Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• @Köksal-Çelik, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Arkadaşlar pasaport için tam 18 gün bekledim. Burda her öneriye inanmayın. Kendinizi kandırmayın yani 199 ve diğer bütün seçenekleri denememe rağmen üç hafta beklememe engel olmadı. Baya yoğunluk var piyasada. Benim pasaport işi 18 gün sonra ve gece 3 te halloldu. Yani 1 hafta bekleyip pasaportu gelende var, 3 hafta bekleyen de bu birazda şans işi. Benim ilk başvurum ancak sağolsun 6 kere başvuran var. Çıkmıyorsa darlama kardeşim işte. Çıkacak olana da engel olma. Boş yere piyasayı sıkıştırıyorlar.

Bir çok başlığı okuyacak kadar bir süredir buralardayım. Bugüne kadar gördüğüm en değişik yorum. Bu yorumla ilgili @crazycells in söyleyeceğini çok merak ediyorum.

• Başvurum yetişmeyecek gibi 2024 sohbet odasına görüşmek üzere

• @avar boşverin arkadaşlar belliki yaşı genç ve umarım şunu anlamıştır sadece burası için değil hayatta da insanlar bırakın da kendileri hakkında karar alabilsinler neyse saygının çok önemli olduğunu yineliyorum.

• ⭐⭐⭐

@avar Sanıyor ki bir tek kendisi Amerika'da yaşayabilir. 6 kez çıkmayınca 7. kez katılmanın ne demek olduğunu bilmediği için arkadaş. Sanıyor ki ilk katılışında kazanacak. Ne kadar istemesem de onun gibi bencil insanların kazanmasını yine de inşallah o da bizlerde kazanırız bu sene inşallah.

• ⭐⭐

Pasaportum şimdi elime ulaştı. Toplam 5 günde geldi. Zaman çizelgesini sizinle paylaşıyorum.

25 Ekim - Pasaport Başvurusu
    26 Ekim - 199 ve NVİ twitter üzerinden hızlandırma talebi
    27 Ekim - Pasaport basılmış ve PTT'ye verilmiş
    30 Ekim - Pasaportun evime gelmesi.

Toplam 5 gün sürdü. Şehir konya.

• Etrafımda pasaportu olan herkesi ayıktırıp başvurasım geldi sabah sabah 😂

• @Ping-PONG artık kazanmak bile başa bela bir durum. 4 kişilik bir aile amerikaya adım atana kadar 8.000 usd harcaması gerekiyor. Vize ücreti, sağlık raporları, Greencard ücretleri,uçak biletleri.dolar 2023 yılında 15 olursa yandı gülüm keten helva

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Gündüz mülakat deneyimlerinde denk geldin mi ilk ungan giden kişi bir şey yazdı seneye yaşa göre yapılacak işlemler değiştiği için para tutarları da değişiyor. yazı aşağıdaki gibi

Odadan çıkınca 250 doların TL karşılığını ödedim. Ertesi gün saat 3 civarı gidip dosyamı teslim aldım. Şunu da ekleyeyim, bu sene gelen değişikliğe göre 18-24 yaş arası istenilen tahliller; kan, idrar ve akciğer röntgeni ancak 25-44 yaş arası idrar tahlili istenmeyecek yani kan ve akciğer röntgeni verecekler, 45 yaş ve üzeri de sadece akciğer röntgeni verecek ödemeler buna göre olacak.

• @ayvalik10 denk gelmedim çünkü henüz çıkmadı. 8bin doları geçermi 4 kişilik 1 aile?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Gündüz
    ungan her kişiye 350 dolar desek 350 * 4 = 1400 dolar
    konsolosluk her kişi 330 dolar 330 * 4 = 1320 dolar
    uscis green kart basım parası 220 * 4 = 880 dolar
    texas kasım ayı için uçak 560 * 4 = 2240 dolar
    amerikaya ayak bastın toplam: 5840 dolar

houston da bulunan 3 odalı 2100 dolara kadar ki apartman için aşağıdaki linke bakarsın

https://www.apartmenthomeliving.com/houston-tx/apartments-for-rent/3-bedroom/to-2100

aşağıdaki ikinci linkte hangi apartman seçtiysen onun puanı hakkında detaylı bilgi veriyor

https://www.apartmentratings.com/

• @Hasan-Gündüz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@Ping-PONG artık kazanmak bile başa bela bir durum. 4 kişilik bir aile amerikaya adım atana kadar 8.000 usd harcaması gerekiyor. Vize ücreti, sağlık raporları, Greencard ücretleri,uçak biletleri.dolar 2023 yılında 15 olursa yandı gülüm keten helva

Dostum beni yanlış anlamayın ama bir gerçeğe vurgu yapmak istiyorum.

Bu bahsettiğiniz rakamın 10 katını verenlere çekilişsiz direkt greencard ı verecek olsalar ve bu kotanın içinden gidecek olsa; Lottery sadece bu parayı verenler içinde döner.

Emin olun para 10.000 lerce kişi için 2. Planda bile değil.

Ben yat sektöründe yarı zamanlı çalışıyorum. 20 yaşında gemici çocuklar 2500 euro maaş alıyorlar.

Kaçmak isteyen bir şekilde yolunu buluyor. Ben iş o aşamaya geldiğinde gerçekten gitmek istiyorsanız bir şekilde yolunu bulacağınıza eminim.

Dolar arttıkça aynı oranda olmasa da gelirlerde bir miktar artıyor.

• Ben biraz daha pozitif açıdan bakmaya çalılıyorum. Yeter ki çıksın yolunu buluruz diye düşünmenizi istiyorum. O yüzden negatif düşüncelerinizden kurtulmanızı tavsiye ederim.

Gidecek gidemeyecek herkesin de yapmak istiyorsa başvurusunu yapmasından yanayım. Bu bir şans ve kimse kimsenin şansını etkileyemez.

Bugün şartlarınız el vermese bile çıktıktan aonra bir kapı açılabilir.

• @Ping-PONG Ben ilk kez bu sene başvuru yapacağım. 32 yaşımdayım, evliyim ve 28 aylık bir kızım var. Kendimden çok kızım için endişeliyim gelecek hususunda. Bu neden ile, bu yaştan sonra hayata sıfırdan başlamayı göze alıyorum. Daha doğrusu almak durumundayım. Konfor alanımı terk etmek zorundayım. Nasıl olabileceği konusunda da henüz bir fikrim yok , yeniyim çünkü. Ama iş başa düşmeyince olaylar kolaylıkla gelişmiyor maalesef. Loto çıkarsa bir şekilde koyacağız elimizi taşın altına bakalım.

• Merhaba başvuru ile ilgili teknik bir soru sormak istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Pasaportum 2023 şubat ayına dek geçerli. Fakat 2 sene önce evlendiğim için soyadım bekarlık soyadım. Bu şekilde başvursam. Sizce uygun olur mu? Mülakata gittiğimde yeni pasaport ve evlilik cüzdanını beyan edeceğim zaten. Teşekkür ederim.

• @Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@Ping-PONG Ben ilk kez bu sene başvuru yapacağım. 32 yaşımdayım, evliyim ve 28 aylık bir kızım var. Kendimden çok kızım için endişeliyim gelecek hususunda. Bu neden ile, bu yaştan sonra hayata sıfırdan başlamayı göze alıyorum. Daha doğrusu almak durumundayım. Konfor alanımı terk etmek zorundayım. Nasıl olabileceği konusunda da henüz bir fikrim yok , yeniyim çünkü. Ama iş başa düşmeyince olaylar kolaylıkla gelişmiyor maalesef. Loto çıkarsa bir şekilde koyacağız elimizi taşın altına bakalım.

Evet işte bu bakış açısı, olurda talihli olursanız bir yolunu bulmanızı sağlayacaktır. Bol şans dilerim.

• @caligirl, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Merhaba başvuru ile ilgili teknik bir soru sormak istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Pasaportum 2023 şubat ayına dek geçerli. Fakat 2 sene önce evlendiğim için soyadım bekarlık soyadım. Bu şekilde başvursam. Sizce uygun olur mu? Mülakata gittiğimde yeni pasaport ve evlilik cüzdanını beyan edeceğim zaten. Teşekkür ederim.

Daha önce de sorulmuştu ama net cevabını hatırlamıyorum maalesef.
    Takipte kalın saat farkından dolayı geç saatlerde cevabınızı alıcağınızdan eminim.

• @Ping-PONG yapma kardeşim Allah aşkına gelir gider açısından 10 gelip 100 gidiyor istisna senin bahsettiklerin olabilir dolar veya euro geliri olanlar için sıkıntısı yok güzel ülkemin.

• @deniz16, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@Ping-PONG yapma kardeşim Allah aşkına gelir gider açısından 10 gelip 100 gidiyor istisna senin bahsettiklerin olabilir dolar veya euro geliri olanlar için sıkıntısı yok güzel ülkemin.

Bundan bahsetmek istemedim.
    Demek istediğim zaten bu gelire sahip olan insan sayısı çok fazla. Genelde bu maddiyat sürecine giriyor çıkanlar sizler gibi ve herkes bir yolunu buluyor gitmenin.

Negatif olmayın yeter ki çıksın mutlaka bir yolunu bulunur.

Düzenli sicili olan her birey 3-4k geliri olanlar dahil mir miktar doları kredi kartı ve kredi ile bile bir araya getirebişir.

• @Ping-PONG hangi şehirde yani nerde yaşadığına dahil ben bursa merkezde 3-4 bin lira ile kenara para atabileceğine inanmıyorum. kira olmuş min 1000 lira gerisini yaz mıyım o yüzden cidden yapabilen varsa helal olsun. ben kredi çekeceğim mesela

• Bu arada Kanada immigration ile ilgili study yolunun bütün ayrıntılarını ezberledim. Bir süreç içerisine girince bilgiler ardı ardına geliyor. Kanada’ da yaşayan çok yakın ama bir süredir görüşmediğim arkadaşlarım olduğunu farketmemde uzun sürmedi.

O kadar güzel bilgiler edindim ki aslında ne kadar kolay olduğunu anladım.

Bu konuda sırf soru olsun diye değilde gerçekten planı olup soranlar olursa baya bi yeşillendirebilirim.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k