Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• merhaba iyi çalışmalar arkadaşlar en sonunda KCC'den evraklarımla ilgili geri dönüş alabildim kısa bir süre önce pasaportumu yenilediğim için tüm evrakları tekrardan göndermiştim sanırım pasaportum ile ilgili benden ek belge talep ediyorlar gönderilen maili sizinle paylaşsam bana yol gösterir misiniz zira tam anlayamadım nasıl bir mail göndermem gerektiğini şimdiden çok teşekkür ederim,

Thank you for submitting your Diversity Visa (DV) documents to the Kentucky Consular Center (KCC). After reviewing your documents, KCC has determined that additional documentation that you have met the passport requirement, or an exemption to that requirement, is needed. Please review the information below and submit all requested documentation.

Each DV entry must include the passport number, country or authority of issuance, and expiration date for the principal applicant’s valid, unexpired passport. If the passport used by the principal applicant has changed, you must include a copy of the passport given on the initial entry with a written explanation for the change to KCC. If you claimed any exemption from the passport requirement at entry, you must provide an explanation of your qualifications for the exemption requested.

This notice is not a guarantee of receiving a visa or a visa interview. KCC is a document processing facility and does not make adjudicatory decisions.

• @feridetlngn Evrakları gönderirken, tarihi geçmiş olsa bile lotoya başvurduğunuz pasaportun görüntüsünü ve neden bu pasaportu artık kullanmadığınızı içeren yazı gönderdiniz mi?

• @gamefry pasaportu değiştirdiğimi belirten bir yazı ile gönderdim fakat dediğiniz nitelikte ayrıntılı belirtmedim maalesef

• @feridetlngn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@gamefry pasaportu değiştirdiğimi belirten bir yazı ile gönderdim fakat dediğiniz nitelikte ayrıntılı belirtmedim maalesef

cekilise katildiginiz pasaportunun kopyasini da gondermeniz lazim.

• @crazycells You will only be scheduled for interview at an overseas consular post after you have submitted all documents required for your case and your visa rank number has become current. gönderilen yazıda böyle bir bölüme denk geldim sanırım tüm evraklar tamamlansa bile görüşmeler ankara dışında başka bir konsoloslukta yapılacak yanlış mı yorumluyorum?

overseas consular

"overseas consular" dediği ABD toprakları dışındaki birimler.
    Sadece vatandaşlığı ve yasal oturma izniniz olan bir yerde mülakat seçebilirsiniz.

@crazycells You will only be scheduled for interview at an overseas consular post after you have submitted all documents required for your case and your visa rank number has become current. gönderilen yazıda böyle bir bölüme denk geldim sanırım tüm evraklar tamamlansa bile görüşmeler ankara dışında başka bir konsoloslukta yapılacak yanlış mı yorumluyorum?

DS-260 formunda dosyanizin gidecegi konsolosluk yaziyor, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz mulakatiniz Ankara'da olacak.

• @gucarslan merhaba Ankara konsolosluğu açıldı mi ? bir de KCC onay e-mailleri yolluyor mu ? mesela bizim 17 binlerde.Henuz evrak onay gelmedi.Baslandi mi takip edemedim şimdi gördüm bu iletinizi ? Onay e-mail gelirse otomatik current mi olmuş sayılıyoruz ? akabinde Ankara dan randevu alabilir miyiz ?

• @İpek-Dedemen-Erdur

1- Ankara Büyükelçiliği açık, ancak DV mülakatı yapmayı tercih etmiyor. Farklı göçmen vize türlerinde çalışmalarını sürdürüyorlar.
    2- Onaylar en son 8400'lerde kaldı.
    3- Haziran 2021 itibariyle tüm numaralar current oldu.
    4- Maalesef current olmak ya da onay almış olmak randevu alacağınızı garanti etmiyor. Henüz Ankara, hiçbir DV talihlisiyle mülakat yapmadı. Yapacak mı belli değil.

• @Sono aslında Ankara yapmayi tercih etmiyor degil den ziyade, state department mülakat yapabilirsin şeklinde izin vermiyor Ankaraya. Yukarisi ne derse onu yapiyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Meco peki DoS, diğer konsolsolukların neden mülakat yapmasına izin veriyor? yani ankara'nin DV vizesi basmasi DoS için neden bu kadar zararlı da kalan 105 konsolosluk zararlı degil sizce?

• @gucarslan cevabını en çok merak ettiğim soru bu gerçekten. DV işleyen konsolosluklar ile kıyaslama yapınca, mantıklı tek bir sebep bulamıyorum.

• Herkese selamlar, daha once mulakat adresini degistirebilen biri var mi? KCC emaillere donus yapmiyor. Telefonu zaten kullanmiyorlar. Bu konuda bir onerisi olan var mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Meco belki de DoS ile alakali değil de, sadece ankara'nin takdiridir?

bu durum tamamen onların özelinde, yoğunluğunda ya da (belki de) keyfinde gelişen durumların bizlere yansıması. çünkü DoS, abd devleti'nin birliği, bütünlüğü tehlikede olmadığı sürece.. kısaca siyasi sebepler harici konsolosluklara vize basmayın demez. hatta, "bütün vizeleri basin ama dv vizesi basmayın" hic demez. kısaca; ankara is-te-mi-yor!

• @Anıl-M-Yüzer mülakat adresinden kastınız mülakat yeri ise evet var.

talep ettiğiniz ülkede yasal oturum sahibi misiniz?

• evet hocam yasal oturum iznim var ancak mulakat yerini degistiremedim gitti. acaba istedigim mulakat yerini yani Berlin'deki ABD buyukelciligine mi email atmam gerekiyor kcc ye ek olarak? ben formu doldurdugumda Turkiye'de yasiyordum ancak daha sonra Almanya'ya tasindim.

• @Anıl-M-Yüzer evrak onayıniz yok. sürecinizi kcc ile halletmeniz gerekli. peki oturum evraklarinizi gönderdiniz mi kcc'ye?

suan 25 günden geri dönüyorlar mailelere. eger bu kadar olmadıysa bekliyor olmanız normal..

• hocam oturum evragi olarak oturum kartinin fotografini gonderdim kccye. baska ne evrak gondermem gerektigini bilmiyorum acikcasi. cevabiniz icin tesekkur ederim.

• @Anıl-M-Yüzer yeterli. dediğim gibi 25 gün ve üzeri yanıt süreleri var suan..

• @gucarslan merhaba,ben 2022 talihlisiyim,türk vatandaşıyım ve bulgaristan'da kalıcı oturumum var fakat hiç bulgaristan'da yaşamadım,oturum iptal olmasın diye giriş çıkış yapıyorum.size danışmak istediğim bir konu var.
    ds-260 formunu daha imzalayıp göndermedim,ankara da mülakata girmek istiyorum.diyelim ki formu yolladım,evrak talebi geldi,ben evrakları yolladım sonra evrak onayı geldi fakat ankara hala dv vize vermemeye devam ediyor.benim sürecim bu kadar ilerledikten sonra ben bulgaristana gidip yerleşsem,ankara olan mülakat yerini sofya olarak değiştirmeyi talep etsem,bunu kabul ederler mi?

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • Hangi eyalet?

Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k