Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
sn. @crazycells,
özellikle şuan türkiye'deki DV talihlileri ve sonraki senelerde DV talihlisi olacak arkadaşlarımız için oldukça faydalı bir başlık oldu.
yasakların ve göçmen politikalarının DV üzerindeki etkilerinin anlaşılması için çok önemli bir kaynak bu.
sonraki yıllarda, geriye dönüp neler yaşandığını tek seferde görmek için tıpkı bir almanak niteliğinde.DV2020 ve DV2021 rezerv vizeleri için mücadelemiz son ana kadar devam edecek.
emek veren bütün arkadaşlara ve bu imkanı veren size minnettarım.
hepimizin yolu açık olsun! -
Bu kadar detaylı ve bilgilendirici bir yazı için çok teşekkürler 🙏
-
DV2022 ve sonraki senelerdeki DV talihlisi arkadaşlarımız için enfes bir bilgi hazinesi oluşmuş burada. :clapping_hands:
Ellerinize sağlık @crazycells @gucarslan ve @Muhtaradana...
-
Zorluklarla dolu uzun ve yorucu bir süreç. Ne kadar acının, gözyaşının yaşandığını tahmin etmek zor değil. DV22 talihlileri olarak önümüzde olan muhtemel zorlukları öngörmek zor değil. Süreçte mücadele vermiş herkese saygılarımı sunuyorum. Sadece güzel gelişmelerin yaşandığı ve mutluluk hikayelerinin paylaşıldığı günlere ulaşmak dileğiyle...
-
Forum dışında herhangi bir yerde bilgi aramaya gerek olmadığını, bir kez daha ortaya koyan bir çalışma olmuş, emeklerinize sağlık.
Umarım bu iki yıl boyunca yaşananlar, yalnızca tarihin sayfalarında münferit örnek olarak kalır. Ve can-ı gönülden umarım ki rezerv vizeler, başta @gucarslan olmak üzere, alacağı green card'ın kıymetini gerçekten bilecek insanlara ve hızlıca dağıtılır.
-
forum zaten genel olarak çok iyi ama şuradaki emek gerçekten inanılmaz.. emeği geçen herkesin eline sağlık.. :clapping_hands_light_skin_tone:
-
13 Ekim 2021 itibariyle DV2020 talihlilerini ilgilendiren Gomez davasinda son durum:
@gucarslan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Gomez Davası Final Kararı
DV2020 kazananlarının uzun süredir beklediği Gomez davasının final kararı açıklandı.
J Mehta, rezerv edilen 9095 vizenin 30 Eylül 2022'ye kadar verilmesini emretti.
bütün DV2020 kazananlarının gözü aydın olsun!
-
@crazycells Dosya Numarasi: 2022EU13XXX (2022EUXXX eş CN)
DS-260 Gonderimi: 03/08/2021
KCC Evrak Istegi:
KCC Evrak Onayi:
Saglik Muayenesi:
Vize Mulakati:
Vize Onayi:
Pasaport Teslimi:
ABD Ilk Giris: -
@İlker-Taninmiş DV2022 sureci ile ilgili sorularinizi su baslikta sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/
-
DV2020 surecinde toplam 19.125 kisi vize almis: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2020AnnualReport/FY20AnnualReport_TableVII.pdf
DV2021 surecinde ise toplam 21.869 kisi vize almis: https://savediversityvisa.org/daily-visa-statistics/
Yani verilmesi gereken 55.000 vizenin %50'si bile verilmemis...
-
Çok güzel bir yazı çok teşekkür ederiz. birşey sormak istiyorum. yazıda 2020 hesaplamasında mehta, "pandemi oncesine kadar ki donemde verilmesi gereken ama DOS'un
DV dosyalarindaki yavasligi nedeniyle verilmeyen" vizelere dair hesaplama yaptı ve 9095 buldu olarak belirtilmiş.
Ben ise şöyle düşünmüştüm: hakim "göçmen giriş yasağı vize basımını durdurmak demek değildir" düşüncesinden yola çıkarak hesaplama yaptı ve davada olumlu karar verdi vize ayırdı. yani bu düşüncenin davada hiçbir etkisi olmadı mı? bütün olay pandemi öncesi yavaşlık mı? ben avukatlar falan hep bu açık nokta üzerinden yürüdüler sanıyordum. -
@gezgin-paksoy, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Çok güzel bir yazı çok teşekkür ederiz. birşey sormak istiyorum. yazıda 2020 hesaplamasında mehta, "pandemi oncesine kadar ki donemde verilmesi gereken ama DOS'un
DV dosyalarindaki yavasligi nedeniyle verilmeyen" vizelere dair hesaplama yaptı ve 9095 buldu olarak belirtilmiş.
Ben ise şöyle düşünmüştüm: hakim "göçmen giriş yasağı vize basımını durdurmak demek değildir" düşüncesinden yola çıkarak hesaplama yaptı ve davada olumlu karar verdi vize ayırdı. yani bu düşüncenin davada hiçbir etkisi olmadı mı? bütün olay pandemi öncesi yavaşlık mı? ben avukatlar falan hep bu açık nokta üzerinden yürüdüler sanıyordum.pandemiden sonraki kismin ciddi bir etkisi oldugunu sanmiyorum maalesef. Neticede tum vizeler ve surecler bu kapanmalardan etkilendi ve bu durum ne konsoloslugun ne de DOS'un elinde degildi... Eger pandemi baslayana kadar DOS, DV vizelerini onceki yillara kiyasla benzer sayida vermis olsaydi, bu vizelerin rezerve edilmeme ihtimali cok yuksekti. DOS'un DV surecinde hicbir yasaya dayanmayan, keyfi uygulamalari bu kararin cikmasina vesile oldu...
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
-
D Djordan023 bu başlıktan bahsetti
-
-
-
-
-
-
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)
yargıç chang,
curtis morrison ve ekibinin PI talebini reddetti.@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Husu v KCC Davası (Wasden Banias Litigation)
dava avukatı jesse tarafından yapılan açıklamaya göre dava dismiss edildi.
böylece mali yıl bitmeden dismiss edilen ilk DV2022 grup davasi oldu.Güncelleme 02
Hükümet 16 Eylül 2022 de yapılacak Goodluck davası (Gomez,Goh ve Rai temyizleri Goodluck temyizi ile birleştirdiğinden diğer tüm temyizler Goodluck ismiyle anılıyor) temyiz görüşmesinde kendilerince avantaj sağlamak için temyiz mahkemesine aşağıdaki mektubu gönderdiler.
Temyiz dava kodları
Goodluck 21-5263, 21-5270
Rai 21-5277
Goh 21-5271, 21-5272
Gomez 21-5288
Mektubu indirmek için ➡️ 2022.09.14 Goodluck appeal- gov letter.pdf
Mektupta yakın zamanda dismiss-reddedilen avukat Jesse Bless 'in açtığı Husu/Preston dv2022 davası ve Avukat Curtis Morrison'un açtığı ve Pi talebi reddedilen UAO davası (not:UAO davacıları pi reddini temyize taşıdılar ayrıca pi talebini reddeden hakimden dv22 için kullanılmayan vizelerin davacılar için rezerve vize edilmesini talep ediyorlar) bu davalar için verilen karardaki ifadeleri Goodluck temyizinde kendi argümanlarını desteklemek ve yargıçları etki altında bırakmak için kullanmaya çalışıyorlar
Mektuptaki dikkat çeken bazı kısımlar
UAO davasının karar metninde ⬇️
The UAO court denied Plaintiffs ' motion , reasoning that the Department does not have a duty to adjudicate every DV case cach fiscal year or to issue all of the DVs allocated for each fiscal yearHusu/Preston davasının karar metninde ⬇️
The Preston court dismissed Plaintiffs ' suit , also reasoning that the Department does not have a duty to adjudicate every DV case each fiscal year . Preston at 21Both cases distinguished some of the matters currently before this Court in these appeals . See UAO at 20 ( citing Gomez and reasoning that a " complete stoppage " of DV issuance " would be different " ) ; Preston at 23-26 ( distinguishing Gomez and Goodluck ) . But the reasoning and statutory interpretation in these two cases nonetheless supports the government's position in these appeals . See UAO at 20 ( observing that the Seventh Circuit explicitly rejected reasoning like that in Gomez by holding that 8 U.S.C. § 1154 ( a ) ( 1 ) ( 1 ) ( ii ) ( II ) " does not set a time limit for administrative action " )
Yorum:Ayrıca hükümet tarafı mektupta mahkemelerde devam eden 60 farklı DV davası olduğunu ve UAO davacılarının rezerv vize talebini belirterek, goodluck temyiz davasındaki kararın diğer davalarıda etkileyebileyeceğini dolayısıyla temyiz hakimlerini kendi lehlerine karar aldırmak için yönlendirmek istedikleri söylenebilir.
Goodluck cephesi şu ana kadar mektuba cevap vermedi.
İletide geçen davaların forumdaki başlıklarına ulaşmak için ⬇️
DV2022 Husu v KCC Davası (Wasden Banias Litigation) https://yesilkartforum.com/forum/post/253135DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022) https://yesilkartforum.com/forum/post/265081
DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021) https://yesilkartforum.com/forum/post/185653
DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021) https://yesilkartforum.com/forum/post/196710
-
-
-
-
-
-
-
G GOKAY 0 bu başlıktan bahsetti
-
-
Y Yeşilkart Forum bu başlıktan bahsetti
-
-
-
-
-
-
2024 seçimlerin de trump tekrar başa gelirse dv 2025 talihlilerini etkiler mi sizce
-
@ahmeterol1912, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
2024 seçimlerin de trump tekrar başa gelirse dv 2025 talihlilerini etkiler mi sizce
Etkileyebilir. Trump her zaman DV çekilişini kaldırmayı ve yerine Kanada gibi puanlı bir sisteme geçmeyi istiyordu. Ama bunu yapamadı, yasalar müsade etmedi. Pasaport kuralını getirmişti, mahkeme iptal etti mesela.
Ama pandemi sayesinde EO çıkartıp elinden geldiğince engel oldu. Şu an pandemi yok evet ama yine eline bir sebep geçerse bu şansı boş geçmeyeceğini düşünüyorum şahsen.
Ekonomik etkenler buna sebep olur mu? Sanmıyorum çünkü o durumda kendi de ekonomiyi düzeltemediğini kabul etmiş oluyor. Ama tekrar bir başkanlık umudu olmayacağı için ona da kesin olmaz diyemiyorum.
Trumpın DV’den önce kaçak göçmenlere ağırlık vereceğini düşünüyorum. Onları hallederse sıra yine DV’ye gelecektir.
-
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi :)
https://www.cnn.com/2024/06/20/politics/trump-green-cards-gradutate-college/index.html
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi :)
https://www.cnn.com/2024/06/20/politics/trump-green-cards-gradutate-college/index.html
Reis, bu yolla ABD'de universitelere daha fazla yabanci ogrenci cekmeyi hedefliyor, bu sayede $$$ girecek ekonomiye. :P Dakika 1, gol 1 :P
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Seçim vaadi :) Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde :)
-
-
-
-
-
T T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti
-
T T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti
-
-
-
-
-
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
59
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum