Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
SSN gelmeden işe bulsanız bile başlıyamıyorsunuz değil mi? posta beklemektene ofislere gidip öğrenemiyormuyuz acaba? mesela SSN'lerini bir aydır bekleyen arkadaşlar hiç biryerde çalısmadan öylece beklyormusunuz?
-
@hockeyumpire2 ssn olmadan hep olumsuz cevap aldım ben.1 aydır bekliyorum.kaçaklar gibi çalışılabileceğini söylediler ama gerek yok öyle bir şeye.ofisteki memurlar eğer sistemde işlem başlamış ise insiyatif alıp söyleyebiliyor.benimkiler söylemed :)
-
@ercan-tekoglan hayırlısı diyelim nasıl peki iş ile alakalı arastırmalarınız oldu mu? fırsatlar vardır dilerim.
-
@edelweiss gerçekten çok acaip. Bana da ayni kafidi verdiler ve 2 hafta yazdigina bakma genelde 1 hafta icinde geliyor dedi kadin. Gercekten oyle de oldu. Ss numarasi geldikten sonra pasaport ve ssn ile 2 farkli bankada hesap actim sorunsuz sekilde. Onlari da vaktim olunca anlaticam.
-
@ercan-tekoglan ayni sekilde 2 is teklifini o yuzden kacirdim. Neyseki son gorusme yaptigim kisiler bana guvendi. Bir hafta zaman istedim ssn icin. Cok sukur o bir hafta da geldi ve job offer yolladilar. Cok buyuk sikinti ssn gelmeden bir seyler yapmaya calismak.
-
@chemist özel olmazsa ne iş yapıyorsunuz? iş arama sitelerinden mi buldunuz yoksa yüzyüze mi tanıstıgınız insanlar oldu?
-
@hockeyumpire2 Bu başlıkta konu dışına çıkmamak için özelden yazıyorum.
-
@hockeyumpire2 Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
@chemist özel olmazsa ne iş yapıyorsunuz? iş arama sitelerinden mi buldunuz yoksa yüzyüze mi tanıstıgınız insanlar oldu?
@chemist Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
@hockeyumpire2 Bu başlıkta konu dışına çıkmamak için özelden yazıyorum.
Aynen :) su konu altinda konusmaya devam edebilirsiniz arkadaslar:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/148/amerika-da-is-arama-sureci-ve-tavsiyeler
-
Bizim gireli 1 ay oldu ancak hala ssnler yok :/
-
@damladav Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
Bizim gireli 1 ay oldu ancak hala ssnler yok :/
yanlis hatirlamiyorsam siz kisisel basvuru yapmistiniz? Onun ustunden kac gun gecti acaba?
-
21 günden fazlası geçti açıkcası. girdikten sonraki 10. günde gidip yapmıştık.
-
@damladav adres değişikliği felan mı yaptınız acaba? Neden bu kadar uzamıs ki? Bazı arkadasların Ssn 'leri 1haftada ellerine ulaşıyor.
-
@damladav Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
21 günden fazlası geçti açıkcası. girdikten sonraki 10. günde gidip yapmıştık.
eger 21 gunu gectiyse gidip bir daha basvuru yapabilirsiniz, zaten sistemde basvuru olup olmadigi gorunur. Eger basvuru yapilmissa size SSN'yi vermelerini isteyebilirsiniz en azindan numarayi bilmis olursunuz.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba,
Eşim ile birlikte Ekim ayı sonunda Amerika'ya giriş yapmayı planlıyoruz. Amacımız yaklaşık 2 hafta kalıp geri dönmek. Green Card'larımızı belirttiğimiz adresteki arkadaşlarımız teslim alacaklar. Benim SSN ile ilgiliydi. Daha önceden Amerika'da 3 ay çalıştığım için benim numaram mevcut, yine de başvuru yine de başvuru yapmam gerekir mi? Ancak kart elime hiç ulaşmadı. Ofise gidip kartım elime ulaşmadığını söylediğimde verdikleri bir kağıt mevcut elimde. Sanırım kartın hiç bana ulaşmaması sorun yaratacak bir durum.
Ayrıca dediğim gibi amacımız hemen gidip yerleşmek değil. O nedenle bu ilk gidişimizde SSN için bir başvuru yapmasak sorun olur mu? Sene içinde uygun bir zamanda tekrardan giriş çıkış yapmayı planlıyoruz.
Şimdiden teşekkür ederim -
@gözde-kaya Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
Merhaba,
Eşim ile birlikte Ekim ayı sonunda Amerika'ya giriş yapmayı planlıyoruz. Amacımız yaklaşık 2 hafta kalıp geri dönmek. Green Card'larımızı belirttiğimiz adresteki arkadaşlarımız teslim alacaklar. Benim SSN ile ilgiliydi. Daha önceden Amerika'da 3 ay çalıştığım için benim numaram mevcut, yine de başvuru yine de başvuru yapmam gerekir mi? Ancak kart elime hiç ulaşmadı. Ofise gidip kartım elime ulaşmadığını söylediğimde verdikleri bir kağıt mevcut elimde. Sanırım kartın hiç bana ulaşmaması sorun yaratacak bir durum.
Ayrıca dediğim gibi amacımız hemen gidip yerleşmek değil. O nedenle bu ilk gidişimizde SSN için bir başvuru yapmasak sorun olur mu? Sene içinde uygun bir zamanda tekrardan giriş çıkış yapmayı planlıyoruz.
Şimdiden teşekkür ederimKarti daha once almamaniz sorun degil, cunku o karti kullanamazsiniz zaten.
Size tek lazim olan kart ustundeki numara, o numarayi verip yeni bir kart isteyeceksiniz SSA ofislerinden. Su an basvuru yapmaniza gerek yok, zaten hizli sekilde ulasiyor kartlar size. Eger DS260 formunda bir SSN kart istediyseniz bu sure zarfinda kartlarinizin belirttiginiz adrese gelmis olmasi da mumkun. Eger bir dahaki sefere ABD'ye girdiginizde hala SSN'ler gelmemisse bir Social Security Ofis'e gidip basvuru yapabilirsiniz.
-
@crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
DS260 formunda bir SSN kart istediyseniz bu sure zarfinda kartlarinizin belirttiginiz adrese gelmis olmasi da mu
Çok teşekkür ederim
-
İyi günler, aklıma takılan bir konu var: 1993 yılında ABD'ye ilk defa gittiğimde SSN ofisine giderek Social Security Card (mavi) ve numarası almıştım, üzerinde de o günkü statüm gereği "not valid for employment" notu vardı. GC sürecinde de SSN için bir daha zaman kaybetmemek düşüncesiyle bu numaramı deklare ettim. Mülakatta da bu konuda herhangi bir sorun olmadı. SSN kartımın üzerindeki not çerçevesinde yeni bir SSN numarasına ihtiyacım olur mu? Yoksa aynı numarayı GC'ye uygun yeni bir kartla mı değiştirirler?
-
@commodore
Numara değişmeyecek sadece statünüze göre size yeni bir kart gönderecekler. -
@commodore sayin @smesut 'un dedigi gibi olacak...
Yalniz eger DS260 formunda SSN'yi gonderin diye isaretlemediyseniz gonderilmeyebilir, o durumda ABD'ye girdikten sonra eski SSN'yi goturup yenisi icin basvuru yapmalisiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum