Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• merhaba, sağlık durumundan dolayı vize alamama durumu olabilir mi? benim kronik kalp hastalığım var ve ömür boyu kullanmam gereken ilaçlarım var. 12 yıl önce geçirdiğim operasyonun epikriz formunun orijinali elimde yok ama fotokopisi var. sağlık kontrolüne gideceğimiz zaman bunu yanımda götürebilirim. ikinci sorum da vizeyi aldık diyelim, Amerikaya gittiğimizde ilaçlarımı alabilmem için sağlık kontrolünde doktorlar bununla ilgili bir belge verirler mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@pexa bulaşıcı hastalıklar / zararlı madde bağımlılıkları dışında sağlık sorunlarınız problem olmuyor genelde. bu şekilde red alan kimseyi okumadık şuana kadar..

diğer sorunuz için de, buradan alacağınız raporlar ile oradan ilaç tedariği yapamazsınız ne yazık ki. çünkü mülakatı yapan doktor, FDA tarafından sağlanan / sağlanacak ilaçları size verme yetkisine sahip değil.

bunun için lütfen aşağıdaki linki kontrol edin;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/407/amerikada-i̇laç-alımı?_=1625210220462

• @gucarslan teşekkür ederim, sağlık kontrolü için tek klinik yetkili olduğundan Amerika için de geçerli özel bir yetkileri olabileceğini düşünmüştüm. bilgiler için tekrar teşekkürler

• Telegram grubuna başvurdum mülakat deneyimlerini mi paylaşacağız telegramda?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fxu hayır. bütün deneyimlerinizi burada paylaşacaksınız..
    bu iletiyi okuyun lütfen;
    https://yesilkartforum.com/forum/post/201971

• @pexa, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

merhaba, sağlık durumundan dolayı vize alamama durumu olabilir mi? benim kronik kalp hastalığım var ve ömür boyu kullanmam gereken ilaçlarım var. 12 yıl önce geçirdiğim operasyonun epikriz formunun orijinali elimde yok ama fotokopisi var. sağlık kontrolüne gideceğimiz zaman bunu yanımda götürebilirim. ikinci sorum da vizeyi aldık diyelim, Amerikaya gittiğimizde ilaçlarımı alabilmem için sağlık kontrolünde doktorlar bununla ilgili bir belge verirler mi?

bulasici hastalik olmadigindan sorun olmaz.

Sayin @gucarslan 'in dedigi gibi kendi kullanacaginiz ilaclar icin ABD'de size recete yazacak bir doktor gerekiyor.

• Merhaba arkadaslar, evraklari gonderirken;

1. dosya isminin en sonuna yurtdisi evraklari icin, "Germany_Translated" mi yazacagiz?
    2. Cifte vatandaslar icin ulkesindeki dogum belgesi ile Turkiyedeki Vukuatli nufus kayit ornegini birikte eklemek icin, Germany_Birth_Certificate ve Turkey_Birth_Certificate mi diyecegiz?
    3. Askerligi tecilli olanlarin askerlik durum belgesini yine de almasi gerekiyor mu? Cunku ingilizcesi bu sekilde: If you served in the military of any country, you must submit a scanned copy of your military record.
    4. Temin edilemeyen evraklarla ilgili aciklama isteniyor? Bayanlar askerlik durum evrakini temin edemedikleri icin word de aciklama yazip pdf'e cevirecekler mi?

Cevaplariniz icin tesekkurler.

• @cem1 Ayni konu ile ilgili son iki soru:
    5) Evraklar renkli ya da siyah/beyaz olarak istenilen sekilde gonderilebilir mi?
    6) Butun kazananlarin evraklari sadece asil talihlinin e-mail i uzerinden bir defada gonderilebilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cem1, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaslar, evraklari gonderirken;

1. dosya isminin en sonuna yurtdisi evraklari icin, "Germany_Translated" mi yazacagiz?
    2. Cifte vatandaslar icin ulkesindeki dogum belgesi ile Turkiyedeki Vukuatli nufus kayit ornegini birikte eklemek icin, Germany_Birth_Certificate ve Turkey_Birth_Certificate mi diyecegiz?
    3. Askerligi tecilli olanlarin askerlik durum belgesini yine de almasi gerekiyor mu? Cunku ingilizcesi bu sekilde: If you served in the military of any country, you must submit a scanned copy of your military record.
    4. Temin edilemeyen evraklarla ilgili aciklama isteniyor? Bayanlar askerlik durum evrakini temin edemedikleri icin word de aciklama yazip pdf'e cevirecekler mi?

Cevaplariniz icin tesekkurler.

1- evet
    2- evet
    3- hayır gerek yok, çünkü DS260'da belirttiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cem1, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@cem1 Ayni konu ile ilgili son iki soru:
    5) Evraklar renkli ya da siyah/beyaz olarak istenilen sekilde gonderilebilir mi?
    6) Butun kazananlarin evraklari sadece asil talihlinin e-mail i uzerinden bir defada gonderilebilir mi?

5- okunaklı olması yeterli ama tavsiyemiz pasaport sayfasını renkli olarak tarayın. diğer evraklar siyah beyaz da olabilir.
    6- 30mb'ı geçmeyecek şekilde, tek mail içinde asıl talihli tarafından gönderilecek.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba.Ben asil talihliyim.Evrak talep maili geldiğinde eşim ve çocuklarım için ayrı ayrı herbiri için adli sicil belgesi, diploma, pasaport ve eski yeni pasaport ve neden eski pasaportu kullanmadığıma dair açıklamaları, eşim için askerlik belgesi, evlilik cüzdanı ben ve eşim için belgeleri herbirey için ayrı ayrı mı yoksa sadece asil talihli için mi gönderecem.teşekkürler.

• @AYSY33 Her biri icin ayri ayri duzenleyeceksiniz evraklari. Butun evraklari siz asil talihli olarak kendi mail adresinizden gondereceksiniz. Diplomayi gondermeyeceksiniz sadece mulakata gotureceksiniz. Ayrica bu basligin ilk sayfasini okuyarak detayli bilgiye ulasabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@AYSY33, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba.Ben asil talihlisi.Evrak talep maili geldiğinde eşim ve çocuklarım için ayrı ayrı herbiri için adli sicil belgesi, diploma, pasaport ve eski yeni pasaport ve neden eski pasaportu kullanmadığıma dair açıklamaları, eşim için askerlik belgesi, evlilik cüzdanı ben ve eşim için belgeleri herbirey için ayrı ayrı mı yoksa sadece asil talihli için mi gönderecem.teşekkürler.

Merhaba,

Bu konunun ilk mesajını dikkatlice okumanızı tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri?page=1

• @AYSY33, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba.Ben asil talihlisi.Evrak talep maili geldiğinde eşim ve çocuklarım için ayrı ayrı herbiri için adli sicil belgesi, diploma, pasaport ve eski yeni pasaport ve neden eski pasaportu kullanmadığıma dair açıklamaları, eşim için askerlik belgesi, evlilik cüzdanı ben ve eşim için belgeleri herbirey için ayrı ayrı mı yoksa sadece asil talihli için mi gönderecem.teşekkürler.

ilk iletiyi tekrar gozden gecirin.

tum belgeleri sadece asil talihli icin hazirlayacaksiniz; es ve cocuklar icin gerekenler: pasaportlar, nufus kayit ornekleri ve 16 yasindan buyukler icin adli sicil belgesi...

• ⭐⭐⭐⭐

@crazycells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

tum belgeleri sadece asil talihli icin hazirlayacaksiniz; es ve cocuklar icin gerekenler: pasaportlar, nufus kayit ornekleri ve 16 yasindan buyukler icin adli sicil belgesi...

Sn @crazycells, ilk sayfada koyduğunuz örnek "evrak isteği" mailinde pasaport ve doğum belgesi açıklamasında "You and each family member immigrating with you must submit.." şeklinde belirtilmişken diğer evrakların tarifinde "you and each family member" şeklinde bir tanımlama yok. Bu durumda diğer aile bireyleri için Sabıka kaydı/Police certificate şart değil diye anlıyorum. Yanlış mıyım?

Eğer başvuru yapan dışındaki diğer aile bireyleri için de sabıka kaydı gerekseydi bunu da "you and each family member" şeklinde belirtmeleri gerekmez miydi?

• herkese merhaba,evrak talebi gelmedi ama şimdiden birkaç sorum var arkadaşlar.
    1-evraklarımı hazırladım,evrak talebi geldiğinde gelen mail adresine cevap yazar gibi mi mail oluşturacağız yoksa orada belirtilen mail adresini girerek yeni mail mi göndereceğiz?
    2-dosyaları klasör olarak tek eklenti olarak mı göndereceğiz yoksa dosyaları tek tek eklenti mi yapacağız?
    3-adli sicil kaydı Türkiye e-devletten istersek ingilizce olarak alabiliyoruz.Türkçe mi alalım yoksa ingilizce mi alıp gönderelim?
    4-2011 yılında çıkan kanundan yararlanıp bedelli askerlik yaptım,o dönem temel eğitim yoktu yani hiç askere gitmedim,ds260'ta askerlik sorusuna 'yapmadım' diye cevap verdim.evrak talebinde bedelli askerlik belgesi göndermem gerekiyor mu?

• Sayin @gucarslan , @crazycells asagidaki linke bakabilir misiniz, taranacak evrakla ilgili olarak tercume edilen evraklari orjinalleri ile birlikte tarayin seklinde anladim ben, bu sayfadan alacagimiz yeni bir bilgi var mi?
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-8-scan-collected-documents.html

• @smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@crazycells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Sn @crazycells, ilk sayfada koyduğunuz örnek "evrak isteği" mailinde pasaport ve doğum belgesi açıklamasında "You and each family member immigrating with you must submit.." şeklinde belirtilmişken diğer evrakların tarifinde "you and each family member" şeklinde bir tanımlama yok. Bu durumda diğer aile bireyleri için Sabıka kaydı/Police certificate şart değil diye anlıyorum. Yanlış mıyım?

Eğer başvuru yapan dışındaki diğer aile bireyleri için de sabıka kaydı gerekseydi bunu da "you and each family member" şeklinde belirtmeleri gerekmez miydi?

Evet, sabika kaydini sadece 16 yasindan buyuk basvuru sahipleri gondermeli. Eger yakin zamanda 16 olacak cocugunuz varsa daha sonra evrak onayinda sorun yasamamak icin onun icin de sabika kaydini simdiden gondermenizi tavsiye ederim.

• @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

herkese merhaba,evrak talebi gelmedi ama şimdiden birkaç sorum var arkadaşlar.
    1-evraklarımı hazırladım,evrak talebi geldiğinde gelen mail adresine cevap yazar gibi mi mail oluşturacağız yoksa orada belirtilen mail adresini girerek yeni mail mi göndereceğiz?
    2-dosyaları klasör olarak tek eklenti olarak mı göndereceğiz yoksa dosyaları tek tek eklenti mi yapacağız?
    3-adli sicil kaydı Türkiye e-devletten istersek ingilizce olarak alabiliyoruz.Türkçe mi alalım yoksa ingilizce mi alıp gönderelim?
    4-2011 yılında çıkan kanundan yararlanıp bedelli askerlik yaptım,o dönem temel eğitim yoktu yani hiç askere gitmedim,ds260'ta askerlik sorusuna 'yapmadım' diye cevap verdim.evrak talebinde bedelli askerlik belgesi göndermem gerekiyor mu?

1. emailin konusuna dosya numaranizi yazmaniz ve kcc'nin email adresini dogru yazmaniz yeterlidir. Email'de sadece belgeleri gonderebilirsiniz. Uzun bir email yazmaniza gerek yok.

2. Tek tek ekleyeceksiniz, farkli belgeleri farkli isimlendirin, hepsini tek bir pdf dokumani haline getirmeyin.

3. Ikisi de olur.

4. Gerekmiyor.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k