Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Avrupa'da üniversite okuyan birisinin ailesine GC çıkarsa ne olur ?


  • Herkese merhaba,

    Bu sene Avrupa'ya(Almanya) üniversite okumak için gidiyorum. Almanya'da lisans 3 yıl sürüyor. 2021 yılında başvuruların açıldığı yani 6 ekim - 6 Kasım 2021 GC başvurularında başvuran bir ailenin çocuğu olarak GC çıkar ise 2024'te mi bize sıra geliyor gidene kadar ?

    Ben bu yıl başvuran ailemden dolayı kazandıklarında okulumu okumaya devam edebilir miyim ?

    Almanya'da informatik(Bilgisayar Bilimi)(Türkiye'de Yazılım ve Bilgisayar mühendisliği) okuduğumda Amerika'da denklik alabilir miyim ?

    Almanya'da okumak için 12.000 dolar harcayacağım bu miktar ile Amerika'da okumam daha mı mantıklı ? (Her sene 700 dolar harç ödeyeceğim.) Almancam hazır ancak İngilizcem de Almancam kadar iyi.


  • @zAHo Ben sizin yerinizde olsam, hic dusunmem bile, Almanya'daki okula giderim. Burada zaten hypothetical bir soru soruyorsunuz, yani greencard cikarsa! Cikarsa, vize islemleri falan 2023'de tamamlanir ve siz, okul 3 yil ise, ikinci sinifta olursunuz. Son seneyi bir sekilde gidis-gelis yaparak veya re-entry basvurarak okursunuz.


  • @zAHo, içinde söyledi: Avrupa'da üniversite okuyan birisinin ailesine GC çıkarsa ne olur ?

    Herkese merhaba,

    Bu sene Avrupa'ya(Almanya) üniversite okumak için gidiyorum. Almanya'da lisans 3 yıl sürüyor. 2021 yılında başvuruların açıldığı yani 6 ekim - 6 Kasım 2021 GC başvurularında başvuran bir ailenin çocuğu olarak GC çıkar ise 2024'te mi bize sıra geliyor gidene kadar ?

    Ben bu yıl başvuran ailemden dolayı kazandıklarında okulumu okumaya devam edebilir miyim ?

    Almanya'da informatik(Bilgisayar Bilimi)(Türkiye'de Yazılım ve Bilgisayar mühendisliği) okuduğumda Amerika'da denklik alabilir miyim ?

    Almanya'da okumak için 12.000 dolar harcayacağım bu miktar ile Amerika'da okumam daha mı mantıklı ? (Her sene 700 dolar harç ödeyeceğim.) Almancam hazır ancak İngilizcem de Almancam kadar iyi.

    DV2023 takvimini surada bulabilirsiniz:

    alt metni

    Bu takvime gore planlarinizi yapabilirsiniz. Ayrica ailenizle vize alsaniz dahi, ABD'ye girip re-entry permit alabilirsiniz, bu sekilde okulunuz bitene kadar ABD'ye giris cikis yapmak zorunda kalmazsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi


  • Avrupa Birliği üyesi herhangi bir ülkede dil eğitimi alırken, yüksek lisans veya sertifika programı gerçekleştirirken Türkiye'de başvurusunu gerçekleştirdiğimiz Yeşil Kart'ın talihlisi olduğumuz durumda, bulunduğumuz lokasyondan/konumdan/coğrafyadan vize işlemlerini sürdürebilir miyiz yoksa başvuruyu gerçekleştirdiğimiz Türkiye'ye geri mi dönmemiz gerekir? KISACASI, Türkiye'de başvurduğumuz Yeşil Kart'ı kazanmamız halinde işlemleri Avrupa'dan devam ettirebilir miyiz?


  • @Yalnız-gezen, içinde söyledi: Avrupa'da Okurken Green Card Çıkması Halinde

    Avrupa Birliği üyesi herhangi bir ülkede dil eğitimi alırken, yüksek lisans veya sertifika programı gerçekleştirirken Türkiye'de başvurusunu gerçekleştirdiğimiz Yeşil Kart'ın talihlisi olduğumuz durumda, bulunduğumuz lokasyondan/konumdan/coğrafyadan vize işlemlerini sürdürebilir miyiz yoksa başvuruyu gerçekleştirdiğimiz Türkiye'ye geri mi dönmemiz gerekir? KISACASI, Türkiye'de başvurduğumuz Yeşil Kart'ı kazanmamız halinde işlemleri Avrupa'dan devam ettirebilir miyiz?

    Sadece yasal ikametiniz olan ülkelerdeki ABD konsolosluklarında girebilirsiniz mülakatınıza.
    Geri kalan işlemler için internete bağlanabildiğiniz herhangi bir yer yeterli.


  • Geri kalandan kast ettiğiniz, birtakım evrakların tedariki midir ve bunlar internet üzerinden mi iletilmektedir? O halde istenilecek evraklara internet üzerinden erişebilmekte miyiz? Ya erişemezsek, ya istenilenler e-devlet üzerinden edinemeyeceğimiz belgelerse...böyle bir şey mümkün mü? Farkındayım, çok fazla soru işareti oldu fakat bir eyleme girişmeden evvel yataylı-dikeyli meseleyi ele almaya çalışmaktayım çünkü yapacağım şeyin uzun süreli bir geri dönüşü olmayacak gibi...yapmadan evvel bir şeyleri kesinleştirmek gerekir kanaatindeyim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Yalnız-gezen, içinde söyledi: Avrupa'da Okurken Green Card Çıkması Halinde

    Geri kalandan kast ettiğiniz, birtakım evrakların tedariki midir ve bunlar internet üzerinden mi iletilmektedir? O halde istenilecek evraklara internet üzerinden erişebilmekte miyiz? Ya erişemezsek, ya istenilenler e-devlet üzerinden edinemeyeceğimiz belgelerse...böyle bir şey mümkün mü? Farkındayım, çok fazla soru işareti oldu fakat bir eyleme girişmeden evvel yataylı-dikeyli meseleyi ele almaya çalışmaktayım çünkü yapacağım şeyin uzun süreli bir geri dönüşü olmayacak gibi...yapmadan evvel bir şeyleri kesinleştirmek gerekir kanaatindeyim.

    Kazandıktan sonra tüm işlemler internet üzerinden yürütülmektedir ve gerekli evrakları temin etmek ve bunlara ait çevirileri sağlamak kazanan kişinin sorumluluğundadır.

    Hem internet vasıtasıyla gönderilecek hem de mülakata götürülecek evraklar ya İngilizce olmak zorundadır ya da mülakata girilecek ülkenin dilinde. Bunların dışında dillerdeki evraklar yeminli tercümana İngilizceye çevrirsi yaptırılmak zorundadır.


  • Anlaşıldı, yanıtnız için teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • Çifte vatandaşlar için GC süreci

    Greencard Loto Başvurusu Soruları
    5
    0 Oy
    5 İleti
    184 Bakış
    smartcellsS
    @snopdragon, içinde söyledi: Çifte vatandaşlar için GC süreci Rhonster sn. Rhonster aydınlatıcı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.lakin kendimi tam olarak anlatamadığımı gördüm.diyelim ki ab ismim le GC katıldım ve kazandım daha sonrasında benim üniversite diplomalarını istediğinde usa hükümeti diplomada türk adı yazdığı için isim uyuşmazlığı nedeniyle red verir mi o kısmı netleyemedim yani kazanan sun isimli biri fakat diplomada güneş ya azıyor olacak böyle bir durumla karşılaşan varsa nasıl bir yöntem izledi paylaşırsa minnettar olurum. Farklı isimlerle farklı ülke pasaportlarına sahip bir kişi bunların aynı kişiye olduğunu ispatlayabiliyorsa (anne-baba adları, doğum tarihi, doğum yeri, isim değişikliğine dair mahkeme kararları veya diğer kanuni belgeler vs) sorun çıkmaması lazım. Zaten her halükarda bu belgeleri sunmak zorundasınız çünkü kazanırsanız gönderilen formlarda sahip olduğunuz bütün vatandaşlıkları, pasaportları, isimleri bildirmek zorundasınız. Ve sonrasında da mülakat sırasında bunların resmi belgelerini sunmak zorundasınız.
  • Fotoğrafımda sorun çıkar mı?

    Greencard Loto Başvurusu Soruları
    4
    0 Oy
    4 İleti
    529 Bakış
    ayvalik10A
    @Güzin-Abay sayfadaki gibi işlem yapın içiniz rahatlasın https://yesilkartforum.com/forum/topic/2803/resim-olayını-amma-da-büyüttünüz-alın-size-örnek
  • Amerika’da iken green cart çıkarsa ne olur

    Kilitli Taşındı Greencard Loto Başvurusu Soruları
    3
    1 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Üniversite okurken greencard çıkarsa

    Taşındı Greencard Loto Başvurusu Soruları
    9
    0 Oy
    9 İleti
    4k Bakış
    gkhanfeezG
    Buna bende kızıyorum ama patlamamak lazım :) çünkü ilk kazandığımdaki halimi hatırlıyorum her yere soru sorup öğrenmeye çalışan bir tipdim. Hala da bazen bir şey yapamayınca hemen böyle sorasım geliyor. Sonra uygun konu başlığına yönelip soruyorum. Bzaen başlıklar çok genişlediği için sorulmuş soruyu bir daha soruyorum çünkü çok fazla sayfalar olabiliyor. Mülakat deneyimlerinde bunu yaşamıştım çünkü
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum