Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
-
@tugba_nyc_love bahsettiğiniz etkenler seçilmizde hiçbir etki etmeyecektir. başvuru için uygun şartları sağlamanız yeterlidir. çekilişi kazandıktan sonra vize alıp alamamanız ise sizin sürece devam etmeniz ve mülakatta konsolosluk görevlisinin taktirine kalmıştır.
bol şans.
-
Teşekkürler.
-
Merhaba.
Şu an açık lise okumaktayım ve büyük ihtimalle bu senenin aralık ayında mezun olacağım. Ve bu sene ki green card çekilişine katılmak istiyorum. Green card çekilişi de ekim gibi olacağı için çekiliş olduğu zaman daha lise mezunu olmamış olacağım. Acaba bu sene ki çekilişe katılabilir miyim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. -
@muar-rem katılabilirsin türkiyedeki konsoloslar mülakat anındaki durumla ilgileniyor.
-
@Rhonster teşekkürler, iyi akşamlar.
-
Merhabalar amcam burda 10 yıldan fazladır özel şoförlük yapıyor baya bi deneyimi var geçen sene çıkan şartlarda da ya lise mezunu ya da eğitim veya deneyim gerektiren iş gerekiyormuş fazla anlayamadım ama amcam lise mezunu değil kendi işinde baya bi süre deneyimi var green carda başvurabilir mi veya çıkarsa gidebilir mi ?
-
@KaanErcc başvuru formunda bir site var iş kollarına göre puanlama yapıyor eğer o puan da 7 üzeri ise başvuru yaparsın yoksa başvuru yapma isterse 25 yıl olsun orada deneyim değil mesleğin kendisine bakılıyor.
-
Merhaba seneye Haziran'da lise bitiyor seneye Aralık'ta da 18 yaşıma gireceğim . Bu seneki green card çekilişine katılabilir miyim ?
-
@Ozzy-Reis, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhaba seneye Haziran'da lise bitiyor seneye Aralık'ta da 18 yaşıma gireceğim . Bu seneki green card çekilişine katılabilir miyim ?
Cekilis sonuclari Mayis'ta aciklandigi icin katilabilirsiniz. sonuclardan 1 ay sonra mezun olmus olacaksiniz...
Cekilis icin herhangi bir yas kisitlamasi yok...
-
@crazycells Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
-
Merhabalar birkaç yıldır yeşil kart ile ilgili merakım var ama Bi türlü cesaretimi toplayıp başvuramadım. Ama bu yıl başvurmaya düşünüyorum ve yeşil kart foruma girdim birkaç gündür bütün konuları okuyorum. Sorum şu: oto Tamir atölye var. 30 yıllık mesleki tecrube 15 yıldır kendi iş yerim ve vergi mükellefiyim. Malum sebeplerden dolayı bagkur ödemediğimiz için devlet her af çıkardığında geçmiş dönemi silip yeniden başlatıyor. Bu sebepten şuanda 11 aylık bağkur çalımışlığım var gözüküyor. Benim için soru işareti bu.
Ancak 15 yıllık vergi mükellefiyim
12 yıllık İTO İstanbul ticaret odası üyesiyim
Uluslar arası Bi alman şirketinden 10 adet iş alanıma alakalı eğitim sertifika var.
2 adet bursa Uludağ üniversitesinde eğitim sertifika var.
MEB kalfalık belgem var
Bu belgelerin tamamı Oto Elektromekanikerligi alanında.
Bahsedilen usa sitesinde meslek alanım 8.0 üzeri gözüküyor.
Başvuru yaparsam Red yermiyim mülakatta sgk ispatım olmadığı için.
Başkasının hakkına girmek istemem. Yaşımız zaten ilerlemiş başkası gitsin derim. -
@Pozitif, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhabalar birkaç yıldır yeşil kart ile ilgili merakım var ama Bi türlü cesaretimi toplayıp başvuramadım. Ama bu yıl başvurmaya düşünüyorum ve yeşil kart foruma girdim birkaç gündür bütün konuları okuyorum. Sorum şu: oto Tamir atölye var. 30 yıllık mesleki tecrube 15 yıldır kendi iş yerim ve vergi mükellefiyim. Malum sebeplerden dolayı bagkur ödemediğimiz için devlet her af çıkardığında geçmiş dönemi silip yeniden başlatıyor. Bu sebepten şuanda 11 aylık bağkur çalımışlığım var gözüküyor. Benim için soru işareti bu.
Uluslar arası Bi alman şirketinden 10 adet iş alanıma alakalı eğitim sertifika var.
MEB kalfalık belgem var
Başkasının hakkına girmek istemem. Yaşımız zaten ilerlemiş başkası gitsin derim.Siz başvuruları 20 gün kadar sonra başlayacak olan DV2023 çekilişine katılacaksınız. Yani kazanırsanız mülakata 2022 sonu veya 2023 yılı içinde,1,5-2 yıl sonra gireceksiniz. 7 puan üstü ve son 5 yılda 2 yıl çalışmış olmak şartlarını sağlarsınız.
-
@smartcells merhaba DV2023 bülteni henüz yayınlanmadı galiba konu ile ilgili herhangi bir bilgi var mı teşekkürler
-
@Gökhan-AKGÜL-0 bu siteden takip edebilirsiniz
-
@Gökhan-AKGÜL-0, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
@smartcells merhaba DV2023 bülteni henüz yayınlanmadı galiba konu ile ilgili herhangi bir bilgi var mı teşekkürler
Genelde Ekim'in ilk haftası başlar, Kasım'ın ilk haftasına kadar 1 aylık bir periyotta yapılır başvurular. Şu sıralar hangi tarihler arasında yapılacağı açıklanması bekleniyor. En fazla 3-5 gün oynar başlangıç ve bitiş tarihlerinde. Forumu takipte kalın.
-
@smartcells cevap için teşekkür ederim. Son beş yıl içinde 2 yıl çalışma mevzusunu DS 260 formu doldururken Kentucky aşamasındamı yoksa konsolosluk görüşmesinde mi bildireceğim.
-
@Pozitif mülakat görüşmesi esnasında.
-
@Pozitif, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
MEB kalfalık belgem var
Başkasının hakkına girmek istemem. Yaşımız zaten ilerlemiş başkası gitsin derim.is yeriniz oldugunu ve yaptiginiz isi belgelerle gosterebiliyorsaniz sorun olmamasi lazim. Puan, vize almak icin yeterli gorunuyor.
-
açık öğretim olarak okuyorum, Ne zaman mezun olacağım pek belli değil ama az kaldı. Eğer Green Cardı kazanmış olsam belgeyi ne zaman teslim ederim?.
-
@Ediz-Can kazanma durumunuzda eğitim bilgilerinizin güncel halini DS-260 formunda belirtmeniz gerekiyor. Ayrıca evrak teslimini mülakat sırasında yapıyorsunuz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum