Memurluk mu Amerika mı?
-
Bu arada truck driver demişken, 2022 de cdl alma kuralları değişiyormuş. Kolaylaşırmı zorlaşırmı bilmem. Bu dünyada hiç bir yeni kural kolaylaştırmadığı için buda muhtemelen kolaylaşmaz.
-
Memur arkadaşlar için bir bilgi notu vermek istiyorum. 15 yıl fiili hizmet süresi olanlar istifa ettiklerinde emekliliğe hak kazanıyorlar. Eğer 15 yılı tamamlamışsanız hiç tereddüt etmeden kuralına göre istifa ederek 60 yaşına geldiğinizde ikramiye ve maaş hakkına kavuşuyorsunuz. Tabi emekli maaşı örneğin 25 yıllık emekli memur 4000 lira alıyorsa 15 yıllık memur 3000 lira alır. İkramiye olarak ise, 25 yıllık memur 130.000 lira alıyorsa 15 yıllık memur 80.000 lira alır. Nihayetinde emekli maaşı, ikramiye ve diğer özlük haklarını sağlamış oluyorsunuz. Yine de bu durumda olan arkadaşlar varsa sgk ile görüşüp tam bilgi alarak hareket etsinler. Benim verdiğim bu bilgi kitabi bir bilgi. Pratiğini siz araştırarak öyle hareket edin. Ayrıca 10 hizme3t yılını dolduran memurlar için de benzer bir uygulama var ancak 25 yılı tamamlayana kadar primleri dışarıdan ödemeye devam etme şartı var. Her iki durumun size uygun olanı hangisiyse araştırarak daha detaylı bilgilere erişerek hareket edin.
-
@smartcells, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
Esasında bu "opportunity cost" (fırsat maliyeti) denilen iktisadi bir kavramdır. Yani bir amaca ulaşmak, daha değerli bir konum ya da kazanca sahip olmak için sahip olunan bazı şartlar, değerler ve imkanlardan geçici bir süreyle mahrum kalmak, feragat etmek demektir. Türkçe'de "kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" atasözü de bu ilkenin aslında nasıl eskiye dayandığını ve günlük hayatta uygulandığını gösterir.
Bir amaca ulaşmak için birşeylerden feragat etmek o şeyleri tamamen kaybettiğiniz anlamına gelmiyor. Amacınız ondan daha iyi konuma ulşamak olduğundan hesaplanmış bir risk üzerinden eyleme geçmektir.
Türkiye'de belirli bir iş, statü, gelir sahibi biri kendince garanti ve yeterli gördüğü konfor alanını (mesela burada bahsedilen memurluk gibi) bırakıp belki dilini, kültürünü bilmediği ve gittikten sonrası olacaklar için endişe ettiği bir gelecek için riske atmak istemeyebilir.
Burada opportunity cost şöyle yapılabilr:
Mevcut durum-> memurluk, garanti iş, bildik ve alışkın olduğun, rahat ettiğin çevre, yakın arkadaş, dost akraba çevresi vs vs
Gidilince olunacak durum> Arkadaş, dost yok, kendi mesleğini yapabilmek yok, hayata tekrar en alttan başlamak gibi bir durum sözkonusu, bilmediğin bir çevre, kültür, kurallar olduğu için kendini tedirgin, yanlız hissetme, geride bırakıp geldiklerinin üzüntüsünün verdiği psikolojik sıkıntı ve bunun baskısı.. vs vsFakat toleranslı bir maliyet hesabından sonra geride bıraktığın, feragat ettiğin "Mevcut durum" içindeki çoğu şeyi kısa sürede yerine koyabileceğini, hatta mevcut durumda asla sahip olamayacağın bir çok şeye ve imkana kavuşabileceğini görebiliyorsun.
Gittikten sonra ilk 1 yıl bazen 2 yıl zor geçebilir. Bu süre içinde adaptasyon ve yerleşme tamamlanmaya başladığında, yapılmasında tatmin olunan, düzenli bir gelir sağlayan iş sahibi de olunduktan sonra her şey hızlıca yoluna girmeye başlar. Feragat ettiğiniz her şeyi fazlasıyla yerine koymaya başlarsınız. Bunların ekstrası olarak hayattan zevk almanızı sağlayacak bütün aktiviteler için bütçeniz yetmeye başlar. Çocuklarınızın geleceğini kurtarmış olmanın huzurunu yaşarsınız. Çocuklarınız ABD pasaportu taşıyacağı için hayatları boyunca vize derdi, istediği ülkeye gitme, çalışma derdi yaşamayacak muhtemelen. Çocukların istedikleri alanda eğitim göremeleri için yarış atı gibi garip ve yetersiz bir üniversite ve sınav sistemine dahil olmayacaklar.
Çalıştığın iş her ne olursa olsun aşağı yukarı o işin ücreti neyse onu kazanacaksın. Hakkın olan kazancı sağladığından mesela bir araba almak için 5 yıl-10 yıl çalışman gerekmeyecek, belki 2-3 aylık kazancınla arabanı alacaksın. Sıradan ve ihtiyaç olan şeylere ulaşmak için ömründen yıllar feda edip kendini sıkıntılara mahkum etmeyeceksin.
Bir şeyler elde etmek için, bir işletmede, bir devlet kurumunda, bir işte görev almak, terfi etmek gibi şeyler için bir partinin yandaşı olmak, birilerinin adamı olmak, torpil bulmak gibi şeylere ihtiyaç hissetmemek, verilen her emeğin, çabanın, çalışkanlığın karşılığını alabilmek diğer bir artı olacaktır. Eğitimin, yeteneğin, tecrüben, çalışkanlığın ne ölçüdeyse ona uygun fırsatları değerlendirme ve sahip olma imkanın olacaktır.
Düzen kurulduktan sonra orada yapacağınız ufak birikimlerin bile (ayda bir kaç yüz dolar seviyesinde olsa dahi) bırakıp geldiğiniz emsallerinizin, hatta en iyi statüdeki mesleklerin bile yıllık kazancından fazla olduğunu göreceksiniz.
Olumsuz olabilecek konulara girmeyeceğim ama artı olarak yazılabilecek çok fazla konu var. İfade hürriyeti, kişisel alan, trafik, kişisel hak ve hürriyetler, çalışan adalet sitemi vs vs uzar gider.
Sonuç olarak: Bu bir "opportunity cost" (fırsat maliyeti) hesabıdır. Ya konfor alanından çıkarak bir şeyler deneyeceksiniz ya da buradaki sana dayatılan şartlara, hayata razı olacaksınız.
Ben genel olarak bu konu başlığını okuyan ve karar verme aşamasında olanları 2 kategoride değerlendiriyorum:
1- Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye düşünenler
2- Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım diye düşünenler.Doğuştan über şanslı bir değilseniz eyleme geçmeden sadece bekleyerek hiç bir şeye sahip olamazsınız, ilerleme sağlayamazsınız. Başarı risk alarak gelir.
Yazdıklarınızın altına imzamı atarım, sanki ben yazmışım gibi okudum. Ben de eşim de devlet memuruyuz ve iş ortamlarımız huzurlu ailelerimiz yanımızda, Mersin gibi görece güzel bir şehirde yaşıyoruz ve içimizi rahatlatacak bir birikimimiz var ama buna rağmen greencard çıkarsa ya da Amerika'da herhangi bir iş ayarlayıp gidebilecek olsak hiç düşünmeden hazırlıklara başlarız. Çünkü bu fırsatın özellikle çocuklarımızın geleceği için neler getireceğinin farkındayız. Amerikada bir hayat kurma fırsatının yanında memuriyetin lafı mı olur diye düşünenlerdenim yani..
-
@Drywall, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
Memur arkadaşlar için bir bilgi notu vermek istiyorum. 15 yıl fiili hizmet süresi olanlar istifa ettiklerinde emekliliğe hak kazanıyorlar. Eğer 15 yılı tamamlamışsanız hiç tereddüt etmeden kuralına göre istifa ederek 60 yaşına geldiğinizde ikramiye ve maaş hakkına kavuşuyorsunuz. Tabi emekli maaşı örneğin 25 yıllık emekli memur 4000 lira alıyorsa 15 yıllık memur 3000 lira alır. İkramiye olarak ise, 25 yıllık memur 130.000 lira alıyorsa 15 yıllık memur 80.000 lira alır. Nihayetinde emekli maaşı, ikramiye ve diğer özlük haklarını sağlamış oluyorsunuz. Yine de bu durumda olan arkadaşlar varsa sgk ile görüşüp tam bilgi alarak hareket etsinler. Benim verdiğim bu bilgi kitabi bir bilgi. Pratiğini siz araştırarak öyle hareket edin. Ayrıca 10 hizme3t yılını dolduran memurlar için de benzer bir uygulama var ancak 25 yılı tamamlayana kadar primleri dışarıdan ödemeye devam etme şartı var. Her iki durumun size uygun olanı hangisiyse araştırarak daha detaylı bilgilere erişerek hareket edin.
Ben 15 değil de 20 yıl sonunda emekliliğe hak kazanılıyor diye biliyordum, 13 yılımı bitirdim demek ki 2 sene sonra ABD planları gerçekleşmese bile emekli olmak istersem çok da sıkıntı bir durum olmayacak. Teşekkürler bu bilgi için..
-
@dytmelek rica ederim. Ama yine de sgk ile görüşüp ayrıntıları öğrenmeden hareket etmeyin. Ben sadece ana teorik bilgiyi verdim. Ayrıntıları öğrenmek size kalmış.
-
@dytmelek Bu arada bu söylediğim husus 2008 yılından önce memuriyete başlayanlar için geçerli. Sizin memuriyet başlangıcınız 2008 sonrası kanuna tabi ise bu 15 yıl kuralı size uygun değil.
-
Gerçekten bitti. Bu green card bana çıkacak ve ben gideceğim. Kendime 4 yıl verdim bunun için. 4 yılın içinde çıkacağıma adım kadar eminim. Bu yıl çıkacağını da düşünüyorum. Çıkmasa bile 4 yıl sonra artık benim için bir çok şey değişecek. Gerçekten çok üzgünüm. Çok şey yazmak istiyorum ama ağlamak istemiyorum.
-
@Drywall, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@dytmelek Bu arada bu söylediğim husus 2008 yılından önce memuriyete başlayanlar için geçerli. Sizin memuriyet başlangıcınız 2008 sonrası kanuna tabi ise bu 15 yıl kuralı size uygun değil.
2008 Aralıkta başladım devlette ve ondan önce de 5 ay kadar özelde çalıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Nisan 2008 de sgkda bir değişiklik olmuştu emeklilik yaşı vb değişmişti, o kanundan önce sigorta girişim yapılmıştı eğer bahsettiğiniz kanun oysa onu da sağlıyorum. Tabi sizin dediğiniz gibi öyle bir plan yaparsam detaylarını mutlaka araştırırım👍🏻Ama bu ön bilgiyi almak benim için iyi oldu tekrar teşekkürler☺️
-
-
@UzakyolSurucu, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@avar, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@UzakyolSurucu, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
Müfettişim, eşim de kadrolu öğretmen , Bizde 2022 Talihlisiyiz gidip ABD'de tır şöförlüğü yapma planlarım var .
youtube etkisi sanırım benim düşündüğümün çok çok çok üzerinde. bazı dönemlerde bazı konular o kdar öne çıkıyor ki. Bu aralarda tır sürücülüğü inanılmaz önde geliyor abd göçmenliği sohbetlerinde. gerçeğin anlatılanlardan illaki farklılık göstereceğine inanıyorum. Ama ne kadar farklılık gösterecek onun cevabını insan kendisi görmeden vermesi çok zor.
Oyle dusunuyorsaniz asıl bahsettiginiz o youtube videolarinin etkisinde siz kalmissiniz o zaman derim .
Ben bu kadar uzun uzun düşünmemiştim işin aslı mesajı yazarken. Benim açımdan düşünülmesi gereken bi durumda yok aslını isterseniz. Ama uzun uzun anlattıklarınızı görünce yazmam gerekiyor gibi hissettim şimdi.
Öncelikle ben tır falan sürmek istemiyorum. Size kolay gelsin. Her konuda videoları izlerim aslında onu izlerim bunu izlemem diye bi ayrımım yok ama çoğunlukla tır yol vs vidyoları izlemesemde abd göçmenliği videolarını ne kadar izlersem tır vs konulu youtube tavsiyelerinin arttığını görüyorum. İşte bu yüzdende böyle bi tespitte bulunmuştum. Yoksa animemi izliyomuşsunuz, yaşınızımı almışsınız, ailenizmi tırcıymış, yallah gidek mi diyomuşsunuz vsvs bunlar beni ilgilendiren durumlar değil işin aslı.
Sonuç olarak işinizde başarılar. Ne iş yapıyosanız mutluluklar dilerim. -
@Hopes1, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@serkanist, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@Hopes1 ben mutuluk için değil acıkçası biraz maddi konular için gitmek istiyorum - bir kaç sosyal ve çevresel kültürel şeylerde var ama ilk önce maddi - ama yinede bir tanıdık olması güzel olurdu - allah şukur benım şuana kadar oldu arkadaşlarım ama yinede kendi ayakları üzerinde durmak lazım.
ücretsiz izne ayrılırısın denersın aradığını bulursan kalırsın yoksa doner işine bakarsın en iyi yollardan biri bu.
Ücretsiz izne 4 yıl uzaktayım :) Hayaller güzel ama realite beni biraz biraz sıkıntıya sokuyor. Elbette yine de inanıyorum ve çıkmasını istiyorum. Tanıdığın olmaması biraz sıkıntı şu an
SABIR ET BİRAZ- İYİ KARAR VER - SENİN İÇİN ONCELİKLERİ BELİRLE :) BAŞARILAR ŞİMDİDEN BENIM 13 YILIM MEMURLUKTA AYLIK 450 DOLAR MAAŞ ALIYORUM - AÇIKÇASI AMERİKADA GÖZÜMÜ KAPATSAM 2500 KAZANIRIM 2000 DOLAR YESEM 500 DOLAR YANI BURADAKİ MAAŞIMI BİR YATIRIMA YONDENDİRMİŞ OLURUM BENIM GÖRÜŞÜM BU. BENI MOTİVE EDEN SEY.
-
@Drywall, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
Memur arkadaşlar için bir bilgi notu vermek istiyorum. 15 yıl fiili hizmet süresi olanlar istifa ettiklerinde emekliliğe hak kazanıyorlar. Eğer 15 yılı tamamlamışsanız hiç tereddüt etmeden kuralına göre istifa ederek 60 yaşına geldiğinizde ikramiye ve maaş hakkına kavuşuyorsunuz. Tabi emekli maaşı örneğin 25 yıllık emekli memur 4000 lira alıyorsa 15 yıllık memur 3000 lira alır. İkramiye olarak ise, 25 yıllık memur 130.000 lira alıyorsa 15 yıllık memur 80.000 lira alır. Nihayetinde emekli maaşı, ikramiye ve diğer özlük haklarını sağlamış oluyorsunuz. Yine de bu durumda olan arkadaşlar varsa sgk ile görüşüp tam bilgi alarak hareket etsinler. Benim verdiğim bu bilgi kitabi bir bilgi. Pratiğini siz araştırarak öyle hareket edin. Ayrıca 10 hizme3t yılını dolduran memurlar için de benzer bir uygulama var ancak 25 yılı tamamlayana kadar primleri dışarıdan ödemeye devam etme şartı var. Her iki durumun size uygun olanı hangisiyse araştırarak daha detaylı bilgilere erişerek hareket edin.
BU KONUYU DUYMUŞTUM AMA İYİ BİR BİLGİ ALMAK GEREK
BEN 2009 GİRİŞLİYİM BANA UYMUYOR SANIRIM- DEVLETİN VERDİĞİ PARA ONLARIN OLSUN CİDDİ DİYORUM - BİR ARABA ETMIYOR BU BİR GERÇEK.
ŞUAN EMEKLİ İKRAMİYEME BAKTIM 60 BİN TL CİVARI SANIRIM .
1.5 YILDIR BİREYSEL EMEKLİLİK YAPTIM AMACIM 20 YILA ODAKLANMAK EN AZINDAN 20 YILI TAMAMLARSAM ONUM AÇIK - SONRA GREEN KART ÇIKMASA BİLE UYGUN BİR ŞEKİLDE İSTİFA EDİP - 45 YAŞINDA OLACAĞIM - USA İÇİN BAŞKA YOLLAR DENEYECEĞİM KAFAMDA OLAN BU.
BELKİ EVLİLİK OLUR NEDEN OLMASIN :)
PEKİ MAAŞSIZ NASIL OLACAK
- KENDİME BİR EV ALDIM KUÇUK ESKİ AMA OLSUN BANA YETİYOR KİRAM YOK - EV BORCUMDA YOK :)
-BEKARIM VE BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞUM BİRİ BİRİLERİ YOK TEK BAŞIMAYIM - 1.5 YILDIR BİREYSEL EMEKLİLİK YAPIYORUM AYLIK 1500 TL ODUYORUM VE YILLIK 20.000-25.000 TL EK ÖDEME YAPIYORUM ŞİMDİDEN % 75 KARA GEÇTİM VE ONUMDE 6-7 YIL DAHA VAR
-ORTA HALLİ BİR HİSSE PORTFOYUM VAR
GENEL OLARAK BUNLAR
GERÇEKLER ACI GC ÇIKMIYOR O YÜZDEN ELİMDEKİNİDE KAYBETME LÜKSÜM YOK EN AZINDAN MEMURLUĞU HAK ETMEM GEREK - ZOR ANLAR İÇİN
-EĞER YAPAMAZ İSEM GELİR BURADA BASİT İŞLERDE ÇALIŞIRIM VE HAYATIMI KAZANIRIM - TEK OLDUĞUM VE EVİM OLDUĞUM İÇİN SIKINTI ÇEKECEĞİMİ DÜŞÜNMUYORUM.
- KENDİME BİR EV ALDIM KUÇUK ESKİ AMA OLSUN BANA YETİYOR KİRAM YOK - EV BORCUMDA YOK :)
-
@dytmelek, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@Drywall, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@dytmelek Bu arada bu söylediğim husus 2008 yılından önce memuriyete başlayanlar için geçerli. Sizin memuriyet başlangıcınız 2008 sonrası kanuna tabi ise bu 15 yıl kuralı size uygun değil.
2008 Aralıkta başladım devlette ve ondan önce de 5 ay kadar özelde çalıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Nisan 2008 de sgkda bir değişiklik olmuştu emeklilik yaşı vb değişmişti, o kanundan önce sigorta girişim yapılmıştı eğer bahsettiğiniz kanun oysa onu da sağlıyorum. Tabi sizin dediğiniz gibi öyle bir plan yaparsam detaylarını mutlaka araştırırım👍🏻Ama bu ön bilgiyi almak benim için iyi oldu tekrar teşekkürler☺️
BANA UYGMUYOR 2009 BAŞLANGIC:)
-
@serkanist, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@dytmelek, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@Drywall, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@dytmelek Bu arada bu söylediğim husus 2008 yılından önce memuriyete başlayanlar için geçerli. Sizin memuriyet başlangıcınız 2008 sonrası kanuna tabi ise bu 15 yıl kuralı size uygun değil.
2008 Aralıkta başladım devlette ve ondan önce de 5 ay kadar özelde çalıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Nisan 2008 de sgkda bir değişiklik olmuştu emeklilik yaşı vb değişmişti, o kanundan önce sigorta girişim yapılmıştı eğer bahsettiğiniz kanun oysa onu da sağlıyorum. Tabi sizin dediğiniz gibi öyle bir plan yaparsam detaylarını mutlaka araştırırım👍🏻Ama bu ön bilgiyi almak benim için iyi oldu tekrar teşekkürler☺️
BANA UYGMUYOR 2009 BAŞLANGIC:)
Greencard çıkarsa eğer, uyup uymaması dert değil memurluğu yakıp gidilir de 😬
-
@MySea öğretmenim demişsiniz sizden biraz bilgi almak isterim.kari koca öğretmeniz ve cidden gelmekte çok istekliyiz bazı konularda çok bilgiye ihtiyacımiz var.
-
@Deniz-Deniz Evet dogru yeni ogretmendim gelmeden once. Ne gibi bilgiye ihtiyaciniz var?
-
@MySea Facebook unuz varsa ordan görüşmek isterim.nereden başlayacağimizi bilmiyoruz.
-
Bu sorunun cevabi herkes icin bambaska olabilir. Hangi duzeyde memursunuz, ne kadar mutlusunuz, Amerika'dan ne bekliyorsunuz? Para ve sizin icin onemi, yasam kaliteniz, cocuklariniz varsa onlarin gelecegi, konfor alaninizdan cikip cikamayacaginiz, arkanizda neler birakabileceginiz vb...
Esim ve ben cok emek vererek atanmis 5 ve 10 yillik memurlardik. Is hicbir zaman gozumuzde olmadi cunku cocugumuz 3 yasindaydi ve sadece onu dusunduk.
1 yillik ucretsiz izin alarak geldim ama simdiki aklim olsa istifami eder gelirdim. Konsolosluga git, dilekce ver hic ugrasmamis olurdum. Ama insan arkasinda bir garanti dursun istiyor tabi ki. Kolay degil...
Kendinize guveniyorsaniz; calismaktan gocunmam, emegimle parami kazanirim, hakkiyla yaptigim isten utanmam diyorsaniz para konusunda endiselenmeyin. Sizi luks icinde yasatmasa da ilk zamanlar gecindirecek parayi kazanacak is bulursunuz mutlaka.
10 yil emek vermis bir ogretmen olarak, egitim sisteminin en kotu seviyedeki hallerini gordum. Ben cocugumu ozel okula gonderecek parayi kazanamiyordum ve onun egitimi benim en buyuk sorumlulugum diye dusunerek her seyi arkamda biraktim.
Yaklasik 2 senedir buradayiz, kolay degil ama huzurlu.
Kendiniz icin bir pozitif/negatif etkiler cizelgesi hazirlayin. Hangi tarafta olmak sizi mutlu edecekse onu secin.
Her sey gonlunuzce olsun 🙂 -
@cleo, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
Bu sorunun cevabi herkes icin bambaska olabilir. Hangi duzeyde memursunuz, ne kadar mutlusunuz, Amerika'dan ne bekliyorsunuz? Para ve sizin icin onemi, yasam kaliteniz, cocuklariniz varsa onlarin gelecegi, konfor alaninizdan cikip cikamayacaginiz, arkanizda neler birakabileceginiz vb...
Esim ve ben cok emek vererek atanmis 5 ve 10 yillik memurlardik. Is hicbir zaman gozumuzde olmadi cunku cocugumuz 3 yasindaydi ve sadece onu dusunduk.
1 yillik ucretsiz izin alarak geldim ama simdiki aklim olsa istifami eder gelirdim. Konsolosluga git, dilekce ver hic ugrasmamis olurdum. Ama insan arkasinda bir garanti dursun istiyor tabi ki. Kolay degil...
Kendinize guveniyorsaniz; calismaktan gocunmam, emegimle parami kazanirim, hakkiyla yaptigim isten utanmam diyorsaniz para konusunda endiselenmeyin. Sizi luks icinde yasatmasa da ilk zamanlar gecindirecek parayi kazanacak is bulursunuz mutlaka.
10 yil emek vermis bir ogretmen olarak, egitim sisteminin en kotu seviyedeki hallerini gordum. Ben cocugumu ozel okula gonderecek parayi kazanamiyordum ve onun egitimi benim en buyuk sorumlulugum diye dusunerek her seyi arkamda biraktim.
Yaklasik 2 senedir buradayiz, kolay degil ama huzurlu.
Kendiniz icin bir pozitif/negatif etkiler cizelgesi hazirlayin. Hangi tarafta olmak sizi mutlu edecekse onu secin.
Her sey gonlunuzce olsun 🙂Cok uzun zaman oldu ama kendi deneyimimle sizi teyit ederim. Denetimci bir memurdum. 2015 yilinda yeni yeni ise karismalar is yaptirmamalar denetim mekanizmasinin kaybolmasi yeni basliyordu. Huzursuz olmaya baslamistim. O zamanki baskanimiz ucretsiz izin hakkim olmasina ragmen buna engel olmustu. Dediginiz gibi Abd de isler ters giderse garantim olsun istemistim. Velhasil ucretsiz izni vermeyince mecburen 1 aylik iznimi alip geldim. Sonra farkettim ki eger 1 yillik ucretsiz izni alsam arafta kalacaktim. Cikan her zorlukta donme hissi agir basacakti. Aslinda baskan istemeden iyilik edip kararimi guclendirmis oldu.
-
Ben yeni ogretmendim ve ayrica daha yeni de evlenmistim. O nedenle, kaybedecek hicbirseyim yoktu ve greencard ciktiginda ben ve esim bir dakika bile dusunmedik. Zaten coktan kararliydik. Hani derler ya yelkenleri coktan yakmistik! 😀
Vizeleri Ankara'da alinca, hemen orada bir travel agentadan 2 hafta sonrasina ucus biletlerini de almistik. Eve geri donunce, ilk isim ertesi gunu okula gidip 1 hafta sonrasi icin istifa dilekcesi vermek oldu. Son bir haftada da hazirlik yapip, Miami'e uctuk.
Hersey boyle basladi. Cebimizde sadece $1,500'den biraz fazla vardi. 2 valiz ve bir sirt cantasi ile cikmistik bu yola. Tek farkli sey benim cok iyi Ingilizce bilmemdi. Esim de hic Ingilizce yoktu. Ama buna ragmen Florida'da ilk yilimizda esim bir ilac fabrikasinda calismisti, tarzanca Ingilizce ile, ve benden cok para kazanmisti. 👍
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum