Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek
-
@dontoliver evet. ilgili linkten bütün detaylara ulaşabilirsiniz;
-
Asıl talihli ile oğulları mülakattan ve sağlık testlerinden geçip uçağa sadece oğulların binmesi ve belirttikleri adresde GC ve SSN leri beklemesini engelleyen durum nedir?
Galiba asıl talihli girmeden GC basım aşamasına girmiyor, fakat kapıdaki sınır görevleri giren kişilerin talihli mi talihlinin oğlu kızı eşi vb olduğunu görebiliyor mu?
Yani özet olarak böyle bir durumda sadece oğulların girmesi imkansız mı?
(+18 lise mezunları)
-
@dontoliver, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek
Asıl talihli ile oğulları mülakattan ve sağlık testlerinden geçip uçağa sadece oğulların binmesi ve belirttikleri adresde GC ve SSN leri beklemesini engelleyen durum nedir?
Galiba asıl talihli girmeden GC basım aşamasına girmiyor, fakat kapıdaki sınır görevleri giren kişilerin talihli mi talihlinin oğlu kızı eşi vb olduğunu görebiliyor mu?
Yani özet olarak böyle bir durumda sadece oğulların girmesi imkansız mı?
(+18 lise mezunları)
Maalesef dediginiz mumkun degil, once DV1 vizesi giris yapmali yani talihli olan kisi... ancak ondan sonra (veya beraber) DV2 ve DV3 vize sahipleri (talihlinin esi ve cocuklari) giris yapabilir...
-
küçük bir ekleme;
asil talihlinin vizesinin üzerinde DV1
eşinin vizesinin üzerinde DV2
varsa çocuklarının vizesinin üzerinde DV3 yazıyor.yani passport görevlileri bunu cok rahat görebiliyor.
-
merhaba 2022 green card talihlisiyim. bütün işlemler tamamlandığında ilk kendim gidip ailemi sonra getirmeyi planlıyorum. bu mümkün mü ?
-
@caner24k, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek
merhaba 2022 green card talihlisiyim. bütün işlemler tamamlandığında ilk kendim gidip ailemi sonra getirmeyi planlıyorum. bu mümkün mü ?
Green Card alacak herkes ilk girisi vizeleri bitmeden yapmak zorunda, bilginize.
Daha sonra ise su konuya dikkat etmelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleriEger aile uyeleri icin DV ile GC almayi dusunmuyorsaniz, diger yontemlerin daha masrafli ve mesakatli oldugunu hatirlatmak isterim. Bununla ilgili konu da surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak/ -
@crazycells @gucarslan selamlar üstteki soruma ekleme yapmak istiyorum , asıl Green Card talihlisi olan annemin ABD'ye adım attıktan sonra SSN ve Green Card'ını beklemesine gerek var mı? Yoksa havalimanından çıktıktan sonra hemen ilk uçakla dönse de olur mu?
-
@dontoliver elbette yok. verdiğiniz adrese ssn ve green card postalanacaktır.
-
@dontoliver, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek
@crazycells @gucarslan selamlar üstteki soruma ekleme yapmak istiyorum , asıl Green Card talihlisi olan annemin ABD'ye adım attıktan sonra SSN ve Green Card'ını beklemesine gerek var mı? Yoksa havalimanından çıktıktan sonra hemen ilk uçakla dönse de olur mu?
dediginiz teoride mumkun; ama pratikte yapmanizi tavsiye etmem, tek yon yolculuk bile tek basina cok yorucu bir surec, hic dinlenmeden tekrar ayni yolculuga baslatmayin annenizi...
-
@crazycells yani butce kısıtlı olduğundan öyle düşünmüştüm çünkü direkt kalacağım odaya gitmektense bir süre airbnb ye para vermek durumunda kalıcaz plan oydu ama ev sahipleri ile konuşup kalacağım evde 2 3 gün durmasını rica edebilirim herhalde
-
@nahya @crazycells merhaba doğru bir konu başlığı altında yazıyorum umarım.
Bilgi almak istediğim konu aile üyelerinden her hangi birini mülakata götürme şansı olmakdıkta neler yapılması gerekli olduğuna dair. Who must attend kısmında " eğer ki, eşiniz ve ya çocuğunuz mülakata daha sonra katılacak ve ayrı bir mülakat istiyorsanız asıl kazananla birlikte mülakata katılmayabilir" bu konuda gerekirse konsolosluğâ bilgi veriniz. "Who Must Attend the Interview?"
You, your spouse, and any qualified unmarried children immigrating with you must participate in the interview. If your spouse and/or qualified unmarried children will immigrate at a later date and travel separately from you, they are not required to participate in your interview. They will be scheduled for a separate interview appointment. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.
Eşimle çocuğumuzu daha sonra götürmek istiyoruz. Bu nedenle DS 260 Principial applicant ve Accompany için submit ederek mulakata eşimle girebilir miyiz? (Çocuğumuz için asıl başvuru sahibi formunda "will immigrate later" daha sonra göç edecek seçeneğini mi işaretlememiz gerekli ? Vize aldıktan 6 ay süre zarfinda yeniden çocuğumuz için ayrı mülakat yapabilir miyiz? Bu F2 vizesimi oluyor yoksa green card sürecinden faydanlanmış mı oluyoruz? Bu konuda konsolosluga her hangi bir on bilgi vermek zorunda mıyız yoksa direk 2 kişi için DS 260 submit ederek, mulakata katılabilir miyiz? Umarım düşüncelerimi tam olarak ifade etmişimdir. Teşekkürler.PS: Forumlardan və State govdan elde ettiğim bilgiler de aşağıda belirtili. Sizce nasıl bir yol izlemeliğiz?
Applicants who will follow to join the principal applicant later do not have to attend the interview scheduled by NVC. They will be interviewed separately.
Başvurunuzda aile bireylerinizi eklemeniz onların da mutlaka sizinle birlikte vizeye başvurmaları
ya da seyahat etmeleri gerektiği anlamına gelmez. Ancak; elektronik başvurunuzu yaparken
formunuzda vize almaya uygun aile bireylerinden herhangi birini belirtmediğiniz takdirde
başvurunuz vize görüşmeniz sırasında diskalifiye edilecektir ve ne size ne de herhangi bir aile
bireyinize vize verilmeyecektir. Bu kural sadece elektronik başvurunuzu yaptığınız
sırada mevcut olan aile fertleriniz icin geçerlidir, başvurudan sonra edinilen aile bireyleri için
geçerli değildir. Eşiniz de eğer başvuru yapmaya uygunsa sizin başvurunuzda yer almasına
rağmen kendi başına ayrı bir başvuru yapabilir; ancak, her iki başvuruda da tüm aile bireyleri
aynı şekilde belirtilmelidir.Note case number 2k bu sene kazandık.
-
@J-K, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek
@nahya @crazycells merhaba doğru bir konu başlığı altında yazıyorum umarım.
Bilgi almak istediğim konu aile üyelerinden her hangi birini mülakata götürme şansı olmakdıkta neler yapılması gerekli olduğuna dair. Who must attend kısmında " eğer ki, eşiniz ve ya çocuğunuz mülakata daha sonra katılacak ve ayrı bir mülakat istiyorsanız asıl kazananla birlikte mülakata katılmayabilir" bu konuda gerekirse konsolosluğâ bilgi veriniz. "Who Must Attend the Interview?"
You, your spouse, and any qualified unmarried children immigrating with you must participate in the interview. If your spouse and/or qualified unmarried children will immigrate at a later date and travel separately from you, they are not required to participate in your interview. They will be scheduled for a separate interview appointment. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.
Eşimle çocuğumuzu daha sonra götürmek istiyoruz. Bu nedenle DS 260 Principial applicant ve Accompany için submit ederek mulakata eşimle girebilir miyiz? (Çocuğumuz için asıl başvuru sahibi formunda "will immigrate later" daha sonra göç edecek seçeneğini mi işaretlememiz gerekli ? Vize aldıktan 6 ay süre zarfinda yeniden çocuğumuz için ayrı mülakat yapabilir miyiz? Bu F2 vizesimi oluyor yoksa green card sürecinden faydanlanmış mı oluyoruz? Bu konuda konsolosluga her hangi bir on bilgi vermek zorunda mıyız yoksa direk 2 kişi için DS 260 submit ederek, mulakata katılabilir miyiz? Umarım düşüncelerimi tam olarak ifade etmişimdir. Teşekkürler.PS: Forumlardan və State govdan elde ettiğim bilgiler de aşağıda belirtili. Sizce nasıl bir yol izlemeliğiz?
Applicants who will follow to join the principal applicant later do not have to attend the interview scheduled by NVC. They will be interviewed separately.
Başvurunuzda aile bireylerinizi eklemeniz onların da mutlaka sizinle birlikte vizeye başvurmaları
ya da seyahat etmeleri gerektiği anlamına gelmez. Ancak; elektronik başvurunuzu yaparken
formunuzda vize almaya uygun aile bireylerinden herhangi birini belirtmediğiniz takdirde
başvurunuz vize görüşmeniz sırasında diskalifiye edilecektir ve ne size ne de herhangi bir aile
bireyinize vize verilmeyecektir. Bu kural sadece elektronik başvurunuzu yaptığınız
sırada mevcut olan aile fertleriniz icin geçerlidir, başvurudan sonra edinilen aile bireyleri için
geçerli değildir. Eşiniz de eğer başvuru yapmaya uygunsa sizin başvurunuzda yer almasına
rağmen kendi başına ayrı bir başvuru yapabilir; ancak, her iki başvuruda da tüm aile bireyleri
aynı şekilde belirtilmelidir.Note case number 2k bu sene kazandık.
sorunuzu ilgili basliga tasidim, buradan devam etmek daha dogru olur...
Oncelikle vize surecinizi imzaniza tasiyin.
Cocugunuz kac yasinda?
Sadece Green Card alacak kisilerin DS-260 formunu doldurmasi yeterli. Diger cevaplari imzanizdaki bilgilere gore verecegim.
-
@J-K Ailenizi daha sonra getirmek isterseniz ne kadar zorluklar yasayacaginizi su konunun son sayfalarini okuyarak gorebilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/1095
-
@crazycells @crazycells Ama bir konuyu da belirtmek istiyorum. Neden böyle bir süreç yaşadığımızı açıklayayım. Şu anki eşim daha önce evlilik hayatı oldu ve boşandı. 9 yaşında çocuğu olduğu için yurtdışına çikmasi için ebeveynler tarafından onay mektupu verilmesi gerekli ve ya her ikisinin de iştirak etmesi gerekli. Bizim de çocuk için şuan makhememiz devam ediyor eski eşi yurtdışına çıkarmak için izin vermedi ve bu sebeple biz mahkemeye başvuru yaptık. İlk davayı kazandık. Eğer ki, yeniden bir dava başvurusu (bir üst mahkeme) yapılmaz ise biz 3müz de vizeye başvuru yapıcaz. Ama devam edecek dava sürecinden emin olmadığımız için eşimle 2miz başvuru yapmak zorunda kalıcaz gibi. Note: principal applicant eşim. Bu konuda da çocugumuzun DS 260 formunu doldurmadan ikimiz mülakata gidersek bir sıkıntı yaşar mıyız? Sizce 3müz için de başvuru yaparak dava sürecinin bitmesini mi beklemek daha iyi olur, mülakat sıramız gelinceye kadar sonuçlanır diye umuyoruz. Eğer dava sonuclanmaz ise yurtdışına çıkaramazsak ve mülakata katilamazsa direkt olarak diskalifiye olur muyuz?
-
Merhaba; önümüzdeki ağustos ayında vize mülakatı için randevu verildi, tabi forumda aylardır tüm süreçlerimde okumadığım konu ve ileti kalmadı diyebilirim fakat benim sormak istediğim bir konu daha var şöyle ki mülakata giderken eski eşimden olan oğlum da (15 yaş, kendime doldurduğum ds260 da bilgileri var ve formda sonradan gelecek kısmını işaretlemiştim fakat randevu tarihi altında beneficiaries olarak görünüyor. henüz pasaport bile çıkarmadık fakat oğlum baştan annesi izin vermeyince istememiş ti tabii araştırınca şimdi ise ısrarla istiyor ve annesinden noter onaylı yazı bile aldı bir yolu varsa benimle giriş yapmak istiyor) vize almak için gelse sizce vize verilir mi?
-
@kratos Eğer ki, oğlunuz için DS 260 yoksa mulakata giremez. Bence siz konsolosluga mail atıp DS-260da unlock değişiklik yapmalı ve çocuğunuz için confirmation almasınız. Hem kendi formunuzda sizinle geleceğini belirtmeli, hem de onun için yeni formu doldurarak müracaat etmelisiniz. Yani beneficiary değil accompany olarak kayıt olmalı diye düşünüyorum. Benim araştırdıklarım dahilinde. Ama bu da yine Konsolosun insiyatifine kalmış bir iş. Bir de vize tarihinizi ve benzeri işleri etkilermi bilemem.
-
@J-K kondolosluga transfer olduktan sonra ds-260 unlock yapilmiyor diye biliyorum. @kratos kondolosluga ulasmayi denediniz mi?
-
@keysnambır pazartesi günü aramayı planlıyorum fakat önce bizim forumdan bilgi edinebilir miyim diye düşündüm. Görüşme sonucunu buraya da yazacağım.
-
@keysnambır En iyisi bir konsoloslukla konuşun. Bir şey daha sorayım, eşinizle kazandıktan sonra mı boşandınız yoksa daha önceden mi? Yani kazandıktan sonra ds formunuzda siz Principial applicant, eşiniz ve çocuğunuz accompany olarak mı kayıtlıydı? Formu çocuğunuz daha sonra gelecek diğe kayd ettiginizde beneficiary statüsüne mi geçti otomatik olarak onu teğit etmek için soruyorum. Bir de ek olarak başka bir şey yaptınız mı? Yani, çocuğunuzun mülakata katılmayacağını daha önceden KCC'ye bildirmek gibi bir zorunluluk var mı?
-
@J-K evet konsoloslukla konuşmak en doğrusu. oğlum eski eşimden 10 sene önce boşanmıştık. ds 260 da sadece accompany olarak aile bireyleri bilgisinde (velayet bende olduğu için) oğlum su anki eşim ve su anki eşimden oğlumun bilgilerini girdim. Bunun dışında Kcc ye herhangi bir mülakata katılma katılmama vb. bildirim yapmadım ama randevu ekranında benim adım ile beraber beneficiary olarak forma girdiğim tüm aile birey isimlerini görünce bu konuyu araştırmaya başladım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum