(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@LordBolton ben yurt disinda yasiyorum ve burda elcilige gidip alman gerekiyor
-
@jrmrh anladım bürokratik işlemler uzun olabiliyor sabretmek gerek ben çıkacağını düşünüyorum
-
@LordBolton valla cikmasi veya cikmamasi onemli degil benim amacim cabuk sonuclanmasi eger red vereceklerse hemen basvuru yapip vizemi almak ama boyle askida kalmasi daha kotu cunku insan plan yapamiyor
-
ben b2 vizesine basvuru yaptim ve tamamiyen genel sorular soruldu nereye gidiyon kac gun kalacan daha once yurt disina ciktinmi maasin ne kadar kacyildir bu ulkedesin ne is yapiyon bana bunlar soruldu
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Trump döneminde gelen sosyal medya hesaplarına bakma olayı kaldırıldı mı?
hayir, devam ediyor.
-
@jrmrh, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
selam arkadaslar bir sorum olacak bugun elcilige gittim pasaportum gene onlarda kaldi ve prossesim hala devam ediyor vasintondaymis yani elcilik burdan birsey yapamayiz beklemeniz lazim dedi tam bugun bir ay oldu ve nezaman sonuclanacak bilmiyorum bu Ap sureci buyuk ihtimal red verecekler cunku 2011 de benim adima vize basvurusu yapilmis ve benim haberim yok elcilikte ogrendim bu durumu.... acaba basvuruyu iptal edip tekrar ds 160 formu duldursam daha iyi olurmu arkadaslar
dediginiz durumda yeniden idari isleme kalirsiniz ya da direkt red alirsiniz.
Maalesef su anda surecin bitmesini beklemeniz gerekiyor. idari islem ile ilgili sorulariniz icin su basligi kullanmalisiniz:https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem
Eger pasaportunuza bu surecte ihtiyaciniz varsa, konsolosluktan pasaportunuzu geri alabilirsiniz. Bu durumda idari islem sonuclaninca size haber verecekler ve siz de onlara pasaportunuzu gondereceksiniz.
-
@LordBolton valla cikmasi veya cikmamasi onemli degil benim amacim cabuk sonuclanmasi eger red vereceklerse hemen basvuru yapip vizemi almak ama boyle askida kalmasi daha kotu cunku insan plan yapamiyor
tam emin degilim ama bence vizeniz reddedilmedi. Zaten reddedecek olsalardi bunu hemen yaparlardi, fakat konsolosluk size vize veremedi cunku sistem buna izin vermedi. Idari islem surecine takilan ilk kisi siz degilsiniz, son kisi de olmayacaginiza emin olabilirsiniz :) zaten forumdaki onceki yillarda hazirlanan idari islem konusunu incelerseniz pek cok kisinin benzer surecten gectigini gorebilirsiniz. Isminiz bir nedenden dolayi kara listede... Bu kisi siz de olabilirsiniz, sadece isim benzerligi de olabilir. Sistem sizi aklayamadigi icin dosyaniza daha ayrintili bakmalari icin dosyanizi ABD'ye gondermisler. Eger daha onceki basvurunuzdan kalan supheli bazi bilgiler yoksa ve isim benzerliginden dolayi idari isleme kaldiysaniz o durumda vizenizin onaylanmasi cok daha olasi. Bunun disinda tek bir problem daha var, o da idari islemin cok uzun surmesi... eger NVC 1 yildan uzun sure boyunca sizi aklayamazsa o durumda konsolosluk basvurunuzu reddetmeyi de tercih edebilir.
Idari islemler sizin verdiginiz cevaplardan cok, sistemden kaynaklanan bir surec.
-
Selam millet turist vizesi için whatsapp grubu var mı acaba?
-
@crazycells cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin suan kafama takilan tek sorun surecin uzun surmemesi
ismim karalistede yok aklima takilan tek sorun su
daha once yani 2011 de benim adima yapilan basvuru cunku konsolosluk bana 3 kere sordu ankarada vize basvurusunda bulundunuzmu dedi ben 3 defasindada yok dedim gercekten hatirlamadim hala hatirlamiyorum keske surec ap kalmasaydi da iptal deseydiler tekrardan basvuru yapabilirdim ama simdi hic bilmiyorum bu surec ne olacak cunku hic plan yapamiyorum ama beklemekten baska carede kalmadi galiba kendi hatami cekiyorum yani -
@crazycells tsk ederim evet elcilik soyledi ihtiyacin varsa al dedi ben yok dedim ihtiyacim
-
@jrmrh red almak iyi bir durum degil. Bazen aldiginiz bir red sonrasi yapacaginiz tum basvurular bu karardan etkilenebiliyor. Ozellikle de turist vizesi gibi gocmen olmayan bir vize turunde... Ardi ardina farkli basvurular yapmaniz da daha supheli bir durum yaratir.
-
@crazycells bir defa red alınca 6 ay bekleyip sonra yaptığında gerçekten 0 dan bir değerlendirme oluyor mu? Ve o red hangi koşullar altında bir sonrakini mutlaka etkiliyor yada etkilemiyor açıklar mısınız?
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells bir defa red alınca 6 ay bekleyip sonra yaptığında gerçekten 0 dan bir değerlendirme oluyor mu? Ve o red hangi koşullar altında bir sonrakini mutlaka etkiliyor yada etkilemiyor açıklar mısınız?
Maalesef bu isin sandiginiz gibi bir aritmetigi yok. Onemli olan sizin Turkiye'ye doneceginize konsolosu ikna etmeniz.
Ama daha once yaptiginiz tum basvurulari gorebiliyorlar, dolayisiyla dosyayi inceleyen konsolos sizin daha once vizeye uygun bulunmadiginizi goruyor olacak. Insanlar farkli amacla ABD'ye gelebilirler, herkes ayni hayati yasamadigi gibi, ayni kisinin hayatinda da zamanla buyuk farklilik olabilir... Dolayisiyla bu tur basvurular tamamen kisiye ozel, herkesin kendi durumu ayrica degerlendirilir.
-
@crazycells tsk ederimm ozaman beklemejten baska care kalmiyor bize
-
Merhaba
Birsey danismak istiyorum . Aralik ayindq dogum var bir arkadasimin . Amerikada yasiyorlar . 2 yildir arkadasimin esi annesi annesine ve ablasini dogum icin getirmek istiyor. Konsolosluk ve randevu durumlari nasil suanda . Birde ablasi carsafli . Bildiginiz carsafli birileri vize gorusmesin girdi mi tepkiler nasil yani consollarin yaklasimi falan ?
-
@neslikaan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba
Birsey danismak istiyorum . Aralik ayindq dogum var bir arkadasimin . Amerikada yasiyorlar . 2 yildir arkadasimin esi annesi annesine ve ablasini dogum icin getirmek istiyor. Konsolosluk ve randevu durumlari nasil suanda . Birde ablasi carsafli . Bildiginiz carsafli birileri vize gorusmesin girdi mi tepkiler nasil yani consollarin yaklasimi falan ?
Maalesef Aralik ayindan once randevu alabileceginizi pek sanmiyorum, 2022'ye sarktigini aktarmislardi...
Ancak bir randevu tarihi alip, takvimi surekli kontrol edip, daha yakin tarihte acilma olursa randevu tarihinizi one cekmeyi deneyebilirsiniz.
Dis gorunuse gore ayrim yapacaklarini sanmiyorum.
-
Arkadaşlar,
Dün vize başvurusu yaptım. 30 Mayıs 2021'de vizem bitmişti. Şimdi 2022 Ağustos için randevu verdi. Fakat açıklamalarda sadece evrak göndererek vize alınabilir yazıyor. Tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce yapan var mıdır? (Turist vizesi) -
arkadaslar selam aleykum benim ap surecim bugun olumlu olarak sonuclandi cok sukur elcilikten mail bekliyorum suan insallah tez zamanda elcilikten mail de gelir
-
U.S. Department of State Electronic Application Center
BACK VISA STATUS CHECK
U.S. Department of State
NONIMMIGRANT VISA APPLICATION
Issued
Application ID or Case Number: AA009Z1SQV
Case Created: 04-May-2021
Case Last Updated: 18-Jun-2021Your visa is in final processing. If you have not received it in more than 10 working days, please see the webpage for contact information of the embassy or consulate where you submitted your application.
For more information, please visit U.S. Embass -
arkadaslar selam aleykum benim ap surecim bugun olumlu olarak sonuclandi cok sukur elcilikten mail bekliyorum suan insallah tez zamanda elcilikten mail de gelir
gozunuz aydin, tebrikler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
49
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum