgelerı tamamlamamı ( lıse dıplomamı ısrarla ıstedıler)ıstedıler , bu durum bıraz vakıt kaybetttırdı ,ama sukur halledebıldık, bu ornek belkı sızı bıraz aydınlatır. Kolaylıklar dılerım.
Gayet açık ve net mesajınız anlaşılmıştır.😊
Hassas bir süreç olduğu için en ince ayrıntıyı bile es geçmek istemedik. Bakalım süreç belki RFE ile devam edebilir. Sayfada aşamaları sizinle paylaşacağım.
Çok teşekkürler mesajınız için.🙏 -
@Mangomojito, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Herkese Merhaba. Forumu olabildiğince okumaya çalıştım herkesin farklı durumu olduğu için net bir cevap bulamadım ama bilgisi olan varsa konu hakkında çok yardımcı olur .
2003 ve 2007 yıllarında WAT yapmıştım oradan aldığım SSN ve 10 yıllık turist vizem var. New Jersey'de bir arkadaşım var ilk başta bana kalacak yer-adres ve az da olsa pay-check almadan bir iş verebileceğini söyledi. Amacım turist vizesi ile gidip New Jersey 'de yabancıların ehliyet alabildiğini öğrendim. Yeni tür ehliyetim var ve araç kullanıyorum.
https://www.state.nj.us/mvc/pdf/license/Standard_License_Sheet_Engl.pdf
Bu aşamada ehliyet aldıktan sonra 1 yıl çalışıp, tır şöforlüğü kursuna gidebilmek ve CDL'i tamamlamak. Daha sonra EB-3 ile kendime sponsor bir şirket bularak çalışmayı hedefliyorum . Bu süreçte turist vizesi ile 6 ay kalabiliyorum bildiğim kadarıyla. Statü değişikliği yaparak veya yapmayarak bir dil kursuna yazılsam EB-3 sürecine kadar bir problem yaşar mıyım izleyeceğim adımlar neler olmalı. Daha önce tır şöforlüğü yapmadım İstanbul'da Yıldız Teknik'ten mühendislik ve MBA tezsin master derecem var. Sadece 10 yıl kadar gayrimenkul geliştirme ve kiralama alanında yöneticilik yaptım. EB-3 ile veya EB-3 olmadan bir tır şirketinde çalışmaya başlayabilir miyim ? Biraz karışık olduysa kusura bakmayın.
Teşekkürler.
Merhabalar,
Bilgim ve deneyimlerim kadar sizin sorularınıza cevap vermeye çalışayım. Öncelikle New York, Long Island, New Jersey tarafında yasal statünüzü kaybetmediğiniz sürece ehliyet alabilirsiniz. Ancak ehliyet sınıfı ve şartları neler onları detaylı incelemenizi tavsiye ederim.
Bir kere şu konuya değinmekte fayda var. Amerika da bulunduğunuz süre zarfında altın kural yasal statünüzü kaybetmemenizdir. O yüzden Amerikan Konsolosluğu sizin vize kurallarını suistimal edip etmediğinizi göz önünde bulundurur.
Turist vizesi ile Amarika’da en fazla 6 ay kalabilirsiniz.
Belki 6 ay kalır sonra tekrar giriş yaparım diye düşünüyorsanız bu durumda olupta sınırda Turist vizelerinin iptal edildiğini bildiğim arkadaşlarım var. O yüzden altın kural yasal statüyü kaybetmemek ve vize kurallarını asla ihlal etmemek.
Benim şahsi fikrim tır şoförlüğü yapmak istiyorsanız bu süreç biraz uzun süreciğinden siz direkt sonuca ulaşacak bir vize türünü tercih edin.
Genelde bu tarz durumlarda F1 öğrenci vizesiyle gidip statü değişikliği talebinde bulunanlar var.
Öğrenci oldukları ve dil kursuna gittikleri müddetçe yasal statünüzü korursunuz. O süre zarfındada tır şöförlüğü için sınav, eğitimleri inceler ve kendinize bir yol çizersiniz. Gerekli eğitimleri aldıktan sonra istihdam bürolarına başvurarak H1B çalışma vizesi veya EB Greencard (İşverenler Buna Çok Yanaşmaz) kategorisinden sürece start veririsiniz.
Burada h1b vizesi kotaya ve kuraya tabi bir çalışma vizesidir. Başvuruyu da Amerika da ki işvereniniz bizzat kendisi yapmaktadır.
Umarım size ve sizin gibi bilgi talebinde bulunanlara yardımcı olmuşumdur.
Hayatınızda başarılar diliyorum.🙏 -
@honourozdemir, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
urada h1b vizesi kotaya ve kuraya tabi bir çalışma vizesidir. Başvuruyu da Amerika da ki işvereniniz bizzat kendisi yapmaktadır.
Umarım size ve sizin gibi bilgi talebinde bulunanlara yardımcı olmuşumdur.@honourozdemir cevabınız için çok teşekkür ederim. Turist vizesinden sonra dil okuluna başvurarak statü değişikliği yapabilirim değil mi ?
Teşekkürler
-
@Mangomojito, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
urada h1b vizesi kotaya ve kuraya tabi bir çalışma vizesidir. Başvuruyu da Amerika da ki işvereniniz bizzat kendisi yapmaktadır.
Umarım size ve sizin gibi bilgi talebinde bulunanlara yardımcı olmuşumdur.@honourozdemir cevabınız için çok teşekkür ederim. Turist vizesinden sonra dil okuluna başvurarak statü değişikliği yapabilirim değil mi ?
Teşekkürler
Ne demek burada var olan bilgilerimizi paylaşıyoruz. Change of status deniyor Amerika da iken vize değişimine.
Aslında Amerikan Konsolosluklarının çok fazla uygun görmediği bir durumdur. Turist vizesiyle oraya gidip hemencecik statü değişikliği yapmamanız beklenir. Bildiğim kadarıyla turist vizesiyle giriş yaptıktan 90 gün sonra başka vize türüne başvuruda bulunabilirsiniz.
Öğrenci olduğunuz müddetçe de yasal statünüzü korursunuz.
Zaten dil okulları veya sertifika programları düzenleyen üniversiteler gerekli işlemleri sizin adınıza yapıyor. -
@IsmailAbi ismail bey DQ subat 2021, olarak teyit edıldı ,biz aralık 2020 sanıyorduk:( henuz gelen bir mulakat tarıhı yok.geldıgı zaman hemen bılgılendırme yapıcagım zatn, azda olsa kendı tarıhınızıle ılgılı bır cıkarımda bulunmanıza yardımcı olucakadır sanırım .
-
Aşamaları ve yapmam gerekenleri anlatan bir döküman var mı? Eb-1A vizesine kendim başvurmak istiyorum.
-
@Cagdas-Kilic Sizin NVC onay tarihiniz ne zaman. 15 haziran 2021 benim ki
-
@Şener NVC onay tarıhı , DQ tarıhı olmuyormu zaten yanılıyormuyum?
-
@Cagdas-Kilic, DQ nun ne olduğunu bilmiyorum. Priority Date (öncelik tarihi) 18.şubat 2020. NVC onay tarihide 15 haziran 2021. Nvc sizin dosyanızı ne zaman onaylamıştı
-
@Şener @Cagdas-Kilic - NVC "evrak" onayi ve DQ (Documentarily Qualified) ayni. NVC nin "Welcome Letter" inin da NVC onayi olarak dusunulebilineceginden evragi ozellikle tirnak arasinda yazdim.
-
@IsmailAbi Öğrenmiş oldum teşekkürler 🙂Sizin DQ tarihiniz ne zamandı acaba? 4 üncü defa NVC den mail alıyorum sabrım için teşekkür ettikleri. Umarım bu son olur.
-
@Şener benim priority date Eylul 2018, Evrak Onayi Eylul 2020, bu ay aralik 27 sinde konsolosluk interviewum var. Priority yerine evrak onay tarihine gore hesaplama yaparsaniz daha dogru olur. Ben mart 2022 de bekliyordum ama 3 ay once interview gelmis oldu biraz hizlandi sanirim. Bekleme sureci stresli yorucu bir surec sabredin gelecek
-
@Eshotcan 20k usd avukatlık ve servis ücreti +10k devlet fee'leri
-
@neoculus Şimdiden bol şans, iyi haberlerini ve deneyimini bekliyorum. 🙂 Ankara sadece Göçmen vizesi ile ilgileniyormuş. Bişey kalmadı gibi 3 4 aya bizede randevu verilir umarım.
-
@Şener Rica ederim. Benim DQ Nisan 2021. Sizin 15 Haziran 2021 olduguna emin misiniz? Cunku oyle bir durumda 3 defa NVC'den mail alacaginizi tahmin ediyorum. NVC 60 gunde bir mail atiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum