Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.3k 361

• Arkadaslar merhaba,

Turkiye'ye gidecegiz tam Christmas oncesi, test 24 saate indirildi bildiginiz gibi. Ucak oglen 3'te Istanbul'dan. Tecrube eden oldu mu? Bu testi nerede, nasil yaptiralim ki ucustan evvel sonucu alalim? Havalimanina sabahtan gitsek oralarda bu kadar seri sonuc veren test merkezleri var mi?

2 sene aradan sonra gidelim artik dedik, onda da 24 saat mevzusu cikti :)
    Tesekkurler

• ⭐⭐

İstanbul'dan gidecek olanlar için söylemek istiyorum havalimanında pcr. Yada antijen test veriliyor 1 2 saatte sonuçlanıyor. Fiyatı 250 300 TL

• Buraya bir not duseyim, THY cagri merkezinden aldiginiz bilgilere dikkkat edin. Bagaj kilosu, hayvan tasima bilgileri vs konularda cok yanlıs bilgiler verebiliyorlar. Mumkunse sehirdeki ofislere gitmenizi ve oradan bilgi almanızı oneririm. Ben mesela ucaga alabilecegim bagajın kilo hakkının dogrusunu cagrı merkezinden ogrenemedim. aman dikkat.

• ⭐⭐

@cnpist 8:kilo değil mi ? Kabin içi

• @emirgenco kabin ici evet ama ucak altı 32kg a kadar valiz doldurabiliyorsunuz. cagrı merkezi ısrarla 23 kg diyor. alanda fark odeyebiliyorsunuz ama cagri merkezi bunu bilmiyor.

• bir cok hava yolu sirketleri calisanlarinin bellerine zarar gelmesin diye 23 kilodan fazla agir yuk istemiyorlar,uzun mesafelerde bazi hava yollari kargoya gidecek valize 30 kiloya kadar musaade ediyor.Bazi valizler 40 kilo veya fazla olabilir ama daha evvel agir valizim var diye bildirilir ve o valizi troli araba ile tasiyacak ozel gorevli gelir.

• IATA kuralı 32kg i bagaj icin max olarak belirlemistir. Valiziniz 32kg gır ise icindekileri cıkartmanız gerekir.

• @cnpist emin misiniz ben 23 kg diye biliyordum. THY ile 23 Aralık’ta uçuşum var. Valiz başı ücretsiz 32 kg’a kadar hakkımız mı var acaba? Fark veriliyorsa ne kadar, bilgi verebilir misiniz?

• @ellabella evet. ben son gelisimde 23kgluk valizi 32kg olarak doldurdum. havalimanında aradaki kilo farkını c-in esnasında odedim. 120dolar odedim. C-in masasında sadece kredi kartı ile odeme alıyorlar, eger nakit odemek isterseniz alandaki TK satis ofisinden odeme yapabiliyorsunuz. 32kg in uzerine cıkmayın ozaman valizden esya cikartmanız gerekir.

• @cnpist bilgi için çok teşekkürler! Bir valizin 9 kg farkı için mi 120$ ödediniz? 1 adet 23kg extra bagaj ücreti 160$ Bu durumda extra bagaj ödemek daha mantıklı gibi duruyor..

• @ellabella evet 9 kg icin 120 dolar odedim. ayrıca dediginizi de yaptım yani bir tane de 23kg ekstra bagaj satın almıstım. tek basıma oldugum ve evi kapattıgım icin ne var ne yok yukledim :)

• Yakin zamanda istanbul amsterdam amerika ucurum var kurallar degisti pcr testi 24 saat icinde olmali diyor Amsterdam olmadan test yaptiracagim transit bekleme suresi 13 saat olacak amsterdamda tekrar pcr belgesine bakarlarsa ucaga giriste sure dolmus olacak amerikaya testten yaklasik 36 saat sonra varmis olacagim bir sorun olur mu

• @biber ilk ucus olarak hesaplaniyor. ucaga bindiginiz anda seyahat baslamis sayiliyor. O yuzden ilk ucusa gore test yaptirisaniz hicbir sorun cikmayacak.

• ⭐⭐

@cnpist önerim 2 büyük valize 23 biri 23 kg biri olmak üzere ayarlayın ekstra 8 kiloluk bir ufak çanta yapın kabin içine toplam 54 kilo ile uçabilirsiniz ekstra valiz gerçekten aşırı pahalı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bagaj için neden yazmak yerine yetkilinin yazısını koymuyorsunuz ki aşağıdaki linkleri inceleyin ikimci linkte de aktarma yapacaklar diğer uçakların da bagajlarını görebiliyor. Mesleğimden dolayı sözle Türkiye de işlemler yürümüyor. İspat etmen gerekiyor bu bilgilere göre düzenledikten sonra hayır diyen olursa thy görevlisine kendi siten de yazıyor kabul etmek zorundasın demeye hakkın olur.

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/bagaj/bagaj-hakki-hesaplama/

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/ekstra-bagaj/kurallar-ve-kosullar/

• @ayvalik10 ne demek istediğinizi inanın anlamadım 😂

• Turkiyede havalani calisanlari kurallari bilir ama nasil calistigini bilmez genelde. Saglik ve sendikal nedenlerle bagajlar parca basi 32 (70 lbs) kg yi gecemez. Bu havayollarinin insiyatifi degil, yer hizmetlerinin kisitlamasidir. Bilet aldiginizda bilet sartlarinda bagaj kurallari yazar. 2 x 23 kg vs diye. 32 kg ye kadar excess baggage ucreti odenerek tasinabilir. Bazi durumda ek bagaj almak sabit fiyatli oldugu icin daha ucuza gelebilir. Havayollarinin sitelerinde bu ucretleri bulabilirsiniz. Okuyup anladiginizdan emin olun, zira oradakai gorevli detayini bilmiyor olabilir ve daha fazla ucret odemek zorunda birakabilir sizi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ellabella ilk linkte sizin ek para ödemeden ki haklarınız ikinci mail de ise ek bagaj alacaksanız ne kadar limitiniz ve parayı gösteriyor aynı ikinci linkte transit yada amerika uçacaklar için de valiz yada el çantası sınırlarını gösteren bilgiler var

• @emirgenco kıydım paraya napayım :) uc valizle geldim, bir tanesini de 32kg yaptım. bazı seyleri bırakamıyor insan :)

• @ayvalik10 @sigmoidalmammal bilgilerine ek olarak, kural yazısında belirtilmis atlamayın diye yazıyorum, 158cm toplam ebat boyutuna dikkat ediyor.

Benzer Başlıklar

• Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • Öğrenci olarak sadece gidiş bileti

Yolculuk
    16
    0 Oy
    16 İleti
    1k Bakış
    O
    Araştırmalarım sonucu ziyaretçi vizeleri ve waiver lar hariç j1 gibi vizeler de dönüş bileti almak mecbur değilken yardımcı olur diye yazılmış . Buraya bilgi olarak düşeyim. Bende tek gidiş uçup temmuzda dönüş bileti almaya karar verdim umarım herşey yolunda gider .
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
  • Amerika'ya Girişte Uçakta Doldurulan U.S: Customs and Border Protection Formu

Taşındı Yolculuk
    50
    1
    13 Oy
    50 İleti
    26k Bakış
    C
    En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k